Infrastructura Ultimele stiri

O nouă companie low-cost deschide rute pe Aeroportul Iași: din iunie, Ernest Airlines operează zboruri directe spre Nordul Italiei, în Verona și Cuneo

Aeroportul Internațional Iași și compania Ernest Airlines, una dintre cele mai tinere companii de profil low-cost de pe piata aviației, au pus bazele unui parteneriat de colaborare pentru următorii ani. Astfel, începând de luna viitoare, compania italiană Ernest Airlines va asigura două zboruri directe ce vor lega regiunea Moldovei de Nordul Italiei: primul zbor IAȘI-CUNEO (și retur) va fi pe 21 iunie, iar lansarea rutei IAȘI-VERONA (și retur) va fi pe 23 iunie. Din iunie, zborurile Ernest Airlines vor fi operate cu o aeronava modernă tip Airbus A319, având o capacitate 141 de locuri.
Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizată de operatorul Ernest Airlines, în colaborare cu Aeroportul Interbațional Iași. La eveniment au participat reprezentanți ai companiei, conducerea Aeroportului Iași și a Consiliului Județean Iași.
Locuitorii din regiunea Moldovei vor putea călători cu avionul spre noile destinații de două, respectiv trei ori pe săptămană.
„Prin intrarea pe piața din România, Ernest Airlines deschide un capitol important din istoria sa. Am început cu deschiderea rutelor din București spre Verona și Genova, și continuăm cu noi zboruri din Iași spre Cuneo și Verona. Introducerea acestor zboruri reprezintă o etapă importantă în demersul nostru de a deservi cât mai multe rute destinate traficului etnic. De altfel, misiunea companiei noastre, singura companie italiană ce operează în România, este aceea de a extinde serviciile de transport aerian între Italia și zone unde există un flux intens de migrație spre această destinație. Italia este preferată de un număr tot mai mare de români care aleg să locuiască și să muncească în afara țării. În același timp, România devine din ce în ce mai atractivă pentru tot mai mulți oameni de afaceri italieni care vor să investească la Iași. Am decis să operăm zboruri spre capitala Moldovei pentru că mulți locuitori din această regiune trăiesc, în prezent, în Nordul Italiei, și astfel reușim să deservim întreaga regiune de N-E”, a precizat Chady EL TANNIR, Director de Dezvoltare Ernest Airlines.
„Astăzi este pentru mine, pentru noi italienii care locuim în Nord–Estul României, o zi importantă deoarece pentru prima dată o companie aeriană sub drapel italian, Ernest Airlines, începe să lucreze pe Aeroportul din Iași. În ultimii 10 ani, dialogul între cele două țări ale noastre s-a intensificat la toate nivelele și datorită Parteneriatului Strategic Consolidat, semnat între Italia și România în 2008 și, acum, Ernest Airlines, cu rutele aeriene directe către Italia, intensifică și mai mult mișcarea persoanelor, schimburile culturale, crescând tot mai mult fraternitatea dintre cele două țări”, a spus Enrico NOVELLA Consulul Onorific al Italiei la Iasi.
„Pentru ca pasagerii noștri să nu aibă parte de surprize neplăcute la aeroport, încercăm să le transformăm călătoriile în experiente cât mai ușoare, iar în curând va fi disponibilă și varianta în limba română a site-ului nostru, astfel că toate regulile de călătorie cu avionul vor fi clare de la bun început. Mai mult decât atât, pasagerii care aleg serviciile noastre au posibilitatea să călătorească cu maximum trei bagaje, de 15-20-25kg fiecare, plătind o taxă ce pornește de la 15 euro”, a adaugat Davide STRINNA, Manager Ernest Airlines in Romania.
Iașul este al doilea oraș ales din țară, după capitală, pentru deschiderea noilor rute către Italia. Prin introducerea noilor rute directe, numărul operatorilor ce efectuează zboruri de la și către Aeroportul Iași a ajuns, în prezent, la cinci.
“Parteneriatul cu operatorul Ernest Airlines reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea Aeroportului Iași. Este important pentru un aeroport ce deservește întreaga regiune a Moldovei să acopere cât mai multe destinații și să colaboreze cu cât mai mulți operatori de zbor, pentru a satisface categorii socio-profesionale diferite. Prin noul parteneriat cu Ernest Airlines, reușim să răspundem cererii tot mai mari din partea comunităților de români care locuiesc în Nordul Italiei, oferindu-le astfel posibilitatea de a se reuni mai des cu familiile lor. Nu în ultimul rând, Verona și Cuneo sunt două destinații turistice foarte apreciate. De altfel, purtăm discuții cu agențiile de turism din Iași pentru a le oferi city-breakuri cetățenilor italieni care ajung în România, și nu numai, astfel încât relațiile cu Italia să fie profitabile atât pentru noi cât, și pentru compania aeriană. Mulțumim, pe această cale, companiei Ernest Airlines pentru interesul și încrederea acordate Aeroportului Iași”, a declarat Cătălin BULGARIU, Director General al Aeroportului Internațional Iași.
“Locuitorii din Regiunea Nord-Est, turiștii și reprezentanții mediului de afaceri vor avea la dispoziție, de luna viitoare, două curse noi din și către capitala Moldovei, ceea ce demonstrează că Aeroportul Internațional Iași se află pe lista companiilor aeriene. Satisfacem astfel nevoia de mobilitate și de a economisi timp, atât de importante pentru noi toți. Operarea de curse noi înseamnă și trafic mai mare de pasageri, de aceea trebuie să avem în vedere dezvoltarea aerogării pe termen lung, să privim în perspectivă și să realizăm infrastructura care poate susține progresul aeroportului ieșean din următorii cinci sau chiar zece ani”, a precizat Maricel POPA, Președintele Consiliului Județean Iași.
Despre ERNEST AIRLINES
Compania Ernest Airlines a fost inființată în anul 2015 de un grup de investitori din Suedia și Italia.
Pe 11 aprilie 2017, Ernest Airlines a primit Certificatul European de Operare, iar din 1 iunie 2017 compania a început să asigure zboruri regulate din Italia, cu aeronave moderne tip Airbuses A319 și A320.
Compania italiană a început să opereze zboruri directe în Albania, iar apoi și-a extins oferta de rute și în Ucraina.
Tarifele pe segment de zbor pornesc de la 29 de euro, iar biletele pot fi achiziționate de pe site-ul companiei www.flyernest.com sau direct de la agențiile de turism partenere, inclusiv online.

Related posts

Concernul Guhring, parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj

Nora Dumitrescu

Școală “smart” în Bihor: Toţi elevii învață prin jocuri şi aplicaţii, pe table interactive

Stefana Muresan

ALTEX introduce chatboţi pentru simplificarea proceselor de resurse umane

Traian Dan

UVT și ATCCE 2021 au dat startul Școlii de vară de leadership cultural

Stefana Muresan

Consorţiul Universitaria se reuneşte la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Cât fac până la birou și ce își doresc angajaţii din Bucureşti la birou?

Ligia Voro

56% dintre români nu pot lucra de acasă, rămânând vulnerabili infecției cu Covid

Traian Dan

Cluj-Napoca: Un antreprenor de 25 ani își folosește bolizii Lamborghini și Ferrari în jocurile pe care le creează

Stefana Muresan

Peste 6,5 milioane de euro pentru modernizarea Pieței Cetate din Oradea

Traian Dan

Sondaj pentru antreprenori. ELITE Business Women: „E nevoie de vocea voastră pentru a trece peste această perioadă cu bine”

Papuc Irina

Trei ofertanți pentru Autostrada Transilvania – Sălaj

Nora Dumitrescu

TAROM reia din primăvară zborurile internaţionale de pe aeroportul Oradea

redactia

ELIT România continuă colaborarea cu P3

Ionut Oprea

Gastronomii din Sălaj au făcut show în Slovacia

Nora Dumitrescu

Proiectarea la drumul expres Craiova-Pitești, urgentată

Ligia Voro

Suedezii de la Electrolux, cu fabrică de aragazuri în Satu Mare, se apropie de 1000 de angajați

Stefana Muresan

Grupul TeraPlast a devenit acționarul unic al Wetterbest, unul dintre cei mai importanţi producători de sisteme complete pentru acoperişuri

Papuc Irina

Banca Mondială: Peste 200.000 de români şi-ar dori să se mute la Braşov

redactia

A fost aprobat bugetul Programului Național Apicol pentru următorii 2 ani: 150,6 milioane lei

Ion Surdu

O nouă hartă a orașului și o hartă cu informații urbanistice, lansate la Sibiu

Ion Surdu

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA achiziționează Centrele de Radioimagistică dr. Bîrsăşteanu și Telescan din Timiș

redactia

Proiecte de sănătate și educație de peste 30 milioane de lei în Sibiu

Ligia Voro

Canadienii de la Litens, fabrică în Timiș

Stefana Muresan

Etichetele de Cluj, suprasolicitate în pandemie

Nora Dumitrescu

Leave a Comment