Antreprenori Cluj Ultimele stiri

AFA Cluj a premiat 7 personalități clujene excepționale la “Gala Excelenței la Feminin 2018”

Șapte doamne cu realizări remarcabile în slujba comunității au fost premiate, miercuri, de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj (AFA Cluj) în cadrul “Galei Excelenței la Feminin 2018”, un eveniment aflat la cea de-a șasea ediție. Devenită deja o tradiție clujeană, Gala Excelenței la Feminin scoate în prim plan personalitățile feminine al căror aport la dezvoltarea comunității este demn de a fi remarcat.
„Ca în fiecare an, Asociația Femeilor de Afaceri Cluj premiază prin Gala Excelenței la Feminin performanțele recunoscute pe plan național și internațional ale unor femei remarcabile, deoarece noi suntem convinse că o comunitate puternică se clădește cu oameni valoroși și dedicați, uniți în determinarea lor de a face lumea mai bună. Anul acesta, aflat sub semnul Centenarului Marii Uniri, am pus în lumina reflectoarelor șapte doamne excepționale, care aduc o contribuție majoră în domeniile în care activează, care coalizează în jurul lor forțe creatoare și promovează valorile pe care noi le împărtășim”, a declarat Mihaela Rus, președintele fondator AFA Cluj.
Viceprimarul Dan Tarcea a deschis Gala de premiere oferind Mihaelei Luțaș premiul pentru valoroasa contribuție în învățământul universitar și pentru pregătirea noii generații de antreprenori.
„Vă mulțumesc pentru onoarea de a-mi acorda acest premiu, mulțumesc AFA Cluj. Este premiul pe care dumneavoastră l-ați acordat generației mele, 60+, care a construit ceea ce dumneavoastră dezvoltați acum, generației care în 1989 a înțeles că lumea trebuie schimbată pas cu pas. Am încercat să folosesc tot binele de care am avut parte în slujba studenților, a universității, a orașului”, a declarat Mihaela Luțaș.
Profesor universitar al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Mihaela Luțaș ocupă și funcția de prorector al Universități Babeș-Bolyai. O direcție determinantă a carierei sale este reprezentată de activitatea de cercetare. Autor a peste 64 de cărți, articole, studii și lucrări științifice în domeniul economic, Mihaela Luțaș a susținut o serie de cursuri și cercetări pe problematica politicilor economice în Uniunea Europeană la universități de prestigiu din străinătate.
Elenei Ivanca i-a fost înmânat de către Președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român, Ioan Lucian, premiul „Excelența la Feminin” pentru un parcurs impresionant în teatru, pentru pasiunea, dedicația și generozitatea puse în slujba publicului.
„Fără familia mea, fără prietenii mei, fără dumneavoastră, doamnelor, eu nu aș fi astăzi ceea ce sunt. Tot ce am clădit a fost cu onestitate și împreună cu prietenii mei. Întreaga mea viață este un premiu. Dar niciodată când primim un premiu, nu suntem noi premiați, ci oamenii din spatele nostru”, a spus Elena Ivanca.
Cu un palmares impresionant de roluri memorabile, Elena Ivanca este cunoscută publicului clujean și mediului artistic din țară și de peste hotare datorită talentului ei, dedicației și pasiunii pentru teatru. Doctor în Actorie, actriță a Teatrului Național din Cluj din anul 2000, este cadru universitar la Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj, secţia Canto, unde predă Arta Actorului.
Dan Pitic, managerul brandului clujean Ax Perpetuum, a premiat-o pe Gabriela Zaharie pentru management de înaltă calitate în domeniul sanitar și pentru contribuția sa la dezvoltarea Neonatologiei.
„Eu am avut ca talent doar dragostea pentru copii. AFA este în acest moment cea care iubește cel mai mult copiii pentru că mi-a oferit acest premiu. Nu poți să faci nimic de unul singur, în spatele tău se află întotdeauna o echipă, de la echipa familiei, care îți dă energie, până la colegi și la toți cei care au crezut în noi. Zâmbetul copiilor începe la 500 de grame și este o luptă continuă. Mă simt deosebit de onorată și vă mulțumesc mult pentru încrederea acordată”, a spus Gabriela Zaharie.
Șefa Secției de Neonatologie de la Clinica de Obstetrică-Ginecologie I, unde se nasc anual peste 2000 de copii, este considerată a fi unul dintre cei mai buni specialiști pe care îi are România în acest domeniu, fiind foarte apreciată atât de colectivul pe care îl conduce, de lumea medicală, cât și de miile de părinți care i-au trecut pragul. Gabriela Zaharie este medic pediatru și neonatolog, doctor în științe medicale, competența ecografie și management, în cadrul Centrului Medical Pedipat din Cluj, iar de-a lungul timpului a salvat viețile a mii de copii cu probleme grave la naștere.
Producătorul și regizorul de film Tudor Giurgiu a înmânat Elenei Basso-Stănescu premiul pentru munca de mentorat și contribuția la faima internațională a Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca.
„Nu mi-am făcut decât datoria în acești 35 de ani la Universitatea de Artă din Cluj-Napoca pentru că suntem cu toții responsabili în ceea ce lucrăm pentru generațiile care urmează. La AFA Cluj am învățat ce înseamnă să știi să dai mai departe”, a spus Elena Basso-Stănescu.
Un om vizionar, mereu cu un pas înainte, Elena Basso-Stănescu este sufletul Facultății de Design, secția Textile. Din 1992, a format zeci de generaţii de designeri vestimentari, iar mare parte dintre ei au ajuns nume de referinţă în ţară şi peste graniţe.
Premiul pentru jurnalism de înaltă calitate, profesionalism și perseverență i-a fost oferit Luminiței Purdea Cotuțiu de către Mihaela Rus, președintele fondator al AFA Cluj.
Alexandrina Kiss a fost premiată de dirijorul Vladimir Agachi pentru implicarea în comunitate și impactul pozitiv asupra destinelor copiilor defavorizați. Alexandrina Kiss face parte dintr-o echipă entuziastă și este în boardul de conducere al Fundației “Dezvoltarea Popoarelor”, Filiala Cluj. Se dedică Centrului Comunitar “Educația, centrul schimbării în comunitate”, o inițiativă care are ca scop acoperirea nevoilor copiilor și tinerilor din comunitatea Pata Rât și ale celor care provin din medii defavorizate din Cluj-Napoca.
În anul Centenarului Marii Uniri, Cameliei Motoc i-a fost oferit premiul special “Excelenţa la Feminin” pentru contribuția la păstrarea tradițiilor populare românești și a identității de neam de către Edit Todoran, vicepreședinte AFA Cluj. De mai bine de 24 de ani, Camelia Motoc formează generaţii de dansatori care să ducă mai departe frumuseţea şi farmecul folclorului coregrafic românesc. În cadrul Școlii de Dans Tradițional Românesc, înființate împreună cu soțul său, activează în prezent cu mult entuziasm peste 200 de copii și adulți dornici să își însușească tainele folclorului coregrafic românesc.
Lansarea revistei Business Women Cluj a fost unul dintre momentele centrale ale serii. Cu acest prilej, Nina Moldovan, membră AFA Cluj și CEO Liberty Technology Park, a vorbit despre implicarea și contribuția membrelor asociației la succesul proiectelor derulate de AFA: „Această revistă poartă mesajul a cel puțin două simboluri puternice: Recunostință și Unire. Revista este un mic semn de mulțumire pentru fiecare dintre membrele care au participat cu dedicație la efortul comun de a realiza, de-a lungul anilor, aceste proiecte educaționale, sociale, comunitare. Suntem o echipă unită, iar acest lucru se reflectă în proiectele de durată ale Asociației, pe care le-am împărtășit cu voi prin intermediul aceastei publicații, cu scopul de a atrage mai multă implicare din partea membrilor comunității în demersurile noastre.”
Moderată de prezentatorul TV Cătălin Vlăsceanu, seara festivă a cuprins și un moment artistic de cântece și dansuri populare românești organizat de Camelia Motoc și s-a încheiat cu un concert deosebit susținut de Raul Lenart & Co.
Gala Excelenței la Feminin este organizată de Asociația Femeilor de Afaceri – AFA Cluj, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Local Cluj-Napoca și Centrul de Cultură Urbană Casino, sub egida Zilelor municipiului. Partener al ediției 2018: Wörwag Pharma, cu sprijinul: Commodo, Carmangeria Moldovan, Perpetuum și Vitrina Advertising.
Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj a fost înființată în 2004, la inițiativa Mihaelei Rus, directorul general al Vitrina Advertising. Asociația este formată din femei cu afaceri proprii, funcții de conducere în diverse companii ori care activează în profesii liberale. Printre proiectele desfășurate de AFA se numără „CuGeT – Olimpiada de cultură generală a tinerilor clujeni”, „Gala Excelenței la Feminin”, „Clujul are atitudine!”, „Ore în Dar”, „Mini-biblioteci pentru sănătate”, „Un oraș pentru o grădină”, conferințele SHEnspire.

Related posts

Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România: Suntem pregătiți să asigurăm necesarul de măști și materiale de protecție pentru populație după 15 mai

Papuc Irina

Primăria Sibiu anunță modernizarea unui alt cartier vechi de blocuri: investiție de aproape 40 de milioane de lei

Papuc Irina

Camera de Comerţ Timiş face listă cu cerinţe pentru autorităţile naţionale, în numele mediului de afaceri local

Robert Bloancă

Un miliard de euro acordat drept sprijin pentru IMM-urile din România

Traian Dan

Zona Baia Sprie va avea hărți de mari dimensiuni pentru traseele turistice

Nora Dumitrescu

Proiectul Creative Start, dedicat antreprenoriatului în domeniul industriilor creative

Stefana Muresan

Universitarii de la Babeș-Bolyai au parteneriate cu “granzii” Microsoft și Bosch

Nora Dumitrescu

8 mii de spectatori și peste 100 de cai și ponei la primul eveniment ecvestru cu desfășurare pe 2 arene de spectacole

Stefana Muresan

Afacerile de debut ar putea primi finanțare suplimentară

redactia

Summit-ul HR-ilor la Cluj-Napoca, eveniment de referință în industria resurselor umane

Stefana Muresan

DECATHLON a extins magazinul din Cluj-Napoca 

Ligia Voro

BNR menține dobânda la 1,5% pe an

Traian Dan

Cluj: Noi investiții la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu”

Stefana Muresan

Transgaz vrea să cumpere Vestmoldtransgaz din Republica Moldova

Stefana Muresan

Timișul și Aradul, fruntașe la vânzarea de terenuri agricole în 2017

Stefana Muresan

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt: Relațiile româno-germane sunt unice

redactia

Viitorii gastronomi, școliți la Universitatea de Științe Agricole

Nora Dumitrescu

40 de noi statii de reincarcare pentru masini electrice, prin implicarea BMW, Nissan, MOL si E.ON

Stefana Muresan

Europa a stabilit 10 ținte de atins în domeniul pădurilor până în 2040

Ligia Voro

UiPath deschide la Cluj al doilea birou din România

Stefana Muresan

Globalworth lansează campania I MISS MY OFFICE în Polonia și România

Nicolae Pop

Alergia la polen poate fi tratată natural

Stefana Muresan

Peste 12.000 de hectare de teren vor fi reîmpădurite în 2019; buget de 193 mil. lei

Stefana Muresan

Parc industrial în locul unei ferme de porci

Ligia Voro

Leave a Comment