Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sala Polivalentă de la Brașov de minim 10.000 de locuri, pe locul fostului stadion municipal

Complexul Multifuncţional – Sala Polivalentă Braşov se va construi pe un teren cu o suprafaţă de 103.861 mp. pe locul unde a fost Stadionul Municipal, scrie www.bzb.ro. În acest sens, Primăria Braşov a finalizat tema de proiectare pentru scoaterea la licitaţie a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru construirea complexului. Pentru realizarea acestor documentaţii, încă de la începutul anului, în bugetul local al municipiului Braşov a fost prevăzută suma de 1,5 milioane de lei.
Primarul Braşovului, George Scripcaru, a precizat că pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic se va organiza o singură licitaţie, astfel încât să fie evitate piedicile în derularea acestei proceduri, dar şi pentru a exista garanţia că proiectul va fi implementat în cele mai bune condiţii.
Pe terenul fostului stadion se va construi o sală polivalentă cu o capacitate de minim 10.000 de locuri în condiţiile unei utilizări flexibile, destinată competiţiilor sportive, concertelor, conferinţelor, congreselor şi activităţilor culturale, cu respectarea regimului de înălţime precizat în certificatul de urbanism şi cu respectarea normelor în domeniu care să permită omologarea sălii la standarde naţionale şi internaţionale.
Conform reprezentanţilor primăriei, în viitoarea sală polivalentă se vor putea desfăşura competiţii sportive (tenis de câmp, tenis de masă, baschet, handbal, fotbal în sală, badminton, volei, floorball, box, atletism uşor – în sală), gimnastică, tir sportiv, atletică grea (haltere), scrimă, karate, judo, aikido şi alte sporturi posibile datorită modularităţii şi mobilităţii suprafeţei de joc şi a spaţiilor anexe), dar şi evenimente culturale (concerte, competiţii internaţionale de dans, congrese, simpozioane, vernisaje, adunări religioase etc.). Pentru disciplina atletism uşor (în sală) se va avea în vedere dotarea pentru minim următoarele probe, respectiv curse de 60 m, curse de 60 m cu obstacole, săritura în înălţime, săritura cu prăjina, săritura în lungime, triplu salt şi aruncarea greutăţii.
Municipalitatea braşoveană are în plan şi realizarea unor amenajări exterioare, mai exact zone verzi, alei pentru circulaţie pietonală şi carosabilă, accese, promenade, zone de odihnă destinate pietonilor, servicii, restaurant, spaţii de joacă pentru copii etc. De asemenea, sunt prevăzute terenuri în aer liber pentru baschet, tenis, volei, fotbal în aer liber. Tot pe acest teren se va amenaja şi o parcare la subsol şi pe sol, dar şi o zonă în care pot fi lăsate bicicletele. Spaţiile din afara sălii polivalente vor fi tratate într-un studiu peisagistic.
În tema de proiectare mai sunt prevăzute lucrări de refacere a carosabilului, trotuarelor şi aleilor din zona afectată de şantier. De asemenea, se vor amenaja drumuri noi de acces pentru toate autovehiculele şi se va prelungi pista de biciclete existentă în zonă, mai scrie www.bzb.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Congresul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie, 22-26 mai, Cluj-Napoca si Turda

Articolul următor

Profit record pentru Hidroelectrica în 2017

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share