Industrie Real Estate Slider Ultimele stiri

Dunwell, atuuri și repere în piața de industrial

Pe o piață care în ultimii ani s-a dezvoltat accelerat, Marian Orzu, unul dintre veteranii segmentului de industrial și logistică, Daniel Cautiș și Laurențiu Badea, au lansat Dunwell, prima agenție de brokeraj din România specializată în segmentul industrial al pieței imobiliare. Marian Orzu, Managing Partner, oferă detaliile.
Ce elemente definesc succesul unei firme de consultanță?
Succesul unei firme de consultanță este definit de reputația profesională și experiența oamenilor cheie ai firmei, flexibilitatea și munca susținută, calitatea serviciilor, o bună promovare a companiei și o misiune declarată și asumată foarte clar. Atuurile echipei Dunwell sunt dorința de a oferi servicii pe care piața încă nu le pune la dispoziție, aproape 50 de ani de experiență cumulați în domeniul imobiliarelor de către echipa actuală și realizările anterioare ale membrilor echipei.
Care este obiectivul principal al Dunwell pentru 2018?
Obiectivul Dunwell pentru 2018 este de a ajunge la o cotă de piață de 10 %, pe segmentul industrial-logistic al pieței imobiliare românești. Piața care, de altfel, în ultimii doi ani s-a dezvoltat accelerat, atât ca volum al stocurilor, cât și ca număr de tranzacții, ne așteptăm să evolueze chiar mai accelerat în 2018. Întreaga piață de imobiliare a avut o valoare de aproximativ 1 miliard de euro în 2017, din care mai mult de o cincime l-a reprezentat segmentul de industrial.
Ce tipuri de servicii și tipologii de business este nevoită să dezvolte o companie de consultanță datorită cererii clienților?
Dunwell oferă servicii de tranzacționare și consultanţă imobiliară în procesul de identificare, închiriere și vânzare a proprietăților industriale existente sau a unor proiecte noi, vizând în special furnizorii de servicii logistice, retailerii tradiţionali și cei online, industria FMCG și producătorii. Pentru proprietarii și dezvoltatorii de spații logistice și industriale, Dunwell oferă servicii de cercetare de piață pentru estimarea prețurilor de închiriere sau vânzare ale proprietăților sau pentru identificarea oportunităților de investiții, reprezentare în negociere și marketing al proprietăților. Marketingul proprietăților e un serviciu conceput special pentru dezvoltatorii locali de talie mică sau medie, care de multe ori nu beneficiază de suportul de marketing al marilor corporații de real-estate.
Cum ați descrie sentimentul investitorilor față de România în ultimii ani și cum ați caracteriza evoluția în raport și cu celelalte piețe din CEE/SEE?
Sentimentul este clar unul pozitiv având în vedere evoluția pieței imobiliare în general. Dacă ne referim strict la segmentul industrial, acesta a crescut susținut din zona de consum în linie cu dezvoltarea generală a țării. Este normal ca acest lucru să aducă și un sentiment de îngrijorare. De exemplu, în 2017 s-au tranzacționat aproximativ 500.000 mp de spații industriale. Dintre acestea doar 18 % au fost spații de producție, iar 82 % au fost tranzacții generate de retaileri și operatori logistici. Pe termen scurt vor fi în continuare creșteri ale stocului de spații industriale, în schimb nu va avea același avânt dezvoltarea de spații speculative. În București, disponibilitatea spațiilor este astăzi de 2 % dintr-un stoc de 1,7 milioane mp. Mă aștept ca această disponibilitate să crească spre 3,5 % începând cu mijlocul anului și Q4. Acest lucru va pune presiune pe prețurile de închiriere. În comparație cu celelalte piețe din Europa Centrală și de Est, România mai are încă de recuperat, dar se va merge mână în mână cu dezvoltarea infrastructurii rutiere care să descopere zonele cu disponibilitate a forței de muncă.
Care este mesajul echipei dvs. pentru piață și viitori clienți?
Așa cum sugerează și numele, Dunwell, „a face bine și dedicat ceea ce faci”, este principala valoare a agenției, alături de experiența de piață a echipei. Acesta este și angajamentul nostru, misiunea noastră: existăm pentru a asigura clienților noștri cele mai actualizate și mai de profunzime informații despre piața imobiliară, dublate de un excelent serviciu de susținere și asistență pentru a-i ajuta în dezvoltarea afacerii lor.
A consemnat Ionuț OPREA

Related posts

Sibiu: Viitoarea Regiune Gastronomică Europeană, finanțare europeană de 160.000 de euro

Stefana Muresan

Automobile Bavaria a vândut în 25 de ani de activitate peste 45.000 de autovehicule

redactia

Relația cu statul trece ușor în online: numărul conturilor pe platformele electronice a crescut de 6 ori, iar al operațiunilor – de 12 ori

Ion Surdu

Informaticienii de la AROBS, rechemați la birou

Nora Dumitrescu

Cei mai doriți angajatori din România

Stefana Muresan

Campioni ai Planetei – elevii și profesorii români, provocați să ia parte la un proiect global

Nicolae Pop

Sorin Paveliu: „România trebuie să aplice strategia de dublă testare”

Papuc Irina

Noua conducere a Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici. „Misiunea noastră este să asigurăm accesul pacienților la medicamente”

Ion Surdu

Trameco SA şi Drumuri Bihor SA, printre constructorii celor două tronsoane ale Autostrăzii Borş – Suplacu de Barcău

redactia

Producătorul german Varta va investi 50 mil. lei pentru a produce la Braşov baterii pentru aparate auditive

redactia

New CEO for TÜV SÜD's Real Estate & Infrastructure Division

Ionut Oprea

Corina Crețu: România va beneficia de un buget cu 8% mai mare faţă de cel actual, conform propunerii CE

redactia

Umbrărescu, ”kamikaze”. Lucrează în pierdere pe Autostrada Lugoj – Deva și înregistrează cel mai mare progres pe Centura Bacău

Stefana Muresan

Cluj-Napoca, cel mai ridicat indice al calității vieții din România, în 2019

redactia

Bihorenii învață de la unguri despre managementul bazinelor didactice

Traian Dan

S-a finalizat licitația pentru un drum de legătură din Oradea în valoare de peste 5 mil. de euro

Stefana Muresan

Grupul Banca Transilvania și-a mai trimis o companie la bursă

Nora Dumitrescu

Cât importă și cât exportă fiecare județ din țară

Stefana Muresan

Producătorul de paste făinoase Novita Impex din Satu Mare a intrat cu două branduri în Auchan şi Metro

redactia

Japonezii, la Alba Iulia să caute oportunități de investiții

Stefana Muresan

Astra Vagoane Calatori, singurul ofertant in licitatia pentru tramvaie noi de la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Continental a prezentat la Timișoara tehnologii și produse inovatoare

Stefana Muresan

Narcis Neaga: În Anul Centenarului sunt construiţi 101 kilometri de autostradă, din care 60 sunt daţi în trafic

redactia

ANCPI soluționează cererile notarilor și persoanelor fizice și juridice – online

Ligia Voro

Leave a Comment