Sanatate Ultimele stiri

SOCIETATEA ROMÂNĂ DE HOMEOPATIE: În favoarea homeopatiei stau dovezile clinice din studii controlate; homeopatia – practicată exclusiv de medici

USR a inițiat o propunere de modificare a Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății ce prevede ca pe ambalajul și în prospectul medicamentelor homeopate să scrie, cu majuscule, „Acest produs nu are efecte asupra sănătății” iar , în cazul publicității media la aceste produse, în afara de indicația de a citi instrucțiunile din prospect și de pe ambalaj, se va adăuga și o avertizare sonoră și scrisă, formulată după cum urmează: „Acesta este un produs homeopat neatestat medical, fără efecte dovedite asupra sănătății.” Inițiatorii acestui proiect legislativ concluzionează că produsele homeopate sunt lipsite de efecte medicale.
Cu privire la această initiativă legislativă, SOCIETATEA ROMÂNĂ DE HOMEOPATIE a făcut următoarele precizări:
– ”SOCIETATEA ROMÂNĂ DE HOMEOPATIE” a fost înființată în anul 1947, este persoană juridică de drept privat, independentă, nelucrativă, neguvernamentală, apolitică, având un caracter ştiinţific şi social. Este acreditată de Colegiul Medicilor și Farmaciștilor pentru emiterea diplomelor în Homeopatie recunoscute de Ministerul Sănătății Publice și susține prin lectorii săi formatori cursurile de specializare postuniversitară a medicilor și farmaciștilor in Homeopatie, in urma cărora Ministerul Sănătații, prin Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar acordă autorizarea legală și dreptul de practică a Homeopatiei în Romania.
– In 1969, ministrul sănătății oficializează practica homeopatică în România.
– In 1980, Centrul de Perfecționare al medicilor și farmaciștilor al Ministerului Sănătății organizează primul Curs de inițiere în Homeopatie la București, astfel punându-se bazele învățământului homeopatic din țara noastră.
– In 2007, SRH s-a afiliat la ECH (Comitetul European de Homeopatie) și invățământul homeopatic din România a primit Acreditare ECH, cu echivalarea diplomei cu diploma ECH, recunoscută în toate țările europene.
– In 2014, SRH s-a afiliat la Liga Internațională de Homeopatie LMHI (Liga Medicorum Homoeopathica Internationalis).
– In perioada 2014-2017, SRH a contribuit la elaborarea Standardului European EN 16872:2016, Services of Medical Doctors with additional qualification in Homeopathy (servicii de sănătate oferite de medicii care au calificare suplimentară în Homeopatie), standard adoptat și publicat de ASRO în mai 2017, ca standard român.
– HOMEOPATIA este cea mai răspândită formă de medicină alternativă pe plan mondial. În întreaga lume, nivelul de recunoaștere al Homeopatiei este în creștere.
– Există Directive UE pentru produsele medicale homeopatice și o Reglementare a Consiliului Europei pentru folosirea medicamentelor homeopatice . Cercetarea in Homeopatie a fost inclusă în Programul Oficial de cercetare al Comisiei Europene, medicamentele homeopate au fost incluse in Farmacopea Europeană.
– Din totalul de circa 1 milion doctori din Uniunea Europeană, sunt 12.000 (1,2%) doctori atestați în Homeopatie (comparabil cu numărul de medici specialiști în neurologie, ORL sau alte specialități).
– Parlamentul European a afirmat că “reglarea si coordonarea criteriilor de invățământ impuse practicienilor homeopatiei va fi o garanție esențială pentru cetățeni” și “este esențial, în interesul ambelor părți, pacienți și medici, ca armonizarea calificărilor să se facă la nivel înalt”. (Parlamentul European, Rezolutia A4-0075/97).
– ECH (Comitetul European de Homeopatie) urmărește cu atenție invățământul homeopatic in toate țările UE, pentru a avea medici homeopați cu nivel înalt de calificare. ECH a stabilit Standardul de Educație Medicală Homeopatică incă din anul 1994.
– În prezent, peste 100 milioane cetățeni europeni folosesc in mod curent homeopatia.
– Homeopatia este o metodă științifică de tratament medical care stimulează tendința naturală de vindecare a organismului, folosind medicamente preparate din substanțe de origine minerală, vegetală și animală prin procedee specifice, în laboratoare farmaceutice specializate. Aceste medicamente sunt lipsite de toxicitate.
– Organizația Mondială a Sănătății, in cadrul Departamentului de Medicină Tradițională Complementară și Integrativă susține Programul de dezvoltare strategic pentru anii 2014- 2023 în ceea ce privește dezvoltarea medicinei complementare, inclusiv a homeopatiei.
Potrivit Societății Române de Homeopatie, există cinci tipuri de evidenţe în favoarea homeopatiei:
1. cazurile clinice rezolvate, nu toate raportate corect şi controlate după rigorile ştiinţifice, dar care sunt în număr impresionant. Practic fiecare homeopat şi cei mai mulţi pacienţi ai homeopatiei, aduc zi de zi astfel de mărturii şi chiar dacă ele nu intră în categoria dovezilor ştiinţifice propriu zise, ele continuă să curgă cu puterea evidenţei.
2. testul timpului: homeopatia este o practică de peste 200 de ani care s-a schimbat puţin în esenţa sa şi care continuă să funcţioneze cu succes.
3. cercetările asupra diluţiilor înalte, ultramoleculare, inclusiv din domeniul nanomedicinii.
4. dovezile clinice din studii controlate.
5. dovezile eficienței în medicina veterinară și în agrohomeopatie.
De asemenea, Soietatea menționează că:
• Homeopatia nu anulează medicina alopată.
• In România, homeopatia este practicată exclusiv de medici (care au și formare medicală alopată), atestați de Ministerul Sănătății, membri ai Colegiului Medicilor și care susțin alături de celelalte specialitați politicile de sănătate publică ale Statului Român și ale Uniunii Europene.
• Nu ne obligăm pacienții la acest tratament, nu le anulăm medicamentele vitale lor.
• Este dreptul pacientului, prin consimțământ informat să-și aleagă medicul și tratamentul potrivit”.
”Medicina Complementară, a cărei existență datează din cele mai vechi timpuri, a rezistat cu demnitate pe baricadele sănătății mondiale, in pofida celor care i s-au împotrivit și i-au contestat eficiența. Așa cum bine știm, unele organizații incearcă să pună la zid Homeopatia, utilizând armele dezinformării și manipulării. În acest sens, este important sa cunoaștem cu toții adevărul”, arată un comunicat de presă al Societății Române de Homeopatie.

Related posts

Familia Cotoi (Mobila Dalin) din Reghin, 9 mil. euro pe an din mobilier tapiţat

Stefana Muresan

'Sarmizegetusa', noua ”bijuterie” a TAROM

Stefana Muresan

ALISIA ENCO, colecție unicat de accesorii pentru cămăși

Ionut Oprea

Campania „Salvaţi istoria naţională, salvaţi Casa lui Iuliu Maniu!” la finalul anului 2018

redactia

SuperTeach, un program care vrea să schimbe sistemul educațional

Traian Dan

Elrond și LDV Crypto Exchange lansează primul curs de criptomonede din România

Ion Surdu

Autostrada Sebeș-Turda: "Se poate circula în perfectă siguranță"

Stefana Muresan

Compania maghiară Terran, producătoare de ţigle din beton, a investit 5 mil. euro într-o fabrică în Câmpia Turzii

Stefana Muresan

Soluții digitale dedicate antreprenorilor prin noua ofertă Orange

Ligia Voro

Orașul Huedin, primul contract pe fonduri europene din istoria localității

redactia

Au început lucrările la primele trasee de mountain bike din Masivul Postăvarul. „Iubitorii acestui sport vor avea la dispoziție 6 trasee cu diferite nivele de dificultate”

Papuc Irina

Cum își revine din criză principalul angajator din Blaj și ce măsuri ia pentru a-și păstra angajații

Ion Surdu

Transferuri de bani de pe mobil, la CEC Bank: a fost lansat serviciul Card2Card

Papuc Irina

Piața neagră a țigaretelor a depășit 40% în nord-est în luna noiembrie

redactia

Piața de spații industriale din România ar putea simți efecte semnificative în urma unui Brexit dur

Papuc Irina

Două dintre facultățile Universității de Vest din Timișoara se extind. Construcții și dotări în valoare de 4 milioane de euro

redactia

Maravela|Asociații alături de grupul american Standex

Ionut Oprea

Topul judeţelor cu cel mai mare număr de tranzacţii cu terenuri agricole în S1. Străinii, aproape 30% din suprafaţa totală

Stefana Muresan

Cinci măsuri solicitate Guvernului din partea IMM-urilor din România

Papuc Irina

Baia Mare va avea prima fabrică de textile medicale din România

Nora Dumitrescu

Emil Boc: “Clujenii pot să facă 160 operațiuni administrative de la distanță”

Nora Dumitrescu

26 de treceri de pietoni din municipiul Oradea vor fi iluminate cu LED-uri

Traian Dan

Clujul va găzdui Comitetul European al Regiunilor

redactia

Carrefour va extinde la Cluj programul său de plată cu petul

Nora Dumitrescu

Leave a Comment