Cluj Turism Ultimele stiri

Congresul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie, 22-26 mai, Cluj-Napoca si Turda

După aproape un an de activitate, după Congresul Național de Balneologie de la Băile Govora din 2017, Asociația Română de Balneologie (ARB) și Societatea Română de Medicină Fizică, de Recuperare și Balneoclimatologie (SRMFRB), asociate consorțial cu Societatea Romana de Neuroreabilitare (RoSNeRa) si Societatea Romana de Patologie, Terapie și Recuperare Vertebro Medulare (RoSCoS), organizează în perioada 22-26 Mai 2018 la Cluj-Napoca și Turda, Congresul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din România, cu participare internațională.
”Suntem bucuroși să amintim activitatea științifică din ultimii doi ani în care am reușit ca Asociația Română de Balneologie (ARB) să fie principal co-organizator, alături de Societatea Română de Medicină Fizică, de Recuperare și Balneoclimatologie (SRMFRB), al 41st World Congress of the International Society of Medical Hydrology and Climatology (ISMH), al Congresului Național de Balneologie din 2017 de la Băile Govora, al Conferinţei naționale cu participare internațională: Balneologie maritimă, medicină fizică și de recuperare – tradiție şi modernitate (alături de Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol – SBRT – și de asemenea, de SRMFRB), al Sesiunii academice (cu participare internațională) a Centrului Național Clinic de Recuperare neuro-psiho-motorie Copii ”Dr. N. Robănescu”, precum și al Conferinței Naționale Interdisciplinare, cu vizibilitate internațională: “Abordări comprehensive în problematica durerii și în patologia vertebro-medulară – în contextul marcării Zilei internaționale a leziunilor mielice (WORLD SCI Day)” din 3 – 5 Septembrie 2017 și a numeroase alte evenimente prezentate pe siteul ARB. Toate aceste evenimente reprezintă momente de promovare a specialității medicale”, a declarat Constantin Munteanu, președintele Asociației Române de Balneologie, citat de saptamanamedicala.ro.
Manifestarea științifică organizată la Cluj-Napoca are înaltul gir al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, din București, al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, din Cluj-Napoca și al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași și prezintă toate elementele necesare unei dezbateri academice de vârf pentru dezvoltarea balneologiei.
”Ne exprimăm dorința de a dedica evenimentul pe care îl organizăm la Cluj-Napoca Centenarului Marii Uniri, 1918 – 2018. Menționăm ca la eveniment vor participa peste 250 de persoane, vom avea peste 10 invitați din străinătate, printre care reprezentanți ai Societății Internaționale de Hidrologie și Climatologie Medicală și vom acorda trofee, premii, medalii și distincții în cadrul Galei Balneare ce va avea loc în cadrul congresului in data de 25 Mai 2018 incepand cu ora 20.00 In cadrul Galei Balneare vom acorda distincția Trofeul Balnear 2018, vom promova turismul balnear și vom premia excelența în cercetare pentru domeniul balnear”, a mai precizat președintele Asociației Române de Balneologie.
Congresul Național de Recuperare Medicină Fizică și Balneolgie din acest an legitimează, printr-o manifestare de mare interes, Consorțiul constituit anul trecut între Asociația Română de Balneologie (ARB), Societatea Română de Medicină Fizică, de Recuperare și Balneoclimatologie (SRMFRB), Societatea Română de NeuroReabilitare (RoSNeRa) și Societatea Română de Patologie, Terapie și Recuperare Vertebro Medulare (RoSCoS). Acest consorțiu a fost aprobat în Adunarea Generală a fiecărei societăți, intrând astfel pe deplin în vigoare. Congresul se va desfășura într-un centru universitar de prestigiu, respectiv Cluj-Napoca, Aula Iuliu Hațieganu și asta vine cumva firesc dupa ce Congresul Mondial de Balneologie s-a desfășurat în mai 2016 la București, la Palatul Parlamentului, iar în 2017 congresele noastre au fost organizate în două Stațiuni Balneare de top, respectiv Techirghiol (SRMFRB) și Băile Govora (ARB), anunță organizatorii.
Programul complet poate fi consultat aici

Related posts

Satu Mare: Investiție de aproape 50 milioane de euro în domeniul combaterii inundațiilor

redactia

Piețele agro ale Sălajului se mută pe internet

Nora Dumitrescu

NTT DATA România, cifră de afaceri record de 53,4 mil. euro, în creștere cu 46,25%

Stefana Muresan

Grupul Mobexpert își redeschide, de astăzi, o parte din magazine. Urmează și reluarea activității fabricilor

Papuc Irina

Radu-Ştefan Oprea: Am semnat un acord cu BVB, pentru că vrem să învăţăm antreprenorii că pot să se finanţeze şi pe piaţa secundară

redactia

Hotelul de Gheaţă atrage mii de turiști în fiecare iarnă

Stefana Muresan

Dedeman are undă verde pentru parcarea extinsă din Baia Mare

Nora Dumitrescu

Rezerve internaţionale în scădere la Banca Naţională a României

Traian Dan

Sondaj UE: Trei din cinci români apreciază pozitiv măsurile UE antiCOVID

Gruita Ienasoiu

Încă un credit record, de 43.000 de CHF, șters cu ajutorul negocierii CSALB

Traian Dan

CNIPMMR a lansat programul de guvernare al mediului de afaceri

Traian Dan

Brașov: Contract de 226 mil. lei, câștigat de o asociere de antreprenori, pentru repararea străzilor

Stefana Muresan

Start ONG oferă finanțare rapidă de 66.000 de euro în lupta cu COVID-19

Traian Dan

Ordinul Arhitecților din România, sesiune de finanțare din Timbrul Arhitecturii, ediția 2019

redactia

Finanțări de aproape 421 de milioane de euro pentru tinerii fermieri

redactia

Ministerul Dezvoltării Regionale vrea să cumpere 17 tramvaie cu peste 36 milioane de euro

redactia

Wizz Air: 7 milioane de pasageri la Cluj-Napoca şi zboruri spre Bratislava

Stefana Muresan

ELCO lanseaza o noua gama de cazane industriale adaptata noilor cerinte din piata locala de constructii

Ionut Oprea

Cooperativa Țara Mea investește 6 milioane de euro într-un abator destinat cărnii de oaie

redactia

Digitalizarea, factor cheie ce a determinat impactul crizei pandemiei asupra IMM-urilor

Traian Dan

Centrala de la Iernut a Romgaz, fără executanți

Ligia Voro

Jonglerii cu Cemacon. De la Dedeman, la Pavăl Holding

Nora Dumitrescu

Compania clujeană Mendola Pro, afaceri de peste 4 mil. euro cu magazinele de decorațiuni Nobila Casa

Stefana Muresan

Cluj Business Campus: Ready for a new chapter

Ionut Oprea

Leave a Comment