Eveniment IT&C Sanatate

Tehnologia revoluționează sistemul medical și industria farmaceutică. iCEE.health revine în București, pe 14 iunie

Lansat acum trei ani ca secțiune dedicată inovației în sănătate la iCEE.fest, iCEE.health reunește întregul ecosistem eHealth – fiind singurul eveniment în inovație în sănătate din Europa care aderă la principiile Everyone Included™, concepute de Stanford Medicine X.
“Pe 14 iunie, prima zi a festivalului, antreprenori și inovatori în sănătate, companii de top și personalități marcante se vor afla pe scena iCEE.health pentru a ne arăta de ce viitorul sănătății este digital”, explică Lorena Macnaughtan, directorul evenimentului iCEE.health.
Iată doar câteva dintre temele explorate anul acesta: spitalul și clinica viitorului, noi modalități de design pentru servicii de sănătate, transformarea digitală a industriei farma și de asigurări, inteligență artificială, realitate virtuală și augmentată, intervenții digitale sau dispozitive de monitorizare (wearables).
iCEE.health are și sesiuni aplicate:
• Workshop pentru implicarea pacienților, extrem de relevant în era GDPR. Acesta este oferit de experți de la Stanford Medicine X: Justin Lai, MPH, Designer Servicii de Sănătate (dintre proiecte, Biroul White House pentru Știință și Tehnologie și Politici, Eli Lilly și Departamentul de Stat din SUA pentru Servicii Umane și în Sănătate), și Sylvie Dobrota, Cercetător Asociat.
• Un masterclass în spitalul și clinica viitorului, cu Ksenia Benifard și Simona Ralph, și un masterclass despre transformarea digitală a industriei sănătății, cu doctorul antreprenor Felix Jackson din Marea Britanie.
• Lista completă a speakerilor iCEE.health din acest an este publicată pe site-ul oficial.
Menționam doar câteva exemple de speakeri excepționali, confirmați până acum:
Shawna Butler, un star absolut în lumea inovației în sănătate, parte din echipele Exponential Medicine @ Singularity University și Cancer XPRIZE. Shawna este în consiliul mai multor inițiative locale, naționale sau globale, printre care Food+City, End Well, Școala Olandeză de Inovație în Sănătate, Acceleratorul SXSW, MassChallenge Texas, Impact Pediatric Health sau Antreprenoriat și Inovație pentru Asistente Medicale @ Northeastern University. Mai multe despre Shawna via iCEE.news
Michael Seres, fondator al companiei de dispozitive medicale conectate 11Health, este și primul pacient antreprenor rezident al Stanford Medicine X 2015, iar, în prezent, face parte din Bordul Executiv. Povestea lui Michael, pe iCEE.news.
“Tehnologia a fost un liant pentru schimbarea sănătății în general. Nu mai suntem izolați, poți intra online și te conectezi, înveți și comunici cu pacienți din alte părți ale lumii, cum nu era posibil până acum”, Michael Seres [source]
Diane Jooris, co-fondator & CEO @ Oncomfort, companie care oferă singura soluție VR medicală certificată CE pentru durere și anxietate. Înainte de a fonda compania VR Oncomfort, Diane a fost Specialist în Intervenții Minte – Corp la Centrul de Cancer Anderson (Houston, Texas), unde a utilizat hiponoza clinică în sala de operații în timpul procedurilor chirurgicale.
Horia Maior, Cercetător Asociat @ Horizon Mixed Reality Lab, este beneficiarul unui premiu al Consiliului pentru Cercetare în Științe Fizice și Inginerie din Marea Britanie, iar cercetarea multidisciplinară pe care o desfășoară este în domeniul Interacțiune Om-Calculator, Interfețe Calculator – Creier și Factori Umani, cu impact în multe domenii, inclusiv în sănătate.
Michael Fergusson, CEO & Fondator @ Ayogo, o companie recunoscută de două ori ca fiind în top 100 cele mai innovative companii mHealth din lume. Michael a strâns multe puncte: a fost desemnat cel mai tânăr antreprenor social Ernst & Young’s și a fost inclus în PharmaVOICE 100, prin nominalizare de către profesioniști din domeniul științelor biomedicale.
Și asta nu e tot. Se anunță o ediție excepțională pentru startup-urile ehealth.
• eHealth Hub revine cu Academia destinată startupurilor în sănătate. Acestea pot aplica până pe 3 iunie, iar cei selectați vor avea acces gratuit la iCEE.health. Tot eHealth Hub oferă un workshop gratuit despre reglementările privind dezvoltarea de aplicații și dispozitive medicale. Mai multe, aici.
• Startup-urile care inovează în sănătate, la concursul 200s of Fame, se vor bucura de un juriu dedicat. De exemplu, Eugene Borukhovich, lider Sănătate Digitală și Inovație @ Bayer G4A și lider global în acest domeniu, revine la @ iCEE.health/iCEE.fest și ca membru în juriul “200 Seconds of Fame”. Aplicațiile se trimit până pe 1 iunie.
Ca în fiecare an, iCEE.health rezervă o sesiune în limba română, în care vor fi discutate noi modele de servicii medicale din România.
Studenții la medicină și doctorii rezidenți beneficiază de discount de 50%, email la tickets@iceefest.com.
iCEE.health 2018 are loc în București, pe 14 iunie.

Related posts

Connections intră pe piața din Asia

Ligia Voro

Strategia de Dezvoltare Inteligentă a Regiunii Nord-Vest 2014-2020

Transilvania Business

Muzeul Vieții Transilvănene din Castelul Kálnoky își deschide porțile

Ligia Voro

Expediție științifică a UBB în Caucaz

Ligia Voro

Fermierii români din Transilvania vor fi premiați în cadrul Conferinței PRIA Agriculture care va avea loc la Cluj-Napoca în 8 mai 2019

Stefana Muresan

2.000 de viziere au ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu

Ion Surdu

Companiile și spitalele investesc în sisteme de termoviziune pentru măsurarea temperaturii

Traian Dan

Zitec dezvoltă un proiect inovator pentru Agenția Spațială Europeană

Stefana Muresan

A fost semnat Contractul Colectiv de muncă la nivel de sector de activitate

Papuc Irina

Beijing Genomics Institute analizează oportunitatea unui hub de cercetare în bioinformatică la Cluj Napoca

Stefana Muresan

S-au pus în vânzare bilete pentru DreamHack Bucharest 2016

Transilvania Business

Primăria Brașov a demarat procedurile pentru Spitalul Regional, investiție de 250 mil. euro

redactia

ROMGAZ sprijină Crucea Roșie Română cu 1.250.000 lei în lupta cu Coronavirus COVID-19

Ligia Voro

Viitorul va fi al cyborgilor. Omul de știință care conectează creierul cu AI vine la IMWorld

redactia

City Manager Alba Iulia: 48 de proiecte de oraș inteligent, contractate pentru conceptul Smart City 2018

Stefana Muresan

UNIQUE SMILE – “We make it visible”  

Ligia Voro

Târgu-Mureş: Proiect de 23 de milioane lei pentru extinderea celui mai mare spital public din Transilvania

Stefana Muresan

Rețeaua de sănătate Regina Maria: extra măsuri de siguranță pentru pacienții și personalul maternităților: peste 350 de medici oferă consultații în „Clinica Virtuală”

Papuc Irina

Invitați de la Amazon, Financial Times, MIT, Allianz Ventures, NVIDIA și SAP completează lista de speakeri pentru cea de-a 4-a ediție Techsylvania

Tirdea Ionut

Cea mai mare universitate din țară își face proiect cloud de 5 milioane

Nora Dumitrescu

Conferințe, expoziții și activități de educație financiară. BNR sărbătorește Centenarul la Timișoara

redactia

Provocarile in dezvoltarea oraselor – subiect dezbatut la Cluj-Napoca de peste 300 arhitecti

Transilvania Business

Deutsche Telekom va face arhivare electronică în centrul său de la Cluj

redactia

Centrul Medical Cardiomed, premieră în cercetare

Transilvania Business

Leave a Comment