Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

IAR Ghimbav modernizează elicoptere Puma pentru misiuni ONU în Africa

IAR Braşov modernizează elicoptere Puma (Airbus), model cercetare –salvare, care vor fi utilizate de armata română pentru misiuni ONU în Africa, obiectivul contractual fiind livrarea de patru asemenea elicoptere, a declarat, într-un interviu pentru Mediafax, directorul general Neculai Banea.
„Avem un program important de modernizare a elicopterele Puma, un model nou de cercetare- salvare, elicopter pe care România îl va utiliza în misiuni ONU în Africa. Anul viitor, România va avea misiuni în slujba ONU cu elicoptere Puma. Noi trebuie să-l calificăm, să-l omologăm. Să livrăm primele patru elicoptere. Este un obiectiv contractual. Înseamnă şi foarte mulţi bani ca turnover pentru IAR Ghimbav”, a spus directorul general Neculai Banea.
De asemenea, în ceea ce priveşte colaborarea cu Airbus, directorul general al IAR Ghimbav a spus că elicopterului H 215 M, care face obiectul unui contract general, este „elicopterul de nouă generaţie care va înlocui în timp Puma, dar în acelaşi timp îşi va crea propria sa nişă în România, pentru o serie întreagă de misiuni”, în special ale Forţelor Navale, dar reprezintă şi „fructificarea unei relaţii tradiţionale, de 48 de ani” şi trecerea sa într-un stadiu superior.
„M-aş bucura dacă am găsi soluţia să identificăm o primă comandă de 16 elicoptere H 215, să punem în aplicare acest acord de cooperare cu Airbus şi să punem în funcţiune capacitatea de 10 mii de metri pătraţi creată deja la Ghimbav”, a precizat Banea.
În privinţa relaţiei cu Bell Hellicopter, directorul general al IAR Ghimbav a spus că s-a semnat un memorandul de înţelegere, care vizează elicopterul de atac AH 1 Z Viper.
„Când s-a pus din nou problema ca armata română să se doteze cu elicoptere de atac şi în special Forţele Terestre să aibă în dotare o nouă armă – elicopterul de atac – care va schimba complet strategia de operare a Forţelor Terestre din România, bineînţeles că am căutat, din nou, să ne îndeplinim misiunea. Adică să fim în slujba armatei române. Şi, în acest sens, am semnat un memorandum de înţelegere cu Bell Helicopter. Prin care spunem că, dacă armata română va cumpăra elicopterul de atac AH 1 Z Viper, ultimul şi cel mai modern, aproape visul nostru cu Dracula dus la îndeplinire în zilele dumneavoastră (…) IAR este pregătită să facă o cooperare industrială cu Bell, pentru a integra la Braşov acest model de elicopter. Vom vedea, în funcţie de cantitatea de elicoptere, cât de mult integrăm la Braşov”, a mai spus Neculai Banea.
De asemenea, directorul general al IAR Ghimbav a mai vorbit şi despre oportunitarea constituirii unui grup de elicoptere cu baza pe aeroporturile Tuzla sau Kogălniceanu, având în vedere că la „Marea Neagră nu există niciun operator care să asigure, în caz de ceva, naufragiu, funcţia de cercetare-salvare pe mare” şi că rezervele de petrol şi gaze, descoperite recent înseamnă funcţionarea unor platforme marine care trebuie deservite, prin transport, pentru legături şi intervenţie în caz de accidente .

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Jumătate din suprafața agricolă a României a fost cultivată cu porumb și floarea soarelui

Articolul următor

Gazprom, vastă campanie de explorare petrolieră în Bihor şi Timiş

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share