București Lideri si afaceri

Adunarea generală a membrilor AHK România

Directorul general AHK România, Sebastian Metz, a prezentat în cadrul Adunării generale a membrilor activităţile AHK România şi obiectivele strategice viitoare. Astfel, ne dorim să dezvoltăm noi domenii şi să le extindem pe cele existente. Printre acestea se numără evenimentele de specialitate şi cele destinate networking-ului cu scopul de a promova schimbul de experienţă între membri. Pe lângă asta vom intensifica activităţile pentru susţinerea companiilor româneşti şi germane în scopul dezvoltării afacerii, dar şi pe cele legate de învăţământului profesional, Curtea de Arbitraj şi domeniul Green-Tech. În ultimul an am intensificat semnificativ activităţile din domeniul reprezentării intereselor. AHK România a înfiinţat în caest sens 8 grupuri de lucru pe diverse teme economice de interes.
Un alt punct central pe ordinea de zi a fost consolidarea prezenţei AHK la nivel regional prin înfiinţarea unei sucursale la Cluj-Napoca. Sebastian Metz a detaliat următorii paşi şi obiectivele strategice legate de înfiinţarea acestei sucursale: „Prin aceasta ne dorim să consolidăm comunitatea AHK în interesul membrilor și al companiilor germane din România și prin activitățile noastre să susținem activitățile companiilor germane din regiune în mod profesionist.”
Teofil Teaha (Teaha Management Consulting), în calitate de cenzor, a constatat situația financiară bună și stabilă a AHK România și a prezentat Raportul cenzorilor pe anul 2017. A urmat alegerea membrilor Consiliului Director și a cenzorilor, dar și votul în ce privește înființarea sucursalei la Cluj.
În urma votului exprimat de 72 de membri a fost ales ca membru în Consiliul Director Iuliu Cadar (Dräxlmaier). Juan Gruben (Commerzbank), Vicepreședinte, a părăsit la dorința sa Consiliul Director, iar în locul său a fost ales Florin Sabou (Bielomatik) ca nou membru în Consiliu. Pentru Comisia de cenzori au fost realeși Adriana Costea (PricewaterhouseCoopers) și Peter Schnabl (Stalfort.Legal.Tax.Audit). Teofil Teaha, care a fost timp de mai mulți ani activ în cadrul comisiei de cenzori, nu a întrunit numărul necesar de voturi. Îi mulțumim pentru implicare și pentru susținerea AHK încă de la înființare. În locul său a fost ales Johannes Becker (TPA Admin) în calitate de cenzor. Membrii aleși ai Consiliului Director l-au ales apoi, într-o ședință separată, pe Wargha Enayati (Intermedicas) în calitate de nou vicepreședinte. În ce privește înființarea sucursalei AHK din Cluj, toți cei prezenți au fost de acord cu acest demers.
Adunarea generală a membrilor Camerei de Comerț și Industruie Româno-Germane (AHK România) a avut loc marţi, 6 iunie 2018, la hotelul Hilton din Bucureşti.
Despre Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană
Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. AHK România aparține, alături de Camerele de comerț și industrie germane (IHK), rețelei globale a Camerelor de comerț germane bilaterale, reunite sub umbrela Uniunii Camerelor de Comerț și Industrie din Germania (DIHK). Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, înființată în 2002, numără peste 600 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. În România AHK se implică activ în implementarea sistemului dual de învățământ după model german și a înființat platforma GreenTech econet romania, cât și o Curte Permanentă de Arbitraj.

Related posts

Metropolitan Life, schimbări strategice în echipa de management

Stefana Muresan

Restricțiile privind comerțul cu carne de porc în România, menținute din cauza ineficienței autorităților

Ligia Voro

„Your dedicated Marketing Agency” – LOOPAA

Transilvania Business

The largest leasing transaction ever recorded in the Bucharest office market: development of Groupe Renault Romania's new headquarters in Bucharest

Ionut Oprea

Tehnologia viitorului: oameni creativi, mașini inteligente, trafic ”verde”

Ion Surdu

foodpanda: Comenzile online de mâncare s-au dublat în iunie față de începutul anului

Ligia Voro

It’s all about wellbeing

Ionut Oprea

Raport Imoteca: 630 de unități locative vândute în 2017  

Ionut Oprea

Jean Valvis va lansa un film de promovare a Româ­niei. Aqua Carpatica a ajuns pe 14 pieţe externe şi la vânzări de 75 mil. euro

redactia

CEE investment market sets course for new growth frontiers

redactia

Romania at ExpoReal 2017

Ionut Oprea

În vremuri de criză, Star Assembly oferă oportunități de angajare

Nicolae Pop

AMCOR vă invită să participați la o nouă sesiune de certificare internațională CMC

Stefana Muresan

OMV, profit peste așteptări în T1 din 2017

Stefana Muresan

Aproape 2.000 de autorizații de transport alternativ au fost eliberate de Autoritatea Rutieră Română

Papuc Irina

Creștere cu două cifre pentru Bosch în România

Ionut Oprea

Fraţii Pavăl au cumpărat un pachet de 4 milioane de acţiuni Cemacon

Stefana Muresan

Centru de Excelență în Stomatologie în valoare de 600.000 de euro la Oradea

Traian Dan

Mobilitatea electrică în România, de la strategie la implementare

Stefana Muresan

Dezvoltarea pieței de imobiliare în prezent și viitor la ‘Real Estate & Construction Forum’

redactia

Conferinta “ Perspective pentru Noua Decada 2020 – 2030 in Sectorul Imobiliar” la Ploiesti

Ionut Oprea

NTT DATA anunță lansarea WinActor® Versiunea 7.1.1 o actualizare majoră a propriei soluții RPA

Nicolae Pop

Romgaz, cifră de afaceri dublă și un profit net în creștere cu 65 %

Ligia Voro

EuropaProperty announces short-list for 15th annual SEE Real Estate Awards

Papuc Irina

Leave a Comment