Cluj Industrie Ultimele stiri

Producătorul de electro­casni­ce De’Longhi, afaceri de peste 200 mil. euro cu fabrica din Jucu

Producătorul de electro­casni­ce De’Longhi România, cel mai mare ex­por­tator din judeţul Cluj, a realizat anul trecut afaceri de 921,3 mil. lei (201,6 mil. euro), mai mult cu 30% faţă de anul 2016, un profit net de 30,6 mil. lei (6,7 mil. euro), cu un număr mediu de 1.599 de angajaţi, scrie ProdusinArdeal.
Grupul italian De’Longhi, o afacere de familie cu o istorie de peste un secol, a intrat pe piaţa locală iniţial prin preluarea facilităţilor de producţie ale Nokia de la Cluj, unde a început să realizeze espressoare de cafea în 2013.
Dezvoltarea operaţiunilor locale ale De’Longhi a dus la creşterea con­stantă a numărului de salariaţi, ajun­gându-se la finalul anului 2017 la peste 1.600 de oameni. Prin comparaţie, în 2015 erau circa 700 de angajaţi. În anul 2013, la momentul demarării producţiei de espressoare în parcul industrial Tetarom III din Jucu, De’Longhi România avea 100 de salariaţi, majoritatea fiind instruiţi în Italia, notează sursa citată.
Cea mai mare parte a producţiei merge la export, De’Longhi România ajun­gând pe locul întâi în topul celor mai mari exportatori din judeţul Cluj din 2016, devansând Emerson, la trei ani după ce a demarat investiţia de cir­ca 30 de mil. euro în unitatea de pro­duc­ţie de la Jucu. Investiţia de la Jucu reprezintă a cincea fabrică a italienilor de la De’Longhi, după cele din China (Guangdong şi Shanghai), Rusia şi Italia.
De’Longhi a cumpărat in 2012 fabrica din Jucu a producătorului de telefoane mobile Nokia, iar in primăvara anului următor compania a inceput să producă espressoare de cafea superautomatizate pentru uz casnic.

Related posts

Listarea la BVB ar putea determina evaluarea AAGES la 7-9 mil. euro

Stefana Muresan

Apa minerală naturală carbogazificată Stânceni premiată cu aur de Monde Selection

Nicolae Pop

Ministrul Mediului de Afaceri: 1.401 planuri de afaceri depuse în aplicația Start-Up Nation 2018, la aproape trei ore de la lansare

redactia

Leave a Comment