Brașov Industrie Ultimele stiri

IAR Ghimbav modernizează elicoptere Puma pentru misiuni ONU în Africa

IAR Braşov modernizează elicoptere Puma (Airbus), model cercetare –salvare, care vor fi utilizate de armata română pentru misiuni ONU în Africa, obiectivul contractual fiind livrarea de patru asemenea elicoptere, a declarat, într-un interviu pentru Mediafax, directorul general Neculai Banea.
„Avem un program important de modernizare a elicopterele Puma, un model nou de cercetare- salvare, elicopter pe care România îl va utiliza în misiuni ONU în Africa. Anul viitor, România va avea misiuni în slujba ONU cu elicoptere Puma. Noi trebuie să-l calificăm, să-l omologăm. Să livrăm primele patru elicoptere. Este un obiectiv contractual. Înseamnă şi foarte mulţi bani ca turnover pentru IAR Ghimbav”, a spus directorul general Neculai Banea.
De asemenea, în ceea ce priveşte colaborarea cu Airbus, directorul general al IAR Ghimbav a spus că elicopterului H 215 M, care face obiectul unui contract general, este „elicopterul de nouă generaţie care va înlocui în timp Puma, dar în acelaşi timp îşi va crea propria sa nişă în România, pentru o serie întreagă de misiuni”, în special ale Forţelor Navale, dar reprezintă şi „fructificarea unei relaţii tradiţionale, de 48 de ani” şi trecerea sa într-un stadiu superior.
„M-aş bucura dacă am găsi soluţia să identificăm o primă comandă de 16 elicoptere H 215, să punem în aplicare acest acord de cooperare cu Airbus şi să punem în funcţiune capacitatea de 10 mii de metri pătraţi creată deja la Ghimbav”, a precizat Banea.
În privinţa relaţiei cu Bell Hellicopter, directorul general al IAR Ghimbav a spus că s-a semnat un memorandul de înţelegere, care vizează elicopterul de atac AH 1 Z Viper.
„Când s-a pus din nou problema ca armata română să se doteze cu elicoptere de atac şi în special Forţele Terestre să aibă în dotare o nouă armă – elicopterul de atac – care va schimba complet strategia de operare a Forţelor Terestre din România, bineînţeles că am căutat, din nou, să ne îndeplinim misiunea. Adică să fim în slujba armatei române. Şi, în acest sens, am semnat un memorandum de înţelegere cu Bell Helicopter. Prin care spunem că, dacă armata română va cumpăra elicopterul de atac AH 1 Z Viper, ultimul şi cel mai modern, aproape visul nostru cu Dracula dus la îndeplinire în zilele dumneavoastră (…) IAR este pregătită să facă o cooperare industrială cu Bell, pentru a integra la Braşov acest model de elicopter. Vom vedea, în funcţie de cantitatea de elicoptere, cât de mult integrăm la Braşov”, a mai spus Neculai Banea.
De asemenea, directorul general al IAR Ghimbav a mai vorbit şi despre oportunitarea constituirii unui grup de elicoptere cu baza pe aeroporturile Tuzla sau Kogălniceanu, având în vedere că la „Marea Neagră nu există niciun operator care să asigure, în caz de ceva, naufragiu, funcţia de cercetare-salvare pe mare” şi că rezervele de petrol şi gaze, descoperite recent înseamnă funcţionarea unor platforme marine care trebuie deservite, prin transport, pentru legături şi intervenţie în caz de accidente .

Related posts

APIA a autorizat la plată suma totală de 385,4 mil. euro pentru 576.220 fermieri

Stefana Muresan

Eveniment oficial de prezentare a Corteva Agriscience™, Divizia de Agricultură a DowDuPont, la Teatrul Național București

redactia

Make real estate great again

Ionut Oprea

Mastercard donează 100.000 de euro pentru combatarea COVID – 19

Traian Dan

Mega Image a deschis un magazin la Oradea, urmează alte două în acest an

Traian Dan

AAGES, perfecțiune în domeniul încălzirii prin inducție

Tirdea Ionut

Top 10 cele mai eficiente orașe din România. Pe primele poziții: Oradea, Alba Iulia și Iași

Stefana Muresan

Fonduri europene de peste 10 milioane de euro, câştigate de Primăria Sebeş, anul trecut

Stefana Muresan

Au început lucrările la primele trasee de mountain bike din Masivul Postăvarul. „Iubitorii acestui sport vor avea la dispoziție 6 trasee cu diferite nivele de dificultate”

Papuc Irina

Fermierii campioni la rapiță cu hibrizii Pioneer

Stefana Muresan

Încep lucrările de reparații pe sectorul de beton al Autostrăzii Soarelui 

Ligia Voro

Transelectrica, lucrări de construcție a Centrului de Excelență în Energetică 'Stelian Gal', din Sibiu

Stefana Muresan

Reabilitarea fostului cinematograf Libertatea din Oradea, 5 milioane de euro, din fonduri europene

Stefana Muresan

Ambasadorul Japoniei în România, în vizită la sediul NTT DATA România

redactia

Strategia CFR pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare: Este nevoie de investiţii de 56 miliarde lei până în 2022

Stefana Muresan

A demarat megaproiectul de apă-canalizare pentru Cluj și Sălaj

Nora Dumitrescu

Sala Sporturilor din Brașov devine „spital de campanie“ pentru tratarea pacienților cu Covid-19

Papuc Irina

Piața investițiilor imobiliare: Dintr-o piață de 1 miliard de euro, investitorii români și-au luat partea leului

redactia

Arhitecții din România dezbat viitorul noilor cartiere la Cluj

Nora Dumitrescu

Gala Women in Economy 2020 premiază excelența în business

Ligia Voro

Perspectivă Commoditrader: impactul Coronavirus asupra piețelor locale și burselor futures de porumb și grâu

Ligia Voro

O aplicație românească premiată de ONU la o competiție mondială de turism: fondatori sunt doi tineri din Sibiu și București

Papuc Irina

Parcarea de 460 de locuri din centrul Oradiei, aproape de darea în folosință

Traian Dan

O firmă cu capital maghiar va instala rachete anti-grindină în județul Satu Mare, investiție de aproape 2 milioane de euro

redactia

Leave a Comment