Fonduri Europene Sibiu Ultimele stiri

Continua modernizarea scolilor sibiene cu fonduri REGIO 2014-2020

Contractul de finantare nerambursabila prin care se aloca fonduri europene prin Programul Operational Regional 2014-2020 Scolii Gimnaziale nr. 21 din Sibiu a fost semnat in 15 mai 2018 de catre reprezentantii ADR Centru si ai Primariei Municipiului Sibiu. Prin Axa Prioritara 3 a Programului Operational Regional 2014-2020, Prioritatea de investitii 3.1B, se vor aloca fonduri nerambursabile in valoare de peste 7,3 milioane lei, bugetul total al proiectului fiind de aproape 7,5 milioane lei. Imbunatatirea eficientei energetice, reducerea consumului de agent termic, conditii de studiu si de munca mai bune, dar si un mediu mai curat, sunt cateva rezultate de care vor beneficia aproape 800 de elevi, cadre didactice si personal auxiliar.
Proiectul de ”Reabilitarea Scolii Gimnaziale nr. 21 Sibiu, in vederea imbunatatirii eficientei energetice” are o valoare totala de 7.459.258,93 lei, din care 149.185,18 lei reprezinta cofinantarea beneficiarului, diferenta dintre cele doua sume fiind reprezentata de fondurile nerambursabile. Proiectul se va incheia pana in 31.03.2020.
”In municipiul Sibiu sunt peste 70 de unitati de invatamant in sistem public, iar noi ne-am preocupat sa investim pentru imbunatatirea conditiilor de studiu in cat mai multe. Unde am reusit din plin au fost proiectele finantate din fonduri europene, care asigura cresterea eficientei energetice. Sunt deja semnate trei contracte, in valoare totala de aproape 23 milioane lei si mai avem un proiect de reabilitare termica a unei scoli, in valoare de inca 7 milioane lei. Investim in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020 si pentru reabilitarea termica a blocurilor de locuit, dar avem obiective importante care vor contribui la dezvoltarea unei economii cu emisii scazute de carbon, precum modernizarea parcului auto ce asigura transportul public, crearea de noi piste pentru biciclete, precum si amenajarea de spatii si trasee pietonale”, a declarat Cora Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Investitiile care se vor realiza prin proiect se vor finaliza cu anveloparea termica a cladirii, utilizarea unor surse alternative de producere a energiei termice, electrice, reabilitarea instalatiei de iluminat, inlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent si incandescent cu corpuri de iluminat cu eficienta energetica, dar si montarea unui sistem de management energetic. Toate aceste masuri vor imbunatati performantele energetice ale cladirilor Scolii Gimnaziale nr. 21 Sibiu, obtinandu-se un confort termic mai ridicat pentru elevi si profesori, facturi mai mici pentru incalzirea cladirilor si reducerea impactului negativ asupra mediului. Realizarea investitiei va duce la scaderea consumului de energie primara cu aproximativ 40%, cresterea consum de energie din surse regenerabile de cel putin 20% din consumul total, reducerea costurilor cu intretinerea si, implicit, resurse financiare pentru alte investitii prin degrevarea bugetului local de cheltuielile cu combustibilul conventional utilizat. Beneficiarul estimeaza, de asemenea, ca rezultatele pozitive ale proiectului se vor inregistra si in domeniul sanatatii, prin obtinerea unei calitati mai bune a aerului, mai putin condens si predispozitie redusa la mucegai.
”Cresterea eficientei energetice este o prioritate la nivel european, deoarece duce la o dezvoltare durabila, imbunatateste competitivitatea si sustine economia resurselor de energie, alaturi de reducerea emisiilor poluante. Toate proiectele de eficienta energetica au un rol important pentru protectia mediului si a climei, generand inclusiv noi locuri de munca si dezvoltarea economiei. Impact mai mare au aceste investitii in domeniile educational si medical, deoarece aproape toate cladirile publice din invatamant si sanatate au fost construite mult inainte 1990, avand performante energetice slabe, cu costuri mari ale energiei. Pentru administratia publica locala investitiile in infrastructura educationala din Regiunea Centru reprezinta o prioritate, un numar de 62 proiecte din Regiunea Centru fiind, in prezent, o parte contractate si o alta parte in diverse etape de evaluare, gradul de acoperire al acestei prioritati, prin sumele solicitate fiind de peste 182%. Odata lucrarile finalizate, de la jumatatea anului viitor vom incepe sa vorbim de cursuri desfasurate intr-un cadru adecvat studiului si performantei scolare. Curand, elevii vor studia in sali de clase mai bine incalzite, profesorii vor putea preda in conditii adecvate, iar parintii vor putea lucra linistiti fiindca scoala le asigura copiilor educatie in intr-un mediu mai bun”, a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

Related posts

Summit academic european la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu

Stefana Muresan

Zboruri Tarom de la Iaşi către Cluj şi Timişoara, de la sfârşitul lunii martie

Stefana Muresan

Măștile “made in Romania” au intrat în rețelele Lidl și Carrefour

Nora Dumitrescu

Filarmonica de Stat Dinu Lipatti redevine sanctuarul melomanilor sătmăreni

Gruita Ienasoiu

Peste 1.000 de studenți, la seminariile de educație financiară ale ASF

Ligia Voro

River Development: Businesses should not give up their strategies, their own mission

Ionut Oprea

Kotys, zeița tracă a furtunii, dă numele celui mai puternic supercalculator din mediul universitar din țară, cumpărat de UBB Cluj cu bani europeni

redactia

EIT Digital își extinde rețeaua în România, Techcelerator se alătură

Ligia Voro

Jean Valvis va lansa un film de promovare a Româ­niei. Aqua Carpatica a ajuns pe 14 pieţe externe şi la vânzări de 75 mil. euro

redactia

Primul zbor Sibiu – Bruxelles Charleroi – Sibiu de pe Aeroportul Internațional Sibiu

Stefana Muresan

Acord comercial semnat între Corteva Agriscience™ și Pro Farm Technologies

Ligia Voro

ABSL a premiat cele mai importante proiecte ale industriei de business services

Stefana Muresan

Undelucram.ro, finanțare de 300.000 de euro pentru a se extinde internațional

Ligia Voro

Ministerul Economiei: Proiectul BRUA ”avansează galopant”

redactia

Bugetul Primăriei municipiului Satu Mare, lansat în dezbatere publică

Traian Dan

Primul parc agroindustrial din Moldova, salvat de la eșec, devine pol agricol al regiunii. TransAgropolis, în plin proces de extindere

redactia

INAUGURARE SHOWROOM CAAB HOME&OFFICE DESIGN

Stefana Muresan

Metalica SA, 70 de ani de tradiţie şi inovaţie

Stefana Muresan

CNAIR a câștigat litigiul pentru lotul III al Autostrăzii Orăștie-Sibiu

Ligia Voro

World dignitaries celebrate a collaborative achievement

Ionut Oprea

Oameni de afaceri chinezi, cu ochii pe oportunitățile de afaceri din Cluj

Stefana Muresan

Producătorul de încălţăminte Clujana, în insolvenţă; activitatea va continua

Stefana Muresan

Cum puteți accesa sute de milioane de euro pentru a ieși din criză. Fonduri disponibile: până la 1 miliard de euro

Papuc Irina

Wizz Air caută însoțitoare de bord la Oradea

Traian Dan

Leave a Comment