Lideri si afaceri Real Estate Ultimele stiri

Rețeaua MBC se extinde la Tîrgu Mureș

Multinvest Group a lansat, în luna aprilie, la Tîrgu Mureș, un nou proiect imobiliar cu un impact major pe piața imobiliară regională. Adițional celor două proiecte de succes existente (în total 13.000 mp) ale dezvoltatorului local, clădirile noi vor livra spre închiriere încă 12.000 mp de clădiri de birouri clasa A. Clădirile Multinvest Group existente au rata de ocupare 100 %, fiind  ocupate de către companii multinaționale, regionale și locale, care au contractat o parte majoră a spațiilor încă din faza de construcție. Datorită cererii actuale locale și calității proiectelor Multinvest, investițiile noi vor determina încă un val de activitate de pre-leasing, atât de la chiriași existenți cât și de la new market entrants.

Rețeaua MBC a luat naștere în anul 2011 prin construcția primei clădiri MBC 1 care a primit certificare BREEAM 2013 și în anul 2016 a câștigat premiul E.ON Energy Globe oferit pentru cea mai verde și sustenabilă clădire de birouri din România, alimentată parțial cu energie solară și cu un sistem de iluminat smart, încălzită cu energie geotermală prin amplasarea a 30 sonde la 180 m adâncime sub clădire şi cu surse de încărcare pentru mașinile electrice. Situat în centrul orașului Tîrgu Mureș, MBC 1 oferă o suprafață de 4.000 mp, pe 6 nivele, cu spații elegante pentru clienți precum Accenture Industrial Software, Stefanini, OAR etc.

În anul 2015 au fost lansate lucrările pentru Multinvest Business Center 2, clădire care a fost finalizată în anul 2017. MBC 2 oferă spații profesionale personalizate conform cerințelor marilor companii precum LATERAL, AROBS, Sea Complet, DVSE, Digi, Raiffeisen etc, pe o suprafață de 9.000 mp organizați pe 7 nivele, cu finisaje moderne, soluții hi-tech și dotări de ultimă generaţie, fiind situat într-o zonă cheie, în apropierea gării principale, direct conectat unei zone de retail, în apropierea zonei centrale și cu acces direct spre drumul european ce leagă orașul Tîrgu Mureș de Cluj-Napoca.

Cu obiectivul de a crea orașului din inima Transilvaniei un nou pol de business, pentru a readuce Tîrgu Mureșul din nou în atenția investitorilor pe plan național dar și internațional, rețeaua MBC reușește să ofere cele mai moderne şi eficiente spaţii de lucru în Tîrgu Mureș. Datorită cererii foarte mari pentru spații profesionale, după succesul MBC 1 & MBC 2, Multinvest continuă dezvoltarea prin lansarea proiectului pentru construcția a încă trei clădiri interconectate MBC3, MBC4 și MBC5, amplasate în imediata vecinătate a MBC2 și a zonei de retail. Prima etapă prevede realizarea unei clădiri de aproximativ 4.000 mp, MBC3, cu spații de birouri personalizate, clasa A, la cheie sau în stadiul gri, după cerința fiecărui client, și locuri de parcare subterane, servicii și facilități oferite angajaților companiilor, în urma unei investiții de peste 5,1 milioane de euro. Lucrările sunt programate să înceapă în toamna anului 2018, având ca dată estimată de livrare a primei clădiri primul trimestru din anul 2019. Noua investiție va genera peste 1.000 locuri de muncă și își propune ca întregul ansamblu să devină noul centru de interes al orașului Tîrgu Mureș, pentru comunitatea de business și companiile multinaționale din domeniul IT&C.

Expertiză extinsă

Compania Multinvest este prezentă pe piața națională încă din anul 1999, oferind servicii multiple pentru investitori și proiecte de investiții precum: proiectare, urbanism, project management, antreprenoriat general, property și facility management. Baza succesului serviciilor este echipa excelentă de profesioniști, formată din 60 de specialiști, 30 de angajați cu rol administrativ și peste 50 de parteneri. Unul dintre scopurile Multinvest este acela de a oferi o rețea de clădiri de birouri cu spații de calitate, personalizate, cu servicii de property și facility management profesionale, unde cuvântul “birou” este asociat cu un spațiu de business personalizat conform cerințelor clienților. Lipsa unor astfel de spații a impulsionat compania să realizeze rețeaua MBC (Multinvest Business Center) ca orașul Tîrgu Mureș să poată primi companii de talie internațională.

Related posts

COS România asigură peste 30% din vânzările de mobilier Steelcase în CEE

Ligia Voro

Fabrica din Brașov a germanilor de la REGE Automotive, cumpărată de americanii de la JD Norman Industries

Stefana Muresan

Real estate – the global stage

Stefana Muresan

Medlife anunță o nouă investiție: La 10 minute de Piața Victoriei va fi unul dintre cele mai mari proiecte medicale din Europa Centrala și de Est

Papuc Irina

Primul laborator acreditat din România după noile standarde, la ABA Crișuri

Traian Dan

Colliers a consiliat Nepi Rockcastle în vânzarea strategică a portofoliului de birouri pentru peste 300 milioane euro

Papuc Irina

Noi stații de încărcare pentru mașini electrice în Cluj Napoca

Stefana Muresan

econet meetings #3 Green Buildings

Ionut Oprea

Floria.ro vine în ajutorul florăriilor din țară prin extinderea rețelei de parteneri

Ligia Voro

Castigatorii PIN2017 Awards Gala

Ionut Oprea

Exercițiu de antrenament pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

Stefana Muresan

Decarbonizarea economiei: provocare pentru România, oportunitate pentru ROMGAZ

Ligia Voro

Natalia Berezovskaia a lansat cartea “Design interior – De la PASIUNE la AFACERE. Cum să devii designer de interior”

Stefana Muresan

Castelul Banffy, din nou în circuitul turistic

Nora Dumitrescu

Super Black Friday la Nissa

Ionut Oprea

MEEMA înființează Registrul Național al Producătorilor de echipamente medicale necesare combaterii COVID-19

Ligia Voro

Marile probleme ale Clujului: prețurile proprietăților, mobilitatea și salariile

Nora Dumitrescu

Guvernul Orban va reorganiza Agenţia pentru Agenda Digitală a României

Papuc Irina

Clujenii de la ACI mizează pe afaceri de 35,5 mil. euro

Stefana Muresan

Reabilitarea subsectiunii feroviare Apata – Cata, atribuita unui consortiu de firme turcesti. Contract de 600 milioane de euro

redactia

Sprijin din partea autorităților pentru editorii legitimi de presă scrisă și online, în contextul crizei generate de COVID19

Nicolae Pop

Antreprenorii bihoreni, ajutaţi să obţină finanţări pentru afaceri inovative

Traian Dan

Sondaj online: CNIPMMR cheamă șefii de întreprinderi mici și mijlocii să dezbată eficiența măsurilor propuse de Guvern

Ion Surdu

Reloc si-a omologat locomotiva pe baterii pentru manevra feroviara

redactia

Leave a Comment