Cluj Infrastructura Ultimele stiri

CJ Cluj: Lucrări de reabilitare a drumului județean Gilău – Someșul Rece – Marisel

Consiliul Judetean Cluj a demarat lucrarile de reabilitare si modernizare a drumului judetean DJ 107P (DN 1) Gilau – Somesul Rece – Marisel – DN 1R, un proiect amplu ce vizeaza tronsonul cu o lungime de 44,26 de kilometri cuprins intre pozitiile kilometrice 0+000 si 44+260.
„Reabilitarea si modernizarea in profunzime, de la fundatie si pana la cele doua straturi de asfalt, a acestui drum judetean din zona de munte ce a avut de suferit de-a lungul timpului din cauza calamitatilor si a conditiilor de relief are o importanta strategica intrucat acesta traverseaza o mare parte a Muntilor Apuseni, o zona extrem de atractiva nu numai din punct de vedere turistic, ci si din punct de vedere istoric, economic si social.”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
De o mare complexitate, lucrarile de reabilitare si modernizare presupun interventia pe toata lungimea sectorului vizat, incepand de la fundatia drumului, in zonele unde acest lucru se impune, si pana la asternerea a doua straturi de asfalt, respectiv binder si strat de uzura. De asemenea, proiectul prevede si realizarea de acostamente, santuri, rigole si podete, racordari la drumurile laterale, proiectul urmand sa se finalizeze prin realizarea de marcaje si semnalizare rutiera.
Lucrarile au demarat prin executarea de casete pentru largirea caii de rulare existente la 6 metri si, respectiv, la mai mult de 6 metri in curbe, cu repozitionarea axului drumului.
Reamintim in acest context faptul ca drumul judetean DJ 107P (DN 1) Gilau – Somesul Rece – Marisel – DN 1R este inclus in Programul de investitii pentru anul 2018 privind lucrarile de reabilitare si modernizare a drumurilor judetene, lucrarile fiind finantate din creditul de 50.000.000 de euro angajat in acest scop de Consiliul Judetean Cluj. Lucrarile sunt executate de Asocierea SC Kiat Group Construct SRL – SC Tehnic Asist SRL – SC Damar Consult SRL, bugetul alocat investitei fiind de 28.721.214,44 lei (fara TVA).

Related posts

Memorandum de Înţelegere între Transgaz şi Srbijagas

Stefana Muresan

Încă 50.000 de euro de la GapMinder pentru startupul cu cea mai accelerată evoluție

Ligia Voro

Emerson are disponibile 200 de locuri de muncă în campusul de la Cluj

Stefana Muresan

Leave a Comment