Reunind companiile reprezentative din agricultura românească, AgriPlanta-RomAgroTec 2018, cea mai dinamică expoziție agricolă în câmp din România a dovedit și în acest an că reprezintă o importantă platformă de comunicare între fermieri, specialiști, mediul academic și furnizorii de input-uri pentru agricultură.
Peste 200 de firme expozante din 16 țări (România, Austria, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, India, Italia, Olanda, Polonia, Slovacia, Spania, Ungaria, Marea Britanie, Franța) s-au reunit anul acesta pe o suprafață de 36 ha, cei 14.700 de vizitatori având ocazia să se informeze asupra noilor tendințe privind tehnica agricolă, dar și să achiziționeze. Companiile au expus în câmp un număr impresionant de mașini și utilaje agricole din portofoliu și au lansat pentru perioada expoziției oferte de finanțare avantajoase pentru vizitatori.
Zilnic, în perioada 17-20 mai 2018, fermierii au avut posibilitatea să participe la cele 4 tipuri de demonstrații cu mașini agricole, desfășurate în 3 zone distincte, DLG InterMarketing alocând o suprafaţă generoasă pentru demonstraţiile practice cu tehnică agricolă de ultimă oră, unde fermierii interesaţi, s-au convins de performanţele în lucru ale maşinilor şi utilajelor agricole înscrise în program: ▪ ”DLG Special” ▪ ”Mașini de Erbicidat în Acțiune” ▪ ”Tractoare Inteligente – Smart Farming” ▪ ”Lucrările Solului și Semănat”.
”Demonstrațiile cu mașini agricole în câmp reprezintă elementul care a diferențiat AgriPlanta-RomAgroTec încă de la început, de aceea și în acest an am alocat o suprafață generoasă pentru a arăta performanțele maşinilor în mişcare, exact în mediul pentru care au fost ele proiectate.” – Raluca Mareș, Director Departament Expoziții, DLG InterMarketing
ZONA 1: Tehnici Moderne pentru Protecția Plantelor
• MAŞINI DE ERBICIDAT ÎN ACŢIUNE
În Zona ”Tehnici moderne pentru protecţia plantelor” au fost prezentate 7 mașini puse la dispoziție de către companiile: IPSO Agricultura, AMAZONEN-WERKE H. DREYER GmbH&Co.KG, MEWI IMPORT EXPORT AGRAR INDUSTRIETECHNIK, AGRIFAC MACHINERY, NIK Ltd., LEMKEN ROMANIA, TEHNOFAVORIT.
• TRACTOARE INTELIGENTE
S-au prezentat 3 tractoare echipate cu sisteme de conducere prin satelit. ”Echipamentele de conducere prin satelit sunt deosebit de utile pentru lucrări de tratamente fitosanitare, fertlizat şi întreţinerea culturilor. Un alt beneficiu îl reprezintă faptul că prin aceste sisteme se poate monitoriza și corela foarte bine managementul datelor.” – Dr.Ing. Ovidiu Ranta, conferențiar USAMV Cluj-Napoca.
Cele trei tractoare inteligente prezente în demonstrații au fost: Deutz-Fahr 7250 TTV prin NHR Agropartners, Case Puma 220 prin TITAN MACHINERY și John Deere 6175R prin IPSO Agricultura.
ZONA 2: DLG Special
Fermierii au avut posibilitatea să se informeze și să testeze următoarele utilaje: escavatorul Case prin TITAN MACHINERY, încărcătorul frontal SCHAEFFER prin FARM TECH, tractorul 3036 și profile pentru zootehnie, tractorul 5095GV și mașina de cârnit pentru viticultură, prin IPSO Agricultura.
ZONA 3: Lucrările Solului Şi Semănat
Au fost prezentate 11 maşini care prelucrează patul germinativ fără răsturnarea brazdei, cu organe de lucru de tip daltă sau gheară, facilitând astfel conservarea apei în sol și reducerea compactării. De asemenea, au fost prezentate maşini care la o singură trecere pregătesc patul germinativ şi execută şi semănatul, reducând foarte mult traficul pe sol şi compactarea acestuia, cantitatea de energie necesară pentru prelucrare şi preţul de cost.
Firmele care au intrat cu echipamente în demonstrații au fost: TITAN MACHINERY, AMAZONEN-WERKE H. DREYER GmbH&Co.KG, MEWI IMPORT EXPORT AGRAR INDUSTRIETECHNIK, MASCHIO GASPARDO ROMANIA, LEMKEN ROMANIA, IPSO Agricultura și GENERAL LEASING.
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, împreună cu organizatorul, DLG InterMarketing, au oferit informații noi privind tehnologiile de conservare a solului: cauze, consecințe și metode de reducere a compactării solului, demonstrații cu reglarea presiunii aerului din anvelope, efecte asupra reducerii consumului de combustibil.
De asemenea, la standul USAMV Cluj-Napoca, vizitatorii interesați au putut afla de la specialiști cum trebuie aplicate substanțele de protecție a plantelor, în cadrul secțiunii “Tehnici Moderne pentru Protecția plantelor. Testarea mașinilor. TOPPS”. „În cadrul programului TOPPS au fost prezentate tehnici de alimentare, distribuție, reglare și exploatare a mașinilor fitosanitare. De asemenea, abordarea corectă a siguranței utilizatorului și a consumatorului, prin prisma spălării interioare și exterioare a mașinilor și a reducerii contaminării prin fenomene de derivă” – Dr.Ing. Ovidiu Ranta, conferențiar USAMV Cluj-Napoca.
Loturi demonstrative
În cadrul AgriPlanta – RomAgroTec 2018 au fost organizate loturi demonstrative pentru principalele culturi agricole, rapiță, grâu, porumb și floarea soarelui, diseminându-se astfel la nivelul fermierilor, informații privind aceste culturi. Începand cu 2019, organizatorii își propun să intre pe piață cu un nou concept, care să arate în primul rând importanța geneticii plantelor în ceea ce privește calitatea produselor obținute și cât de important este rolul comuniunii plante – mașini.
Premieră: Conceptul Zootehnica Show, integrat în programul expoziției
În parteneriat cu Agenția Națională pentru Zootehnie „Prof. Dr. G.K. Constantinescu”, conceptul Zootehnica Show a fost prezentat în premieră vizitatorilor AgriPlanta-RomAgroTec 2018, cu sprijinul asociațiilor crescătorilor de animale: Asociația Aberdeen Angus Romania, Asociația Crescătorilor de Vaci „Holsteinro”, Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine 2003 Călărași, Asociația Crescătorilor de Ovine Călărași, ANCC Caprirom. Alături de asociațiile prezente în expoziție cu animale, au mai participat în acest an crescători de caprine: Grupul Școlar Agricol Nucet, Dna Constantin Elena, Preoțescu – Crescător de Capre Alpina Franceză, Contesti Agricultura Industrie Cometr și crescătorii de ovine: Stafie Ciprian, Radut Niculina, Artimon Valentin, Dobre Florentin, Sera Mircea, Olteanu George, Pavel Gheorghe. Fermierii interesați au putut participa Vineri și Sâmbătă la prezentările în ring de bovine, ovine și caprine, iar pe toată perioada desfășurării expoziției au putut vizita expoziția de animale de rasă și au putut achiziționa exemplarele expuse.
„Zootehnica Show este primul eveniment de marcă din domeniu, care îşi propune să devină un reper de top privind informarea şi diseminarea celor mai importante noutăţi în zootehnie. Desfăşurat în cadrul celor mai importante expoziţii agricole naţionale, AGRARIA si AgriPlanta – RomAgroTec, Zootehnica Show a reunit şi promovat la ediţiile din acest an o serie de jucători importanţi în domeniu şi s-a bucurat de un real succes în rândul publicului larg, de la persoane mature şi până la tineri şi copii. Organizatorii Zootehnica Show doresc sa facă din acest eveniment un etalon a ceea ce inseamnă informaţie de calitate, atât de necesară tuturor investitorilor din domeniul zootehnic, dar mai ales a tinerilor fermieri aflaţi la inceput de drum. După sectorul vegetal, zootehnica reprezintă domeniul cu un serios reviriment în agricultura româneasca şi merită o abordare profesionistă şi realistă, începând chiar cu modul de informare” – Dr. Radu Antohe, Expert in politici agricole si dezvoltare rurala.
AgriPlanta-RomAgroTec 2018 s-a bucurat de vizita Ministrului Agriculturii, Dl. Petre Daea, delegația oficială participand Joi, 17 mai, la deschiderea oficială a expoziției, la evenimentele din program, precum și la vizita oficială a standurilor firmelor expozante.
Organizată cu sprijnul APIMAR, LAPAR și PROAGRO, în colaborare cu Consiliul Județean Călărași, Prefectura Calarasi și Primăria Fundulea, AgriPlanta-RomAgroTec 2018 a beneficiat și în acest an de parteneriatele tradiționale: Partener Oficial – BOREALIS LAT, Partener – IKB Leasing, Parteneri Tehnici – Asociația Producătorilor de Pormb din România- APPRS, CASE Agriculture prin Titan Machinery, Direcția pentru Agricultură Judeteana Călărași, Güttler, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești”.
Citește și:
Topul înscrierilor timpurii la UBB: 1. Psihologie, 2. Drept, 3. Economice
Numărul candidaților din prima zi a admiterii la facultățile universității din Cluj este aproape dublu față de anul…
11 iulie 2025
Top 25 de companii din Transilvania și Banat în funcție de cifra de afaceri
Primele 25 de companii din regiunile de dezvoltare Vest, Nord – Vest și Centru au o cifră de…
11 iulie 2025
Băile Cojocna, „resuscitate” în stațiune balneară
Baza de tratament subdimensionată necesită intervenții consistente, restaurantul este utilizat doar parțial, iar clădirea hotelului a funcționat foarte…
11 iulie 2025
Atmosferă istorică la Timișoara: Festivalul Medieval al Castelului Huniade te poartă înapoi în timp, printre cavaleri și domnițe
Festivalul Medieval al Castelului Huniade are loc între 11–13 iulie și aduce în prim plan cavaleri, ateliere, muzică…
11 iulie 2025
Fermierii campioni la rapiță din județul Dolj
După mai mulți ani în care evoluția culturilor de toamnă a fost afectată de condițiile meteorologice, în campania…
11 iulie 2025
Când va fi gata construcția celui mai mare aquapark din Nord – Vestul României
Cel mai mare aquapark din Nord – Vestul țării se va construi între stațiunile Băile Felix și Băile…
11 iulie 2025
13 ani pentru primul drum expres de Cluj
Cea dintâi șosea cu acest regim din județ, DEx 4, a devenit funcțională, însă fără soluționarea optimă a…
10 iulie 2025
Opt oferte pentru construirea pasajelor pietonale subterane de pe Centura Oradea
Interes crescut din partea firmelor de construcții pentru una dintre cele mai importante investiții în infrastructura pietonală a…
10 iulie 2025
Investiții
Top 25 de companii din Transilvania și Banat în funcție de cifra de afaceri
Primele 25 de companii din regiunile de dezvoltare Vest, Nord – Vest și Centru au o cifră de…
11 iulie 2025
Când va fi gata construcția celui mai mare aquapark din Nord – Vestul României
Cel mai mare aquapark din Nord – Vestul țării se va construi între stațiunile Băile Felix și Băile…
11 iulie 2025
Opt oferte pentru construirea pasajelor pietonale subterane de pe Centura Oradea
Interes crescut din partea firmelor de construcții pentru una dintre cele mai importante investiții în infrastructura pietonală a…
10 iulie 2025
Oportunități de investiții în Bihor: licitații deschise pentru PSI în cinci orașe
Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) a demarat procesul de licitație publică pentru concesionarea de parcele în cele…
10 iulie 2025
inVest organizează la Timișoara un Speed Beer-a-thon
Evenimentul are loc în această seară la CoWork Timișoara, cu începere de la ora 18. Sunt așteptați antreprenori…
10 iulie 2025
Pasajul Oșorhei: Începe turnarea betonului pe cel mai aglomerat drum din Bihor
Pas important în construcția unuia dintre cele mai așteptate proiecte de infrastructură din județul Bihor. Miercuri, 9 iulie…
9 iulie 2025
Memorandum de Colaborare între Hainan (China) și Zona Liberă Curtici-Arad
Biroul de Afaceri Externe al Provinciei Hainan (China) și Zona Liberă Curtici-Arad au semnat, miercuri, 9 iulie 2025,…
9 iulie 2025
Pod peste continente: Arad și Hainan sărbătoresc 25 de ani de înfrățire
Un sfert de secol de cooperare, schimb de bune practici și solidaritate reciprocă. Relația dintre Județul Arad și…
9 iulie 2025
Infrastructură
13 ani pentru primul drum expres de Cluj
Cea dintâi șosea cu acest regim din județ, DEx 4, a devenit funcțională, însă fără soluționarea optimă a…
10 iulie 2025
Opt oferte pentru construirea pasajelor pietonale subterane de pe Centura Oradea
Interes crescut din partea firmelor de construcții pentru una dintre cele mai importante investiții în infrastructura pietonală a…
10 iulie 2025
Oportunități de investiții în Bihor: licitații deschise pentru PSI în cinci orașe
Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) a demarat procesul de licitație publică pentru concesionarea de parcele în cele…
10 iulie 2025
ARL Cluj montează grinzile de la Pasajul Italsofa
Administrația județeană susține că nu se lucrează concomitent și la Pasajul Văcarilor din Baia Mare pentru a nu…
9 iulie 2025
Pasajul Oșorhei: Începe turnarea betonului pe cel mai aglomerat drum din Bihor
Pas important în construcția unuia dintre cele mai așteptate proiecte de infrastructură din județul Bihor. Miercuri, 9 iulie…
9 iulie 2025
Memorandum de Colaborare între Hainan (China) și Zona Liberă Curtici-Arad
Biroul de Afaceri Externe al Provinciei Hainan (China) și Zona Liberă Curtici-Arad au semnat, miercuri, 9 iulie 2025,…
9 iulie 2025
Pod peste continente: Arad și Hainan sărbătoresc 25 de ani de înfrățire
Un sfert de secol de cooperare, schimb de bune practici și solidaritate reciprocă. Relația dintre Județul Arad și…
9 iulie 2025
Noul prefect al Clujului: “Mulți investitori importanți vor să vină aici”
Cinci companii din domeniile automotive, construcții de mașini, farmaceutic sau industria ospitalității au solicitat informații despre terenurile disponibile…
8 iulie 2025
Turism
Băile Cojocna, „resuscitate” în stațiune balneară
Baza de tratament subdimensionată necesită intervenții consistente, restaurantul este utilizat doar parțial, iar clădirea hotelului a funcționat foarte…
11 iulie 2025
7 lucruri care nu trebuie să lipsească din bagajul pentru plajă
Sosirea sezonului cald marchează momentul perfect pentru planuri la mare, zile relaxante sub soare și ieșiri pe nisip.…
11 iulie 2025
Atmosferă istorică la Timișoara: Festivalul Medieval al Castelului Huniade te poartă înapoi în timp, printre cavaleri și domnițe
Festivalul Medieval al Castelului Huniade are loc între 11–13 iulie și aduce în prim plan cavaleri, ateliere, muzică…
11 iulie 2025
Când va fi gata construcția celui mai mare aquapark din Nord – Vestul României
Cel mai mare aquapark din Nord – Vestul țării se va construi între stațiunile Băile Felix și Băile…
11 iulie 2025
Andreea Marinescu: „Hotelul modern trebuie să fie un spațiu viu, sustenabil și relevant pentru comunitate”
“Ne dorim să fim mai mult decât o destinație de cazare. Vrem să fim o alegere conștientă, un…
10 iulie 2025
Târgul de Turism al României – Ediția de Toamnă
Cel mai mare târg de turism are loc la ROMEXPO! După succesul remarcabil al ediției din februarie, care…
8 iulie 2025
Megaproiect de 25 milioane € la Salina Turda. “Să evităm un dezastru ca la Praid”
Municipalitatea cere statului bani pentru lucrări urgente de punere în siguranță și consolidare pentru obiectivul care atrage anual…
7 iulie 2025
Peste 260.000 de pasageri în semestruI I 2025 și noi rute ce deschid orizonturi
În primele șase luni ale anului 2025, Aeroportul Internațional Sibiu a fost alegerea a 260.234 de călători, față…
7 iulie 2025
Educație
Topul înscrierilor timpurii la UBB: 1. Psihologie, 2. Drept, 3. Economice
Numărul candidaților din prima zi a admiterii la facultățile universității din Cluj este aproape dublu față de anul…
11 iulie 2025
Universitatea Babeș-Bolyai va sprijini tinerii cercetători în DeepTech
Instituția clujeană de învățământ superior participă la un proiect finanțat prin programul Horizon Europe al Uniunii Europene (UE).…
8 iulie 2025
Mai puțini șomeri în județul Bihor: cifrele AJOFM Bihor arată o tendință pozitivă
La sfârșitul lunii iunie 2025, rata șomajului în județul Bihor a coborât la 2,05%, potrivit datelor centralizate de…
7 iulie 2025
EU GREEN aduce inovația sustenabilă la Universitatea din Oradea
Timp de cinci zile, între 7 și 11 iulie 2025, Universitatea din Oradea este gazda întâlnirilor directe din…
7 iulie 2025
Conexiuni și lecții de business: eveniment special la Incubatorul CRESC Oradea Mare
Incubatorul de Afaceri Cresc Oradea Mare a reunit joi, 3 iulie 2025, reprezentanții unora dintre companiile reprezentative din…
5 iulie 2025
Parteneriat strategic între Universitatea Babeș-Bolyai și Palo Alto Networks
Colaborarea cu liderul mondial în securitate cibernetică (CS) se va reflecta în formarea academică, programele de licență, masteratul…
4 iulie 2025
900 de copii din România, sprijiniți pentru educație și dezvoltare socio-emoțională
În anul școlar 2024–2025, Fundația Regală Margareta a României a oferit sprijin educațional, material, social și emoțional pentru…
3 iulie 2025
Rețeaua, valoarea în business și cinnamon rolls, într-un eveniment marca Sibiu IT Cluster
Într-un mediu economic aflat în continuă transformare, succesul unei afaceri nu mai poate fi separat de formarea profesională…
2 iulie 2025
Zi de Zi știri economice:
