Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Doi investitori din Emirate și Iordania, 6 mil. euro într-o fermă de berbecuți din Biled

Un arab creștin din Dubai, Feras Muqattash, și partenerul său, Adel Almagattish, tot creștin, din Iordania, au achiziționat ferma zootehnică din Biled, județul Timiș, întinsă pe 32 de ha, dar aflată în paragină de 28 de ani, scrie ziuadevest.ro.
Feras Muqattash va investi 6 milioane de euro și va construi 30 de grajduri noi, cu un sistem modern de canalizare și alimentare cu apă. Aici ei vor crește berbecuți, achiziționați de la gospodăriile din zona de vest – județe Timiș, Arad, Caraș Severin și Hunedoara. După ce vor fi îngrășate patru luni, animalele vor fi vândute pe piața arabă, unde există o mare cerere de carne de miel. Ferma din Biled va avea 60 de angajați.
Pe un ciclu cei doi vor să cumpere și să vândă 40.000 de miei, iar pe an, în trei cicluri, peste 120.000. Mieii vor fi comercializați în țările arabe din zona Golfului Piersic. Numai în Arabia Saudită există o cerere formidabilă de 8 milioane de capete. Feras Muqattash speră că numai din România – din cele două ferme din Brăila și Biled – să trimită în Golf 4 milioane de berbecuți, în următorii ani.
Potrivit sursei citate, la Biled, investitorul arab va pune la punct un sistem revoluționar pentru creșterea mieilor, care funcționează deja cu succes în cealaltă fermă deținută de acesta în Brăila. Aceasta a costat 4,5 milioane de euro, iar pe un ciclu produce 30.000 de berbecuți.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CJ Cluj: 16 certificate de urbanism emise pentru modernizarea a 100 de km de drumuri județene

Articolul următor

Top zece companii farmaceutice din România, pe o piață de peste 3 miliarde euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share