Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ziua Europeană a Parcurilor, marcată de Romsilva la Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani

Ziua Europeană a Parcurilor a fost marcată, în acest an, printr-un eveniment organizat joi, 24 mai, de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva la Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani din localitatea Șaru Dornei, județul Suceava.
La cea de-a 15-a ediție a Zilei Europene a Parcurilor au participat reprezentanți ai Ministerului Mediului, ai Comisiei pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Române, conducerea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, reprezentanți ai 24 de administrații de parcuri naționale și naturale, precum și ai Consiliului Județean Suceava și ai autorităților locale.
Tema ediției din acest an este ”Moșternire culturală: este în natura noastră” care urmărește consolidarea legăturii dintre moștenirea naturală, prin ariile naturale protejate, și identitatea culturală.
În cadrul evenimentului găzduit de Administrația Parcului Național Călimani, fiecare parc național sau natural a expus un stand propriu cu imagini și produse tradiționale specifice comunităților locale.
Ziua Europeană a Parcurilor a fost sărbătorită pentru prima oară în anul 1999, la inițiativa Federației Europeană a Parcurilor EUROPARC, în data de 24 mai 1909, fiind înființate primele parcuri naționale în Europa, în Suedia. Primul parc național înființat în România, în anul 1935, a fost Parcul Național Retezat, numărul acestora crescând până în prezent la 29 de parcuri naționale și naturale.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, cu o suprafață totală de aproape 850 de mii de hectare, din care peste 580 de mii de hectare păduri, 175 de mii de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Regulamentul european pentru protecţia datelor personale intră în vigoare în 25 mai. Eşti pregătit?

Articolul următor

Miele deschide la Timişoara cel de-al patrulea showroom propriu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share