Lucrările neexecutate aferente parcării subterane de pe strada Independenței din Oradea urmează să fie scoase la licitație. Consiliul Local a aprobat azi un act adițional la acordul de asociere încheiat între Municipiul Oradea și Societatea RDS&RCS, în vederea realizării parcării subterane de pe strada Independenței, care va avea 460 de locuri.
Proiectantul inițial a fost schimbat, întrucât proiectul avea deficiențe serioase, s-a încredințat proiectarea unui alt arhitect, iar în urma reproiectării acestei parcări valoarea estimată a lucrărilor a crescut cu un procent de 50% față de valoarea estimată inițial.
„În această situație am decis sistarea lucrărilor, aprobarea noii valori de către cei doi parteneri și scoaterea la licitație a restului de lucrări, în așa fel încât anul viitor, cu o întâziere pe care din păcate o înregistrăm, parcarea să fie dată în funcțiune”, a declarat primarul Ilie Bolojan în cadrul conferinței de presă susținută joi.
Valoarea inițială contractată a fost de aproximativ 24 de milioane de lei, din care s-au executat aproximativ 15% din lucrări, care au fost achitate și recunoscute de către cei doi asociați. În urma reproiectării, valoarea nouă estimată (scăzând toate costurile de proiectare care au fost suportate de către partenerul RCS&RDS) pe care Primăria Oradea o va scoate la licitație este de 33 de milioane de lei, valoarea maximă finală estimată a parcării fiind de aproximativ 36 de milioane de lei. Din această nouă valoare transferată în cost pe metru pătrat estimat la cei 14.158 de metri pătrați ai parcării va rezulta o valoare de pornire a acestei noi licitații de 550 euro/mp de parcare subterană +TVA.
Având protocolul semnat în acest sens, în următoarele zile se va demara procedura de licitație pentru realizarea lucrărilor.
„Sperăm ca în această toamnă să reluăm lucrările în forță iar anul viitor această parcare să fie gata”, a mai spus primarul Ilie Bolojan.
Citește și:
Mai sunt doar câteva zile până la conferința PROW de la Timișoara
Timișoara este pe cale să devină centrul inovației și tehnologiei pe 18 octombrie, odată cu conferința PROW! Evenimentul…
10 octombrie 2024
Programul Autentic Românesc by Transavia
De Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, Transavia lansează Sezonul 3 al programului Autentic Românesc, cu un număr…
10 octombrie 2024
SuperCoders vine cu a XI-a ediție a programului Orange de educație digitală pentru copii
Programul educațional SuperCoders, un proiect dedicat copiilor cu vârste între 10 și 14 ani, menit să îi introducă…
10 octombrie 2024
Bringo și Carrefour propun cumpărături online cu reciclare
Bringo, primul brand care a adus serviciul de livrare a cumpărăturilor în România, și Carrefour România anunță o…
10 octombrie 2024
Muncim la stat sau la privat? Centrul de Formare APSAP răspunde
Un studiu realizat de Centrul de Formare APSAP, unul dintre cei mai mari furnizori de cursuri de formare…
10 octombrie 2024
JTI a înființat un centru global IT în România
Dacă acum 30 de ani, legătura dintre tutun și tehnologie însemna doar prelucrarea materiei prime în produse finite…
10 octombrie 2024
Exploratori de Viitor cu Fundația Leaders și Holcim
Programul Exploratori de Viitor, care dezvoltă competențele de leadership și angajabilitate este configurat pentru ca 210 elevi de…
10 octombrie 2024
BRD se implică în viața studențească din țară
BRD Groupe Société Générale a conceput un program prin care să îmbunătățească viața studenților din România. Mai multe…
10 octombrie 2024