Industrie Real Estate Slider Ultimele stiri

Dunwell, atuuri și repere în piața de industrial

Pe o piață care în ultimii ani s-a dezvoltat accelerat, Marian Orzu, unul dintre veteranii segmentului de industrial și logistică, Daniel Cautiș și Laurențiu Badea, au lansat Dunwell, prima agenție de brokeraj din România specializată în segmentul industrial al pieței imobiliare. Marian Orzu, Managing Partner, oferă detaliile.
Ce elemente definesc succesul unei firme de consultanță?
Succesul unei firme de consultanță este definit de reputația profesională și experiența oamenilor cheie ai firmei, flexibilitatea și munca susținută, calitatea serviciilor, o bună promovare a companiei și o misiune declarată și asumată foarte clar. Atuurile echipei Dunwell sunt dorința de a oferi servicii pe care piața încă nu le pune la dispoziție, aproape 50 de ani de experiență cumulați în domeniul imobiliarelor de către echipa actuală și realizările anterioare ale membrilor echipei.
Care este obiectivul principal al Dunwell pentru 2018?
Obiectivul Dunwell pentru 2018 este de a ajunge la o cotă de piață de 10 %, pe segmentul industrial-logistic al pieței imobiliare românești. Piața care, de altfel, în ultimii doi ani s-a dezvoltat accelerat, atât ca volum al stocurilor, cât și ca număr de tranzacții, ne așteptăm să evolueze chiar mai accelerat în 2018. Întreaga piață de imobiliare a avut o valoare de aproximativ 1 miliard de euro în 2017, din care mai mult de o cincime l-a reprezentat segmentul de industrial.
Ce tipuri de servicii și tipologii de business este nevoită să dezvolte o companie de consultanță datorită cererii clienților?
Dunwell oferă servicii de tranzacționare și consultanţă imobiliară în procesul de identificare, închiriere și vânzare a proprietăților industriale existente sau a unor proiecte noi, vizând în special furnizorii de servicii logistice, retailerii tradiţionali și cei online, industria FMCG și producătorii. Pentru proprietarii și dezvoltatorii de spații logistice și industriale, Dunwell oferă servicii de cercetare de piață pentru estimarea prețurilor de închiriere sau vânzare ale proprietăților sau pentru identificarea oportunităților de investiții, reprezentare în negociere și marketing al proprietăților. Marketingul proprietăților e un serviciu conceput special pentru dezvoltatorii locali de talie mică sau medie, care de multe ori nu beneficiază de suportul de marketing al marilor corporații de real-estate.
Cum ați descrie sentimentul investitorilor față de România în ultimii ani și cum ați caracteriza evoluția în raport și cu celelalte piețe din CEE/SEE?
Sentimentul este clar unul pozitiv având în vedere evoluția pieței imobiliare în general. Dacă ne referim strict la segmentul industrial, acesta a crescut susținut din zona de consum în linie cu dezvoltarea generală a țării. Este normal ca acest lucru să aducă și un sentiment de îngrijorare. De exemplu, în 2017 s-au tranzacționat aproximativ 500.000 mp de spații industriale. Dintre acestea doar 18 % au fost spații de producție, iar 82 % au fost tranzacții generate de retaileri și operatori logistici. Pe termen scurt vor fi în continuare creșteri ale stocului de spații industriale, în schimb nu va avea același avânt dezvoltarea de spații speculative. În București, disponibilitatea spațiilor este astăzi de 2 % dintr-un stoc de 1,7 milioane mp. Mă aștept ca această disponibilitate să crească spre 3,5 % începând cu mijlocul anului și Q4. Acest lucru va pune presiune pe prețurile de închiriere. În comparație cu celelalte piețe din Europa Centrală și de Est, România mai are încă de recuperat, dar se va merge mână în mână cu dezvoltarea infrastructurii rutiere care să descopere zonele cu disponibilitate a forței de muncă.
Care este mesajul echipei dvs. pentru piață și viitori clienți?
Așa cum sugerează și numele, Dunwell, „a face bine și dedicat ceea ce faci”, este principala valoare a agenției, alături de experiența de piață a echipei. Acesta este și angajamentul nostru, misiunea noastră: existăm pentru a asigura clienților noștri cele mai actualizate și mai de profunzime informații despre piața imobiliară, dublate de un excelent serviciu de susținere și asistență pentru a-i ajuta în dezvoltarea afacerii lor.
A consemnat Ionuț OPREA

Related posts

Romgaz câștigă un contract de peste 33 milioane lei cu Oltchim

Stefana Muresan

Conferință Anuală a FBN România – 29 octombrie 2018, București, Athenee Palace Hilton

redactia

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani pot solicita teren gratuit de la Primărie pentru a-şi construi o locuinţă

redactia

Campania „Salvaţi istoria naţională, salvaţi Casa lui Iuliu Maniu!” la finalul anului 2018

redactia

Compania Wizz Air deschide ruta directă IAȘI-LIVERPOOL din această toamnă

Stefana Muresan

Fermierul Muscă din Arad face 40 mil. euro cu ambiţia de a nu intra în supermarket

Stefana Muresan

Dunwell: Un nou record pe piața imobiliară

Stefana Muresan

Digi cumpără al doilea cel mai mare operator maghiar pentru 140 milioane euro

Stefana Muresan

Electricienii din Maramureș au racordat un parc logistic din București

Nora Dumitrescu

PressHUB market – o premieră absolută în presa românească

Ligia Voro

Daniela Lulache nu mai este membru în CA al SN Nuclearelectrica SA

Ligia Voro

Centru modern de relații cu clienții, inaugurat de SDEE Transilvania Nord la Oradea

Traian Dan

Spitale din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, modernizate cu 8 milioane de euro, fonduri europene

redactia

Business Networking Party la Iasi

Ionut Oprea

O multiplă câștigătoare a premiului Emmy promovează tradițiile sibiene în toată lumea

redactia

Canadienii de la Celestica, furnizor Alcatel sau NEC, aduc încă 30 milioane dolari în Borș

redactia

Daniel Metz punctează pentru NTT DATA: creștere cu 51% a cifrei de afaceri și 1600 de angajati pana la finele anului

Stefana Muresan

Clujul ar putea deveni, în 2023, primul județ racordat 100% la apă și canalizare

redactia

Calitate germană „Made in Brașov”

redactia

Reabilitarea Castelului Corvinilor și investiții în infrastructura urbană, proiecte cu finanțare nerambursabilă realizate de Primăria Hunedoara

Stefana Muresan

Zărnești investește 5 milioane de euro într-o stație de epurare modernă

Papuc Irina

One Cotroceni Park, premieră pe piața bucureșteană

Ligia Voro

Grupul OMV Petrom, profit net de 854 milioane de lei, în creştere cu 38%, în T1

Stefana Muresan

FOTO: Peste 100 proiecte din Regiunea Centru vor beneficia de fonduri europene REGIO

Ligia Voro

Leave a Comment