București Lideri si afaceri

Adunarea generală a membrilor AHK România

Directorul general AHK România, Sebastian Metz, a prezentat în cadrul Adunării generale a membrilor activităţile AHK România şi obiectivele strategice viitoare. Astfel, ne dorim să dezvoltăm noi domenii şi să le extindem pe cele existente. Printre acestea se numără evenimentele de specialitate şi cele destinate networking-ului cu scopul de a promova schimbul de experienţă între membri. Pe lângă asta vom intensifica activităţile pentru susţinerea companiilor româneşti şi germane în scopul dezvoltării afacerii, dar şi pe cele legate de învăţământului profesional, Curtea de Arbitraj şi domeniul Green-Tech. În ultimul an am intensificat semnificativ activităţile din domeniul reprezentării intereselor. AHK România a înfiinţat în caest sens 8 grupuri de lucru pe diverse teme economice de interes.
Un alt punct central pe ordinea de zi a fost consolidarea prezenţei AHK la nivel regional prin înfiinţarea unei sucursale la Cluj-Napoca. Sebastian Metz a detaliat următorii paşi şi obiectivele strategice legate de înfiinţarea acestei sucursale: „Prin aceasta ne dorim să consolidăm comunitatea AHK în interesul membrilor și al companiilor germane din România și prin activitățile noastre să susținem activitățile companiilor germane din regiune în mod profesionist.”
Teofil Teaha (Teaha Management Consulting), în calitate de cenzor, a constatat situația financiară bună și stabilă a AHK România și a prezentat Raportul cenzorilor pe anul 2017. A urmat alegerea membrilor Consiliului Director și a cenzorilor, dar și votul în ce privește înființarea sucursalei la Cluj.
În urma votului exprimat de 72 de membri a fost ales ca membru în Consiliul Director Iuliu Cadar (Dräxlmaier). Juan Gruben (Commerzbank), Vicepreședinte, a părăsit la dorința sa Consiliul Director, iar în locul său a fost ales Florin Sabou (Bielomatik) ca nou membru în Consiliu. Pentru Comisia de cenzori au fost realeși Adriana Costea (PricewaterhouseCoopers) și Peter Schnabl (Stalfort.Legal.Tax.Audit). Teofil Teaha, care a fost timp de mai mulți ani activ în cadrul comisiei de cenzori, nu a întrunit numărul necesar de voturi. Îi mulțumim pentru implicare și pentru susținerea AHK încă de la înființare. În locul său a fost ales Johannes Becker (TPA Admin) în calitate de cenzor. Membrii aleși ai Consiliului Director l-au ales apoi, într-o ședință separată, pe Wargha Enayati (Intermedicas) în calitate de nou vicepreședinte. În ce privește înființarea sucursalei AHK din Cluj, toți cei prezenți au fost de acord cu acest demers.
Adunarea generală a membrilor Camerei de Comerț și Industruie Româno-Germane (AHK România) a avut loc marţi, 6 iunie 2018, la hotelul Hilton din Bucureşti.
Despre Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană
Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. AHK România aparține, alături de Camerele de comerț și industrie germane (IHK), rețelei globale a Camerelor de comerț germane bilaterale, reunite sub umbrela Uniunii Camerelor de Comerț și Industrie din Germania (DIHK). Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, înființată în 2002, numără peste 600 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. În România AHK se implică activ în implementarea sistemului dual de învățământ după model german și a înființat platforma GreenTech econet romania, cât și o Curte Permanentă de Arbitraj.

Related posts

Medlife anunță o nouă investiție: La 10 minute de Piața Victoriei va fi unul dintre cele mai mari proiecte medicale din Europa Centrala și de Est

Papuc Irina

B | O treime dintre medicamentele cu rețetă au risc mare de disponibilitate

Analiza DTZ: piata de retail in tara

Ionut Oprea

Invisible Influence, bilete premium cu 45% discount, doar azi

Ionut Oprea

Operatorii de co-working, ȋn topul celor mai mari chiriaşi noi

Stefana Muresan

100 days to the Monaco Yacht Show

Ionut Oprea

Grupul CIS. 26 de ani în energie

Ligia Voro

The woman 2016 Cluj-Napoca– leadership feminin la superlativ

CBRE este consultantul London Stock Exchange Group în România

Stefana Muresan

Topul firmelor private din România. Primii antreprenori premiați la gala IMM-urilor private

Papuc Irina

România pentru a șaptea oară la EXPO REAL München

redactia

Aplicație care scapă clienții de spălatul rufelor, lansată în București: investiția inițială – 300.000 euro

Papuc Irina

The total office stock in 15 CEE countries will exceed 30 million m² by 2021

Ionut Oprea

Românii dăruiesc mai multe flori: business-urile din domeniul floral și-au dublat cifra de afaceri în ultimii cinci ani

Ligia Voro

Studiu EnergyPal: Doar 14% dintre companii au un sistem de smart metering pe echipamentele principale

Stefana Muresan

Gault&Millau, primul ghid din România: 141 de restaurante și localuri POP din 6 orașe

Stefana Muresan

Concluziile Imobiliarium: Interesele cumpărătorului de locuințe s-au schimbat

Stefana Muresan

Premiul The COTERIE Best Handbag, câștigat de Atribut la New York

Ligia Voro

Creșteri de peste 15% la vânzarea de ceasuri. Care sunt argumentele retailerului Watchshop.ro

Papuc Irina

Concluzii după cea mai importantă conferință dedicată concurenței 

Ligia Voro

Anuarul de real estate al României, la Expo Real Munich 2018

redactia

Bistrița: Eurocompozite, muncitori din Sri Lanka

Stefana Muresan

Clujul devine locul ideal pentru întâlnirea dezvoltatorilor de software și aplicații în cadrul PRIA IT&C and Intellectual Property Conference în 15 mai 2018

Ionut Oprea

Ambasadorul Chinei a adunat 100 de oameni din afaceri din Maramureș

Nora Dumitrescu

Leave a Comment