Bihor Investitii Ultimele stiri

Aproximativ 2.800 firme cu capital maghiar, în Bihor. Biroul din Oradea al Casei de Comerţ din Ungaria, cea mai prolifică activitate dintre cele 22 din Europa centrală

Din 2015, firmele maghiare care vor să intre pe piaţa din Bihor pot apela şi la un Birou regional al Casei de Comerţ din Ungaria, societate înfiinţată de statul vecin pentru a ajuta întreprinzătorii maghiari în activităţile de export şi cu informaţii despre posibili parteneri comerciali externi.
Șeful Biroului Oradea al Casei de Comerţ a Ungariei, Sárközi Zoltán, se poate lăuda cu afaceri de peste 3 milioane euro pe care firmele maghiare au reuşit să le facă în Bihor prin intermediul său, la nivelul anului trecut, scrie ebihoreanul.ro. “Pentru aceste sume s-au plătit impozite, taxe, salarii. Cel puţin 100 de persoane au fost angajate în Bihor de firmele maghiare care au investit aici”, spune Sárközi. Potrivit acestuia, anul trecut, a avut cea mai prolifică activitate dintre toate cele 22 de birouri din Europa centrală.
Casa de Comerţ a Ungariei are reprezentanţe în aproximativ 30 de ţări de pe patru continente. În România, începând din 2015, Casa şi-a deschis 7 Birouri regionale, la Oradea, Arad, Satu Mare, Târgu Mureş, Cluj Napoca, Odorheiu Secuiesc şi Sfântu Gheorghe, ai căror reprezentanţi colaborează deja cu peste 2.000 de firme maghiare şi au intermediat anul trecut contracte în valoare de 1,63 de miliarde forinţi, adică 24,5 milioane lei.
Birourile oferă servicii de tip “ghişeu unic”, la care firmele pot primi informaţii detaliate de piaţă, ajutor în găsirea partenerilor de afaceri, în obţinerea autorizaţiilor de export, servicii de traducere şi interpretare, precum şi activităţi de transport şi logistică.
“Am avut o companie care avea o comandă pentru bulion în Japonia. Nu făcea faţă comenzii şi a căutat parteneri. Le-am găsit o firmă românească, acum negociază, sper să se înţeleagă. Noi nu participăm la negocieri. Doar îi aducem laolaltă, le asigurăm traducător, dacă au nevoie, şi atât”, explică Sárközi, pentru ebihoreanul.ro.
Serviciile birourilor regionale ale Casei maghiare sunt disponibile şi pentru firmele din România interesate de piaţa ungară sau de pieţele ţărilor vecine. Iar sprijinul nu se rezumă la evenimente şi târguri de specialitate, ci şi la găsirea unor pieţe de desfacere, parteneri sau clienţi.
În Bihor, companii precum Kész Épitő ridică aquapark-uri, clădiri de birouri, clinici şi hoteluri de lux, iar clusterul pentru ambalaje Omnipack a devenit furnizor pentru întreg parcul industrial din Oradea.
România se menţine pe primele locuri în topul preferinţelor investitorilor maghiari. Potrivit bazei de date Orbis, în 2017 Ungaria se situa pe locul 13 în topul investitorilor străini, cu peste 13.300 firme cu capital maghiar, din care aproximativ 2.800 înfiinţate în Bihor, scrie sursa citată.

Related posts

Brașov: impozitele locale rămân în 2020 la nivelul anului trecut

Papuc Irina

Wetterbest, in care Teraplast detine 60%, tinteste exporturi de 1 mil. euro

Stefana Muresan

Proiect pilot pentru profesori prin care se susține educația financiară în școli

Traian Dan

Concluziile ,,CEO Conference – Shaping the future’’

Ionut Oprea

Câştigurile E.ON afectate de dificultăţile din Marea Britanie

A. I.

PIN MAP IAȘI  – Lansarea ediției 2020 a hărții de birouri a IAȘULUI

Ionut Oprea

CBRE: Dezvoltarea accelerată a Clujului atrage interes și pentru zonele învecinate

Ligia Voro

Nemţii de la Geiger, italienii de la Tirrrena Scavi şi firmele lui Dorin Umbrărescu, cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi

Stefana Muresan

​Agricultorii pot accesa credite de 93,8 milioane de euro pentru investiţii în ferme, extindere sau procesarea materiei prime

Stefana Muresan

Românii investesc în imobiliare în arhipelagul exotic Capul Verde

Ligia Voro

Agenţia Eximtur, creștere cu 50% pe destinaţiile balneare

Stefana Muresan

Licitație pentru o bază sportivă modernă la Aiud: investiție de peste 1 milion de euro

Ion Surdu

Fabrică de plicuri de hârtie pentru semințe la Câmpia Turzii

Nora Dumitrescu

10 milioane de euro mai mult pentru fermierii care vor să-și promoveze produsele: există două tipuri de acțiuni de promovare

Papuc Irina

Reloc si-a omologat locomotiva pe baterii pentru manevra feroviara

redactia

New at MIPIM 2018 – An Africa Forum, a Legal Forum and a PropTech Lab

Ionut Oprea

Roxana SRL, cel mai mare distribuitor de băuturi din Bistrița-Năsăud, afaceri de 13,5 milioane euro

Stefana Muresan

Cinci constructori vor să facă „Parcul Științific și Tehnologic Oradea”

Traian Dan

CBRE: Bucureștiul domină piața de spații de birouri din ECE, aflată într-o dezvoltare dinamică

Ligia Voro

S-a stabilit cine adună gunoiul din Bihor: RER Vest, Salubri și AVE

Traian Dan

Peste 50 de milioane de lei pentru reabilitarea Bd-ului Nufărul-Cantemir

Traian Dan

IRUM – “U” Cluj, parteneriat pentru performanță

Ligia Voro

Peste 100 km de autostradă în 2019. Vizate, tronsoane de pe Sebeş – Turda şi Autostrada Transilvania

redactia

Peste 2 milioane de euro pentru modernizarea Ambulatoriului spitalului din Cugir

Papuc Irina

Leave a Comment