Auto Importate Industrie Ultimele stiri

Schimbări la conducerea filialelor Daimler în România

• Klaus Eichhorn, în prezent Director Managementul Calității SUV în unitatea de producţie Mercedes-Benz Tuscaloosa (SUA), va prelua începând cu 1 septembrie 2018 conducerea filialelor româneşti Daimler Star Transmission şi Star Assembly.
• Klaus Eichhorn îi succede actualului director general, Falk Pruscha, care din anul 2015 a condus cele două locații de la Sebeș și Cugir.
• Falk Pruscha se va întoarce la Stuttgart, unde va prelua conducerea departamentului Producție Motoare în cadrul rețelei de producție Powertrain Divizia Mașini.
Klaus Eichhorn, responsabil la acest moment de Managementul Calităţii divizia SUV în unitatea Daimler de producție din Tuscaloosa (SUA), va prelua începând cu data de 1 septembrie 2018 funcția de Director General al subsidiarelor Daimler AG Star Transmission şi Star Assembly. Ștafeta îi va fi predată de către actualul Director General, Falk Pruscha, care va prelua la rândul său poziția de Manager Producție Motoare în cadrul rețelei de producție Powertrain a diviziei Mercedes-Benz Mașini în Stuttgart, Germania.
Falk Pruscha şi-a început cariera în cadrul Daimler AG în departamentul Managementul Calităţii din locaţia Rastatt.

De atunci, a ocupat diverse poziţii de conducere în departamentele Managementul Calității şi Producție în locațiile Concernului din Africa de Sud, Hambach şi Untertürkheim. În anul 2015, a preluat conducerea Star Transmission şi Star Assembly în România. În această funcţie, el a fost responsabil de lansarea cu succes a producţiei de transmisii automate cu nouă trepte 9G-Tronic, locaţiile Sebeş şi Cugir devenind unităţi complementare producţiei de cutii de viteze în cadrul reţelei de producţie Powertrain globale. Astfel, a fost făcut un pas semnificativ în creşterea flexibilităţii acestei divizii a Mercedes-Benz Maşini.
Klaus Eichhorn va răspunde în noua sa poziție atât de cele două unităţi de producţie de la Sebeş şi Cugir, cât şi preluarea cârmei ca Director General. După răspunderea asumată în aria de Planificare Producţie, au urmat pentru Klaus Eichhorn poziţii de conducere în Montaj şi Logistică în locaţiile Tuscaloosa şi Sindelfingen. Din 2015, acesta ocupă funcţia de Director Calitate al locaţiei Tuscaloosa, SUA, pentru modelele GLE, GLS, GLE Coupé şi Clasa C. În acest timp, percepţia calităţii produselor Concernului în pieţe importante ca SUA, China, Uniunea Europeană a fost semnificativ îmbunătăţită, iar funcţiile Managementului Calităţii au fost implementate în SUA pentru toate modelele de serie.
Markus Schäfer, membru Consiliu de Administraţie divizia Mercedes-Benz Maşini: “Le mulțumesc din suflet domnilor Falk Pruscha şi Klaus Eichhorn pentru etica de muncă exemplară şi orientată către rezultate de care au dat dovadă până acum. Le doresc amândurora multe împliniri pe calea profesională şi mult succes în provocările care vor urma.”
Falk Pruscha, CEO Star Transmission & Star Assembly: “Este o onoare pentru mine să conduc în viitor reţeaua globală de producţie motoare. Mă bucur foarte mult pentru aceste noi responsabilități şi sunt curios de provocările care se vor ivi odată cu acestea. De cealaltă parte, mă întristează să părăsesc echipa mea din România de la STC şi STA. De-a lungul mandatului meu aici, am ajuns să preţuiesc profund munca de echipă şi dedicarea colegilor şi bineînţeles, le voi duce lipsa. Îi urez succesorului meu dl. Klaus Eichhorn toate cele bune pentru viitor şi sunt sigur că, la fel cum colegii m-au sprijinit pe mine întru totul în activitatea mea, la fel o vor face şi cu dl. Eichhorn. Nu pot decât să îl felicit din inimă pentru noua sa echipă: una dintre cele mai bune echipe Daimler din lume!”.
Despre Star Transmission şi Star Assembly
Ca filiale Daimler în România şi numărând în prezent peste 3000 de angajaţi, Star Transmission şi Star Assembly sunt piloni importanţi ai producţiei globale Powertrain pentru Mercedes-Benz Maşini. La Cugir (Star Transmission), sunt produse în serie componente pentru motoarele şi cutiile de viteze destinate autoturismelor Mercedes-Benz, prototipuri şi dispozitive, în timp ce la Sebeş, sunt asamblate cutii de viteze automate în cinci, șapte și nouă trepte. Mulţumită unui parteneriat strâns cu autorităţile din Judeţul Alba, începând din 2013 Star Transmission este partener al Şcolii Profesionale Duale Germane din Alba Iulia, înfiinţată după modelul german din ţinutul Baden-Württemberg.
Despre rețeaua de producție Powertrain Mercedes-Benz Divizia Mașini
Rețeaua de producție Powertrain Mercedes-Benz Divizia Mașini cuprinde atât locații atât din Germania, cât şi internaționale, având în frunte fabrica din Untertürkheim, Germania. Aici sunt produse motoare, cutii de viteze, axe şi componente. Activitatea principală a locației Mercedes-Benz din Berlin constă în dezvoltarea şi producția de componente şi piese de ultimă generație, cât şi în producția de motoare. Mercedes-Benz Hamburg dezvoltă şi produce axe şi componente pentru axe, coloane de direcție, componente pentru tehnologii de eșapament, piese structurale de greutate mică, precum şi componente de e-mobilitate. Fabrica de Motoare MDC Power din Kölleda este companie 100% Daimler şi produce motoare cu patru cilindri pentru autoturismele Mercedes-Benz şi Mercedes AMG. Pe plan internaţional mai există şi alte capacități de producție în cadrul Powertrain. De acest plan aparţin şi filialele Daimler din România, Star Assembly Sebeş şi Star Transmission Cugir, pentru asamblarea de cutii de viteze şi producția de componente şi piese pentru transmisii şi motoare. În Beijing (China), în urma unui joint-venture, sunt produse de către BBAC motoare destinate cererii locale ale pieței. Ca parte a cooperării strategice dintre Daimler şi alianța Renault/Nissan, sunt construite în locația americană Decherd (Tennessee) motoare pe benzină cu patru cilindri pentru vehiculele Mercedes-Benz.

Related posts

22 de milioane m3 de componente auto expediate din România către uzine ale alianței Renault Nissan Mitsubishi

Ligia Voro

P3 oferă clienților săi oportunitatea de a aduce forță de muncă cu trenul în parcul de pe A1

Papuc Irina

„Oradea – Oraș verde” – Oradea își extinde spațiile verzi cu fonduri europene

Traian Dan

Top căutări despre Sibiu la nivel local și internațional

A. I.

Cel mai mare mall din Zalău se deschide în 2 săptămâni

Nora Dumitrescu

Fermierii vor putea sacrifica mieii de Paște și în ferme, în anumite condiții

Traian Dan

Investitorii români au plasat 200 de milioane de euro în proprietăţi comerciale, fiind pe locul II în topul după naţionalitate

redactia

Un startup din Sibiu vrea să folosească tehnologia blockchain pentru ajuta medicii și pacienții

Papuc Irina

Patronatele bihorene au lansat apelul: „Dreptul la educație la distanță”

Traian Dan

Acord de Parteneriat Economic UE-Japonia. Noi oportunități de afaceri pentru companiile românești

redactia

Insolvență cu necunoscute pentru Cesiro SA Sighişoara

Ligia Voro

Medicover Romania are un nou director national de vanzari

redactia

De ce Canada, Asia și Australia trebuie să facă IT Outsourcing în România

redactia

UMF “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a implementat în timp record o soluție de învățământ la distanță

Ligia Voro

WDP – three new distribution centers

Transilvania Business

Dragoş Anastasiu, noul Presedinte al AHK

Seniorii digitali ai Clujului, la final de program

Nora Dumitrescu

Fermierii pot solicita sprijinul pentru creșterea animalelor pe trimestrul IV 2020

Traian Dan

Un actor şi un arhitect au readus la viaţă un brand românesc iubit de mulţi

Stefana Muresan

Cemacon Cluj şi-a majorat capitalul social cu 2,46 milioane lei

Stefana Muresan

Oradea va avea un stadion de 12.000 de locuri aproape de Sala Polivalentă

Traian Dan

Ciugud, comuna cu 9.000 de euro pe locuitor bani europeni atraşi și buget de investiții de 6 mil. euro. Un investitor belgian – o nouă fabrică în domeniul automotive

Stefana Muresan

Administratorul unui hotel din Blaj oferă clădirea medicilor, voluntarilor, polițiștilor și jandarmilor care luptă cu Covid-19

Ion Surdu

Huawei a depășit Apple în 2019 pe piața mondială a telefoanelor inteligente

Traian Dan

Leave a Comment