Fonduri Europene Infrastructura Ultimele stiri

Ministerul Transporturilor a absorbit aproximativ 820 de milioane de euro, situându-se pe locul doi, după agricultură

Ministerul Transporturilor a absorbit până în prezent aproximativ 820 de milioane de euro, situându-se pe locul doi, după agricultură, ca valoare a fondurilor atrase de România, informează joi instituţia.
“Structurile de specialitate ale ministerului implementează o serie de măsuri pentru a aduce şi menţine ritmul de lucru al antreprenorilor la un nivel ridicat prin întâlniri de lucru constante, vizite regulate în şantierele de lucrări, monitorizări lunare ale graficelor de execuţie. În ceea ce priveşte situaţia execuţiei bugetare pe proiecte, la trimestrul I 2018 (cu corecţie aplicată) Ministerul Transporturilor a avut ca ţintă de absorbţie 229.489.487 lei, din care a realizat 99,17%, reprezentând 227.575.076 lei”, se spune într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.
În ceea ce priveşte stadiul contractării în cadrul POIM 2014-2020, din totalul în valoare de peste 6,809 miliarde de euro (UE + buget de stat) la acest moment au fost aprobate proiecte în procent de 73,96% din alocarea UE, din februarie 2017 până în prezent, şi contractate în procent de 61,07%, din care Fond de Coeziune 74,74% şi Fond European de Dezvoltare Regională 32,05%. În total au fost aprobate 35 de proiecte în valoare eligibilă de peste 4,937 miliarde de euro.
Pentru acest an, Ministerul Transporturilor are în plan transmiterea a şapte aplicaţii noi de finanţare către Comisia Europeană, aferente următoarelor proiectelor majore: ‘Modernizare ecluze FAZA 2′ (deja transmis CE în luna aprilie 2018)’, ‘Reabilitare DN 73 Piteşti – Braşov’, ‘Construcţie pod peste Dunăre la Brăila’, ‘Construcţie Centura Bucureşti’, ‘Construcţie autostrada Transilvania – secţiunea Gilău – Nădăşelu-Mihăieşti’, ‘Construcţie drum de mare viteză Piteşti – Craiova’ şi ‘Îmbunătăţirea serviciilor de transport public de călători cu metroul pe Magistrala 2 Berceni – Pipera’.

Related posts

Investiție de 15 milioane de euro în infrastructura verde din Craiova, finanțată de BERD

redactia

Platforma digitală de de servicii medicale Docbook atrage o investiţie de 600.000 Euro pentru dezvoltarea unei platfome de telemedicină

Papuc Irina

Anunț Groupe Renault: Uzinele din Mioveni își întrerup activitatea începând de mâine

Ligia Voro

Leave a Comment