Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ziua fermierilor Holland Dairy House

Pe data de 24 mai, Holland Dairy House și Ambasada Olandei în România, în parteneriat cu USAMV Cluj organizează ZIUA FERMIERILOR HOLLAND DAIRY HOUSE.
Experți din Olanda, vin pe 24 mai, la ferma didactică de la Cojocna Cluj pentru a susține sesiuni de training intensiv pe teme de interes precum GENETICĂ ȘI TINERET BOVIN, NUTRIȚIE ANIMALĂ, BUNĂSTARE, GESTIUNEA ȘI MANAGEMENTUL FERMEI, BONITARE
Ziua fermierilor Holland Dairy House se va desfasura cu participarea E.S. Stella Ronner–Grubačić, ambasadorul Olandei în România și Moldova.
PROGRAMUL ZILEI
➡ 13:30 – 16:15, FERMA DIDACTICĂ USAMV CLUJ DE LA COJOCNA
Evenimentul va include 4 seminarii interactive susținute de specialiști olandezi, alături de profesorii români implicați în programul K2K, urmate de un concurs de jurizare a animalelor. Socializare, noutăți, bune practici și o delicioasă cină câmpenească la finalul serii.
Transportul la Cojocna și masa de prânz sunt incluse în program.
Seminariile durează 30 de minute fiecare și se vor desfășura simultan, în câte 3 serii consecutive. Fiecare participant poate opta astfel pentru 3 dintre cele 4 seminarii disponibile:
1. Seminar Genetică – un start bun înseamnă să fii deja la jumătatea drumului
Adrian Dina, Director Național de Vânzări, CRV Cow Genetics
Prof. Adrian Pistrui, USAMVBT Timișoara
Prof. Iulia Mustață, Colegiul pentru Agricultură și Ind. Alimentară Țara Bârsei Prejmer
2. Seminar Hrănire animale – cum poți “hrăni“ succesul oricărei ferme de vaci
Klaas Struiksma, Partener fondator, Cownexxion
Angelica Cruse, Barenbrug Green Master
Prof. Mihai Bentea, USAMVB Cluj
Prof. Călin Julean, USAMVBT Timișoara
3. Seminar Gestiune finanțe fermă – cum câștigi bani în România gestionând o fermă de vaci
Pieter Helfferich, Director Agriprogress și Coordonator Holland Dairy House
Prof. Florin Stan, Colegiul „Emil Negruțiu” Turda
Dr. Bianca Szakacs, Colegiul „Emil Negruțiu” Turda
4. Seminar Bunăstare și sănătate animale – metode de optimizare, cauză-efect în ecosistemul fermei, longevitatea animalelor
Prof. Hans Dekker, Medic Veterinar
Prof. Eugen Jurco, USAMV Cluj
Participarea la eveniment este gratuită, iar accesul se face exclusiv pe bază de invitație. Pentru mai multe detalii, contactați-ne la info@hollanddairyhouse.com sau la telefoanele 0723.166.156 / 0762.014.695.
DESPRE PROGRAMUL DE SCHIMB DE CUNOȘTINȚE SUSȚINUT DE HOLLAND DAIRY HOUSE FORMARE DE FORMATORI ÎN METODE MODERNE DE ÎNVĂȚARE ȘI CREȘTERE A VACILOR
Holland Dairy House (HDH) și-a propus să contribuie în mod activ la schimbarea durabilă a sectorului românesc de lapte, motiv pentru care a lansat în 2016 “Cunoaștere pentru Cunoaștere, un program integrat de training, realizat cu sprijinul guvernului olandez și în parteneriat cu Ambasada Olandei în România. Programul a fost coordonat de către Cownexxion, membru HDH și companie specializată în consultanță, management și training pentru specialiștii din fermele de vaci.
CUM A FOST FINANȚAT PROIECTUL
Costurile pentru formare au fost acoperite în totalitate de către guvernul olandez. Condițiile de eligibilitate au fost legate de angajamentul ferm al instituțiilor, disponibilitate pentru deplasare a cursanților, cât mai ales, implementarea activă ulterioară în România.
CARE A FOST OBIECTIVUL
S-a urmărit creșterea nivelului de pregătire al specialiștilor implicați în activități educaționale în sectorul de lapte din România ca mai apoi, la rândul lor, aceștia să transmită mai departe informația și noile metode de învățare. Proiectul a vizat două direcții: dezvoltarea de noi metode inovative de training, alături de prezentarea noutăților recente din sectorul de lapte.
CUI S-A ADRESAT
Grupul țintă a vizat profesorii din liceele, facultățile și școlile profesionale cu profil agricol, dar și specialiști din asociațiile de fermieri. O condiție esențială pentru intrarea în program a fost cunoașterea limbii engleze și experiența de predare sau formare în sectorul de lapte.
Participanții își vor folosi cunoștințele și abilitățile dobândite în beneficiul instituției unde activează. Pe termen lung, instituțiile pot transforma acest beneficiu într-un real avantaj competitiv în recrutarea de noi studenți.
În total, programul a inclus8specialiști, reprezentând instituții de prestigiu din România: USAMVBT Timișoara, USAMV Cluj, Colegiul „Emil Negruțiu” Turda, Colegiul pentru Agricultură și Ind. Alimentară Țara Bârsei Prejmer. Participarea la program le-a oferit o bază solidă pe care să o împărtășească fermierilor, studenților la zootehnie, dar și altor actori implicați în sectorul de lapte din România.
CE A INCLUS TRAINING-UL
Programul a inclus 2 serii a câte 10 zile de training în Olanda, însoțite de consiliere punctuală, furnizată de specialiștii Cownexxion, pe diverse aspecte din activitatea fermei.
Programul a furnizat participanților deopotrivă cunoștințe practice despre tehnicile moderne olandeze de creștere a vacilor, producție și procesare a laptelui, cât și materiale didactice pe care să le utilizeze ulterior în activitățile de predare din România. Agenda a inclus exerciții practice, vizite la ferme, companii din sector și universități de profil, dar și la centrul de training Aeres Group din Dronten, un alt membru în HDH.
Prima sesiune de pregătire în Olanda s-a încheiat cu un plan al fiecărui participant care a putut beneficia de coaching personal prin sesiuni la distanță prin Skype, Whatsapp etc., dar și în țară, oferite de experții olandezi parte din echipa Cownexxion.
Timpul alocat pentru coaching-ul la distanță a fost de 4 ore / participant, iar discuțiile din România au fost planificate pe durata a 2 zile.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Profit record pentru Hidroelectrica în 2017

Articolul următor

Suedezii de la Electrolux, cu fabrică de aragazuri în Satu Mare, se apropie de 1000 de angajați

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share