Industrie Ultimele stiri

Bergerat Monnoyeur a prezentat în România primele excavatoare inteligente pentru sectorul construcţiilor

Compania Bergerat Monnoyeur, reprezentantul în România al producătorului american de utilaje Caterpillar, a prezentat oficial marţi primele excavatoare inteligente pentru sectorul construcţiilor – gama de echipamente de înaltă performanţă Next Generation, scrie Agerpres.
Noua gamă include excavatoarele medii de 20-23 de tone Cat 320 GC, 320 şi 323, care pot fi comandate în România începând din luna mai, primele unităţi fiind deja livrate clienţilor.
Echipate cu tehnologii avansate de siguranţă, cu tehnologii GPS, laser sau optice, capabile să adune şi să analizeze date, noile modele Cat 320 GC, 320 şi 323 oferă soluţii moderne de optimizare a costurilor, datorită pachetelor software instalate în echiparea standard.
Excavatoarele Next Generation de la Caterpillar au fost prezentate de compania Bergerat Monnoyeur, de 27 de ani dealer Cat în România, în cadrul unui eveniment care face parte din spectaculosul Roadshow ‘New Range. New Rules.’, început la mijlocul lunii aprilie, care a trecut până acum prin ţări ca Marea Britanie, Belgia, Germania, Bulgaria sau Slovenia, unde au fost organizate evenimente de prezentare. După traseul prin zece ţări, turul european se va încheia, la începutul lunii iulie, în Olanda. Cele două camioane personalizate, acoperite în întregime cu reprezentări grafice ale noilor excavatoare, care au anunţat pe tot parcursul roadshow-ului noua deviză a companiei – ‘New range. New Rules’, au fost expuse şi la Mogoşoaia, la sediul Bergerat Monnoyeur, invitând publicul să intre în contact cu tehnologia de ultimă generaţie.
Evenimentul de la Mogoşoaia, care are loc între 12 şi 13 iunie, este dedicat zonei de sud a ţării şi deschide suita prezentărilor Caterpillar programate în România. Următoarea oprire va fi pe 15 iunie, la Centrul de afaceri şi expoziţii din Bacău, unde sunt aşteptaţi antreprenorii din zona Moldovei, iar pe 19 iunie caravana va ajunge la Sebeş, la Balastiera firmei Elis Pavaje din Balomiru de Câmp, pentru un eveniment dedicat zonei Ardealului.
‘Tehnologia necesară pentru lucrări performante şi profitabile este disponibilă în gama completă, inclusiv ultimele modele de pe piaţă complet utilate. Modelele Cat 320 şi 323 asigură un nivel tehnologic înalt chiar prin echiparea standard, incluzând sisteme precum Cat Grade 2D, Grade Assist, E-Fence şi Payload. Aceste tehnologii permit obţinerea unei creşteri de 45% a eficienţei operatorului, un ajutor esenţial pe care îl propunem clienţilor noştri pentru a realiza lucrări eficiente şi a deveni cât mai competitivi la nivel internaţional’, a declarat Liviu Neagu, directorul general al Bergerat Monnoyeur România şi Republica Moldova.
Potrivit lui Mircea Baciu, manager de produs la Bergerat Monnoyeur, scopul principal pentru crearea noii game de excavatoare a fost reducerea costurilor de operare.
Regândirea sistemului hidraulic a redus consumul de combustibil cu până la 25%, iar o mai bună sincronizare a intervalelor de service a redus costurile de întreţinere cu până la 15%.
Excavatoarele medii se adresează proiectelor de construcţii şi infrastructură, iar piaţa românească pentru acest tip de utilaje se situează la 50 de unităţi noi pe an, în timp ce vânzările de excavatoare medii second-hand reprezintă circa 70% din vânzările de utilaje noi, a declarat, pentru AGERPRES, Gabriel Dalea, manager marketing Bergerat Monnoyeur. Pe acest segment, compania deţine o cotă de piaţă de 25-26%.
Bergerat Monnoyeur a prezentat de asemenea noua gamă de încărcătoare telescopice (telehandlere) Caterpillar, testate şi asamblate în România, începând din 2018, la o uzină din Mediaş, care acoperă întreaga piaţă europeană. Dealerii europeni majori cumpără de la uzina din Mediaş circa 400 de unităţi pe an, în timp ce Bergerat Monnoyeur achiziţionează pentru piaţa locală 25 de unităţi.
Anterior aceste încărcătoare telescopice erau produse de Caterpillar în Belgia. Gama asamblată la Mediaş include în prezent patru modele, trei pentru agricultură şi unul pentru construcţii, şi va ajunge în perioada următoare la 6-7 modele.

Related posts

POZITIV TB: Cătălin Briciu, cofondator Linnify – „Industria IT din România va trece treptat înspre dezvoltarea de produse proprii”

Ion Surdu

Revenirea lui Wargha Enayati. Construiește până la sfârșitul anului viitor cel mai mare proiect medical privat din România, investiție de 60 de mil. euro

redactia

XPN Live: Antreprenoriatul și soluțiile IT în era post COVID-19

Ionel Albu

Cluj: 1.200 de cadre medicale, instruite cu bani europeni

Stefana Muresan

Furnizor pentru CFR, Thales Systems Romania vrea sa ajunga la peste 1.000 de angajati

Stefana Muresan

Sisteme de ventilație pe bani europeni implementate în două școli orădene

Traian Dan

Relansarea Fulga a adus brandului vânzări mai mari cu 36%

Stefana Muresan

Griffes | Open space – a thing of the past?

Ionut Oprea

UEFA amână Campionatul European de Fotbal. La București erau programate patru meciuri: venituri de 100 mln. euro

Ion Surdu

România avea, anul trecut, 823 km de autostrăzi și peste 28.000 km de drumuri pietruite şi de pământ

Stefana Muresan

Diriginții de șantier: avem potențialul imens de a prelua românii dați afară

Nora Dumitrescu

Ordinul Arhitecților din România a participat la lucrările Conferinței AsoP 2019

Stefana Muresan

Proiectele câștigătoare Culturepreneurs 2018: Art to Go, Circ Contemporan – Circus Fairies, Gaming și Fotopia Collective Festival

redactia

Guvernul a aprobat înfiinţarea Casei Române de Comerţ Agroalimentar, care va achiziţiona şi distribui produse agricole la nivel naţional

redactia

TAROM lansează prima aplicaţie mobilă din istoria companiei

redactia

Investiții de 12 mil. euro în Parcul Industrial Eurobusiness II din Oradea

redactia

Care sunt cele mai puternice afaceri din județul Alba

redactia

Rondocarton țintește afaceri de 100 mil. euro

Stefana Muresan

Kaufland România decide majorarea venitului minim în companie

Stefana Muresan

Centru Expozițional şi Park&Ride, pe 42 de hectare, lângă aeroportul Cluj

Stefana Muresan

Aproximativ 2.800 firme cu capital maghiar, în Bihor. Biroul din Oradea al Casei de Comerţ din Ungaria, cea mai prolifică activitate dintre cele 22 din Europa centrală

Stefana Muresan

Conferința “Pro Business Together #3”

Ligia Voro

Stațiunea Băile Figa, vizitată de peste 170.000 de turişti în perioada verii

Stefana Muresan

Compania Flex se extinde la Timișoara

Stefana Muresan

Leave a Comment