Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lucrări de 36 mil. lei pentru execuția parcării subterane din centrul Oradiei, scoase la licitație

Lucrările neexecutate aferente parcării subterane de pe strada Independenței din Oradea urmează să fie scoase la licitație. Consiliul Local a aprobat azi un act adițional la acordul de asociere încheiat între Municipiul Oradea și Societatea RDS&RCS, în vederea realizării parcării subterane de pe strada Independenței, care va avea 460 de locuri.
Proiectantul inițial a fost schimbat, întrucât proiectul avea deficiențe serioase, s-a încredințat proiectarea unui alt arhitect, iar în urma reproiectării acestei parcări valoarea estimată a lucrărilor a crescut cu un procent de 50% față de valoarea estimată inițial.
„În această situație am decis sistarea lucrărilor, aprobarea noii valori de către cei doi parteneri și scoaterea la licitație a restului de lucrări, în așa fel încât anul viitor, cu o întâziere pe care din păcate o înregistrăm, parcarea să fie dată în funcțiune”, a declarat primarul Ilie Bolojan în cadrul conferinței de presă susținută joi.
Valoarea inițială contractată a fost de aproximativ 24 de milioane de lei, din care s-au executat aproximativ 15% din lucrări, care au fost achitate și recunoscute de către cei doi asociați. În urma reproiectării, valoarea nouă estimată (scăzând toate costurile de proiectare care au fost suportate de către partenerul RCS&RDS) pe care Primăria Oradea o va scoate la licitație este de 33 de milioane de lei, valoarea maximă finală estimată a parcării fiind de aproximativ 36 de milioane de lei. Din această nouă valoare transferată în cost pe metru pătrat estimat la cei 14.158 de metri pătrați ai parcării va rezulta o valoare de pornire a acestei noi licitații de 550 euro/mp de parcare subterană +TVA.
Având protocolul semnat în acest sens, în următoarele zile se va demara procedura de licitație pentru realizarea lucrărilor.
„Sperăm ca în această toamnă să reluăm lucrările în forță iar anul viitor această parcare să fie gata”, a mai spus primarul Ilie Bolojan.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Discover Bihor: Primul videoclip de promovare turistică a judeţului a fost lansat pe internet

Articolul următor

AgriPlanta-RomAgroTec: Cele mai noi tendințe în tehnologia agricolă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share