Lideri si afaceri Ultimele stiri

Clifford Chance Badea asistă grupul BNP Paribas la preluarea activelor locale ale grupului german IKB

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance, a asistat BNP Paribas Leasing în preluarea acțiunilor a două societăți românești de profil deținute de grupul german IKB, care se retrage de pe piața locală.
Tranzacția a implicat o echipă mixtă de avocaţi din practicile M&A şi drept bancar-financiar, coordonată de Daniel Badea, Managing Partner, și Loredana Ralea, Counsel. Din echipă au făcut parte Cosmin Anghel (counsel), Diana Crângașu (senior associate) și Diana Moroianu (associate).
Biroul din România al casei de avocatură globale a asistat grupul francez pe tot parcursul tranzacţiei, de la etapa de structurare și due diligence, la aspectele de reglementare, precum și negocierea și semnarea documentației aferente.
„Tranzacția reconfirmă interesul investitorilor globali pentru piata financiara locală, aflată în plin proces de consolidare, dar și cu potențial de dezvoltare. Orice proiect de calibru încheiat cu succes validează acest potențial și contribuie la maturizarea pieței per ansamblu”, spune Loredana Ralea.
Daniel Badea a adăugat: „Această achiziție confirmă un trend în acest sens, firma noastră fiind instructată într-un număr de tranzacții de consolidare în sectorul financiar-bancar”.
Printre tranzacțiile majore asistate recent de echipa de la București se numără:
• Asistenţă acordată CA Immo în legătură cu preluarea clădirii de birouri Campus 6.1 din București de la Skanska, tranzacție evaluată la 53 de milioane de euro (mai 2018);
• Asistență acordată grupului Czech Media Invest (CMI) în legătură cu achiziția activelor din segmentul radio pe care congolmeratul media internațional Lagardère Group le deținea în Europa Centrală și de Est. Tranzacția regională a fost evaluată la 73 de milioane de euro (aprilie 2018).
• Asistenţă acordată J.C. Flowers & Co. în legătură cu achiziţia Piraeus Bank România de către fonduri asistate de J.C. Flowers & Co., tranzacţie care a marcat debutul investitorului american pe piaţa locală (decembrie 2017);
• Asistență acordată fondului de investiții Vitruvian Partners în legătură cu preluarea a 30% din acțiunile companiei BitDefender, cel mai mare producător român de software (decembrie 2017);
• Asistență acordată BERD în legătură cu preluarea unui pachet de acțiuni la Black Sea Oil & Gas, o companie independentă de petrol și gaze (noiembrie 2017), precum și în tranzacția prin care a devenit acționar la Agricover Holding, cu un pachet de 13%, printr-o majorare de capital de 7 milioane de Euro (octombrie 2017);
• Asistență acordată fondului suveran China Investment Corporation în legătură cu preluarea companiei pan-europene de operațiuni logistice Logicor de la fondul american Blackstone (iunie 2017);
• Asistență acordată din perspectiva legislației românești consorțiului de bănci format din Citigroup și Deutsche Bank – în calitate de Coordonatori Globali, respectiv BT Capital Partners S.A., BRD – Groupe Societe Generale S.A., Societe Generale S.A., Raiffeisen Bank S.A. și Wood & Company Financial Services – în calitate de bookrunners, în legătură cu oferta publică secundară de acțiuni în Digi Communications N.V. și admiterea acestora la tranzacționare pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București (mai 2017).
Clifford Chance este prezentă în România din 2006 şi operează în prezent sub denumirea Clifford Chance Badea. Biroul din Bucureşti este pe deplin integrat în rețeaua globală și se implică în mod constant în tranzacţii complexe de împrumuturi sindicalizate, finanţări, restructurări, emisiuni de eurobonduri şi de acţiuni pe pieţe internaţionale de capital, instrumente financiare derivate, achiziţii de companii de către investitori strategici sau fonduri de private equity, proiecte de infrastructură şi autostrăzi, investiţii imobiliare, precum şi litigii şi arbitraje interne şi internaţionale.
Firma ocupă locul întâi în topul caselor de avocatură din România (Tier 1) la secţiunile Banking & Finance şi Capital Markets, în cele mai recente ediţii Legal500, Chambers Global şi IFLR1000. Totodată, casa de avocatură are practici puternice de Corporate M&A (Tier 2 în Legal500 și Chambers Global) și Litigii (Tier 2 în Chambers Global).

Related posts

ExxonMobil a confirmat zăcământul uriaș din Marea Neagră

Stefana Muresan

Un antreprenor de 91 de ani din Arad scoate pe piață peste 100.000 de zambile şi lalele de Mărţișor

Stefana Muresan

Perspectivă Commoditrader: impactul Coronavirus asupra piețelor locale și burselor futures de porumb și grâu

Ligia Voro

O afacere de familie românească, cu produse lactate 100% naturale, a deschis primul magazin la Alba Iulia

redactia

Val de angajări la Hanna Instruments. Fabrică în Sălaj, centru de cercetare la Cluj

Nora Dumitrescu

Peste 6.500 de participanți la „școala” națională online, organizată de JA

Traian Dan

Acord de colaborare între BVB și Clubul Rotary

Ligia Voro

Transfăgărășanul se închide începând cu 4 noiembrie

Ligia Voro

Primăria Sibiu și Spitalul de Pediatrie atrag fonduri europene pentru dotarea Spitalului în lupta cu COVID

Papuc Irina

Clujul își pregătește traseele turistice pentru ridicarea restricțiilor

Nora Dumitrescu

Subway și-a digitalizat restaurantele din Cluj și Iași

Nora Dumitrescu

A 26-a Conferință Anuală și Adunare Generală a Asociației Aeroporturilor din România

redactia

Cei mai doriți angajatori din România

Stefana Muresan

Spitale din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, modernizate cu 8 milioane de euro, fonduri europene

redactia

Fermierii din Ardeal au trimis o scrisoare deschisă guvernului

Nora Dumitrescu

Proiect de planetariu la Baia Mare

Nora Dumitrescu

Brutăria Bunexim din Oradea a exportat în anul 2019 57% din producţie

Traian Dan

Arad: 54 tramvaie noi, până în anul 2024

Stefana Muresan

Romgaz continuă exploatarea unui număr de 11 perimetre petroliere

Stefana Muresan

Furnizorul de componente auto Eckerle Automotive, afaceri de peste 45 mil. euro cu fabrica din Cluj

Stefana Muresan

Primele 11 autobuze electrice ajung la Cluj, finanțare din fonduri elveţiene

Stefana Muresan

Fraţii Buzoianu, bloc cu 8 etaje pe platforma industrială a fostei fabrici Feleacul din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

CNI a scos la licitație contractul pentru proiectarea și execuția Sălii Polivalente din Turda. Contract de peste 55 mil. lei

redactia

Producătorul de vin Cramele Recaş trimite zece milioane de litri de vin la export

Stefana Muresan

Leave a Comment