Auto Importate Industrie Ultimele stiri

Schimbări la conducerea filialelor Daimler în România

• Klaus Eichhorn, în prezent Director Managementul Calității SUV în unitatea de producţie Mercedes-Benz Tuscaloosa (SUA), va prelua începând cu 1 septembrie 2018 conducerea filialelor româneşti Daimler Star Transmission şi Star Assembly.
• Klaus Eichhorn îi succede actualului director general, Falk Pruscha, care din anul 2015 a condus cele două locații de la Sebeș și Cugir.
• Falk Pruscha se va întoarce la Stuttgart, unde va prelua conducerea departamentului Producție Motoare în cadrul rețelei de producție Powertrain Divizia Mașini.
Klaus Eichhorn, responsabil la acest moment de Managementul Calităţii divizia SUV în unitatea Daimler de producție din Tuscaloosa (SUA), va prelua începând cu data de 1 septembrie 2018 funcția de Director General al subsidiarelor Daimler AG Star Transmission şi Star Assembly. Ștafeta îi va fi predată de către actualul Director General, Falk Pruscha, care va prelua la rândul său poziția de Manager Producție Motoare în cadrul rețelei de producție Powertrain a diviziei Mercedes-Benz Mașini în Stuttgart, Germania.
Falk Pruscha şi-a început cariera în cadrul Daimler AG în departamentul Managementul Calităţii din locaţia Rastatt.

De atunci, a ocupat diverse poziţii de conducere în departamentele Managementul Calității şi Producție în locațiile Concernului din Africa de Sud, Hambach şi Untertürkheim. În anul 2015, a preluat conducerea Star Transmission şi Star Assembly în România. În această funcţie, el a fost responsabil de lansarea cu succes a producţiei de transmisii automate cu nouă trepte 9G-Tronic, locaţiile Sebeş şi Cugir devenind unităţi complementare producţiei de cutii de viteze în cadrul reţelei de producţie Powertrain globale. Astfel, a fost făcut un pas semnificativ în creşterea flexibilităţii acestei divizii a Mercedes-Benz Maşini.
Klaus Eichhorn va răspunde în noua sa poziție atât de cele două unităţi de producţie de la Sebeş şi Cugir, cât şi preluarea cârmei ca Director General. După răspunderea asumată în aria de Planificare Producţie, au urmat pentru Klaus Eichhorn poziţii de conducere în Montaj şi Logistică în locaţiile Tuscaloosa şi Sindelfingen. Din 2015, acesta ocupă funcţia de Director Calitate al locaţiei Tuscaloosa, SUA, pentru modelele GLE, GLS, GLE Coupé şi Clasa C. În acest timp, percepţia calităţii produselor Concernului în pieţe importante ca SUA, China, Uniunea Europeană a fost semnificativ îmbunătăţită, iar funcţiile Managementului Calităţii au fost implementate în SUA pentru toate modelele de serie.
Markus Schäfer, membru Consiliu de Administraţie divizia Mercedes-Benz Maşini: “Le mulțumesc din suflet domnilor Falk Pruscha şi Klaus Eichhorn pentru etica de muncă exemplară şi orientată către rezultate de care au dat dovadă până acum. Le doresc amândurora multe împliniri pe calea profesională şi mult succes în provocările care vor urma.”
Falk Pruscha, CEO Star Transmission & Star Assembly: “Este o onoare pentru mine să conduc în viitor reţeaua globală de producţie motoare. Mă bucur foarte mult pentru aceste noi responsabilități şi sunt curios de provocările care se vor ivi odată cu acestea. De cealaltă parte, mă întristează să părăsesc echipa mea din România de la STC şi STA. De-a lungul mandatului meu aici, am ajuns să preţuiesc profund munca de echipă şi dedicarea colegilor şi bineînţeles, le voi duce lipsa. Îi urez succesorului meu dl. Klaus Eichhorn toate cele bune pentru viitor şi sunt sigur că, la fel cum colegii m-au sprijinit pe mine întru totul în activitatea mea, la fel o vor face şi cu dl. Eichhorn. Nu pot decât să îl felicit din inimă pentru noua sa echipă: una dintre cele mai bune echipe Daimler din lume!”.
Despre Star Transmission şi Star Assembly
Ca filiale Daimler în România şi numărând în prezent peste 3000 de angajaţi, Star Transmission şi Star Assembly sunt piloni importanţi ai producţiei globale Powertrain pentru Mercedes-Benz Maşini. La Cugir (Star Transmission), sunt produse în serie componente pentru motoarele şi cutiile de viteze destinate autoturismelor Mercedes-Benz, prototipuri şi dispozitive, în timp ce la Sebeş, sunt asamblate cutii de viteze automate în cinci, șapte și nouă trepte. Mulţumită unui parteneriat strâns cu autorităţile din Judeţul Alba, începând din 2013 Star Transmission este partener al Şcolii Profesionale Duale Germane din Alba Iulia, înfiinţată după modelul german din ţinutul Baden-Württemberg.
Despre rețeaua de producție Powertrain Mercedes-Benz Divizia Mașini
Rețeaua de producție Powertrain Mercedes-Benz Divizia Mașini cuprinde atât locații atât din Germania, cât şi internaționale, având în frunte fabrica din Untertürkheim, Germania. Aici sunt produse motoare, cutii de viteze, axe şi componente. Activitatea principală a locației Mercedes-Benz din Berlin constă în dezvoltarea şi producția de componente şi piese de ultimă generație, cât şi în producția de motoare. Mercedes-Benz Hamburg dezvoltă şi produce axe şi componente pentru axe, coloane de direcție, componente pentru tehnologii de eșapament, piese structurale de greutate mică, precum şi componente de e-mobilitate. Fabrica de Motoare MDC Power din Kölleda este companie 100% Daimler şi produce motoare cu patru cilindri pentru autoturismele Mercedes-Benz şi Mercedes AMG. Pe plan internaţional mai există şi alte capacități de producție în cadrul Powertrain. De acest plan aparţin şi filialele Daimler din România, Star Assembly Sebeş şi Star Transmission Cugir, pentru asamblarea de cutii de viteze şi producția de componente şi piese pentru transmisii şi motoare. În Beijing (China), în urma unui joint-venture, sunt produse de către BBAC motoare destinate cererii locale ale pieței. Ca parte a cooperării strategice dintre Daimler şi alianța Renault/Nissan, sunt construite în locația americană Decherd (Tennessee) motoare pe benzină cu patru cilindri pentru vehiculele Mercedes-Benz.

Related posts

Ministerul Turismului va susţine şase investiţii în Bistriţa-Năsăud

Stefana Muresan

De vineri, 15 mai, se vor deschide parcurile în municipiul Satu Mare

Traian Dan

Alianța Vestului din fabricile de mobilier: Linii de producție fără oameni, in și cânepă în loc de lemn

Stefana Muresan

Gazprom, vastă campanie de explorare petrolieră în Bihor şi Timiş

Stefana Muresan

Contracte de finanţare de peste 13 mil. euro, semnate de firme private cu ADR Vest în cadrul Regio-POR

Stefana Muresan

Sibiul va dota ambulatoriul integrat al Spitalului de Pediatrie cu bani europeni

Papuc Irina

XPN Live: Antreprenoriatul și soluțiile IT în era post COVID-19

Ionel Albu

Drum de aproape 7 milioane de euro, pe bani de la UE, care scurtează distanța între Timișoara și Novi Sad

Stefana Muresan

UTCN lansează, împreună cu Universitatea Hull din Marea Britanie, specializarea Tech EMBA

redactia

Creșteri de peste 15% la vânzarea de ceasuri. Care sunt argumentele retailerului Watchshop.ro

Papuc Irina

Corina Crețu: România va primi în 2021-2027 cu 8% mai mulți bani la politica de coeziune

redactia

Fermierii pot obține ajutoare de 120.000 de euro

Nora Dumitrescu

Se reia transportul auto și feroviar de călători între România și Ungaria

Traian Dan

Companiile germane vor promova învățământul dual în Satu Mare

Nora Dumitrescu

Reţeaua de clinici Dent Estet, deținută de MedLife, deschide două noi clinici stomatologice în Sibiu

redactia

ASF: Stabilitate pe piața poliţelor auto obligatorii

Ligia Voro

Inteligență artificială, automatizare, flexibilitate. Aflați cum va arăta viitorul forței de muncă la Tomorrow@Work 2020

Papuc Irina

Ştefan Radu Oprea: Mandatul care trebuie dat comisarului european pentru negocierile cu SUA, tema principală a reuniunii pe comerţ

redactia

OPTIM PM wins again at SEE Real Estate Awards

Auchan extinde programul de colectare a uleiului alimentar uzat la nivel național. Primiți în schimb apă, ulei și detergent

Papuc Irina

Fiscul suspendă controalele fiscale și filtrele din vămi. Termenul depunerii declaraţiilor fiscale se amână

Traian Dan

S-au semnat primele documente pentru centura metropolitană Cluj

Stefana Muresan

Noua an­ve­lopă Win­ter­Con­tact TS 860 S oferă per­for­manță ”la rece”

Stefana Muresan

BT conduce top 15 companii după valoarea tranzacționată la BVB

Ligia Voro

Leave a Comment