Șapte doamne cu realizări remarcabile în slujba comunității au fost premiate, miercuri, de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj (AFA Cluj) în cadrul “Galei Excelenței la Feminin 2018”, un eveniment aflat la cea de-a șasea ediție. Devenită deja o tradiție clujeană, Gala Excelenței la Feminin scoate în prim plan personalitățile feminine al căror aport la dezvoltarea comunității este demn de a fi remarcat.
„Ca în fiecare an, Asociația Femeilor de Afaceri Cluj premiază prin Gala Excelenței la Feminin performanțele recunoscute pe plan național și internațional ale unor femei remarcabile, deoarece noi suntem convinse că o comunitate puternică se clădește cu oameni valoroși și dedicați, uniți în determinarea lor de a face lumea mai bună. Anul acesta, aflat sub semnul Centenarului Marii Uniri, am pus în lumina reflectoarelor șapte doamne excepționale, care aduc o contribuție majoră în domeniile în care activează, care coalizează în jurul lor forțe creatoare și promovează valorile pe care noi le împărtășim”, a declarat Mihaela Rus, președintele fondator AFA Cluj.
Viceprimarul Dan Tarcea a deschis Gala de premiere oferind Mihaelei Luțaș premiul pentru valoroasa contribuție în învățământul universitar și pentru pregătirea noii generații de antreprenori.
„Vă mulțumesc pentru onoarea de a-mi acorda acest premiu, mulțumesc AFA Cluj. Este premiul pe care dumneavoastră l-ați acordat generației mele, 60+, care a construit ceea ce dumneavoastră dezvoltați acum, generației care în 1989 a înțeles că lumea trebuie schimbată pas cu pas. Am încercat să folosesc tot binele de care am avut parte în slujba studenților, a universității, a orașului”, a declarat Mihaela Luțaș.
Profesor universitar al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Mihaela Luțaș ocupă și funcția de prorector al Universități Babeș-Bolyai. O direcție determinantă a carierei sale este reprezentată de activitatea de cercetare. Autor a peste 64 de cărți, articole, studii și lucrări științifice în domeniul economic, Mihaela Luțaș a susținut o serie de cursuri și cercetări pe problematica politicilor economice în Uniunea Europeană la universități de prestigiu din străinătate.
Elenei Ivanca i-a fost înmânat de către Președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român, Ioan Lucian, premiul „Excelența la Feminin” pentru un parcurs impresionant în teatru, pentru pasiunea, dedicația și generozitatea puse în slujba publicului.
„Fără familia mea, fără prietenii mei, fără dumneavoastră, doamnelor, eu nu aș fi astăzi ceea ce sunt. Tot ce am clădit a fost cu onestitate și împreună cu prietenii mei. Întreaga mea viață este un premiu. Dar niciodată când primim un premiu, nu suntem noi premiați, ci oamenii din spatele nostru”, a spus Elena Ivanca.
Cu un palmares impresionant de roluri memorabile, Elena Ivanca este cunoscută publicului clujean și mediului artistic din țară și de peste hotare datorită talentului ei, dedicației și pasiunii pentru teatru. Doctor în Actorie, actriță a Teatrului Național din Cluj din anul 2000, este cadru universitar la Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj, secţia Canto, unde predă Arta Actorului.
Dan Pitic, managerul brandului clujean Ax Perpetuum, a premiat-o pe Gabriela Zaharie pentru management de înaltă calitate în domeniul sanitar și pentru contribuția sa la dezvoltarea Neonatologiei.
„Eu am avut ca talent doar dragostea pentru copii. AFA este în acest moment cea care iubește cel mai mult copiii pentru că mi-a oferit acest premiu. Nu poți să faci nimic de unul singur, în spatele tău se află întotdeauna o echipă, de la echipa familiei, care îți dă energie, până la colegi și la toți cei care au crezut în noi. Zâmbetul copiilor începe la 500 de grame și este o luptă continuă. Mă simt deosebit de onorată și vă mulțumesc mult pentru încrederea acordată”, a spus Gabriela Zaharie.
Șefa Secției de Neonatologie de la Clinica de Obstetrică-Ginecologie I, unde se nasc anual peste 2000 de copii, este considerată a fi unul dintre cei mai buni specialiști pe care îi are România în acest domeniu, fiind foarte apreciată atât de colectivul pe care îl conduce, de lumea medicală, cât și de miile de părinți care i-au trecut pragul. Gabriela Zaharie este medic pediatru și neonatolog, doctor în științe medicale, competența ecografie și management, în cadrul Centrului Medical Pedipat din Cluj, iar de-a lungul timpului a salvat viețile a mii de copii cu probleme grave la naștere.
Producătorul și regizorul de film Tudor Giurgiu a înmânat Elenei Basso-Stănescu premiul pentru munca de mentorat și contribuția la faima internațională a Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca.
„Nu mi-am făcut decât datoria în acești 35 de ani la Universitatea de Artă din Cluj-Napoca pentru că suntem cu toții responsabili în ceea ce lucrăm pentru generațiile care urmează. La AFA Cluj am învățat ce înseamnă să știi să dai mai departe”, a spus Elena Basso-Stănescu.
Un om vizionar, mereu cu un pas înainte, Elena Basso-Stănescu este sufletul Facultății de Design, secția Textile. Din 1992, a format zeci de generaţii de designeri vestimentari, iar mare parte dintre ei au ajuns nume de referinţă în ţară şi peste graniţe.
Premiul pentru jurnalism de înaltă calitate, profesionalism și perseverență i-a fost oferit Luminiței Purdea Cotuțiu de către Mihaela Rus, președintele fondator al AFA Cluj.
Alexandrina Kiss a fost premiată de dirijorul Vladimir Agachi pentru implicarea în comunitate și impactul pozitiv asupra destinelor copiilor defavorizați. Alexandrina Kiss face parte dintr-o echipă entuziastă și este în boardul de conducere al Fundației “Dezvoltarea Popoarelor”, Filiala Cluj. Se dedică Centrului Comunitar “Educația, centrul schimbării în comunitate”, o inițiativă care are ca scop acoperirea nevoilor copiilor și tinerilor din comunitatea Pata Rât și ale celor care provin din medii defavorizate din Cluj-Napoca.
În anul Centenarului Marii Uniri, Cameliei Motoc i-a fost oferit premiul special “Excelenţa la Feminin” pentru contribuția la păstrarea tradițiilor populare românești și a identității de neam de către Edit Todoran, vicepreședinte AFA Cluj. De mai bine de 24 de ani, Camelia Motoc formează generaţii de dansatori care să ducă mai departe frumuseţea şi farmecul folclorului coregrafic românesc. În cadrul Școlii de Dans Tradițional Românesc, înființate împreună cu soțul său, activează în prezent cu mult entuziasm peste 200 de copii și adulți dornici să își însușească tainele folclorului coregrafic românesc.
Lansarea revistei Business Women Cluj a fost unul dintre momentele centrale ale serii. Cu acest prilej, Nina Moldovan, membră AFA Cluj și CEO Liberty Technology Park, a vorbit despre implicarea și contribuția membrelor asociației la succesul proiectelor derulate de AFA: „Această revistă poartă mesajul a cel puțin două simboluri puternice: Recunostință și Unire. Revista este un mic semn de mulțumire pentru fiecare dintre membrele care au participat cu dedicație la efortul comun de a realiza, de-a lungul anilor, aceste proiecte educaționale, sociale, comunitare. Suntem o echipă unită, iar acest lucru se reflectă în proiectele de durată ale Asociației, pe care le-am împărtășit cu voi prin intermediul aceastei publicații, cu scopul de a atrage mai multă implicare din partea membrilor comunității în demersurile noastre.”
Moderată de prezentatorul TV Cătălin Vlăsceanu, seara festivă a cuprins și un moment artistic de cântece și dansuri populare românești organizat de Camelia Motoc și s-a încheiat cu un concert deosebit susținut de Raul Lenart & Co.
Gala Excelenței la Feminin este organizată de Asociația Femeilor de Afaceri – AFA Cluj, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Local Cluj-Napoca și Centrul de Cultură Urbană Casino, sub egida Zilelor municipiului. Partener al ediției 2018: Wörwag Pharma, cu sprijinul: Commodo, Carmangeria Moldovan, Perpetuum și Vitrina Advertising.
Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj a fost înființată în 2004, la inițiativa Mihaelei Rus, directorul general al Vitrina Advertising. Asociația este formată din femei cu afaceri proprii, funcții de conducere în diverse companii ori care activează în profesii liberale. Printre proiectele desfășurate de AFA se numără „CuGeT – Olimpiada de cultură generală a tinerilor clujeni”, „Gala Excelenței la Feminin”, „Clujul are atitudine!”, „Ore în Dar”, „Mini-biblioteci pentru sănătate”, „Un oraș pentru o grădină”, conferințele SHEnspire.
Citește și:
Ovi Pascu, omul care vorbește cu lemnul
Lemnul vorbește! Dar nu toată lumea îl aude și îl înțelege. Artistul orădean, Ovidiu Pascu, „Moșul” pentru prieteni,…
15 ianuarie 2025
Teste de rezistență la viaductul din Băile Felix de pe Inelul Rutier Metropolitan
Miercuri, 15 ianuarie 2025, au început testele de rezistență la viaductul construit peste DN 76 la ieșirea din Băile…
15 ianuarie 2025
AnimaWings devansează cu două luni zborurile directe Bucureşti – Cluj şi retur
Ruta București-Cluj face parte din planul AnimaWings de a uni orașele importante din România prin zboruri confortabile şi…
15 ianuarie 2025
Rețeaua de termoficare din Arad se modernizează cu fonduri europene
Investiția se ridică la peste 278 de milioane de lei, din care aproape 233 de milioane de lei…
15 ianuarie 2025
Câți vizitatori trec anual prin muzeele Clujului?
Muzeele subordonate Consiliului Județean (CJ) Cluj au reprezentat, în 2024, una dintre atracțiile principale atât pentru publicul de…
15 ianuarie 2025
Agricover și H.Essers deschid primul depozit SEVESO din România
Compania Agricover marchează o premieră în agribusiness-ul românesc, prin inaugurarea și certificarea SEVESO a primului depozit din țara…
15 ianuarie 2025
Bogdan și Ruse trebuie să treacă de calificări la Transylvania Open
Două dintre cele mai cunoscute tenismene din România vor trebui să răzbată din faza preliminară pentru a ajunge…
15 ianuarie 2025
Premiile Clujului la Gala Premiilor MUSICRIT 2024: 5 distincții pentru școala muzicală clujeană
Premiile Musicrit 2024 au consacrat Cluj-Napoca drept un adevărat bastion al artei și culturii, aducând recunoaștere unor instituții,…
14 ianuarie 2025
Investiții
Teste de rezistență la viaductul din Băile Felix de pe Inelul Rutier Metropolitan
Miercuri, 15 ianuarie 2025, au început testele de rezistență la viaductul construit peste DN 76 la ieșirea din Băile…
15 ianuarie 2025
Rețeaua de termoficare din Arad se modernizează cu fonduri europene
Investiția se ridică la peste 278 de milioane de lei, din care aproape 233 de milioane de lei…
15 ianuarie 2025
Construcții Erbașu poate începe lucrările la lotul Suplacu de Barcău – Chiribiș
CNAIR a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul Suplacu de Barcău – Chiribiș din A3, pentru…
14 ianuarie 2025
Innovation Romania: 100 de milioane euro susțin inovarea și antreprenoriatul în România
Guvernul României, în parteneriat cu Fondul European de Investiții (FEI), lansează programul Innovation Romania, o inițiativă de sprijin…
14 ianuarie 2025
Licitează pentru modernizarea școlilor din Bihor, cu fonduri europene
Consiliul Județean Bihor a lansat la finalul anului 2024 o licitație publică pentru achiziția de mobilier și echipamente…
14 ianuarie 2025
Parcul de Specializare Inteligentă nr. 2 din Oradea se face cu bani europeni
Proiectul a fost aprobat pentru finanțare de către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest și va fi finanțat prin…
14 ianuarie 2025
7 milioane de euro pentru parcarea supraetajată de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” Timișoara
Primăria Timișoara face pași importanți pentru soluționarea problemelor legate de lipsa locurilor de parcare din zona centrală a…
13 ianuarie 2025
Tunel, centuri, autostrăzi și drumuri expres: perspective și provocări pentru drumurile din Transilvania și Banat
Infrastructura rutieră din Transilvania și Banat continuă să fie o prioritate strategică pentru România, însă progresele înregistrate pe…
13 ianuarie 2025
Infrastructură
Teste de rezistență la viaductul din Băile Felix de pe Inelul Rutier Metropolitan
Miercuri, 15 ianuarie 2025, au început testele de rezistență la viaductul construit peste DN 76 la ieșirea din Băile…
15 ianuarie 2025
Rețeaua de termoficare din Arad se modernizează cu fonduri europene
Investiția se ridică la peste 278 de milioane de lei, din care aproape 233 de milioane de lei…
15 ianuarie 2025
Construcții Erbașu poate începe lucrările la lotul Suplacu de Barcău – Chiribiș
CNAIR a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul Suplacu de Barcău – Chiribiș din A3, pentru…
14 ianuarie 2025
Parcul de Specializare Inteligentă nr. 2 din Oradea se face cu bani europeni
Proiectul a fost aprobat pentru finanțare de către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest și va fi finanțat prin…
14 ianuarie 2025
Transelectrica marchează un pas important: prima investiție din Fondul pentru Modernizare
Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica a finalizat cu succes prima etapă a unui proiect strategic…
13 ianuarie 2025
Criză în construcții: falimente și muncă „la gri” pe fundalul schimbărilor fiscale
Sectorul construcții din România se află într-un moment critic, marcat de riscul falimentelor în lanț și de o…
13 ianuarie 2025
7 milioane de euro pentru parcarea supraetajată de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” Timișoara
Primăria Timișoara face pași importanți pentru soluționarea problemelor legate de lipsa locurilor de parcare din zona centrală a…
13 ianuarie 2025
Tunel, centuri, autostrăzi și drumuri expres: perspective și provocări pentru drumurile din Transilvania și Banat
Infrastructura rutieră din Transilvania și Banat continuă să fie o prioritate strategică pentru România, însă progresele înregistrate pe…
13 ianuarie 2025
Turism
Ovi Pascu, omul care vorbește cu lemnul
Lemnul vorbește! Dar nu toată lumea îl aude și îl înțelege. Artistul orădean, Ovidiu Pascu, „Moșul” pentru prieteni,…
15 ianuarie 2025
Teste de rezistență la viaductul din Băile Felix de pe Inelul Rutier Metropolitan
Miercuri, 15 ianuarie 2025, au început testele de rezistență la viaductul construit peste DN 76 la ieșirea din Băile…
15 ianuarie 2025
AnimaWings devansează cu două luni zborurile directe Bucureşti – Cluj şi retur
Ruta București-Cluj face parte din planul AnimaWings de a uni orașele importante din România prin zboruri confortabile şi…
15 ianuarie 2025
Meta Estate Trust refinanțează investiția în Swissôtel Poiana Brașov
Meta Estate Trust, companie de tip holding care facilitează conectarea pieței imobiliare cu piața de capital, a anunțat…
9 ianuarie 2025
De la Mens sana la Ensana: 40 de milioane de euro pentru Sovata
Cu o viziune clară asupra viitorului turismului balnear, Balneoclimaterica, firma care administrează Ensana Health Spa Hotels din Sovata,…
9 ianuarie 2025
Insomnia schimbă „garda”. Chefi din India, înlocuiți de bucătărese din Camerun
Cea mai veche cafenea culturală din Cluj, acum restaurant – bistro, debutează în noul an cu alt specific…
9 ianuarie 2025
S-a deschis sezonul de schi în Maramureș: Șuior și alte destinații pregătite să atragă turiști
Pe 8 ianuarie 2025, Complexul Turist Șuior din Maramureș a dat startul oficial sezonului de schi, oferind iubitorilor…
9 ianuarie 2025
Hiltonul din Apuseni prinde contur
Operatorul de hoteluri Transilvania Trek va demara prima fază a unității turistice din stațiunea Beliș-Fântânele. “Transilvania Trek Cluj…
8 ianuarie 2025
Educație
Premiile Clujului la Gala Premiilor MUSICRIT 2024: 5 distincții pentru școala muzicală clujeană
Premiile Musicrit 2024 au consacrat Cluj-Napoca drept un adevărat bastion al artei și culturii, aducând recunoaștere unor instituții,…
14 ianuarie 2025
Licitează pentru modernizarea școlilor din Bihor, cu fonduri europene
Consiliul Județean Bihor a lansat la finalul anului 2024 o licitație publică pentru achiziția de mobilier și echipamente…
14 ianuarie 2025
Manifestări culturale în Sfântu Gheorghe, de Ziua Culturii Naționale
La Sfântu Gheorghe, județul Covasna, Ziua Culturii Naționale va fi celebrată printr-o serie de evenimente culturale organizate în…
13 ianuarie 2025
Încep lucrările la creșa din Borhanci, parte integrantă a celui mai modern HUB educațional din România
Municipalitatea Cluj-Napoca a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru o nouă creșă în cartierul Borhanci, un proiect…
11 ianuarie 2025
Manifestări organizate de Ziua Culturii Naționale în județul Bihor
Pentru prima dată, toate instituțiile culturale din Bihor sărbătoresc împreună Ziua Culturii Naționale. Cu ocazia Zilei Culturii…
11 ianuarie 2025
Află modificările fiscale aduse de noul an la TaxEU Forum București!
Companiile se confruntă cu noi provocări la început de 2025, ca urmare a noilor modificări legislative anunțate, ce…
10 ianuarie 2025
Vestul pedalează: 22 proiecte finanțate prin RO Bike Valley pentru 2025
Programul RO Bike Valley continuă să susțină mobilitatea alternativă și educația rutieră, oferind finanțare pentru 22 de proiecte…
4 ianuarie 2025
„La o cafea cu medicul” – 8 medici renumiți pe scena Filarmonicii de Stat Oradea
Asociația Help&Care, în calitate de organizație premiată recent cu titlul „Echipa anului” la Gala Comunității Bihorene, organizează o…
2 ianuarie 2025