Cluj Real Estate Ultimele stiri

Hexagon Offices & Apartments – prima investiție a Grupului KESZ în România

Grupul KESZ, unul dintre liderii internaționali ai companiilor de construcții și dezvoltator de afaceri cu renume în Centrul și Estul Europei cu peste 35 de ani de istorie de succes, face prima investiție din România, în valoare de peste 20 de milioane de euro, în Cluj – Napoca. Hexagon Offices & Apartments va integra unele dintre cele mai moderne și inovative spații de birouri din Cluj-Napoca dar și un aparthotel, inaugurarea clădirii fiind programată în primele luni ale anului 2019, pe Calea Turzii. Cosmin Sandu, Project Director KÉSZ Group, oferă detalii despre impactul proiectului.

Ce atuuri conferă expertiza Grupului KÉSZ în dezvoltarea unor astfel de obiective de investiții? Care sunt proiectele principale în care compania KÉSZ a fost implicată în România recent?

Grupul KÉSZ, ca un grup responsabil de companii, susține valoarea în construcții prin cunoștințe tehnice vaste acumulate de-a lungul celor 36 de ani de activitate și cu standarde proprii ridicate aplicate la scară largă. Prin activitățile inovatoare pe care le întreprindem, aspirăm să dezvoltăm continuu și într-un mod responsabil societatea, aducându-ne în același timp aportul pentru protejarea mediului înconjurător. Activitatea de succes a Grupului KÉSZ este bazată pe o comunicare credibilă, deschisă și transparentă, precum și pe o comunitate de oameni responsabili care își conduc activitatea strâns corelat cu valorile societății: Cunoștințe – Stabilitate – Motivație – Complexitate – Inovație – Versatilitate.

Grupul KÉSZ are o expertiză vastă în construcția și managementul clădirilor de tip office și a celor hoteliere la nivel european. De asemenea, în România, printre proiectele de anvergură realizate de Grup se numără Aquaparcul Nymphaea din Oradea, Fabrica Kaercher din Curtea de Argeș, Centrul Logistic Penny din Bacău și One Herăstrău Park, un proiect rezidențial onorat anul acesta cu premiul de „Proiectul Rezidențial al Anului”. După cifra de afaceri, societatea KÉSZ se numără printre primii zece antreprenori generali în domeniul construcțiilor civile din România și chiar printre primele societăți privind eficiența, datorită indicelui ridicat de cifră de afaceri raportat la numărul angajaților. Hexagon Office & Appartments este, însă, prima investiție pe care Grupul KÉSZ o face în România.

Ce argumente strategice ale companiei Kesz au determinat cristalizarea investiției în Clădirea Hexagon? Cum apreciați evoluția pieței de real estate în Cluj – Napoca / Transilvania și oportunitățile viitoare?

Hexagon Offices & Apartments este prima investiție proprie a Grupului KÉSZ în România, iar decizia noastră este bazată în principal pe analiza strategică a pieței imobiliare de birouri din Cluj, pe încrederea noastră în potențialul acestui sector și, nu în ultimul rând, pe dorința noastră ca Grup de continuă dezvoltare. În comparație cu piața imobiliară de locuințe, unde se preconizează o stagnare sau chiar o scădere începând cu acest an, piața imobiliară de birouri a Clujului trece printr-o perioadă de efervescență. Anul 2017 a fost cel mai bun de până acum pentru spațiile de birouri din Cluj-Napoca, cererea pentru anii 2018-2019 arătându-se a fi la fel de ridicată, dacă nu chiar peste standardele anilor precedenți. Clujul este cea de-a doua piață de birouri ca mărime, după București, însă evoluția orașului și a capitalului uman din ultimii ani fac ca acest oraș să fie foarte atractiv pentru investitori străini, care îl văd ca pe un “Sillicon Valley” al României.

Care este conceptul clădirii și care sunt reperele ce îl diferențiază?

Hexagon Offices & Aparments, localizată pe Calea Turzii nr. 178K, va fi o clădire complexă de birouri clasa „A” și aparthotel, cu servicii și funcțiuni conexe, certificată BREEAM, cu o suprafață de peste 25.000 m2, , proiectată pentru a deservi 1600 de spații de lucru și 52 de apartamente în regim hotelier. Printre reperele de diferențiere ale birourilor se numără posibilitatea de personalizare a dimensiunilor spațiilor de lucru, compartimentarea acestora și opțiunea de a adăuga la cerere diferite module fiecărui birou – bucătărie, single office, sala de ședințe, open space, arhivă sau centru de copiere. Conceptul de Aparthotel este în plină dezvoltare în Cluj-Napoca pentru că oferă condițiile unei șederi similare cu propria locuință iar spațiile sunt potrivite pentru o gamă largă de vizitatori ai Clujului – fie că sunt oameni de afaceri, familii, festivalieri sau turiști, în general. Zona este una rezidențială, accesibilă, liniștită, iar un avantaj major al construcției este că 80% din apartamente au loc de parcare dedicat. În plus, viziunea noastră este să oferim atât rezidenților clădirii de birouri, cât și oaspeților aparthotelului o experiență completă și confortabilă, de aceea clădirea va include facilități precum supermarket, restaurant, sală de conferințe, sală de fitness și spații dedicate de parcare.

Ce tip de clienți pot beneficia de facilitățile proiectului? Ce atuuri are zona în care este dezvoltat proiectul?

Spațiile de birouri se adresează atât clienților corporate, cât și companiilor mari și medii, însă nu excludem posibilitatea de a dedica spațiu unei secțiuni de tip business-hub, unde să găzduim și antreprenori sau freelanceri. Așa cum am menționat anterior, suprafețele birourilor sunt customizabile, așadar se pot adapta nevoilor diferitelor tipuri de clienți. Când vine vorba de atuuri ale zonei în care este situată clădirea, aceasta este foarte accesibilă atât cu automobilul propriu, cât și cu mijloace de transport în comun. De asemenea, centrul orașului este la maxim 10 minute de condus cu mașina, la fel și Parcul Central, iar ruta spre aeroport evită centrul orașului, în general ajungându-se în aproximativ 20 de minute.

Care este la acest moment gradul de închiriere al clădirii?

Momentan, în plus față de compania KÉSZ Construcții, care deja își desfășoară activitatea în birourile clădirii în calitate de antreprenor general, 5.000 m2 din cei 15.000 m2 dedicați spațiului de birouri sunt deja închiriați. Având în vedere că deschiderea oficială a clădirii Hexagon Offices & Apartments este programată în primul trimestru al anului 2019, considerăm că un grad de închiriere de peste 30% până în momentul de față reprezintă un succes promițător.

Related posts

Împrumut de 12 mil. de euro de la BEI pentru rețeaua de apă potabilă din județul Alba

Stefana Muresan

Cum avansează lucrările pe lotul de 17,9 km, între Câmpia Turzii și Târgu Mureș

Stefana Muresan

Omul de afaceri Cristian Răspopa a repus în circulație, pe Valea Arieșului, Mocănița – simbol al Țării Moților

redactia

Noi zboruri de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

Stefana Muresan

Romsilva a declanșat o campanie de regenerări în Ardeal

Nora Dumitrescu

Proiect european de 3 mil. euro pentru reabilitarea termică a 10 blocuri din municipiul Gheorgheni

redactia

Zalăul își va amenaja zone verzi cu 2,5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

6 startup-uri românești creative, selectate pentru un marketing bootcamp internațional la Madrid

Stefana Muresan

Producătorul de mobilă Bucin Mob din Reghin, investiții de 1,8 mil. euro din fonduri europene

Stefana Muresan

Gala Best of Business: Consiliul Județean Alba premiază cei mai valoroşi promotori ai economiei judeţului

redactia

Cel mai nou tramvai românesc, produs de Astra Vagoane Călători, testat pe liniile din Timişoara

Stefana Muresan

Câmpia Turzii va încuraja transportul public și alternativ cu 10 milioane €

Nora Dumitrescu

Ministerul Economiei: Proiectul BRUA ”avansează galopant”

redactia

Oradea Job Expo dă startul la angajările de toamnă în Bihor

Traian Dan

Andrei Ianculescu recrutat pentru coordonarea departamentului de Project Management

Ligia Voro

A început construcția autostrăzii Sibiu – Pitești

Ligia Voro

Începe licitația pentru lotul 2 al Autostrăzii Sibiu-Pitești

Ion Surdu

ACI Cluj conectează energetic Moldova la Europa. Proiectul Transgaz Iași-Ungheni-Chișinău – faza a II-a a luat startul

redactia

Puratos introduce eCommerce în industria de ingrediente pentru panificație

Ligia Voro

Consiliul Investitorilor Străini și-a ales un nou președinte

Ligia Voro

Bani de la Guvern pentru platforma industrială Simeria și pentru Aeroportul Internațional Baia Mare

Stefana Muresan

Ordonanța militară cu numărul 8: se interzice și se suspendă exportul de grâu, orz, porumb, orez, floarea soarelui, ulei de semințe și produse de brutărie

Papuc Irina

POZITIV TB: Ștefan Matuz, Inter-Cons – „Frica ar putea să-și pună amprenta pe toate ramurile economiei. Vor prevala investițiile pe termen scurt și cele cu riscuri reduse. Afacerile de nișă vor avea cele mai mari șanse”

redactia

5GAA Releases New 2030 Roadmap for Advanced Driving Use Cases, Connectivity Technologies and Radio Spectrum Needs

Ionut Oprea

Leave a Comment