Brașov Real Estate Ultimele stiri

Dunwell și VGP au finalizat una dintre cele mai mari tranzactii de terenuri din România

Dunwell, prima și singura agenție de brokeraj din România specializată exclusiv în segmentul industrial al pieței imobiliare și VGP, unul dintre principalii dezvoltatori de parcuri industriale din Germania si Europa Centrală și de Est, au încheiat în Mai o tranzacție de 230.000 m2 de teren în Brașov. Aceasta reprezintă una dintre cele mai mari achiziții de terenuri pentru dezvoltări industriale, din afara Bucureștiului, din ultimii 5 ani.
Dunwell a finalizat cu succes procesul de intermediere al acestei tranzacții de teren la finalul lunii Mai. Fiind pe piață de mai puțin de un an, dar având o echipă cu o experiență amplă în imobiliare, în special pe segmentul industrial, Dunwell a reușit să finalizeze deja mai multe tranzacții cu parteneri din retail, producție și logistică. Viziunea sa este de a atinge o cotă de piață de 10% în primul an, iar pe termen mediu (3 ani) să ajungă la 30%. Agenția și-a început activitatea în a doua jumătate a anului 2017.
„Această primă și importantă tranzacție de teren reprezintă pentru Dunwell atât încheierea unui lung proces cât și confirmarea că avem forța de a opera cu succes pe această piață și de a ne servi clienții cu expertiza noastră specializată pe sectorul industrial și logistic. Rezultatul parteneriatului cu VGP ne face încrezători în viitorul pieței și ne dă puterea de a ne concentra pe următoarele proiecte pe care trebuie să le finalizăm. Evoluția pieței din România este o altă sursă de optimism, nevoia de spații industriale și logistice continuând să se afle la cote înalte”, a spus Daniel Cautiș, Managing Partner Dunwell.
Grupul imobiliar VGP este specializat în achiziția, construcția, leasingul și administrarea spațiilor industriale și logistice. Compania belgiană lucrează în permanență la optimizarea clădirilor sale în concordanță cu cerințele pieței și cu ultimile dezvoltări tehnologice: eficiența energetică și sustenabilitatea sunt printre prioritățile VGP. În România deține, începând cu anul 2012, alte două parcuri logistice: VGP Park Timișoara, cu 270.000 m2 de teren și peste 120.000 m2 suprafață închiriabilă și VGP Park Sibiu cu 97.000 m2 de teren și mai mult de 45.000 m2 suprafață închiriabilă.
„Datorită cererii crescânde din partea clienților noștri actuali și potențiali din România, am decis să ne extindem în țară și să achiziționăm printre alte proiecte și un nou lot de teren în Brașov. Aceasta ne va permite să dezvoltăm peste 100.000 m2 de spații logistice de clasă A într-o locație premium. Vom putea să ne întâmpinăm primii clienți în noul parc după aproximativ 12 – 18 luni și suntem nerăbdători să explorăm viitoarele oportunități din România. Am fost foarte mulțumiți și încântați de colaborarea pe acest proiect cu Dunwell, care ne-a asigurat servicii profesionale și consiliere.”, a declarat Jan Van Geet, CEO VGP.
Despre Dunwell
Dunwell (www.dunwell.eu), primul și singurul broker exclusiv de real estate industrial din România, este un start-up înființat în 2017 în București. Scopul agenției este de a intermedia tranzacțiile între proprietarii de spații logistice și industriale, dezvoltatorii de parcuri (proprietăți noi, existente, în construcție, built-to-suit, proiecte brownfield sau greenfield etc.) și chiriași (furnizori de servicii logistice, retaileri tradiţionali și online, FMCG, companii cu activități de producție). Divizia de terenuri se ocupă de tranzacționarea de terenuri, atât industriale, cât și pentru alte destinații de dezvoltare, de la vânzări de terenuri cu o singură parcelă, până la compactarea mai multor parcele, în funcție de zonă și nevoi. Parteneri executivi ai Dunwell sunt: Marian Orzu, unul dintre cei mai vechi specialiști ai pieței de industrial, cu peste 13 ani de experiență în domeniu, Daniel Cautiș, cu peste 6 ani vechime în industrie, și Laurențiu Badea care are 15 ani de experiență în piața imobiliară românească.
Despre VGP
VGP (www.vgpparks.eu) construiește și dezvoltă obiective de înaltă calitate în sectorul imobiliar logistic și birouri auxiliare, în nume propriu și în contul societății mixte VGP European Logistics (joint venture 50:50 între Allianz Real Estate și VGP), care sunt ulterior închiriate clienților de renume cu contracte de închiriere pe termen lung. VGP are o echipă internă care gestionează toate activitățile modelului său de afaceri complet integrat: de la identificarea și achiziționarea terenurilor, până la conceptualizare și proiectare, supravegherea lucrărilor de construcție, contractele cu potențialii chiriași și gestionarea facilităților.

Related posts

Aprobat: Schemă de ajutor public de 53 de milioane de euro pentru România pentru crearea unei rețele de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice

Papuc Irina

Dobânzi de până la 4,75% prin titlurile de stat lansate de Ministerul Finanțelor

Traian Dan

Vinurile de Carastelec, promovate de un restaurant Michelin

Nora Dumitrescu

Acord de colaborare între BVB și Clubul Rotary

Ligia Voro

Bonificații de până la 10% la plata impozitelor pe venit și pe profit

Traian Dan

De Sărbători, cu cardul Up Cadou oferi ceva nou

Ionel Albu

Dräxlmaier Hunedoara investește 80.000 de euro în dotarea atelierelor pentru elevii din sistemul de învățământ dual

Papuc Irina

Ministerul Apărării Naționale anunță realizarea în timp record a „izoletei” românești

Ion Surdu

Lotul 4 al Autostrăzii Sebeş – Turda a fost recepţionat, urmează lotul 3

Stefana Muresan

Noi investiții în Oradea: Drum colector şi pasaj pentru Centrul Intermodal

redactia

Cum își revine din criză principalul angajator din Blaj și ce măsuri ia pentru a-și păstra angajații

Ion Surdu

Topul companiilor cu capital german din România este alcătuit preponderent din retaileri

Ligia Voro

”Casa Verde” 2019 – Panouri fotovoltaice cu bani de la stat. Noutate: Ceea ce nu consumi poţi să livrezi în sistemul naţional

redactia

Transilvania Constructii a inceput lucrarile la Corpul B al cladirii Novis Plaza din Cluj Napoca

redactia

Peste 117 milioane de euro investiți în imobiliare, în T1

Ligia Voro

Clujul își primenește drumurile din zona metropolitană

Nora Dumitrescu

Business Review anunta conferinta Realty 2016

Warsaw first Polish city to join EBRD Green Cities

Ionut Oprea

Ministrul Agriculturii nu abandonează procentul de minimum 51% produse româneşti în supermarketuri

Stefana Muresan

La Timişoara, Primăria a amânat plata chiriilor la spaţiile comerciale, iar Consiliul Judeţean a suspendat contractele

Robert Bloancă

Romgaz, rezultate istorice în 2017

Stefana Muresan

„Stradale” se deschide in Oregon Park

Transilvania Business

Fermierii campioni la porumb din județele Alba și Sibiu

redactia

Instalație de lumini “made in Cluj” în centrul financiar al Londrei

Nora Dumitrescu

Leave a Comment