Lideri si afaceri Real Estate Ultimele stiri

Rețeaua MBC se extinde la Tîrgu Mureș

Multinvest Group a lansat, în luna aprilie, la Tîrgu Mureș, un nou proiect imobiliar cu un impact major pe piața imobiliară regională. Adițional celor două proiecte de succes existente (în total 13.000 mp) ale dezvoltatorului local, clădirile noi vor livra spre închiriere încă 12.000 mp de clădiri de birouri clasa A. Clădirile Multinvest Group existente au rata de ocupare 100 %, fiind  ocupate de către companii multinaționale, regionale și locale, care au contractat o parte majoră a spațiilor încă din faza de construcție. Datorită cererii actuale locale și calității proiectelor Multinvest, investițiile noi vor determina încă un val de activitate de pre-leasing, atât de la chiriași existenți cât și de la new market entrants.

Rețeaua MBC a luat naștere în anul 2011 prin construcția primei clădiri MBC 1 care a primit certificare BREEAM 2013 și în anul 2016 a câștigat premiul E.ON Energy Globe oferit pentru cea mai verde și sustenabilă clădire de birouri din România, alimentată parțial cu energie solară și cu un sistem de iluminat smart, încălzită cu energie geotermală prin amplasarea a 30 sonde la 180 m adâncime sub clădire şi cu surse de încărcare pentru mașinile electrice. Situat în centrul orașului Tîrgu Mureș, MBC 1 oferă o suprafață de 4.000 mp, pe 6 nivele, cu spații elegante pentru clienți precum Accenture Industrial Software, Stefanini, OAR etc.

În anul 2015 au fost lansate lucrările pentru Multinvest Business Center 2, clădire care a fost finalizată în anul 2017. MBC 2 oferă spații profesionale personalizate conform cerințelor marilor companii precum LATERAL, AROBS, Sea Complet, DVSE, Digi, Raiffeisen etc, pe o suprafață de 9.000 mp organizați pe 7 nivele, cu finisaje moderne, soluții hi-tech și dotări de ultimă generaţie, fiind situat într-o zonă cheie, în apropierea gării principale, direct conectat unei zone de retail, în apropierea zonei centrale și cu acces direct spre drumul european ce leagă orașul Tîrgu Mureș de Cluj-Napoca.

Cu obiectivul de a crea orașului din inima Transilvaniei un nou pol de business, pentru a readuce Tîrgu Mureșul din nou în atenția investitorilor pe plan național dar și internațional, rețeaua MBC reușește să ofere cele mai moderne şi eficiente spaţii de lucru în Tîrgu Mureș. Datorită cererii foarte mari pentru spații profesionale, după succesul MBC 1 & MBC 2, Multinvest continuă dezvoltarea prin lansarea proiectului pentru construcția a încă trei clădiri interconectate MBC3, MBC4 și MBC5, amplasate în imediata vecinătate a MBC2 și a zonei de retail. Prima etapă prevede realizarea unei clădiri de aproximativ 4.000 mp, MBC3, cu spații de birouri personalizate, clasa A, la cheie sau în stadiul gri, după cerința fiecărui client, și locuri de parcare subterane, servicii și facilități oferite angajaților companiilor, în urma unei investiții de peste 5,1 milioane de euro. Lucrările sunt programate să înceapă în toamna anului 2018, având ca dată estimată de livrare a primei clădiri primul trimestru din anul 2019. Noua investiție va genera peste 1.000 locuri de muncă și își propune ca întregul ansamblu să devină noul centru de interes al orașului Tîrgu Mureș, pentru comunitatea de business și companiile multinaționale din domeniul IT&C.

Expertiză extinsă

Compania Multinvest este prezentă pe piața națională încă din anul 1999, oferind servicii multiple pentru investitori și proiecte de investiții precum: proiectare, urbanism, project management, antreprenoriat general, property și facility management. Baza succesului serviciilor este echipa excelentă de profesioniști, formată din 60 de specialiști, 30 de angajați cu rol administrativ și peste 50 de parteneri. Unul dintre scopurile Multinvest este acela de a oferi o rețea de clădiri de birouri cu spații de calitate, personalizate, cu servicii de property și facility management profesionale, unde cuvântul “birou” este asociat cu un spațiu de business personalizat conform cerințelor clienților. Lipsa unor astfel de spații a impulsionat compania să realizeze rețeaua MBC (Multinvest Business Center) ca orașul Tîrgu Mureș să poată primi companii de talie internațională.

Related posts

Vinurile de Jidvei premiate cu 15 medalii de aur și argint la 3 concursuri internaționale

Stefana Muresan

Piața de capital din România, creștere de 4,63% în aprilie

Ligia Voro

Aramis Invest Baia Mare, cel mai mare producător de mobilă din România, afaceri de 1 miliard de lei

Stefana Muresan

Casa Rusu va avea două showroom-uri în Maramureș

Nora Dumitrescu

40.000 de euro pentru demararea unei afaceri nonagricole în regiunea Nord-Vest

Stefana Muresan

Compania clujeană Cyscale a fost listată pe SeedBlink

Nora Dumitrescu

Wizz își va deschide baza de la Timișoara în 29 mai

Nora Dumitrescu

Primer Electro, Centrul de Sticlă a împlinit 20 de ani!

Stefana Muresan

Dimex și Explan au finalizat drumul Lăpușului

Nora Dumitrescu

Dunwell: România, în vizorul investitorilor străini

Ligia Voro

Zalăul a atras fonduri europene de 100 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Emerson recrutează 200 de oameni la Cluj

Stefana Muresan

Creștere a cererii în sectorul logistic: Portofoliul P3 Logistic Parks a crescut cu 48% – portofoliul pe piața din Germania s-a triplat

redactia

CBRE: Primele 3 tranzacții pe piața de investiții imobiliare însumează circa 300 milioane de euro, în 2018

Stefana Muresan

A 22 year journey from energy and telecom infrastructure to general contracting & making cities smart

Ionut Oprea

London Festival of Architecture 2018 programme launch

Ionut Oprea

Tranzacțiile imobiliare din Sălaj, la coada topului pe România

Nora Dumitrescu

CNIPMMR a lansat programul de guvernare al mediului de afaceri

Traian Dan

Germanii de la Lidl vor inaugura mai multe magazine în Ardeal

Nora Dumitrescu

Facultățile clujene – reduceri la săli fitness, cabinete medicale sau şcoli de şoferi ca să atragă studenţi

Stefana Muresan

Zonă de agrement de 5 hectare în Arad, investiție din fonduri europene

redactia

Comunitatea bihoreană și-a desemnat laureații

Traian Dan

Orașe durabile – expertiză franceză

Stefana Muresan

Brașov: Magazin de mobilă de 5.000 de metri pătrați

Stefana Muresan

Leave a Comment