Brașov Real Estate Ultimele stiri

Dunwell și VGP au finalizat una dintre cele mai mari tranzactii de terenuri din România

Dunwell, prima și singura agenție de brokeraj din România specializată exclusiv în segmentul industrial al pieței imobiliare și VGP, unul dintre principalii dezvoltatori de parcuri industriale din Germania si Europa Centrală și de Est, au încheiat în Mai o tranzacție de 230.000 m2 de teren în Brașov. Aceasta reprezintă una dintre cele mai mari achiziții de terenuri pentru dezvoltări industriale, din afara Bucureștiului, din ultimii 5 ani.
Dunwell a finalizat cu succes procesul de intermediere al acestei tranzacții de teren la finalul lunii Mai. Fiind pe piață de mai puțin de un an, dar având o echipă cu o experiență amplă în imobiliare, în special pe segmentul industrial, Dunwell a reușit să finalizeze deja mai multe tranzacții cu parteneri din retail, producție și logistică. Viziunea sa este de a atinge o cotă de piață de 10% în primul an, iar pe termen mediu (3 ani) să ajungă la 30%. Agenția și-a început activitatea în a doua jumătate a anului 2017.
„Această primă și importantă tranzacție de teren reprezintă pentru Dunwell atât încheierea unui lung proces cât și confirmarea că avem forța de a opera cu succes pe această piață și de a ne servi clienții cu expertiza noastră specializată pe sectorul industrial și logistic. Rezultatul parteneriatului cu VGP ne face încrezători în viitorul pieței și ne dă puterea de a ne concentra pe următoarele proiecte pe care trebuie să le finalizăm. Evoluția pieței din România este o altă sursă de optimism, nevoia de spații industriale și logistice continuând să se afle la cote înalte”, a spus Daniel Cautiș, Managing Partner Dunwell.
Grupul imobiliar VGP este specializat în achiziția, construcția, leasingul și administrarea spațiilor industriale și logistice. Compania belgiană lucrează în permanență la optimizarea clădirilor sale în concordanță cu cerințele pieței și cu ultimile dezvoltări tehnologice: eficiența energetică și sustenabilitatea sunt printre prioritățile VGP. În România deține, începând cu anul 2012, alte două parcuri logistice: VGP Park Timișoara, cu 270.000 m2 de teren și peste 120.000 m2 suprafață închiriabilă și VGP Park Sibiu cu 97.000 m2 de teren și mai mult de 45.000 m2 suprafață închiriabilă.
„Datorită cererii crescânde din partea clienților noștri actuali și potențiali din România, am decis să ne extindem în țară și să achiziționăm printre alte proiecte și un nou lot de teren în Brașov. Aceasta ne va permite să dezvoltăm peste 100.000 m2 de spații logistice de clasă A într-o locație premium. Vom putea să ne întâmpinăm primii clienți în noul parc după aproximativ 12 – 18 luni și suntem nerăbdători să explorăm viitoarele oportunități din România. Am fost foarte mulțumiți și încântați de colaborarea pe acest proiect cu Dunwell, care ne-a asigurat servicii profesionale și consiliere.”, a declarat Jan Van Geet, CEO VGP.
Despre Dunwell
Dunwell (www.dunwell.eu), primul și singurul broker exclusiv de real estate industrial din România, este un start-up înființat în 2017 în București. Scopul agenției este de a intermedia tranzacțiile între proprietarii de spații logistice și industriale, dezvoltatorii de parcuri (proprietăți noi, existente, în construcție, built-to-suit, proiecte brownfield sau greenfield etc.) și chiriași (furnizori de servicii logistice, retaileri tradiţionali și online, FMCG, companii cu activități de producție). Divizia de terenuri se ocupă de tranzacționarea de terenuri, atât industriale, cât și pentru alte destinații de dezvoltare, de la vânzări de terenuri cu o singură parcelă, până la compactarea mai multor parcele, în funcție de zonă și nevoi. Parteneri executivi ai Dunwell sunt: Marian Orzu, unul dintre cei mai vechi specialiști ai pieței de industrial, cu peste 13 ani de experiență în domeniu, Daniel Cautiș, cu peste 6 ani vechime în industrie, și Laurențiu Badea care are 15 ani de experiență în piața imobiliară românească.
Despre VGP
VGP (www.vgpparks.eu) construiește și dezvoltă obiective de înaltă calitate în sectorul imobiliar logistic și birouri auxiliare, în nume propriu și în contul societății mixte VGP European Logistics (joint venture 50:50 între Allianz Real Estate și VGP), care sunt ulterior închiriate clienților de renume cu contracte de închiriere pe termen lung. VGP are o echipă internă care gestionează toate activitățile modelului său de afaceri complet integrat: de la identificarea și achiziționarea terenurilor, până la conceptualizare și proiectare, supravegherea lucrărilor de construcție, contractele cu potențialii chiriași și gestionarea facilităților.

Related posts

Grupul elvetian Artemis creeaza un cluster industrial in vestul tarii

Ionut Oprea

Primăria Satu Mare investeşte 128 mil. lei în construcţia celui de-al treilea pod peste Someş

Stefana Muresan

Chimcomplex a lansat planurile de dezvoltare a noii Companii Române de Chimie, după preluarea Oltchim

redactia

Proiecte europene de 7 mil. euro pentru reamenajarea centrului municipiului Satu Mare

Stefana Muresan

Proiect european de 4,4 mil. euro pentru electrificarea cu leduri a oraşului Beclean

Stefana Muresan

Cel mai ieftin abonament la Untold va costa 100 de euro

Nora Dumitrescu

Județul Cluj oferă cele mai mari salarii din provincie în industria de Dezvoltare Software, cu peste 2500 de euro salariu mediu

Nicolae Pop

CJ Sibiu a achiziționat la Bursa Română energia electrică pentru anul 2020 pentru 21 de instituții

Papuc Irina

Grupul Teraplast, ”profitabil în ciuda contextului nefavorabil”

Stefana Muresan

Compania de Drumuri va reevalua ofertele Trameco şi Strabag pentru lotul 3C2 din Autostrada Transilvania

redactia

Copiii de NASA ai Sibiului au nevoie de sprijin să ajungă la competiția finală din SUA

redactia

Compania italiană Frimat S.P.A, singurul ofertat pentru contractul privind construirea sălii polivalente de la Blaj

redactia

Impozit zero, în primii cinci ani. Cooperativa agricolă, cea mai avantajoasă formă de fiscalizare

redactia

Un nou aquapark în Oradea cu finanțare europeană – Grădina termală Ioșia

Traian Dan

Turkish Airlines Open 2017, jucat pe terenul Carya Golf Club pentru al doilea an consecutiv, câştigat de Justin Rose

Raluca Ursu

Personalul medical din Cluj se poate deplasa gratuit cu taxiul

Nora Dumitrescu

Cati kilometri de autostrada au fost inaugurati si ce alte proiecte de infrastructura au fost finalizate sau incepute in 2018?

redactia

CTP o numește pe Andreea Odovîncă în funcția de Director Financiar pentru România

Stefana Muresan

Ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt, a vizitat Oradea

Traian Dan

Studiu despre farmaciile din România – un business profitabil: afaceri de peste 20 de miliarde de lei

Papuc Irina

Cercetare medicală de vârf la Centrul de Medicină Genomică din Timișoara

Transilvania Business

Noi stații de încărcare pentru mașini electrice în Cluj Napoca

Stefana Muresan

TAROM lansează prima aplicaţie mobilă din istoria companiei

redactia

Banca Transilvania, avans de 33,6% al profitului net în primul semestru, până la 662,7 milioane lei

Stefana Muresan

Leave a Comment