Cluj Industrie Ultimele stiri

Cea mai veche fabrică din Cluj, Remarul 16 Februarie, cifră de afaceri de 73,5 mil. lei, în creştere cu 112%

Compania Remarul 16 Februarie, înfiinţată în urmă cu 148 de ani la Cluj-Napoca, care construieşte, modernizează şi repară materialul rulant de cale ferată, a realizat în 2017 o cifră de afaceri de 73,5 mil. lei (16 mil. euro), în creştere cu 112% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, scrie zf.ro.
Cea mai veche fabrică din Cluj a înregistrat anul trecut un profit de aproximativ 1,6 mil. lei (345.000 de euro), mai mare de 6,5 ori faţă de anul precedent, potrivit aceleiaşi surse.
Compania din Cluj-Napoca construieşte locomotive diesel hidraulice, diesel electrice, automotoare diesel şi rame electrice, însă execută şi lucrări de modernizare, reparaţii, revizii pentru locomotive, vagoane de călători şi de marfă.Remarul 16 Februarie a încheiat cu Bombardier Transport Franţa un acord pentru achiziţia unei licenţe pentru producerea familiei de trenuri de mare capacitate AGC, potrivit datelor de pe site-ul companiei clujene.
Anul trecut, Remarul 16 Februarie a cumpărat pentru 4,2 milioane de lei Uzina de Vagoane Aiud de la acţionarul majoritar Transferoviar Grup.Transferoviar Grup are 33% din Remarul 16 Februarie, companie cu 38,8 mil. lei capitalizare.
Compania este controlată de Transferoviar Grup cu 32,96% din acţiuni, Monica Băiculescu cu 32,74% şi alţi acţionari cu 34,29%.

Related posts

Fondatorul AROBS s-a întâlnit cu noul ministru al fondurilor europene

Nora Dumitrescu

Românii investesc în imobiliare în arhipelagul exotic Capul Verde

Ligia Voro

Au fost desemnați finaliştii competiţiei E.ON Energy Globe Award România 2017

Ligia Voro

Leave a Comment