Cluj Industrie Ultimele stiri

Cea mai veche fabrică din Cluj, Remarul 16 Februarie, cifră de afaceri de 73,5 mil. lei, în creştere cu 112%

Compania Remarul 16 Februarie, înfiinţată în urmă cu 148 de ani la Cluj-Napoca, care construieşte, modernizează şi repară materialul rulant de cale ferată, a realizat în 2017 o cifră de afaceri de 73,5 mil. lei (16 mil. euro), în creştere cu 112% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, scrie zf.ro.
Cea mai veche fabrică din Cluj a înregistrat anul trecut un profit de aproximativ 1,6 mil. lei (345.000 de euro), mai mare de 6,5 ori faţă de anul precedent, potrivit aceleiaşi surse.
Compania din Cluj-Napoca construieşte locomotive diesel hidraulice, diesel electrice, automotoare diesel şi rame electrice, însă execută şi lucrări de modernizare, reparaţii, revizii pentru locomotive, vagoane de călători şi de marfă.Remarul 16 Februarie a încheiat cu Bombardier Transport Franţa un acord pentru achiziţia unei licenţe pentru producerea familiei de trenuri de mare capacitate AGC, potrivit datelor de pe site-ul companiei clujene.
Anul trecut, Remarul 16 Februarie a cumpărat pentru 4,2 milioane de lei Uzina de Vagoane Aiud de la acţionarul majoritar Transferoviar Grup.Transferoviar Grup are 33% din Remarul 16 Februarie, companie cu 38,8 mil. lei capitalizare.
Compania este controlată de Transferoviar Grup cu 32,96% din acţiuni, Monica Băiculescu cu 32,74% şi alţi acţionari cu 34,29%.

Related posts

BVB, a doua în regiune, după listarea AAGES

Stefana Muresan

Roma, destinația favorită a românilor în 2017

Stefana Muresan

Metode noi de investigație la Clinica de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

Stefana Muresan

Leave a Comment