Agricultura Ultimele stiri

Ziua fermierilor Holland Dairy House

Pe data de 24 mai, Holland Dairy House și Ambasada Olandei în România, în parteneriat cu USAMV Cluj organizează ZIUA FERMIERILOR HOLLAND DAIRY HOUSE.
Experți din Olanda, vin pe 24 mai, la ferma didactică de la Cojocna Cluj pentru a susține sesiuni de training intensiv pe teme de interes precum GENETICĂ ȘI TINERET BOVIN, NUTRIȚIE ANIMALĂ, BUNĂSTARE, GESTIUNEA ȘI MANAGEMENTUL FERMEI, BONITARE
Ziua fermierilor Holland Dairy House se va desfasura cu participarea E.S. Stella Ronner–Grubačić, ambasadorul Olandei în România și Moldova.
PROGRAMUL ZILEI
➡ 13:30 – 16:15, FERMA DIDACTICĂ USAMV CLUJ DE LA COJOCNA
Evenimentul va include 4 seminarii interactive susținute de specialiști olandezi, alături de profesorii români implicați în programul K2K, urmate de un concurs de jurizare a animalelor. Socializare, noutăți, bune practici și o delicioasă cină câmpenească la finalul serii.
Transportul la Cojocna și masa de prânz sunt incluse în program.
Seminariile durează 30 de minute fiecare și se vor desfășura simultan, în câte 3 serii consecutive. Fiecare participant poate opta astfel pentru 3 dintre cele 4 seminarii disponibile:
1. Seminar Genetică – un start bun înseamnă să fii deja la jumătatea drumului
Adrian Dina, Director Național de Vânzări, CRV Cow Genetics
Prof. Adrian Pistrui, USAMVBT Timișoara
Prof. Iulia Mustață, Colegiul pentru Agricultură și Ind. Alimentară Țara Bârsei Prejmer
2. Seminar Hrănire animale – cum poți “hrăni“ succesul oricărei ferme de vaci
Klaas Struiksma, Partener fondator, Cownexxion
Angelica Cruse, Barenbrug Green Master
Prof. Mihai Bentea, USAMVB Cluj
Prof. Călin Julean, USAMVBT Timișoara
3. Seminar Gestiune finanțe fermă – cum câștigi bani în România gestionând o fermă de vaci
Pieter Helfferich, Director Agriprogress și Coordonator Holland Dairy House
Prof. Florin Stan, Colegiul „Emil Negruțiu” Turda
Dr. Bianca Szakacs, Colegiul „Emil Negruțiu” Turda
4. Seminar Bunăstare și sănătate animale – metode de optimizare, cauză-efect în ecosistemul fermei, longevitatea animalelor
Prof. Hans Dekker, Medic Veterinar
Prof. Eugen Jurco, USAMV Cluj
Participarea la eveniment este gratuită, iar accesul se face exclusiv pe bază de invitație. Pentru mai multe detalii, contactați-ne la info@hollanddairyhouse.com sau la telefoanele 0723.166.156 / 0762.014.695.
DESPRE PROGRAMUL DE SCHIMB DE CUNOȘTINȚE SUSȚINUT DE HOLLAND DAIRY HOUSE FORMARE DE FORMATORI ÎN METODE MODERNE DE ÎNVĂȚARE ȘI CREȘTERE A VACILOR
Holland Dairy House (HDH) și-a propus să contribuie în mod activ la schimbarea durabilă a sectorului românesc de lapte, motiv pentru care a lansat în 2016 “Cunoaștere pentru Cunoaștere, un program integrat de training, realizat cu sprijinul guvernului olandez și în parteneriat cu Ambasada Olandei în România. Programul a fost coordonat de către Cownexxion, membru HDH și companie specializată în consultanță, management și training pentru specialiștii din fermele de vaci.
CUM A FOST FINANȚAT PROIECTUL
Costurile pentru formare au fost acoperite în totalitate de către guvernul olandez. Condițiile de eligibilitate au fost legate de angajamentul ferm al instituțiilor, disponibilitate pentru deplasare a cursanților, cât mai ales, implementarea activă ulterioară în România.
CARE A FOST OBIECTIVUL
S-a urmărit creșterea nivelului de pregătire al specialiștilor implicați în activități educaționale în sectorul de lapte din România ca mai apoi, la rândul lor, aceștia să transmită mai departe informația și noile metode de învățare. Proiectul a vizat două direcții: dezvoltarea de noi metode inovative de training, alături de prezentarea noutăților recente din sectorul de lapte.
CUI S-A ADRESAT
Grupul țintă a vizat profesorii din liceele, facultățile și școlile profesionale cu profil agricol, dar și specialiști din asociațiile de fermieri. O condiție esențială pentru intrarea în program a fost cunoașterea limbii engleze și experiența de predare sau formare în sectorul de lapte.
Participanții își vor folosi cunoștințele și abilitățile dobândite în beneficiul instituției unde activează. Pe termen lung, instituțiile pot transforma acest beneficiu într-un real avantaj competitiv în recrutarea de noi studenți.
În total, programul a inclus8specialiști, reprezentând instituții de prestigiu din România: USAMVBT Timișoara, USAMV Cluj, Colegiul „Emil Negruțiu” Turda, Colegiul pentru Agricultură și Ind. Alimentară Țara Bârsei Prejmer. Participarea la program le-a oferit o bază solidă pe care să o împărtășească fermierilor, studenților la zootehnie, dar și altor actori implicați în sectorul de lapte din România.
CE A INCLUS TRAINING-UL
Programul a inclus 2 serii a câte 10 zile de training în Olanda, însoțite de consiliere punctuală, furnizată de specialiștii Cownexxion, pe diverse aspecte din activitatea fermei.
Programul a furnizat participanților deopotrivă cunoștințe practice despre tehnicile moderne olandeze de creștere a vacilor, producție și procesare a laptelui, cât și materiale didactice pe care să le utilizeze ulterior în activitățile de predare din România. Agenda a inclus exerciții practice, vizite la ferme, companii din sector și universități de profil, dar și la centrul de training Aeres Group din Dronten, un alt membru în HDH.
Prima sesiune de pregătire în Olanda s-a încheiat cu un plan al fiecărui participant care a putut beneficia de coaching personal prin sesiuni la distanță prin Skype, Whatsapp etc., dar și în țară, oferite de experții olandezi parte din echipa Cownexxion.
Timpul alocat pentru coaching-ul la distanță a fost de 4 ore / participant, iar discuțiile din România au fost planificate pe durata a 2 zile.

Related posts

Timișoara și Oradea, locul I, respectiv III pe țară la spații comerciale moderne

Traian Dan

Fermierii bihoreni, vicecampioni la cererile depuse pentru ajutoare de stat

Traian Dan

Orange a ajuns cu rețeaua 5G în patru orașe din Transilvania și Banat

Nora Dumitrescu

ROMGAZ continuă să sprijine sănătatea. 1 milion de lei pentru SCJU Sibiu

redactia

Electrica, licență pentru furnizarea de gaze naturale în următoarele săptămâni

Stefana Muresan

Viitorul – la București: în 28 noiembrie, peste 25 de speakeri internaționali și români, la Future Summit 2019

Ionut Oprea

ROFMA vă invită la Conferința Internațională de Facility Management, ROFMEX 2017

Ionut Oprea

Grupul Iulius și-a deschis mall-urile din Cluj și Timișoara

Nora Dumitrescu

Romgaz, investiții de 400 mil. euro în modernizarea depozitelor

Stefana Muresan

VGP: Expected to Post Substantial Higher Net Profit for Full Year 2020

Ionut Oprea

JTI’s Global Business Service center moves into Norblin Factory

Papuc Irina

Maurer Panoramic – alegerea firească a tinerilor de succes şi a investitorilor inspiraţi

redactia

Airbus Helicopters România a fost autorizată să proiecteze modificări şi reparaţii pentru elicopterele de stat din România

Papuc Irina

S IMMO anunță deschiderea oficială a clădirii de birouri THE MARK

Ligia Voro

Asociația producătorilor de porumb se extinde

Stefana Muresan

Bitdefender, City Promotions, Clock Advertising , Arobs Transilvania Software și Mercury360 Communications, în topul Best Employers

Stefana Muresan

Centrul de Oncologie OncoHelp din Timișoara inaugurează cel mai modern ambulatoriu de radioterapie din vestul țării

Nicolae Pop

Fomco Group un business care se clădește constant. De 15 ani.

Tirdea Ionut

Regiunea Centru va avea propriul Program Operațional Regional 2021-2027: buget de peste 1,1 miliarde de euro

Ion Surdu

Prețul gazelor românești cu 33% mai mare decât cel din import

Ligia Voro

Adrian Volintiru, Romgaz: Termocentrala pe gaz de la Iernut, finalizată în proporție de 74%

redactia

Anders Povlsen, cel mai bogat danez, cu o avere de 7,4 miliarde de euro, cumpără păduri în România pentru a crea o arie protejată. Deține mai multe branduri internaționale de fashion

redactia

372 mii de participanţi la Untold

A. I.

Timișul, campion la vânzările de terenuri agricole. Agro Nevada Tim a cumpărat terenuri de milioane de euro

Stefana Muresan

Leave a Comment