Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Gazprom, vastă campanie de explorare petrolieră în Bihor şi Timiş

Ruşii de la Gazprom, prin firma controlată de ei din Serbia, Nis, derulează o nouă campanie de explorare în perimetrele din Vestul României, unde au găsit rezerve de hidrocarburi, scrie profit.ro.
Compania East-West Petroleum care, împreună cu firma sârbă Nis, derulează prospecţiuni în patru perimetre concesionate în vestul României, a anunţat programul de dezvoltare a acestor zăcăminte. Potrivit datelor prezentate de compania occidentală, în cele patru perimetre vor fi săpate noi sonde şi va fi demarată achiziţia de date seismice care să indice dacă descoperiririle anterioare de hidrocarburi pot fi exploatate comercial.
NIS va acoperi toate costurile East Est în perioada de explorare la toate blocurile amintite, în schimbul unei participaţii de 85% în fiecare licenţă în parte, mai spune East West Petroleum.
Nis este o companie sârbă controlată de Gazprom, şi, potrivit unei declaraţii făcute pentru Ziarul Financiar de Vanja Aleksic, director general adjunct, responsabil pe zona de upstream din cadrul NIS Petrol, producţia de petrol şi gaze pentru unele din aceste zăcăminte ar putea începe peste doi ani.
Alături de cele patru blocuri operate cu East West în judeţele Bihor şi Timiş, Nis mai are concesionate încă două, în Timiş, tot în parteneriat, dar Nis este operatorul pentru toate cele şase perimetre.
Nis Petrol SRL operează şi reţeaua de benzinării Gazprom din România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

IAR Ghimbav modernizează elicoptere Puma pentru misiuni ONU în Africa

Articolul următor

CJ Cluj: Lucrări de reabilitare a drumului județean Gilău - Someșul Rece - Marisel

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share