Lideri si afaceri Ultimele stiri

Clifford Chance Badea asistă grupul BNP Paribas la preluarea activelor locale ale grupului german IKB

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance, a asistat BNP Paribas Leasing în preluarea acțiunilor a două societăți românești de profil deținute de grupul german IKB, care se retrage de pe piața locală.
Tranzacția a implicat o echipă mixtă de avocaţi din practicile M&A şi drept bancar-financiar, coordonată de Daniel Badea, Managing Partner, și Loredana Ralea, Counsel. Din echipă au făcut parte Cosmin Anghel (counsel), Diana Crângașu (senior associate) și Diana Moroianu (associate).
Biroul din România al casei de avocatură globale a asistat grupul francez pe tot parcursul tranzacţiei, de la etapa de structurare și due diligence, la aspectele de reglementare, precum și negocierea și semnarea documentației aferente.
„Tranzacția reconfirmă interesul investitorilor globali pentru piata financiara locală, aflată în plin proces de consolidare, dar și cu potențial de dezvoltare. Orice proiect de calibru încheiat cu succes validează acest potențial și contribuie la maturizarea pieței per ansamblu”, spune Loredana Ralea.
Daniel Badea a adăugat: „Această achiziție confirmă un trend în acest sens, firma noastră fiind instructată într-un număr de tranzacții de consolidare în sectorul financiar-bancar”.
Printre tranzacțiile majore asistate recent de echipa de la București se numără:
• Asistenţă acordată CA Immo în legătură cu preluarea clădirii de birouri Campus 6.1 din București de la Skanska, tranzacție evaluată la 53 de milioane de euro (mai 2018);
• Asistență acordată grupului Czech Media Invest (CMI) în legătură cu achiziția activelor din segmentul radio pe care congolmeratul media internațional Lagardère Group le deținea în Europa Centrală și de Est. Tranzacția regională a fost evaluată la 73 de milioane de euro (aprilie 2018).
• Asistenţă acordată J.C. Flowers & Co. în legătură cu achiziţia Piraeus Bank România de către fonduri asistate de J.C. Flowers & Co., tranzacţie care a marcat debutul investitorului american pe piaţa locală (decembrie 2017);
• Asistență acordată fondului de investiții Vitruvian Partners în legătură cu preluarea a 30% din acțiunile companiei BitDefender, cel mai mare producător român de software (decembrie 2017);
• Asistență acordată BERD în legătură cu preluarea unui pachet de acțiuni la Black Sea Oil & Gas, o companie independentă de petrol și gaze (noiembrie 2017), precum și în tranzacția prin care a devenit acționar la Agricover Holding, cu un pachet de 13%, printr-o majorare de capital de 7 milioane de Euro (octombrie 2017);
• Asistență acordată fondului suveran China Investment Corporation în legătură cu preluarea companiei pan-europene de operațiuni logistice Logicor de la fondul american Blackstone (iunie 2017);
• Asistență acordată din perspectiva legislației românești consorțiului de bănci format din Citigroup și Deutsche Bank – în calitate de Coordonatori Globali, respectiv BT Capital Partners S.A., BRD – Groupe Societe Generale S.A., Societe Generale S.A., Raiffeisen Bank S.A. și Wood & Company Financial Services – în calitate de bookrunners, în legătură cu oferta publică secundară de acțiuni în Digi Communications N.V. și admiterea acestora la tranzacționare pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București (mai 2017).
Clifford Chance este prezentă în România din 2006 şi operează în prezent sub denumirea Clifford Chance Badea. Biroul din Bucureşti este pe deplin integrat în rețeaua globală și se implică în mod constant în tranzacţii complexe de împrumuturi sindicalizate, finanţări, restructurări, emisiuni de eurobonduri şi de acţiuni pe pieţe internaţionale de capital, instrumente financiare derivate, achiziţii de companii de către investitori strategici sau fonduri de private equity, proiecte de infrastructură şi autostrăzi, investiţii imobiliare, precum şi litigii şi arbitraje interne şi internaţionale.
Firma ocupă locul întâi în topul caselor de avocatură din România (Tier 1) la secţiunile Banking & Finance şi Capital Markets, în cele mai recente ediţii Legal500, Chambers Global şi IFLR1000. Totodată, casa de avocatură are practici puternice de Corporate M&A (Tier 2 în Legal500 și Chambers Global) și Litigii (Tier 2 în Chambers Global).

Related posts

Cities of Tomorrow #8:New Waves of Urban Migration | Prima Conferință hibrid din România dedicată dezvoltării orașelor

Ionut Oprea

Carl Widell, liderul ECOLOR, consul onorific al Suediei la Cluj

Stefana Muresan

International Diplomacy360 Conference: Securitate și Prosperitate la granița estică a NATO și UE

Ionut Oprea

Două cartiere din Oradea vor fi reconfigurate. Investiții de peste 50 milioane lei

redactia

Cluj: 65 de km de drumuri judetene reabilitati si modernizati in 2017, 660 km pe care s-au executat lucrari de intretinere

Stefana Muresan

21 de soluţii inteligente de la Cluj IT Cluster pentru Alba Iulia Smart City 2018

Stefana Muresan

CBRE a consiliat Regus pentru deschiderea unui nou centru în Sun Plaza, București

Papuc Irina

Încep lucrările la Drumul Bistriței. Investiții de peste 23 mil. lei din fonduri europene

Stefana Muresan

New fares encourage to international travels by LOT

Ionut Oprea

Producătorul german Varta va investi 50 mil. lei pentru a produce la Braşov baterii pentru aparate auditive

redactia

Optimism la Guvern: 407 km de autostradă și investiții în 3.000 de km de cale ferată în următorii 10 ani

Ion Surdu

Clujenii de la TCI vor moderniza clădirea SMURD din Zalău

Nora Dumitrescu

Producătorul de lacuri şi vopsele Azur din Timişoara, cifră de afaceri de 25,5 mil. euro în primele nouă luni

Stefana Muresan

1.520 km de infrastructură și 20.300 de clădiri racordate de Netcity Telecom

Ligia Voro

Piața imobiliară a Transilvaniei, pregătită de criza coronavirusului

Nora Dumitrescu

Asociaţia Distribuitorilor de Medicamente cere ridicarea de urgenţă a restricţiei privind exportul

Papuc Irina

Element Industrial anunță un pipeline de 300.000 mp de parcuri logistice

Ligia Voro

Un nou incubator de afaceri în Odorheiu Secuiesc

Ligia Voro

500.000 de contracte individuale de muncă sunt suspendate. Ministrul Muncii: Suntem pregătiți pentru un milion

Papuc Irina

Reţeaua Panemar a ajuns la 40 de magazine cu produse de panificaţie în Cluj şi se extinde la Oradea

redactia

Bistriţa: 35 de proiecte cu finanţare europeană, în valoare de 100 mil. euro

Stefana Muresan

Proiecte europene de 7 mil. euro pentru reamenajarea centrului municipiului Satu Mare

Stefana Muresan

Mugur Isărescu: Sistemul bancar românesc este solid și funcționează peste mediile europene

Traian Dan

Munții Apuseni se cer în programul de investiții teritoriale integrate

Nora Dumitrescu

Leave a Comment