Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

''Mihai Viteazul'' şi ''Alexandru Ioan Cuza'', noile aeronave tip Boeing ce vor intra din iunie în flota TAROM

Două aeronave tip Boeing 737-800 NG (Next Generation), ”Mihai Viteazul” şi ”Alexandru Ioan Cuza”, vor intra în exploatarea TAROM, începând cu luna iunie a acestui an, informează compania printr-un comunicat de presă.
“Pentru că România parcurge Anul Centenarului, TAROM aduce o contribuţie simbolică celebrării noastre naţionale: aeronavele nou intrate în flota noastră vor purta numele iconice ale personalităţilor care au contribuit, de-a lungul istoriei, la Unirea românilor: ‘Mihai Viteazul’ şi ‘Alexandru Ioan Cuza'”, se menţionează în comunicat.
Plata pentru cele două aeronave va începe peste 24 de luni, timp în care operatorul aerian naţional va putea utiliza la capacitate maximă potenţialul de transport de pasageri pe rutele existente şi alte rute noi.
Aeronavele au fost achiziţionate în leasing operaţional de la compania Boeing, pentru o perioadă de 7 ani, în baza evaluării ofertelor primite din piaţă cu respectarea regulamentului privind încheierea contractelor de achiziţie/ mixte de aeronave, aprobat prin decizia Directorului General TAROM.
Noile aeronave pot transporta până la 160 de pasageri pe o distanţă maximă de 2.300 de mile nautice (4259,6 km).
“Achiziţionarea celor două aeronave a fost posibilă datorită unor eforturi comune şi susţinute. Nu este uşor pentru nicio companie aeriană să activeze în acest mediu competitiv, însă voi susţine cu tărie ca această companie să devină preferata tuturor românilor”, scrie ministrul Transporturilor, Lucian Şova, pe pagina de Facebook a instituţiei.
TAROM va fi singura companie din România care cuprinde în flotă aeronave tip Boeing 737-800 NG cu această configuraţie şi utilare premium: 16 locuri la clasa business, scaune echipate cu prize USB, ecrane pentru entertainment montate în tetierele scaunelor şi multe alte facilităţi pentru confortul şi plăcerea pasagerilor noştri.
“Prin reînnoirea flotei, compania TAROM transmite un semnal vizibil, credibil şi puternic în piaţa de profil. Suntem o companie serioasă, care îşi construieşte atent creşterea în transporturile aeriene. Ne bucurăm foarte mult că în Anul Centenarului Compania TAROM îşi recapătă aripile. Este o promisiune îndeplinită, atât pentru pasagerii noştri cât şi pentru angajaţii TAROM. Cu toţii avem nevoie să credem, din nou, că TAROM se poate reinventa şi poate recâştiga un loc onorabil pe piaţa de profil”, a declarat directorul general al companiei, Werner-Wilhelm Wolff.
Sursa foto: boeing.com

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Vizitatorii îmbrăcaţi în costume populare autentice pot vizita gratis Muzeul ASTRA din Sibiu

Articolul următor

Clujenii de la ACI mizează pe afaceri de 35,5 mil. euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share