Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vizitatorii îmbrăcaţi în costume populare autentice pot vizita gratis Muzeul ASTRA din Sibiu

Vizitatorii îmbrăcaţi în costume populare autentice pot vizita gratis, duminică, cel mai mare muzeu în aer liber din România, Muzeul ASTRA din Pădurea Dumbrava Sibiului, potrivit unui comunicat de presă remis joi.
“Duminică, 13 mai 2018, vor avea intrare gratuită în Muzeul ASTRA vizitatorii care vor fi îmbrăcaţi în costum popular autentic (femei: ie, poale, şurţ şi cătrinţă/ foi, brâu, laibăr sau pieptar; bărbaţi: cămaşă, cioareci sau iţari, brâu, laibăr sau pieptar, clop/ căciulă) avizat de către specialiştii muzeului. Trei vizitatori, purtători a trei dintre cele mai frumoase costume avizate, vor primi intrare gratuită în Muzeul în aer liber la două dintre evenimentele organizate ulterior de Muzeul ASTRA: Ziua Iei (22 – 24 iunie 2018) şi ASTRA Multicultural (12 – 15 iulie 2018). De asemenea, va fi realizat un album foto digital cu vizitatorii care participă la eveniment îmbrăcaţi în costum popular şi cu participanţii de la ‘Garderobă’. Albumul va fi publicat pe contul de Facebook al muzeului în cursul lunii mai”, se arată în comunicat.
Tot duminică, 13 mai, între orele 10,00 şi 16,00, vizitatorii vor avea posibilitatea să îmbrace piese de costum din recuzita muzeului şi să se fotografieze cu acestea, în Sala de expoziţie S1 din Pavilionul Muzeal Multicultural.
În week-end, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului găzduieşte prima ediţie a Zilei Naţionale a Costumului Tradiţional din România. Această zi a fost instituită prin legea nr. 102/ 2015 publicată pe 13 mai 2015 în Monitorul Oficial. La Muzeul ASTRA, evenimentul va cuprinde patru ateliere interactive cu participare gratuită (ţesut la gherghef, poveşti, prelucrare lână, confecţionat opinci), dar şi expoziţii cu costume tradiţionale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Neogen investeste in Conso

Articolul următor

''Mihai Viteazul'' şi ''Alexandru Ioan Cuza'', noile aeronave tip Boeing ce vor intra din iunie în flota TAROM

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share