Brașov Real Estate Ultimele stiri

Dunwell și VGP au finalizat una dintre cele mai mari tranzactii de terenuri din România

Dunwell, prima și singura agenție de brokeraj din România specializată exclusiv în segmentul industrial al pieței imobiliare și VGP, unul dintre principalii dezvoltatori de parcuri industriale din Germania si Europa Centrală și de Est, au încheiat în Mai o tranzacție de 230.000 m2 de teren în Brașov. Aceasta reprezintă una dintre cele mai mari achiziții de terenuri pentru dezvoltări industriale, din afara Bucureștiului, din ultimii 5 ani.
Dunwell a finalizat cu succes procesul de intermediere al acestei tranzacții de teren la finalul lunii Mai. Fiind pe piață de mai puțin de un an, dar având o echipă cu o experiență amplă în imobiliare, în special pe segmentul industrial, Dunwell a reușit să finalizeze deja mai multe tranzacții cu parteneri din retail, producție și logistică. Viziunea sa este de a atinge o cotă de piață de 10% în primul an, iar pe termen mediu (3 ani) să ajungă la 30%. Agenția și-a început activitatea în a doua jumătate a anului 2017.
„Această primă și importantă tranzacție de teren reprezintă pentru Dunwell atât încheierea unui lung proces cât și confirmarea că avem forța de a opera cu succes pe această piață și de a ne servi clienții cu expertiza noastră specializată pe sectorul industrial și logistic. Rezultatul parteneriatului cu VGP ne face încrezători în viitorul pieței și ne dă puterea de a ne concentra pe următoarele proiecte pe care trebuie să le finalizăm. Evoluția pieței din România este o altă sursă de optimism, nevoia de spații industriale și logistice continuând să se afle la cote înalte”, a spus Daniel Cautiș, Managing Partner Dunwell.
Grupul imobiliar VGP este specializat în achiziția, construcția, leasingul și administrarea spațiilor industriale și logistice. Compania belgiană lucrează în permanență la optimizarea clădirilor sale în concordanță cu cerințele pieței și cu ultimile dezvoltări tehnologice: eficiența energetică și sustenabilitatea sunt printre prioritățile VGP. În România deține, începând cu anul 2012, alte două parcuri logistice: VGP Park Timișoara, cu 270.000 m2 de teren și peste 120.000 m2 suprafață închiriabilă și VGP Park Sibiu cu 97.000 m2 de teren și mai mult de 45.000 m2 suprafață închiriabilă.
„Datorită cererii crescânde din partea clienților noștri actuali și potențiali din România, am decis să ne extindem în țară și să achiziționăm printre alte proiecte și un nou lot de teren în Brașov. Aceasta ne va permite să dezvoltăm peste 100.000 m2 de spații logistice de clasă A într-o locație premium. Vom putea să ne întâmpinăm primii clienți în noul parc după aproximativ 12 – 18 luni și suntem nerăbdători să explorăm viitoarele oportunități din România. Am fost foarte mulțumiți și încântați de colaborarea pe acest proiect cu Dunwell, care ne-a asigurat servicii profesionale și consiliere.”, a declarat Jan Van Geet, CEO VGP.
Despre Dunwell
Dunwell (www.dunwell.eu), primul și singurul broker exclusiv de real estate industrial din România, este un start-up înființat în 2017 în București. Scopul agenției este de a intermedia tranzacțiile între proprietarii de spații logistice și industriale, dezvoltatorii de parcuri (proprietăți noi, existente, în construcție, built-to-suit, proiecte brownfield sau greenfield etc.) și chiriași (furnizori de servicii logistice, retaileri tradiţionali și online, FMCG, companii cu activități de producție). Divizia de terenuri se ocupă de tranzacționarea de terenuri, atât industriale, cât și pentru alte destinații de dezvoltare, de la vânzări de terenuri cu o singură parcelă, până la compactarea mai multor parcele, în funcție de zonă și nevoi. Parteneri executivi ai Dunwell sunt: Marian Orzu, unul dintre cei mai vechi specialiști ai pieței de industrial, cu peste 13 ani de experiență în domeniu, Daniel Cautiș, cu peste 6 ani vechime în industrie, și Laurențiu Badea care are 15 ani de experiență în piața imobiliară românească.
Despre VGP
VGP (www.vgpparks.eu) construiește și dezvoltă obiective de înaltă calitate în sectorul imobiliar logistic și birouri auxiliare, în nume propriu și în contul societății mixte VGP European Logistics (joint venture 50:50 între Allianz Real Estate și VGP), care sunt ulterior închiriate clienților de renume cu contracte de închiriere pe termen lung. VGP are o echipă internă care gestionează toate activitățile modelului său de afaceri complet integrat: de la identificarea și achiziționarea terenurilor, până la conceptualizare și proiectare, supravegherea lucrărilor de construcție, contractele cu potențialii chiriași și gestionarea facilităților.

Related posts

Forest Romania 2019, la bilanț

Ligia Voro

Avantajele Romaniei, promovate la Greet Vienna

Zalăul își face parc de dinozauri ca să atragă turiști

Nora Dumitrescu

 Un volum de referință: „Agricultura. Concepte și Instrumente operaționale”, lansat la Oradea

Stefana Muresan

Clujul reia legăturile aeriene cu Germania, Austria, Elveția și Irlanda

Nora Dumitrescu

Angajații Ford de la uzina din Craiova, în șomaj tehnic – lider sindical

Ion Surdu

Ioan Alin Nistor, decanul Facultății de Business din Cluj-Napoca: “Orientarea studenților spre afaceri este o profesiune de viitor”

Stefana Muresan

Asociația Patronilor și Meseriașilor Cluj a împlinit 30 de ani

Nora Dumitrescu

Medicover, o noua clinica, in Oregon Park

Ionut Oprea

Producătorii sătmăreni își dispută în aceste zile primirea mărcii Produs Sătmărean

Gruita Ienasoiu

Compania de armament Romarm va produce echipamente sanitare, măşti şi combinezoane de protecție pentru medici

Ion Surdu

Teraplast a inaugurat fabrica de producţie de panouri sandwich din Serbia, singura deţinută de o firmă românească în afara graniţelor ţării

Stefana Muresan

Vodafone România a lansat o platformă cu conținut despre tehnologie

Traian Dan

Rețeaua de Sănătate Regina Maria – burse pentru doi viitori asistenți medicali

redactia

Fonduri Europene: Brașovul a atras 2,4 miliarde de euro prin intermediul a peste 1.000 de proiecte

Papuc Irina

CBRE: raport Q1, cum au evoluat tranzacțiile și ce efecte ar putea avea pandemia

Papuc Irina

Kromberg & Schubert caută 100 de oameni pentru fabrica din Arad

Stefana Muresan

Investițiile imobiliare din România depășesc 117 milioane de euro, în primul trimestru din 2019

Stefana Muresan

Solaris livrează Clujului troleibuze de 30 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Operații pe inimă decontate de CAS, la Polisano Sibiu

Stefana Muresan

Guvernul va introduce o taxă pe ambalaje pentru creşterea gradului de reciclare

Traian Dan

Dental Experts: 10 ani de la deschidere, 70 de ani de experienţă, o familie cu trei generaţii de medici

redactia

Cu o tradiţie de 50 de ani în industria textilelor, Secuiana trimite 57% din producţie la export

redactia

Obiectiv de absorbție de peste 1,2 miliarde euro din PNDR 2020

redactia

Leave a Comment