Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Oradea aşteaptă companii de construcţii pentru reabilitarea unui mare număr de clădiri de patrimoniu

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a declarat joi că aşteaptă companii de construcţii din ţară şi din străinătate pentru reabilitarea unui mare număr de clădiri de patrimoniu din centrul istoric al oraşului.
Edilul şef a precizat joi, în conferinţă de presă, că un grup de cel puţin zece clădiri din centrul istoric al oraşului, majoritatea de patrimoniu, vor intra în viitorul apropiat în lucrări de renovare a faţadelor, pentru care se vor demara imediat procedurile de licitaţie, durata de execuţie fiind estimată la 12 luni.
“Problema majoră pe care o avem astăzi este că nu mai avem firme şi oameni specializaţi pentru astfel de proiecte, întrucât piaţa Oradiei s-a dezvoltat destul de mult, dar firmele cu oameni cu atestate, specializaţi pe reabilitări de faţade, din păcate, nu s-au dezvoltat în ritmul în care am reabilita faţadele”, a precizat Bolojan, citat de Agerpres.
Primarul a adăugat la cele zece clădiri şi licitaţia pentru reabilitarea monumentalei clădiri a Primăriei Oradea, alături de clădirea Colegiului naţional Eminescu, bastioanele Cetăţii Oradea şi sala de evenimente din pasajul Vulturul Negru.
“E o piaţă de lucru destul de mare în Oradea şi eu sper să vină companii şi din alte localităţi, inclusiv din Ungaria, care sunt specializate în astfel de lucrări”, a subliniat Bolojan.
Potrivit primarului, dacă se vor finaliza lucrările, se va ajunge ca, la sfârşitul anului viitor, aproape toate clădirile din centrul istoric al Oradiei, într-o primă etapă, să fie finalizate în pieţele importante şi pe cele două străzi pietonale – Republicii şi Alecsandri, urmând, treptat-treptat, şi clădirile de pe străzile care vin către aceste locaţii.
Valoarea lucrărilor este diferită de la o clădire la alta, dar sumele se ridică, în general, la câteva sute de mii de euro pentru fiecare faţadă mai importantă.
În tot centrul istoric mai rămân cinci clădiri care au nevoie de reabilitări, respectiv fosta policlinică (proprietate a CJ Bihor), sediul Filarmonicii (instituţie subordonată CJ), fostul Hotel Parc şi clădirea fostului restaurant Oradea, în situaţii juridice incerte.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca, tranzitat de un milion de pasageri de la începutul anului

Articolul următor

AFA Cluj a premiat 7 personalități clujene excepționale la “Gala Excelenței la Feminin 2018”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share