Reunind companiile reprezentative din agricultura românească, AgriPlanta-RomAgroTec 2018, cea mai dinamică expoziție agricolă în câmp din România a dovedit și în acest an că reprezintă o importantă platformă de comunicare între fermieri, specialiști, mediul academic și furnizorii de input-uri pentru agricultură.
Peste 200 de firme expozante din 16 țări (România, Austria, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, India, Italia, Olanda, Polonia, Slovacia, Spania, Ungaria, Marea Britanie, Franța) s-au reunit anul acesta pe o suprafață de 36 ha, cei 14.700 de vizitatori având ocazia să se informeze asupra noilor tendințe privind tehnica agricolă, dar și să achiziționeze. Companiile au expus în câmp un număr impresionant de mașini și utilaje agricole din portofoliu și au lansat pentru perioada expoziției oferte de finanțare avantajoase pentru vizitatori.
Zilnic, în perioada 17-20 mai 2018, fermierii au avut posibilitatea să participe la cele 4 tipuri de demonstrații cu mașini agricole, desfășurate în 3 zone distincte, DLG InterMarketing alocând o suprafaţă generoasă pentru demonstraţiile practice cu tehnică agricolă de ultimă oră, unde fermierii interesaţi, s-au convins de performanţele în lucru ale maşinilor şi utilajelor agricole înscrise în program: ▪ ”DLG Special” ▪ ”Mașini de Erbicidat în Acțiune” ▪ ”Tractoare Inteligente – Smart Farming” ▪ ”Lucrările Solului și Semănat”.
”Demonstrațiile cu mașini agricole în câmp reprezintă elementul care a diferențiat AgriPlanta-RomAgroTec încă de la început, de aceea și în acest an am alocat o suprafață generoasă pentru a arăta performanțele maşinilor în mişcare, exact în mediul pentru care au fost ele proiectate.” – Raluca Mareș, Director Departament Expoziții, DLG InterMarketing
ZONA 1: Tehnici Moderne pentru Protecția Plantelor
• MAŞINI DE ERBICIDAT ÎN ACŢIUNE
În Zona ”Tehnici moderne pentru protecţia plantelor” au fost prezentate 7 mașini puse la dispoziție de către companiile: IPSO Agricultura, AMAZONEN-WERKE H. DREYER GmbH&Co.KG, MEWI IMPORT EXPORT AGRAR INDUSTRIETECHNIK, AGRIFAC MACHINERY, NIK Ltd., LEMKEN ROMANIA, TEHNOFAVORIT.
• TRACTOARE INTELIGENTE
S-au prezentat 3 tractoare echipate cu sisteme de conducere prin satelit. ”Echipamentele de conducere prin satelit sunt deosebit de utile pentru lucrări de tratamente fitosanitare, fertlizat şi întreţinerea culturilor. Un alt beneficiu îl reprezintă faptul că prin aceste sisteme se poate monitoriza și corela foarte bine managementul datelor.” – Dr.Ing. Ovidiu Ranta, conferențiar USAMV Cluj-Napoca.
Cele trei tractoare inteligente prezente în demonstrații au fost: Deutz-Fahr 7250 TTV prin NHR Agropartners, Case Puma 220 prin TITAN MACHINERY și John Deere 6175R prin IPSO Agricultura.
ZONA 2: DLG Special
Fermierii au avut posibilitatea să se informeze și să testeze următoarele utilaje: escavatorul Case prin TITAN MACHINERY, încărcătorul frontal SCHAEFFER prin FARM TECH, tractorul 3036 și profile pentru zootehnie, tractorul 5095GV și mașina de cârnit pentru viticultură, prin IPSO Agricultura.
ZONA 3: Lucrările Solului Şi Semănat
Au fost prezentate 11 maşini care prelucrează patul germinativ fără răsturnarea brazdei, cu organe de lucru de tip daltă sau gheară, facilitând astfel conservarea apei în sol și reducerea compactării. De asemenea, au fost prezentate maşini care la o singură trecere pregătesc patul germinativ şi execută şi semănatul, reducând foarte mult traficul pe sol şi compactarea acestuia, cantitatea de energie necesară pentru prelucrare şi preţul de cost.
Firmele care au intrat cu echipamente în demonstrații au fost: TITAN MACHINERY, AMAZONEN-WERKE H. DREYER GmbH&Co.KG, MEWI IMPORT EXPORT AGRAR INDUSTRIETECHNIK, MASCHIO GASPARDO ROMANIA, LEMKEN ROMANIA, IPSO Agricultura și GENERAL LEASING.
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, împreună cu organizatorul, DLG InterMarketing, au oferit informații noi privind tehnologiile de conservare a solului: cauze, consecințe și metode de reducere a compactării solului, demonstrații cu reglarea presiunii aerului din anvelope, efecte asupra reducerii consumului de combustibil.
De asemenea, la standul USAMV Cluj-Napoca, vizitatorii interesați au putut afla de la specialiști cum trebuie aplicate substanțele de protecție a plantelor, în cadrul secțiunii “Tehnici Moderne pentru Protecția plantelor. Testarea mașinilor. TOPPS”. „În cadrul programului TOPPS au fost prezentate tehnici de alimentare, distribuție, reglare și exploatare a mașinilor fitosanitare. De asemenea, abordarea corectă a siguranței utilizatorului și a consumatorului, prin prisma spălării interioare și exterioare a mașinilor și a reducerii contaminării prin fenomene de derivă” – Dr.Ing. Ovidiu Ranta, conferențiar USAMV Cluj-Napoca.
Loturi demonstrative
În cadrul AgriPlanta – RomAgroTec 2018 au fost organizate loturi demonstrative pentru principalele culturi agricole, rapiță, grâu, porumb și floarea soarelui, diseminându-se astfel la nivelul fermierilor, informații privind aceste culturi. Începand cu 2019, organizatorii își propun să intre pe piață cu un nou concept, care să arate în primul rând importanța geneticii plantelor în ceea ce privește calitatea produselor obținute și cât de important este rolul comuniunii plante – mașini.
Premieră: Conceptul Zootehnica Show, integrat în programul expoziției
În parteneriat cu Agenția Națională pentru Zootehnie „Prof. Dr. G.K. Constantinescu”, conceptul Zootehnica Show a fost prezentat în premieră vizitatorilor AgriPlanta-RomAgroTec 2018, cu sprijinul asociațiilor crescătorilor de animale: Asociația Aberdeen Angus Romania, Asociația Crescătorilor de Vaci „Holsteinro”, Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine 2003 Călărași, Asociația Crescătorilor de Ovine Călărași, ANCC Caprirom. Alături de asociațiile prezente în expoziție cu animale, au mai participat în acest an crescători de caprine: Grupul Școlar Agricol Nucet, Dna Constantin Elena, Preoțescu – Crescător de Capre Alpina Franceză, Contesti Agricultura Industrie Cometr și crescătorii de ovine: Stafie Ciprian, Radut Niculina, Artimon Valentin, Dobre Florentin, Sera Mircea, Olteanu George, Pavel Gheorghe. Fermierii interesați au putut participa Vineri și Sâmbătă la prezentările în ring de bovine, ovine și caprine, iar pe toată perioada desfășurării expoziției au putut vizita expoziția de animale de rasă și au putut achiziționa exemplarele expuse.
„Zootehnica Show este primul eveniment de marcă din domeniu, care îşi propune să devină un reper de top privind informarea şi diseminarea celor mai importante noutăţi în zootehnie. Desfăşurat în cadrul celor mai importante expoziţii agricole naţionale, AGRARIA si AgriPlanta – RomAgroTec, Zootehnica Show a reunit şi promovat la ediţiile din acest an o serie de jucători importanţi în domeniu şi s-a bucurat de un real succes în rândul publicului larg, de la persoane mature şi până la tineri şi copii. Organizatorii Zootehnica Show doresc sa facă din acest eveniment un etalon a ceea ce inseamnă informaţie de calitate, atât de necesară tuturor investitorilor din domeniul zootehnic, dar mai ales a tinerilor fermieri aflaţi la inceput de drum. După sectorul vegetal, zootehnica reprezintă domeniul cu un serios reviriment în agricultura româneasca şi merită o abordare profesionistă şi realistă, începând chiar cu modul de informare” – Dr. Radu Antohe, Expert in politici agricole si dezvoltare rurala.
AgriPlanta-RomAgroTec 2018 s-a bucurat de vizita Ministrului Agriculturii, Dl. Petre Daea, delegația oficială participand Joi, 17 mai, la deschiderea oficială a expoziției, la evenimentele din program, precum și la vizita oficială a standurilor firmelor expozante.
Organizată cu sprijnul APIMAR, LAPAR și PROAGRO, în colaborare cu Consiliul Județean Călărași, Prefectura Calarasi și Primăria Fundulea, AgriPlanta-RomAgroTec 2018 a beneficiat și în acest an de parteneriatele tradiționale: Partener Oficial – BOREALIS LAT, Partener – IKB Leasing, Parteneri Tehnici – Asociația Producătorilor de Pormb din România- APPRS, CASE Agriculture prin Titan Machinery, Direcția pentru Agricultură Judeteana Călărași, Güttler, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești”.
Citește și:
Radu Hanga, președintele BVB: „Ne stabilizăm în zona de turbulență economică”
Președintele Bursei de Valori București, Radu Hanga, și Florian Mateiță, asociat RomInsolv, au radiografiat piața de capital și…
15 iunie 2025
Crama Corbuț a scos vinul care cântă
Una dintre cele mai elegante crame boutique din România, după cum spune Dorin Popa, președintele Asociației pentru Cultura…
14 iunie 2025
New TRIBE Hotel opened at Budapest Airport
TRIBE is set to expand its presence in Hungary and Eastern Europe with the launch of TRIBE Budapest…
14 iunie 2025
Sorin Cristea, Maurer Imobiliare: „Chiar dacă pare că piața are o stagnare, cerere există”
Progresul sectorului de construcții este unul evident în ciuda limitărilor, impredictibilității legislative și presiunii factorilor externi, a susținut…
14 iunie 2025
Tulia Cășvean, Transavia: “Sustenabilitatea costă, dar trebuie să găsești calea spre profit”
Recâștigarea potențialului rural în turism și agricultură, ecoturismul, comunitățile sustenabile au fost principalele teme dezbătute la secțiunea agrifood,…
13 iunie 2025
Veltol Energy semnează un parteneriat strategic de 35,8 mil. lei cu PPC România – încă o recunoaștere a excelenței tehnice și a poziției sale de top ca integrator național de tehnologie în energie
Veltol Energy, companie românească activă în domeniul energiei regenerabile și integrării de tehnologii inteligente, anunță semnarea unui parteneriat…
13 iunie 2025
Symfonia achiziționează încă o companie în România prin preluarea furnizorului local de software ERP NextUp
Grupul Symfonia, un furnizor de top de soluții software inovatoare pentru întreprinderile mici și mijlocii din Polonia, a…
13 iunie 2025
Deviz mai ieftin pentru Casa Minaur. Proiectarea și lucrările: un an și jumătate
Primăria Baia Mare (PBM) a semnat contractul de execuție pentru obiectivul de investiții prin care fostul sediu de…
13 iunie 2025
Investiții
Radu Hanga, președintele BVB: „Ne stabilizăm în zona de turbulență economică”
Președintele Bursei de Valori București, Radu Hanga, și Florian Mateiță, asociat RomInsolv, au radiografiat piața de capital și…
15 iunie 2025
Sorin Cristea, Maurer Imobiliare: „Chiar dacă pare că piața are o stagnare, cerere există”
Progresul sectorului de construcții este unul evident în ciuda limitărilor, impredictibilității legislative și presiunii factorilor externi, a susținut…
14 iunie 2025
Symfonia achiziționează încă o companie în România prin preluarea furnizorului local de software ERP NextUp
Grupul Symfonia, un furnizor de top de soluții software inovatoare pentru întreprinderile mici și mijlocii din Polonia, a…
13 iunie 2025
Gilles Ballot, CEO Carrefour România, a fost numit Președinte FIC
Consiliul Investitorilor Străini (FIC) a anunțat, într-un comunicat de presă, noua echipă de conducere pentru mandatul 2025-2026. Gilles…
13 iunie 2025
Încă un pas pentru construirea drumului spre Aquaparkul dintre Băile Felix și 1 Mai
Consiliul Județean Bihor a aprobat, joi, 12 iunie 2025, indicatorii tehnico-economici actualizați pentru Inelul Rutier Metropolitan. Prin această…
12 iunie 2025
Bosch, performanțe consolidate în România
2,6 miliarde lei (529,5 milioane euro) din vânzări consolidate către terți Vânzări nete totale de 11,9 miliarde lei…
12 iunie 2025
Primul tramvai, din cele nouă, achiziționate prin PNRR, a ajuns la Oradea
Astra Vagoane Călători SA a livrat, joi, 12 iunie 2025, primul tramvai din cele nouă, contractate de Municipiul…
12 iunie 2025
Oradea, partener într-un proiect european de luptă contra valurilor de căldură
Municipiul Oradea este partener într-un proiect european ambițios – LIFE COOL ZONE – „Cooperare municipală inovatoare și soluții…
12 iunie 2025
Infrastructură
Încă un pas pentru construirea drumului spre Aquaparkul dintre Băile Felix și 1 Mai
Consiliul Județean Bihor a aprobat, joi, 12 iunie 2025, indicatorii tehnico-economici actualizați pentru Inelul Rutier Metropolitan. Prin această…
12 iunie 2025
Politehniștii clujeni au testat “Autostrada Erbașu”
Constructorii sectorului Suplacu de Barcău – Chiribiș al A3 le-au prezentat stadiul lucrărilor și le-au explicat provocările proiectului.…
12 iunie 2025
Robotul zidar, în acțiune la nZEB Expo 2025
nZEB Expo, cel mai mare eveniment din România dedicat construcțiilor eficiente energetic, își deschide porțile vinerea aceasta, pe…
11 iunie 2025
Marius Șoflete, co-organizator: nZEB Expo, un catalizator pentru construcții mai bune
Marius Șoflete este un pionier în domeniul proiectării și construcției de case pasive, iar remarcabil este că se…
10 iunie 2025
Maxim 27 km noi din Autostrada Transilvania în acest an
Specialiștii în infrastructură dau șanse porțiunilor cu începere de la Poarta Sălajului doar în cazul în care statul…
9 iunie 2025
ARL Cluj – Strabag a ridicat o treime din Pasajul Italsofa
Constructorul clujean toarnă structurile de susținere și lucrează la rampa de acces, breteaua de legătură Șomcuta și terasamentele…
6 iunie 2025
Exproprierile pe Centura Metropolitană a Clujului costă 200 milioane €
Primăria Cluj-Napoca (PCN) a dat liber la proiectarea tronsonului cel mai consistent al viitoarei șosele de mare viteză…
5 iunie 2025
Euras are un an să reabiliteze Palatul Administrativ din Cluj
Conducerea Instituției Prefectului Cluj i-a pus în vedere antreprenorului termenul limită în care trebuie să se încadreze cu…
5 iunie 2025
Turism
Încă un pas pentru construirea drumului spre Aquaparkul dintre Băile Felix și 1 Mai
Consiliul Județean Bihor a aprobat, joi, 12 iunie 2025, indicatorii tehnico-economici actualizați pentru Inelul Rutier Metropolitan. Prin această…
12 iunie 2025
Peste 300 de vinuri de top, de la 25 de crame, în Cetatea Oradea, în weekend
Asociația pentru Cultura și Civilizația Vinurilor Millésime organizează cea de-a VII-a ediție a Salonului Vinurilor Millésime, în perioada…
10 iunie 2025
Radisson Blu Hotel, Bucharest prezintă „Art in Motion” – o expoziție pop-up de artă, în colaborare cu Art Safari
Radisson Blu Hotel, București, cel mai mare complex hotelier de cinci stele din România, anunță lansarea „Art in…
10 iunie 2025
Manejul din Cazarma Husarilor din Oradea, reabilitat cu fonduri europene
A fost aprobat proiectul „Consolidarea rolului culturii și turismului durabil în Oradea și Debrecen”, prin care va fi…
9 iunie 2025
Bihorul va avea strategie de dezvoltare turistică pe termen mediu și lung
Mircea Mălan, președintele Consiliului Județean Bihor, a semnat marți, 2 iunie 2025, contractul pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare…
5 iunie 2025
Trenul electric PESA, prezentat în 22 mai la Oradea, a intrat în probe
După sosirea în țară, prezentat în cadrul Conferinței de Operatorie Feroviară și Material Rulant, organizată de Club Feroviar,…
5 iunie 2025
NTT DATA a actualizat varianta de mobil pentru Via Transilvanica
Asociația Tășuleasa Social (ATS) a anunțat noua unealtă digitală pentru descoperirea traseului turistic care străbate România. „Ești pregătit…
4 iunie 2025
Lufthansa a inaugurat oficial legătura între Aeroportul Oradea și Munchen
Marți, 3 iunie 2025, Lufthansa a inagurat oficial cursele dintre Aeroportul Oradea și Aeroportul din Munchen. Vor fi…
3 iunie 2025
Educație
Universitarii kazahi vor să se implice în cercetare la Cluj
Colaborarea academică în domeniul cercetării, inițiative comune de inovare și cooperare instituțională la nivel internațional sunt principalele direcții…
12 iunie 2025
Expoziția „Puterea Leului. Istoria banilor în România”, în Cetatea Oradea
Iubitorii de numismatică, iubitorii de cultură, iubitorii de istorie, nu trebuie să rateze expoziția „Puterea Leului. Istoria banilor…
11 iunie 2025
Oradea, capitala inovării și a digitalizării, cu ocazia Oradea Innovation Day
Transformarea digitală a mediului economic și a instituțiilor publice din administrație și sănătate în centrul atenției la Oradea…
11 iunie 2025
UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, destinație internațională de top pentru educația medicală, tot mai atractivă pentru studenți din întreaga lume
Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca continuă să fie un veritabil pilon al excelenței în învățământul…
11 iunie 2025
Industry 4.0: Cum a rezolvat ebm-papst România retenția forței de muncă
Una dintre companiile premiate la Gala Transilvania Business 15 ani, și unul dintre partenerii de cursă lungă ai…
11 iunie 2025
Performanța la bac, încurajată de Untold
Creatorii festivalului îi susțin pe elevii de nota 10 ai României prin cea mai longevivă inițiativă de încurajare a…
11 iunie 2025
Marius Șoflete, co-organizator: nZEB Expo, un catalizator pentru construcții mai bune
Marius Șoflete este un pionier în domeniul proiectării și construcției de case pasive, iar remarcabil este că se…
10 iunie 2025
Peste 300 de vinuri de top, de la 25 de crame, în Cetatea Oradea, în weekend
Asociația pentru Cultura și Civilizația Vinurilor Millésime organizează cea de-a VII-a ediție a Salonului Vinurilor Millésime, în perioada…
10 iunie 2025
Zi de Zi știri economice:
