Lideri si afaceri Ultimele stiri

Clifford Chance Badea asistă grupul BNP Paribas la preluarea activelor locale ale grupului german IKB

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance, a asistat BNP Paribas Leasing în preluarea acțiunilor a două societăți românești de profil deținute de grupul german IKB, care se retrage de pe piața locală.
Tranzacția a implicat o echipă mixtă de avocaţi din practicile M&A şi drept bancar-financiar, coordonată de Daniel Badea, Managing Partner, și Loredana Ralea, Counsel. Din echipă au făcut parte Cosmin Anghel (counsel), Diana Crângașu (senior associate) și Diana Moroianu (associate).
Biroul din România al casei de avocatură globale a asistat grupul francez pe tot parcursul tranzacţiei, de la etapa de structurare și due diligence, la aspectele de reglementare, precum și negocierea și semnarea documentației aferente.
„Tranzacția reconfirmă interesul investitorilor globali pentru piata financiara locală, aflată în plin proces de consolidare, dar și cu potențial de dezvoltare. Orice proiect de calibru încheiat cu succes validează acest potențial și contribuie la maturizarea pieței per ansamblu”, spune Loredana Ralea.
Daniel Badea a adăugat: „Această achiziție confirmă un trend în acest sens, firma noastră fiind instructată într-un număr de tranzacții de consolidare în sectorul financiar-bancar”.
Printre tranzacțiile majore asistate recent de echipa de la București se numără:
• Asistenţă acordată CA Immo în legătură cu preluarea clădirii de birouri Campus 6.1 din București de la Skanska, tranzacție evaluată la 53 de milioane de euro (mai 2018);
• Asistență acordată grupului Czech Media Invest (CMI) în legătură cu achiziția activelor din segmentul radio pe care congolmeratul media internațional Lagardère Group le deținea în Europa Centrală și de Est. Tranzacția regională a fost evaluată la 73 de milioane de euro (aprilie 2018).
• Asistenţă acordată J.C. Flowers & Co. în legătură cu achiziţia Piraeus Bank România de către fonduri asistate de J.C. Flowers & Co., tranzacţie care a marcat debutul investitorului american pe piaţa locală (decembrie 2017);
• Asistență acordată fondului de investiții Vitruvian Partners în legătură cu preluarea a 30% din acțiunile companiei BitDefender, cel mai mare producător român de software (decembrie 2017);
• Asistență acordată BERD în legătură cu preluarea unui pachet de acțiuni la Black Sea Oil & Gas, o companie independentă de petrol și gaze (noiembrie 2017), precum și în tranzacția prin care a devenit acționar la Agricover Holding, cu un pachet de 13%, printr-o majorare de capital de 7 milioane de Euro (octombrie 2017);
• Asistență acordată fondului suveran China Investment Corporation în legătură cu preluarea companiei pan-europene de operațiuni logistice Logicor de la fondul american Blackstone (iunie 2017);
• Asistență acordată din perspectiva legislației românești consorțiului de bănci format din Citigroup și Deutsche Bank – în calitate de Coordonatori Globali, respectiv BT Capital Partners S.A., BRD – Groupe Societe Generale S.A., Societe Generale S.A., Raiffeisen Bank S.A. și Wood & Company Financial Services – în calitate de bookrunners, în legătură cu oferta publică secundară de acțiuni în Digi Communications N.V. și admiterea acestora la tranzacționare pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București (mai 2017).
Clifford Chance este prezentă în România din 2006 şi operează în prezent sub denumirea Clifford Chance Badea. Biroul din Bucureşti este pe deplin integrat în rețeaua globală și se implică în mod constant în tranzacţii complexe de împrumuturi sindicalizate, finanţări, restructurări, emisiuni de eurobonduri şi de acţiuni pe pieţe internaţionale de capital, instrumente financiare derivate, achiziţii de companii de către investitori strategici sau fonduri de private equity, proiecte de infrastructură şi autostrăzi, investiţii imobiliare, precum şi litigii şi arbitraje interne şi internaţionale.
Firma ocupă locul întâi în topul caselor de avocatură din România (Tier 1) la secţiunile Banking & Finance şi Capital Markets, în cele mai recente ediţii Legal500, Chambers Global şi IFLR1000. Totodată, casa de avocatură are practici puternice de Corporate M&A (Tier 2 în Legal500 și Chambers Global) și Litigii (Tier 2 în Chambers Global).

Related posts

Varso Tower now topped out at a record-breaking height

Ionut Oprea

DOCTOR ALO. Grijile tale au acum o soluție profesionistă

Stefana Muresan

Romaqua Group Borsec donează 500.000 de lei spitalelor Matei Balș și Victor Babeș

Nicolae Pop

Kromatic Brasov, în top 10 cele mai bune spalatorii mondiale

Femeia de afaceri Daniela Mariscu, nominalizată la Bruxelles pentru Excelenţă în Antreprenoriat

Stefana Muresan

CBRE: 80% din spațiile de retail livrate în prima jumătate din 2018, se află în orașe secundare și terțiare

redactia

Innovation and transformation in Cluj Napoca’s business services

Ionut Oprea

CCIFER este încrezătoare că prezența franceză este solidă și încurajatoare

Ligia Voro

Bosch construiește o fabrică în Simeria

Stefana Muresan

1 milion de euro pentru integrarea în firme a studenților de la Cluj

Nora Dumitrescu

Tranzacția imobiliară a anului la Alba Iulia. Activele fostei fabrici INCOV au fost vândute unui investitor spaniol

Stefana Muresan

Este nevoie de o ”legislație permisivă” pentru revigorarea turismului balnear românesc

Stefana Muresan

Bonusuri pentru orădenii care își plătesc taxele și impozitele online

Traian Dan

Finanțare europeană de 11 milioane de euro pentru modernizarea Spitalului Județean Reșița

redactia

Finanțări din fonduri europene pentru atenuarea efectelor Covid-19

Traian Dan

Noaptea Albă a Galeriilor, a patra oară la Târgu Mureș

Ligia Voro

Airbus va construi o fabrică de elicoptere în Ungaria, ”în pofida concurenţei regionale puternice”

redactia

One team, one KUKA

Ligia Voro

USAMV își ridică un centru biotech de 4,7 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Make real estate great again

Ionut Oprea

EMS – supplier of the best flooring systems

redactia

Centrul Fan Courier de 7 milioane €, pus în practică de noul șef

Nora Dumitrescu

Studiul “Fii flexibil la birou!” sau altfel “Este lucrul doar de acasă cu adevărat o soluție?”

redactia

Tarom reia zborurile pe ruta Bucureşti – Baia Mare – Bucureşti

Stefana Muresan

Leave a Comment