Agricultura Arad Investitii Timiș Ultimele stiri

Grupul Cramele Recaș a cumpărat acțiuni la o firmă vinicolă înființată de investitori italieni

Grupul Cramele Recaș, producător de vin în județele Timiș și Arad, afacere deținută de familiile Cox (Philip și Elvira), Gheorghe și Lia Iova și Ioan și Maria Georgiu, a intrat în acționariatul firmei vinicole La Barrique, înființată în urmă cu 15 ani de un grup de investitori italieni, aflați și astăzi la conducerea firmei, scrie ziuadevest.ro.
Grupul a preluat o participație minoritară, prin majorare de capital social. În 2016, La Barrique, cu doar 6 angajați, a avut o cifră de afaceri de puțin peste 177.000 lei și o pierdere de peste 420.000 lei, având ca principal obiect de activitate cultivarea strugurilor, notează sursa citată.
Cramele Recaș administrează circa 1.100 de hectare de vie și produc peste 10 milioane de sticle de vin pe an. Jumătate din producție merge la export, în principal în Marea Britanie, Olanda, Germania și SUA
Compania a investit și anul trecut circa 3 milioane de euro pentru a mări plantația, prin noi achiziții de teren, ca și pentru extinderea halei de depozitare, o nouă linie de îmbuteliere și reînnoirea parcului auto. În 2016, ultimul an raportat, Cramele Recaș, cu peste 100 de angajați, au avut afaceri de 120,1 milioane lei și un profit net de 29,1 milioane lei.

Related posts

Inginer în industria automotive, dar pasionat de lut și lemn. Cum un tânăr din Sibiu și-a finanțat atelierul cu fonduri europene

Papuc Irina

Trei supermarketuri strâng alimente pentru persoanele defavorizate la Cluj

Nora Dumitrescu

Tronson de 61 km al celui mai circulat drum judetean din Arad, reabilitat cu peste 140 mil. lei

Stefana Muresan

Leave a Comment