București Lideri si afaceri

Adunarea generală a membrilor AHK România

Directorul general AHK România, Sebastian Metz, a prezentat în cadrul Adunării generale a membrilor activităţile AHK România şi obiectivele strategice viitoare. Astfel, ne dorim să dezvoltăm noi domenii şi să le extindem pe cele existente. Printre acestea se numără evenimentele de specialitate şi cele destinate networking-ului cu scopul de a promova schimbul de experienţă între membri. Pe lângă asta vom intensifica activităţile pentru susţinerea companiilor româneşti şi germane în scopul dezvoltării afacerii, dar şi pe cele legate de învăţământului profesional, Curtea de Arbitraj şi domeniul Green-Tech. În ultimul an am intensificat semnificativ activităţile din domeniul reprezentării intereselor. AHK România a înfiinţat în caest sens 8 grupuri de lucru pe diverse teme economice de interes.
Un alt punct central pe ordinea de zi a fost consolidarea prezenţei AHK la nivel regional prin înfiinţarea unei sucursale la Cluj-Napoca. Sebastian Metz a detaliat următorii paşi şi obiectivele strategice legate de înfiinţarea acestei sucursale: „Prin aceasta ne dorim să consolidăm comunitatea AHK în interesul membrilor și al companiilor germane din România și prin activitățile noastre să susținem activitățile companiilor germane din regiune în mod profesionist.”
Teofil Teaha (Teaha Management Consulting), în calitate de cenzor, a constatat situația financiară bună și stabilă a AHK România și a prezentat Raportul cenzorilor pe anul 2017. A urmat alegerea membrilor Consiliului Director și a cenzorilor, dar și votul în ce privește înființarea sucursalei la Cluj.
În urma votului exprimat de 72 de membri a fost ales ca membru în Consiliul Director Iuliu Cadar (Dräxlmaier). Juan Gruben (Commerzbank), Vicepreședinte, a părăsit la dorința sa Consiliul Director, iar în locul său a fost ales Florin Sabou (Bielomatik) ca nou membru în Consiliu. Pentru Comisia de cenzori au fost realeși Adriana Costea (PricewaterhouseCoopers) și Peter Schnabl (Stalfort.Legal.Tax.Audit). Teofil Teaha, care a fost timp de mai mulți ani activ în cadrul comisiei de cenzori, nu a întrunit numărul necesar de voturi. Îi mulțumim pentru implicare și pentru susținerea AHK încă de la înființare. În locul său a fost ales Johannes Becker (TPA Admin) în calitate de cenzor. Membrii aleși ai Consiliului Director l-au ales apoi, într-o ședință separată, pe Wargha Enayati (Intermedicas) în calitate de nou vicepreședinte. În ce privește înființarea sucursalei AHK din Cluj, toți cei prezenți au fost de acord cu acest demers.
Adunarea generală a membrilor Camerei de Comerț și Industruie Româno-Germane (AHK România) a avut loc marţi, 6 iunie 2018, la hotelul Hilton din Bucureşti.
Despre Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană
Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. AHK România aparține, alături de Camerele de comerț și industrie germane (IHK), rețelei globale a Camerelor de comerț germane bilaterale, reunite sub umbrela Uniunii Camerelor de Comerț și Industrie din Germania (DIHK). Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, înființată în 2002, numără peste 600 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. În România AHK se implică activ în implementarea sistemului dual de învățământ după model german și a înființat platforma GreenTech econet romania, cât și o Curte Permanentă de Arbitraj.

Related posts

The largest leasing transaction ever recorded in the Bucharest office market: development of Groupe Renault Romania's new headquarters in Bucharest

Ionut Oprea

Spaces închiriază 3.000 mp în Unirii View

Stefana Muresan

Paradoxul clădirilor de birouri neocupate: Cum reducem costurile de operare fără a afecta serviciile

Papuc Irina

6 milioane de metri pătrați în responsabilitatea unei românce

Ligia Voro

Juriul internațional Future Makers a desemnat start-up-urile câștigătoare ale premiilor de 20.000 de euro

Papuc Irina

CBRE este consultantul London Stock Exchange Group în România

Stefana Muresan

Digi țintește 1,218 miliarde lei din listarea la bursă

Stefana Muresan

Rom Paper din Braşov şi-a bugetat afaceri de 13,7 mil. euro

Stefana Muresan

Patronii din Maramureș vor să se pună bine cu finanțele

Nora Dumitrescu

Germania are un nou ambasador la Bucureşti

Stefana Muresan

The 12th Annual EuropaProperty SEE Real Estate Awards Gala & Forum 

Ionut Oprea

Grupul Transavia din Alba creşte 40 de milioane de păsări pe an şi produce 70.000 de tone de carne de pui

redactia

Cum schimbă un curs de coaching viața unui manager?

Stefana Muresan

Ce organizează APMCR la Construct Expo?

Ligia Voro

Amadeus și Visa CyberSource își unesc forțele pentru a combate fraudele în industria de călătorii

Ligia Voro

ABSL România: Sibiu, o piață cu potențial, aflată în continuă expansiune

Stefana Muresan

Rezultate AFI Europa Romania

Ionut Oprea

OMV, profit peste așteptări în T1 din 2017

Stefana Muresan

Dragoş Irimescu, investiție de 1,8 mil. euro într-o fabrică de prelucrare a pietrei naturale

Stefana Muresan

Hygia Consult, de 10 ani construim împreună viitorul

Stefana Muresan

Sumă record strânsă la a 10-a ediție a DHL Carpathian Marathon

Ligia Voro

Stabilitatea juridica, un factor decisiv

Ionut Oprea

Irinel Popescu, trecut, prezent și viitor în progresul științific

Ligia Voro

Rata de neocupare a spațiilor de birouri moderne din București a scăzut sub 10%

Ionut Oprea

Leave a Comment