Infrastructura Ultimele stiri

O nouă companie low-cost deschide rute pe Aeroportul Iași: din iunie, Ernest Airlines operează zboruri directe spre Nordul Italiei, în Verona și Cuneo

Aeroportul Internațional Iași și compania Ernest Airlines, una dintre cele mai tinere companii de profil low-cost de pe piata aviației, au pus bazele unui parteneriat de colaborare pentru următorii ani. Astfel, începând de luna viitoare, compania italiană Ernest Airlines va asigura două zboruri directe ce vor lega regiunea Moldovei de Nordul Italiei: primul zbor IAȘI-CUNEO (și retur) va fi pe 21 iunie, iar lansarea rutei IAȘI-VERONA (și retur) va fi pe 23 iunie. Din iunie, zborurile Ernest Airlines vor fi operate cu o aeronava modernă tip Airbus A319, având o capacitate 141 de locuri.
Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizată de operatorul Ernest Airlines, în colaborare cu Aeroportul Interbațional Iași. La eveniment au participat reprezentanți ai companiei, conducerea Aeroportului Iași și a Consiliului Județean Iași.
Locuitorii din regiunea Moldovei vor putea călători cu avionul spre noile destinații de două, respectiv trei ori pe săptămană.
„Prin intrarea pe piața din România, Ernest Airlines deschide un capitol important din istoria sa. Am început cu deschiderea rutelor din București spre Verona și Genova, și continuăm cu noi zboruri din Iași spre Cuneo și Verona. Introducerea acestor zboruri reprezintă o etapă importantă în demersul nostru de a deservi cât mai multe rute destinate traficului etnic. De altfel, misiunea companiei noastre, singura companie italiană ce operează în România, este aceea de a extinde serviciile de transport aerian între Italia și zone unde există un flux intens de migrație spre această destinație. Italia este preferată de un număr tot mai mare de români care aleg să locuiască și să muncească în afara țării. În același timp, România devine din ce în ce mai atractivă pentru tot mai mulți oameni de afaceri italieni care vor să investească la Iași. Am decis să operăm zboruri spre capitala Moldovei pentru că mulți locuitori din această regiune trăiesc, în prezent, în Nordul Italiei, și astfel reușim să deservim întreaga regiune de N-E”, a precizat Chady EL TANNIR, Director de Dezvoltare Ernest Airlines.
„Astăzi este pentru mine, pentru noi italienii care locuim în Nord–Estul României, o zi importantă deoarece pentru prima dată o companie aeriană sub drapel italian, Ernest Airlines, începe să lucreze pe Aeroportul din Iași. În ultimii 10 ani, dialogul între cele două țări ale noastre s-a intensificat la toate nivelele și datorită Parteneriatului Strategic Consolidat, semnat între Italia și România în 2008 și, acum, Ernest Airlines, cu rutele aeriene directe către Italia, intensifică și mai mult mișcarea persoanelor, schimburile culturale, crescând tot mai mult fraternitatea dintre cele două țări”, a spus Enrico NOVELLA Consulul Onorific al Italiei la Iasi.
„Pentru ca pasagerii noștri să nu aibă parte de surprize neplăcute la aeroport, încercăm să le transformăm călătoriile în experiente cât mai ușoare, iar în curând va fi disponibilă și varianta în limba română a site-ului nostru, astfel că toate regulile de călătorie cu avionul vor fi clare de la bun început. Mai mult decât atât, pasagerii care aleg serviciile noastre au posibilitatea să călătorească cu maximum trei bagaje, de 15-20-25kg fiecare, plătind o taxă ce pornește de la 15 euro”, a adaugat Davide STRINNA, Manager Ernest Airlines in Romania.
Iașul este al doilea oraș ales din țară, după capitală, pentru deschiderea noilor rute către Italia. Prin introducerea noilor rute directe, numărul operatorilor ce efectuează zboruri de la și către Aeroportul Iași a ajuns, în prezent, la cinci.
“Parteneriatul cu operatorul Ernest Airlines reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea Aeroportului Iași. Este important pentru un aeroport ce deservește întreaga regiune a Moldovei să acopere cât mai multe destinații și să colaboreze cu cât mai mulți operatori de zbor, pentru a satisface categorii socio-profesionale diferite. Prin noul parteneriat cu Ernest Airlines, reușim să răspundem cererii tot mai mari din partea comunităților de români care locuiesc în Nordul Italiei, oferindu-le astfel posibilitatea de a se reuni mai des cu familiile lor. Nu în ultimul rând, Verona și Cuneo sunt două destinații turistice foarte apreciate. De altfel, purtăm discuții cu agențiile de turism din Iași pentru a le oferi city-breakuri cetățenilor italieni care ajung în România, și nu numai, astfel încât relațiile cu Italia să fie profitabile atât pentru noi cât, și pentru compania aeriană. Mulțumim, pe această cale, companiei Ernest Airlines pentru interesul și încrederea acordate Aeroportului Iași”, a declarat Cătălin BULGARIU, Director General al Aeroportului Internațional Iași.
“Locuitorii din Regiunea Nord-Est, turiștii și reprezentanții mediului de afaceri vor avea la dispoziție, de luna viitoare, două curse noi din și către capitala Moldovei, ceea ce demonstrează că Aeroportul Internațional Iași se află pe lista companiilor aeriene. Satisfacem astfel nevoia de mobilitate și de a economisi timp, atât de importante pentru noi toți. Operarea de curse noi înseamnă și trafic mai mare de pasageri, de aceea trebuie să avem în vedere dezvoltarea aerogării pe termen lung, să privim în perspectivă și să realizăm infrastructura care poate susține progresul aeroportului ieșean din următorii cinci sau chiar zece ani”, a precizat Maricel POPA, Președintele Consiliului Județean Iași.
Despre ERNEST AIRLINES
Compania Ernest Airlines a fost inființată în anul 2015 de un grup de investitori din Suedia și Italia.
Pe 11 aprilie 2017, Ernest Airlines a primit Certificatul European de Operare, iar din 1 iunie 2017 compania a început să asigure zboruri regulate din Italia, cu aeronave moderne tip Airbuses A319 și A320.
Compania italiană a început să opereze zboruri directe în Albania, iar apoi și-a extins oferta de rute și în Ucraina.
Tarifele pe segment de zbor pornesc de la 29 de euro, iar biletele pot fi achiziționate de pe site-ul companiei www.flyernest.com sau direct de la agențiile de turism partenere, inclusiv online.

Related posts

Elite în business. Județul Mureș. Geiger Transilvania, performanță constantă în construcții

Transilvania Business

Vechea staţie de comprimare Sărmăşel, demolată de Romgaz

Ligia Voro

Un antreprenor din Brașov a investit 100.000 de euro într-o linie de producție de biocide: Fabrică dezvoltată cu bani prin Programul IMM Invest

Ion Surdu

Fabrica de mobilier Antares, solicitată în noua capitală a Egiptului

Nora Dumitrescu

Exemplu de succes: Blaj – au fost atrași investitori și s-a dezvoltat, după ce șomajul ajunsese la 25%

redactia

Companiile din Zalău sponsorizează iluminatul de sărbători

Nora Dumitrescu

ACEA: Vânzările de autoturisme Dacia în Europa, avans de 2,4% în februarie

Stefana Muresan

Antibiotice Iași a aplicat scenariul 2: Producția de medicamente continuă

Ion Surdu

Contracte semnate pentru extinderea rețelei de canalizare și modernizarea celei de alimentare cu apă, în Blaj

redactia

Ştefan Radu Oprea: Mandatul care trebuie dat comisarului european pentru negocierile cu SUA, tema principală a reuniunii pe comerţ

redactia

Modificări la Codul fiscal, promulgate de șeful statului: nou termen pentru declarația unică, noi facilități fiscale, dar și noi taxe

Ion Surdu

Huedinul își reface canalizarea pe banii Europei

Nora Dumitrescu

Clujul va racola tinerii pasionați de tehnologie din Bihor și Alba

Nora Dumitrescu

Blake Horsley to become P3’s Group Development Director

Ionut Oprea

ADR Centru: Fonduri europene de aproape 1 mil. euro pentru învățământul din Miercurea Ciuc

Stefana Muresan

Secom isi extinde acoperirea in zona de vest a tarii

Stefana Muresan

TapTasty: „Fiecare afacere ar trebui să își permită o aplicație de mobil!”

Traian Dan

Maramureș: Licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor pe Valea Izei și Valea Ruscovei, contracte de aproximativ 150 mil. lei

redactia

Primul autobuz electric la Brașov. În total, au fost procurate 52 de unități cu bani de la Administrația Fondului pentru Mediu

Papuc Irina

Nemții de la Ara și-au redeschis outleturile din Sălaj și Bihor

Nora Dumitrescu

ANRE va prelungi termenul pentru alegerea furnizorului de energie

Traian Dan

Ungaria, nouă autostradă spre România

Stefana Muresan

EuropaProperty: short-list for 12th annual SEE Real Estate Awards

Ionut Oprea

CNAIR solicită fonduri europene pentru noul pod peste Dunăre. Investiție de peste 550 mil. euro

redactia

Leave a Comment