Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

InGENIOUSly Continental 2018: studenții au creat mașini care decid singure ce traseu să urmeze

*35 de studenți s-au pregătit 14 săptămâni să creeze o mașină capabilă să decide ruta de deplasare în cazul unor intersecții
*Studentii au beneficiat de traininguri de specialitate, oferite de mentorii Continental
*Câştigătorii au fost recompensaţi cu 6.000 de lei, locul secund cu 3.200 de lei, iar echipa de pe locul 3 a primit 1.600 de lei
Continental și Universitatea Politehnica Timișoara au provocat 35 de studenţi, împărţiţi în 7 echipe, să dezvolte un sistem pentru mașină care să permită urmărirea unui traseu rutier marcat și controlul automat al vitezei de deplasare, precum și posibilitatea de a decide ruta de deplasare în cazul unor intersecții. De asemenea, pe un smartphone, sistemul dezvoltat trebuie să afișeze permanent viteza de deplasare și distanța parcursă din momentul începerii fiecărui traseu.
Sub coordonarea a 32 de mentori din Continental și din Universitatea Politehnica Timișoara, după 14 săptămâni de muncă asiduă, miercuri, 6 iunie, cele 7 echipe au concurat în cadrul probei finale. Fiecare echipă a avut la dispoziție un buget de 500 de euro, pe care l-au folosit la achiziția componentelor necesare.
În timpul probelor, mașina a trebuit să raporteze la fiecare 0.5 secunde, atât viteza de deplasare, cât și distanța parcursă.
„Industria automotive ne provoacă zi de zi pe toți cei care contribuim la dezvoltarea acestui sector. Să creezi o mașină electrică ce decide ce traseu să urmeze într-o bifurcație, care să urmărească o rută marcată și să fie capabilă să și trimită datele către cloud, este un pas înainte în direcția electrificării, a conectivității și a conducerii autonome. Studenții care au participat la acest proiect au învățat nu doar cum să lucreze în echipă, ci și ce înseamnă rigorile unui proiect dus la bun sfârșit și au avut posibilitatea de a-și vedea ideile creative concretizându-se. Toți studenții care au luat parte la această competiție sunt învingători“, a spus dr. Christian von Albrichsfeld, managerul general Continental Automotive Romania.
Studentii au beneficiat de traininguri de specialitate, oferite de mentorii Continental. Câştigătorii au fost recompensaţi cu 6.000 de lei, locul secund cu 3.200 de lei, iar echipa de pe locul 3 a primit 1.600 de lei.
Iată şi componenţa echipelor câștigătoare:
Locul 1 (Team3)
Dumitru Mihai
Gheorghe Alexandru
Ciceu Bianca
Dinulica Septimiu
Bota Cristian
Locul 2 (Team5)
Cosma Alexandru
Jina Mihai-Radu
Marciuc Adina
Alic Rares
Butnariu Gabriel
Locul 3 (Team2)
Molcut Alex
Craciun Narcis
Ursu Alina
Dinulica Augustin
Voicu Carole

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj lansează zborurile către Hurghada, Egipt, operate de AlMasria Universal Airlines

Articolul următor

Producătorul de electro­casni­ce De’Longhi, afaceri de peste 200 mil. euro cu fabrica din Jucu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share