Energie Ultimele stiri

Transgaz a început construcţia conductei BRUA

Transportatorul naţional de gaze Transgaz a demarat luni construcţia conductei BRUA, un proiect de interes national, a anunţat Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al companiei.
”Transgaz construieşte infrastructura de pe teritoriul României, din coridorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria, Faza 1 (BRUA – Faza 1) – un proiect susţinut de Comisia Europeană, important la nivel naţional şi regional pentru că duce la diversificarea surselor de gaz”, arată Ministerul Economiei, într-un comunicat.
Proiectul BRUA – Faza 1 presupune construcţia conductei de transport gaze naturale Podişor-Recaş, în lungime de 479 km, cu diametru de 32” (Dn 800) şi presiunea de proiectare de 63 bar.
Valoarea totală estimată pentru Faza I este de 478,6 milioane euro.
În cadrul BRUA – Faza I, Transgaz lucrează deja, din 14 aprilie, la cele trei staţii de comprimare gaze de la Podişor, Jupa şi Bibeşti, 40% din cheltuielile eligibile estimate fiind acoperite de Uniunea Europeană, printr-un grant în valoare 179,3 milioane de euro.
“Proiectul este unul strategic pentru România, pentru Ministerul Economiei şi pentru Transgaz. Calendarul lucrărilor trebuie respectat cu stricteţe, pentru că este un proiect de investiţii mult prea important ca să existe devieri de la grafic. Ştiu că Transgaz este implicat şi în alte proiecte de anvergura, cum este cel din Republica Moldova, şi am încredere în capacitatea companiei de a acorda proiectului BRUA importanţa cuvenită”, spune ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă.
Directorul General al Transgaz, Ion Sterian, a declarat la rândul său că transportatorul naţional de gaze are resursele şi capacitatea necesare pentru finalizarea proiectului BRUA, cu respectarea angajamentelor financiare şi a termenelor asumate.
“Lucrările le supraveghem cu exigenţă şi la firul liniar, adică la conductă şi la staţiile de comprimare. Suntem în contact permanent cu constructorii ca să ne asigurăm că lucrările sunt în grafic şi că îndeplinesc standardele de calitate şi siguranţă necesare. Segmentul BRUA de pe teritoriul Românei ne va permite să încasăm sume importante de bani din tarifele de transport şi tranzit”, a spus Ion Sterian, directorul general al Transgaz.
La finalizarea fazei I a proiectului BRUA se va asigura fluxul bidirecţional de gaze naturale spre: Bulgaria – prin interconectorul Giurgiu – Ruse, 1,5 miliarde Smc/an (171.000 Smc/h), la 30 bar la graniţă şi Ungaria – prin interconectorul Horia – Csanadpalota, a 1,75 miliarde Smc/an (200.000 Smc/h), la 40 bar la graniţă.
Proiectul BRUA Faza I este prioritar la nivel naţional şi regional şi este inclus în lista proiectelor Central East South Europe Gas Connectivity (CESEC), pentru că aduce o contribuţie semnificativă la creşterea siguranţei în aprovizionarea cu gaze naturale şi a gradului de interconectivitate regională.
Transgaz SA Mediaş este una dintre cele mai importante companii din portofoliul Ministerului Economiei. Operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) gaze naturale, asigură îndeplinirea strategiei naţionale privind transportul intern şi internaţional al gazelor naturale şi dispecerizarea gazelor naturale, în condiţii de eficienţă, transparenţă, siguranţă, acces nediscriminatoriu şi competitivitate.

Related posts

Președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Sabin Sărmaș: „În România avem tot ce ne trebuie pentru a ne digitaliza într-o manieră rapidă”

Ion Surdu

Contribuabilii zălăuani vor fi penalizați dacă nu își plătesc impozitele

Nora Dumitrescu

Vastint leases 3,350 m² in Timpuri Noi Square

Ionut Oprea

A fost realizată harta turistică a judeţului Bihor

Stefana Muresan

Bugetul Ministerului Transporturilor, suplimentat cu 5 milioane de lei pentru lucrări de urgență

Papuc Irina

ArchiTEChture Conference & Expo 2017

Ionut Oprea

Clujul, cea mai dezvoltată piață de birouri din orașele regionale ale țării

Nora Dumitrescu

Clusterele, noul motor al stabilității economice în lume

Stefana Muresan

Investiții în valoare de 32 mil. euro în domeniul apelor, la Ineu

Stefana Muresan

Start-Up Nation 2018, ultimul pas înainte de depunerea proiectelor

redactia

Synevo, 14 centre de recoltare amplasate în vestul țării

redactia

Zona Baia Sprie va avea hărți de mari dimensiuni pentru traseele turistice

Nora Dumitrescu

Afacerile AdePlast au crescut cu 10% în primul trimestru

Stefana Muresan

mӧmax a redeschis magazinele și depozitele din Oradea și Timișoara

Traian Dan

COS Romania la 20 de ani

redactia

Zonă de agrement de 5 hectare în Arad, investiție din fonduri europene

redactia

Oradea, Brașov și Cluj-Napoca, cele mai bune servicii de transport

Stefana Muresan

30 de taxe și contribuții la Fisc pot fi plătite cu cardul prin ghiseul.ro

Traian Dan

Kastamonu Reghin, investiții de 4 mil. euro în cea de-a treia linie de melaminare a PAL-ului

redactia

Echipamentele performante pentru dotarea USTACC au ajuns la Târgu Mureş  

Ligia Voro

CTP – program destinat pieței muncii din vestul Bucureștiului

Ionut Oprea

[Enjoy Transylvania!] UMFST Târgu-Mureș, „ambassador of the tradition of the Romanian school of medicine and pharmacy abroad”

Transilvania Business

Echipamente medicale de ultimă generație pentru spitalele din Bihor

Traian Dan

Parking cu acoperiș de vegetație la Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

Leave a Comment