Cluj Fonduri Europene Ultimele stiri

Nu mai putin de 10 proiecte europene castigate de CJ Cluj in ultimii doi ani, altele 9 aflate in evaluare

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a facut publica situatia la zi a fondurilor europene atrase de forul administrativ judetean in cei doi ani scursi de la inceperea mandatului.
Astfel, in perioada iunie 2016 – iunie 2018, Consiliul Judetean Cluj a reusit depunerea de proiecte europene in valoare totala de peste 166.000.000 euro, din care 135.866.863,44 euro reprezinta fonduri nerambursabile deja obtinute. Diferenta de 31.000.000 euro reprezinta valoarea fondurilor solicitate in baza proiectelor depuse si aflate intr-o etapa avansata de evaluare.
„Vestea buna este ca in primii doi ani de mandat am reusit, iata, sa castigam un numar record de proiecte europene si sa degrevam, in acest fel, bugetul judetului de o suma de aproape cinci ori mai mare decat bugetul anual propriu de investitii, a carui valoare este de pana in 30 de milioane de euro anual. Am depus, practic, cereri de finantare pe toate programele europene pe care ni s-a oferit posibilitatea iar faptul ca am castigat tot ce am depus dovedeste expertiza consolidata de care dispunem in domeniu”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
Dintr-un total de 19 proiecte initiate si depuse in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare si Programului Operational Regional 2014-2020, Consiliul Judetean a castigat pe parcursul celor doi ani nu mai putin de 10 proiecte. Dintre acestea, trei vizeaza reabilitarea infrastructurii rutiere, avand o valoare de 80.103.054,45 euro iar altele trei reabilitarea infrastructurii educationale, in cuantum de 7.035.906,37 euro. Totodata, au fost castigate cate un proiect in domeniile deseuri, modernizarea infrastructurii sanitare, reabilitarea infrastructurii culturale si, respectiv, formarea profesionala.
In ceea ce priveste proiectele concepute si depuse pentru finantare, incepand din luna iunie 2016 si pana in prezent, Consiliul Judetean a depus in vederea evaluarii nu mai putin de noua proiecte europene ce se intentioneaza a fi finantate prin POR 2014-2020. Cu o valoare totala de 31.2018.322,10 euro, acestea vizeaza reabilitarea infrastructurii educationale – trei proiecte, modernizarea si dotarea spitalelor aflate sub autoritatea Consiliului Judetean – cinci proiecte, respectiv reabilitarea institutiilor de cultura – un proiect.
Un alt aspect favorabil la care presedintele forului administrativ judetean a facut referire il reprezinta „Proiectele Retroactive”, o serie de investitii deja finantate si derulate de Consiliul Judetean Cluj din fonduri proprii si pentru care costurile ar putea fi recuperate din fonduri europene. Astfel, in contextul riscului existent la nivel national ca o parte semnificativa din sumele europene ramase necheltuite sa fie pierdute, s-a decis ca autoritatile locale sa aiba posibilitatea de a deconta din fonduri europene sumele deja cheltuite cu anumite investitii.
In acest context, in ceea ce priveste reabilitarea retelei de drumuri judetene, Consiliul Judetean a decis sa solicite, prin intermediul a 11 cereri de finantare, decontarea sumei de 34.653.430 euro folosite pentru imbunatatirea infrastructurii a nu mai putin de 21 de drumuri, cu o lungime insumata de 335 km. Totodata, in domeniul infrastructurii de sanatate, Consiliul Judetean a decis sa solicite rambursarea unei sume de 6.025.816 euro.

Related posts

Ecosistemul pentru start-up-uri La French Tech România a fost lansat

Ligia Voro

Grădina Botanică din Jibou intră în business. Florărie-cafenea în Zalău

Nora Dumitrescu

Consiliul Concurenței analizează preluarea companiilor din grupul Pelican de către Abc Medicover Holdings

Stefana Muresan

Romgaz, contracte de vânzare – cumpărare gaze cu Oltchim, în valoare de peste 37 mil. lei

Stefana Muresan

The International Summit and Exhibition “Hydropower Balkans 2017” – Montenegro, Podgorica

Ligia Voro

Incidentele cibernetice, în topul riscurilor de care companiile se tem, arată studiul anual Allianz Risk Barometer

Papuc Irina

BCR lansează primul program de Mindfulness financiar din România

Traian Dan

Arhitecți de la Paris ”redesenează” Reșița. Mall, aquapark, clădiri de birouri și un parc generos

redactia

LIVE-Pria Environment in contextul Covid-19 in 8 mai 2020, de la ora 11.30

Ionut Oprea

Record al ultimilor 5 ani: Volumul tranzacțiilor imobiliare din România a depășit borna de 1 mld. euro în 2019

Papuc Irina

''Discover Timiş!'', platformă de promovare şi informare digitală pentru turişti

Stefana Muresan

Microsoft announces plans to establish its first cloud region in Austria to accelerate local innovation and growth

Ionut Oprea

Cum va fi modernizată Piața Izvoare din Baia Mare

Nora Dumitrescu

Bugetul Ministerului Transporturilor, suplimentat cu 5 milioane de lei pentru lucrări de urgență

Papuc Irina

TEDxBaiaMare revine în noiembrie cu o nouă ediție – „Building Bridges”

A. I.

Romsilva își înscrie pădurile

Ligia Voro

Un milion de euro pentru Aeroportul din Timișoara: ajutor de stat aprobat de Comisia Europeană

Papuc Irina

Noua conducere a Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici. „Misiunea noastră este să asigurăm accesul pacienților la medicamente”

Ion Surdu

Aproape jumătate de milion de femei, acțiuni în firmele din România

Stefana Muresan

Join the largest Event Dedicated to the Romanian Business Services Sector, November 18th

Ionut Oprea

Aplicație unică pentru realizarea bugetelor pe anul 2021

Traian Dan

Banca Transilvania şi-a majorat capitalul social cu 695 milioane lei

Stefana Muresan

22 de panouri și 250 de indicatoare turistice promovează turismul bihorean

Traian Dan

Ministrul Agriculturii, la companiile care fac performanță în industria agro-alimentară din Satu Mare: „Fermierii afectați de secetă vor fi despăgubiți”

Ion Surdu

Leave a Comment