Cluj Fonduri Europene Ultimele stiri

Nu mai putin de 10 proiecte europene castigate de CJ Cluj in ultimii doi ani, altele 9 aflate in evaluare

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a facut publica situatia la zi a fondurilor europene atrase de forul administrativ judetean in cei doi ani scursi de la inceperea mandatului.
Astfel, in perioada iunie 2016 – iunie 2018, Consiliul Judetean Cluj a reusit depunerea de proiecte europene in valoare totala de peste 166.000.000 euro, din care 135.866.863,44 euro reprezinta fonduri nerambursabile deja obtinute. Diferenta de 31.000.000 euro reprezinta valoarea fondurilor solicitate in baza proiectelor depuse si aflate intr-o etapa avansata de evaluare.
„Vestea buna este ca in primii doi ani de mandat am reusit, iata, sa castigam un numar record de proiecte europene si sa degrevam, in acest fel, bugetul judetului de o suma de aproape cinci ori mai mare decat bugetul anual propriu de investitii, a carui valoare este de pana in 30 de milioane de euro anual. Am depus, practic, cereri de finantare pe toate programele europene pe care ni s-a oferit posibilitatea iar faptul ca am castigat tot ce am depus dovedeste expertiza consolidata de care dispunem in domeniu”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
Dintr-un total de 19 proiecte initiate si depuse in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare si Programului Operational Regional 2014-2020, Consiliul Judetean a castigat pe parcursul celor doi ani nu mai putin de 10 proiecte. Dintre acestea, trei vizeaza reabilitarea infrastructurii rutiere, avand o valoare de 80.103.054,45 euro iar altele trei reabilitarea infrastructurii educationale, in cuantum de 7.035.906,37 euro. Totodata, au fost castigate cate un proiect in domeniile deseuri, modernizarea infrastructurii sanitare, reabilitarea infrastructurii culturale si, respectiv, formarea profesionala.
In ceea ce priveste proiectele concepute si depuse pentru finantare, incepand din luna iunie 2016 si pana in prezent, Consiliul Judetean a depus in vederea evaluarii nu mai putin de noua proiecte europene ce se intentioneaza a fi finantate prin POR 2014-2020. Cu o valoare totala de 31.2018.322,10 euro, acestea vizeaza reabilitarea infrastructurii educationale – trei proiecte, modernizarea si dotarea spitalelor aflate sub autoritatea Consiliului Judetean – cinci proiecte, respectiv reabilitarea institutiilor de cultura – un proiect.
Un alt aspect favorabil la care presedintele forului administrativ judetean a facut referire il reprezinta „Proiectele Retroactive”, o serie de investitii deja finantate si derulate de Consiliul Judetean Cluj din fonduri proprii si pentru care costurile ar putea fi recuperate din fonduri europene. Astfel, in contextul riscului existent la nivel national ca o parte semnificativa din sumele europene ramase necheltuite sa fie pierdute, s-a decis ca autoritatile locale sa aiba posibilitatea de a deconta din fonduri europene sumele deja cheltuite cu anumite investitii.
In acest context, in ceea ce priveste reabilitarea retelei de drumuri judetene, Consiliul Judetean a decis sa solicite, prin intermediul a 11 cereri de finantare, decontarea sumei de 34.653.430 euro folosite pentru imbunatatirea infrastructurii a nu mai putin de 21 de drumuri, cu o lungime insumata de 335 km. Totodata, in domeniul infrastructurii de sanatate, Consiliul Judetean a decis sa solicite rambursarea unei sume de 6.025.816 euro.

Related posts

Relansarea exporturilor, prioritate pentru diplomația comercială românească

Ligia Voro

Endava România a avut un profit mai mare cu 24% în 2019

Ion Surdu

TOP ANGAJATORI 2019: Ce companii românești au apreciat angajații și care sunt surprizele clasamentului

Ligia Voro

Va pierde Timişoara titlul de Capitală Europeană 2021?

Ligia Voro

Fabrica de espressoare de cafea De’Longhi din Cluj caută 100 de angajaţi fără vechime şi cu studii gimnaziale

redactia

Voucherele de vacanţă au scos la lumină economia care funcționa la negru

Ligia Voro

Solina se reorganizează la Sântimbru. Mesaje de susținere din străinătate, pentru angajații fabricii

Stefana Muresan

A fost aprobat bugetul Programului Național Apicol pentru următorii 2 ani: 150,6 milioane lei

Ion Surdu

Doing Business 2020: România coboară pe locul 55

Papuc Irina

Apple Pay devine disponibil clienţilor Orange Money

Ligia Voro

Coaliția pentru Dezvoltarea României, îngrijorată de noua Lege a dialogului social

Ligia Voro

Itinera Spa va construi pasajul Oltenița

Ligia Voro

ADR Centru, seminarii de conștientizare- 70 de milioane de euro, fonduri disponibile

Stefana Muresan

Top zece companii farmaceutice din România, pe o piață de peste 3 miliarde euro

Stefana Muresan

Desant clujean în curtea Ministerului Agriculturii: 40 de producători locali

Nora Dumitrescu

Cities of Tomorrow #6: reconversion & revitalisation

Ionut Oprea

Ceas de lux dedicat Centenarului, lansat de elvețienii de la Tissot. Este inspirat de Alba Iulia și produs în 1918 de bucăți

redactia

Fabrica din Brașov a germanilor de la REGE Automotive, cumpărată de americanii de la JD Norman Industries

Stefana Muresan

Credit de dezvoltare pentru fermieri, impozit zero pe terenurile lucrate și 264 mil. de euro pentru revitalizarea liceelor agricole

Stefana Muresan

MeasureCamp Bucharest, prima UnConference din România 

Ligia Voro

Brașov: Tractorul U650 va fi comercializat din nou în România, la prețul de 16.000 de euro

Stefana Muresan

Munca la distanță în contextul epidemiei Covid-19. Ce măsuri pot lua angajatorii în această perioadă?

Ligia Voro

Top Ansambluri Rezidențiale, la Vivo Mall Cluj Napoca

Nicolae Pop

Licitație pentru pasarela pietonală peste Someș în valoare de peste 12 milioane de lei

redactia

Leave a Comment