București Lideri si afaceri Ultimele stiri

GTS Telecom aniversează 25 de ani de activitate în România și continuă să-și dezvolte portofoliul

GTS Telecom, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații bazate pe infrastructură din România, marchează anul acesta 25 de ani de prezență pe piața locală.

• 2 centre de date în România (localizate în București și Cluj-Napoca), cu o suprafață totală de 810 mp
• 2 platforme de cloud în România, găzduite în centrele de date proprii
• O rețea MPLS de 100Gbit/sec, cu peste 100 de puncte de prezență (PoP) deschise în marile orașe din România
• Apartenența la Deutsche Telekom facilitează accesul clienților la rețeaua extinsă de fibra optică și centre de date din întreaga regiune.

GTS Telecom aniversează 25 de ani de prezență pe piața din România, fiind unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații bazate pe infrastructură de pe piața locală, care își extinde aria de expertiză către verticala IT&C. Cu o acoperire națională vastă, compania își desfășoară activitatea prin intermediul a două centre de date localizate în București și Cluj, cu o suprafață totală de 810 metri pătrați, și o rețea MPLS de 100Gbit/sec, cu peste 100 de puncte de prezență (PoP) în marile orașe din România. GTS Telecom a înregistrat performanțe financiare în creștere constantă, atingând o cifră de afaceri de 18.5 milioane euro în anul 2017. Compania a investit 2 milioane de euro în ultimii trei ani în dezvoltarea centrului de date și a platformei de cloud din Cluj-Napoca.

„Anul 2018 marchează 25 de ani de dezvoltare continuă, timp în care ne-am adaptat constant cerințelor impuse de evoluția rapidă a tehnologiei, fiind mereu aproape de clienții noștri. Compania a parcurs drumul de la internet dial-up la soluții complete de Cloud și Disaster Recovery, dezvoltând o infrastructură și soluții tehnice pe care clienții pot conta pentru a-și gestiona eficient afacerile.” a declarat Răzvan Stoica, Director General al GTS Telecom.

„În anul 1993 am început activitatea cu 5 angajați, iar acum ne putem mândri de o echipă formată din 120 profesioniști, care își dedică în fiecare zi experiența și entuziasmul pentru a dezvolta soluții sustenabile și eficiente, personalizate pentru clienții GTS.”, a continuat Răzvan Stoica.

Astăzi, GTS se adresează segmentului de companii medii și mari, oferind soluții integrate și flexibile de cea mai bună calitate, personalizate în funcție de nevoile de business ale clienților, devenind astfel furnizorul preferat pentru o serie de companii importante atât din România, cât și internaționale. Printre cei mai longevivi clienți GTS se numără în primul rând alți furnizori de servicii de telecomunicații, GTS fiind la debutul său primul furnizor comercial de Internet din România. Operatori cu renume erau conectați, la începutul anilor 2000, la infrastructura GTS, beneficiind de viteze de acces care în prezent ar putea stârni zâmbetul unui utilizator.

Pentru a răspunde nevoilor clienților săi, GTS își propune ca în 2018 să lanseze extinderea centrului de date din Cluj-Napoca, deja începută, și să pună accent pe soluțiile de Backup și Disaster Recovery necesare asigurării continuității de business pentru clienți în cazul unor dezastre. În contextul creșterii disponibilității pieței locale pentru soluții de management al riscului datelor și protecția acestora la atacurile cibernetice, GTS oferă deja soluții performante, menite să acopere noile nevoi ale clienților enterprise. Compania va continua să dezvolte gama de servicii IT (managed services) pe care le oferă și să creeze o verticală de servicii de securitate cibernetică.

Compania și-a început activitatea sub denumirea de EUnet România, în 1993, intrând pe piață drept primul furnizor comercial de servicii de profil din România și oferind primele servicii de conexiuni internet, de tip dial-up, terestre și prin satelit.

Din anul 2000 compania a operat sub brandul KPNQwest, ca parte integrată a rețelei pan-europeane a KPNQwest NV, oferind astfel oportunități majore de acces la tehnologii de ultimă oră unui mare număr de companii naționale și internaționale prezente pe piața locală. Portofoliul de servicii s-a îmbogățit cu soluții de IPVPN si de găzduire dedicată.

În anul 2002 compania a început să funcționeze sub brandul GTS, ca membră a grupului regional GTS Central Europe și a continuat să dezvolte și să ofere servicii noi clienților săi, precum voce fixă, servicii de Data Center, Ethernet, anti DDoS și cloud (IaaS).

În anul 2014 a urmat achiziția de către Deutsche Telekom a grupului GTS Central Europe, din care face parte GTS Telecom. Pentru a susține creșterea cererii de servicii de telecomunicații pe piață din România, GTS Telecom a urmat un plan de dezvoltare în perioada 2015-2017 prin investiții de extindere și modernizare a companiei, precum și prin inaugurarea centrului de date și a platformei de cloud din Cluj-Napoca, în urma unei investiții de peste 2 milioane de euro.

Evoluția companiei a permis implicarea GTS Telecom și în diverse cauze sociale și umanitare, prin susținerea unor asociații si organizații caritabile, precum Fundația Inovații Sociale Regina Maria, Asociația Magicamp, AIPA, Asociația Puzzle.

Încă din 2011, compania GTS Telecom este activă în sectorul serviciilor cloud, fiind unul dintre jucătorii care au pus bazele acestui tip de tehnologie în regiune. Cu o gamă completă de servicii de Cloud (Infrastructura ca Serviciu: IaaS) de tip public, hibrid și privat, storage și backup în timp real, GTS Telecom se adresează segmentului de organizații medii și mari, fiind furnizorul preferat de numeroase companii de top din România, dar și internaționale. Soluțiile de cloud computing furnizate de GTS Telecom oferă avantajul unui uptime de 99,99% şi al unei platforme state-of-art.

Pe lângă rapiditatea de instalare și soluțiile personalizate fiecărui tip de business în parte, serviciile de colocare și virtualizare furnizate de GTS Telecom oferă redundanță la toate nivelurile și o echipă specializată și dedicată clienților 24/7.

GTS Telecom este unul dintre principalii furnizori de servicii de telecomunicații bazate pe infrastructură din România. GTS furnizează soluții naționale și internaționale de transport de date, voce, acces internet, anti-DDoS, servicii de tip cloud și colocare în centrele de date proprii din București. Compania administrează o rețea extinsă de Ethernet și MPLS, bazată pe o infrastructură solidă de fibră optică. GTS este unul dintre membrii fondatori ai RoNIX (Romanian Network for Internet eXchange) și este certificată ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001, ISO 27001, ISO 27002 si ISO 27018. În iunie 2014 a fost finalizată oficial tranzacția prin care Deutsche Telekom a achiziționat GTS Central Europe, grupul din care făcea parte GTS Telecom. Operațiunile GTS Cehia și GTS Polonia au fost integrate de către operațiunile Deutsche Telekom din țările respective, care astfel și-au consolidat segmentul business-to-business. În România, GTS Telecom, deținută de Deutsche Telekom, continuă să opereze independent.

Compania numără aproximativ 120 de angajați și are sediul în București.

Related posts

SHARE Bucharest 2017

Ionut Oprea

Perla turistică a Transilvaniei își redeschide porțile spre adâncuri

Nora Dumitrescu

Mii de timișeni vor avea o legătură mai bună cu Timișoara

Ligia Voro

Fratelli Group, four new locations in Timpuri Noi Square

Ionut Oprea

Finanțare europeană de 11 milioane de euro pentru modernizarea Spitalului Județean Reșița

redactia

GastroArt continuă seria de conferințe dedicate Zilei Naționale a Gastronomiei și Vinului

Ligia Voro

Discover how can DATA boost business growth & employee engagament!

Ionut Oprea

Clujul va găzdui cel mai mare TEDx din Sud-Estul Europei

Nora Dumitrescu

Solaris livrează Clujului troleibuze de 30 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Cum intră banii UE în cea mai micuță comună a Regiunii Nord-Vest

Stefana Muresan

Finanțări din fonduri europene pentru atenuarea efectelor Covid-19

Traian Dan

ALISIA ENCO isi face intrarea in high life-ul modei la Monaco

Ionut Oprea

Jumătate din suprafața agricolă a României a fost cultivată cu porumb și floarea soarelui

Stefana Muresan

Rotary District 2241, dincolo de aparențe. Bilanț de guvernator la Tulcea

Ligia Voro

Asociația Română pentru Smart City lansează Carta România 2030 în cadrul celui mai important eveniment Smart City al anului

Ligia Voro

Consorțiu al politehniștilor europeni, creat la Cluj

Nora Dumitrescu

S IMMO AG: First quarter brings strong operating result, but write-downs

Ionut Oprea

IMM-urile afectate de criză vor putea primi granturi de maximum 250.000 euro în 2020 pentru a face investiții

Ion Surdu

Peste 190 de milioane de lei pentru investiții în comunitățile locale: o treime din bani ajung în localitățile din Transilvania și Banat

Ion Surdu

CEFC intenționează să finanțeze cu 3 miliarde dolari dezvoltarea KMG International (fostul Rompetrol)

Stefana Muresan

Managerul Transilvania Agro Cluster, învins în bătălia pentru șefia USAMV

Nora Dumitrescu

Rebranding Creativity 2019 se mută în Cluj-Napoca

Ligia Voro

Cesiro, peste 100 de angajări în fabrica din Sighișoara

Stefana Muresan

Studenţi ai UBB, într-o competiţie de management strategic, în Washington

redactia

Leave a Comment