Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Patru noi proiecte cu finanțare europeană, câștigate de Consiliul Județean Cluj

Consiliul Judetean Cluj a fost informat oficial de către Agentia de Dezvoltare Regională Nord-Vest în legătură cu faptul că i-a fost aprobată finantarea europeană pentru nu mai putin de patru proiecte. Acestea vizează eficientizarea termică a imobilelor administrate de trei institutii publice aflate sub autoritatea Consiliului Judetean, respectiv Spitalul Clinic de Urgentă pentru Copii, Liceul Tehnologic Special „Samus” si Scoala Gimnazială Specială – Centru de Resurse si Documentare privind Educatia Incluzivă/Integrată.
Cu o valoare totală de 35.276.400 lei, cele patru proiecte europene se referă la cresterea performantei energetice a corpurilor de clădire aferente Sectiei Pediatrie II din cadrul Spitalului Clinic de Urgentă pentru Copii, reabilitarea termică a clădirilor scoală, atelier, sală de sport, cantină si internat din cadrul Liceului Tehnologic Special „Samus”, respectiv cresterea eficientei termice a clădirii în care functionează Scoala Gimnazială Specială C.R.D.E.I.
„La fel ca si în anul precedent, toate proiectele depuse de Consiliul Judetean, pentru finantare europeană, au fost aprobate. Acest procent de reusită, de 100%, e îmbucurător din cel putin două motive: e un semn clar că suntem pe drumul cel bun în ceea ce priveste atragerea de fonduri europene si, în acelasi timp, generează o economie semnificativă de fonduri de la bugetul nostru pe care le vom folosi, astfel, pentru a finanta noi si noi obiective utile pentru comunitate” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
Toate cele patru proiecte europene depuse în cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa 3, Prioritatea 3.1.B, vizează, în principal, termoizolarea fatadelor si a acoperisurilor, refacerea învelitorilor si a stratificatiei acoperisurilor, instalarea de centrale termice ultraperformante si cu un consum redus, instalarea de panouri solare, respectiv modernizarea instalatiilor electrice si termice.
Necesitatea derulării acestor investitii a fost determinată de vechimea si starea de degradare accentuată a celor opt corpuri de clădire vizate, acestea având în prezent consumuri energetice, respectiv de încălzire, apă caldă si iluminat, extrem de mari.
În urma implementării acestor proiecte, consumul anual specific de energie primară este preconizat a scădea, în medie, cu aproximativ 50%, până la valori cuprinse între 100 si 150 kwh/mp2/an, motiv pentru care si costurile de întretinere suportate din bugetul Consiliului Judetean Cluj se vor reduce foarte mult.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Transelectrica anunţă deblocarea, după zece ani, a unei investiţii de peste 83 milioane lei, LEA 400 kV Oradea-Bekescsaba

Articolul următor

Aproximativ 2.800 firme cu capital maghiar, în Bihor. Biroul din Oradea al Casei de Comerţ din Ungaria, cea mai prolifică activitate dintre cele 22 din Europa centrală

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share