IT&C Timiș Ultimele stiri

Honeywell inaugurează un laborator electro-IT pentru 400 de studenți ai Universității Politehnice Timișoara

Honeywell (NYSE: HON), companie din top Fortune 100, activă pe segmentul de software-industrial, a inaugurat în cadrul Universității Politehnice din Timișoara (UPT) un laborator care va deservi aproximativ 400 de studenți de la specializările Electrotehnică și Electroenergetică. Investiția de aproximativ 16.000 euro va permite studenților să-și dezvolte abilitățile tehnice și să fie pregătiți pentru carierele viitoare. În această toamnă Honeywell va inaugura încă un laborator în cadrul aceleași instituții de învățământ, la Facultatea de Automatică și Calculatoare.
Laboratorul Honeywell din cadrul UTP permite studenților de la Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică să descopere ultimele tehnologii din domeniu. Acesta include echipamente electrice de ultimă generație de tipul: osciloscoapelor, sondelor optice de comunicare smart meter, surselor laborator, infrastructurii IT, computerele sau laptopurilor pentru citirea contoarelor. Honeywell dorește să ajute studenții să învețe să proiecteze și să dezvolte contoare inteligente pentru energie și apă și sisteme de telegestiune și telecitire pentru eficientizarea consumului de energie. În laboratorul proaspăt inaugurat studenții vor putea pune în practică noțiunile teoretice învățate la cursurile de Tehnologia Informației și Programarea Calculatoarelor, Măsurarea Mărimilor Electrice, Microcontrolere și Sisteme Integrate, Calitatea Energiei Electrice și Instrumentație Virtuală.
„Laboratorul dotat de către compania Honeywell se înscrie în cadrul eforturilor depuse de conducerea universității, de a întări legătura între universitate și companiile cu reprezentare locală. Ne bucurăm că firmele înțeleg să se implice, atât prin observații legate de planurile de învățământ, cât și prin participarea cu echipamente extrem de performante la dotarea laboratoarelor universității, lucru care conduce la o mult mai bună pregătire a studenților noștri. Colaborarea cu Honeywell va continua, nu doar pe zona didactică, ci și pe cea a cercetării”, a precizat prof.univ.dr.ing. Liviu Cădariu-Brăiloiu, prorector al Universității Politehnica Timișoara.
“Dorim să contribuim la dezvoltarea unei generații de tineri talentați, care vor deveni liderii de mâine în materie de inginerie,” declară Razvan Cotiuga, General Manager, Honeywell Elster Timișoara. “Suntem mândri să inaugurăm acest laborator alături de Universitatea Politehnică Timișoara contribuind, astfel, la formarea unor studenți dornici să activeze în domenii precum: cercetare, inginerie sau matematici.”
La fabrica Honeywell din Timișoara, peste 80% dintre angajați sunt absolvenți ai Politehnicii din Timișoara. Dintre aceștia, aproximativ 70% lucrează în cercetare și dezvoltare. De asemenea, aproximativ 20% dintre angajații Honeywell din Timișoara sunt absolvenți ai facultății de Electrotehnică și Electroenergetică, facultate în care este amplasat acest laborator.
Colaborarea dintre Honeywell și Universitatea Politehnică din Timișoara nu se rezumă doar la amenajarea acestui laborator. Parteneriatul companiei cu instituția de învățământ a demarat în anul 2015 când Honeywell a sponsorizat amenajarea unui laborator în cadrul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, la această investiție adăugându-se programe de internship prin care studenții Universității Politehnica Timișoara și-au putut realiza diplomele de licență în cadrul companiei, precum și organizarea unei vizite la Timișoara a laureatului Premiului Nobel pentru fizică, Dr. Robert W. Wilson, care a susținut prelegeri pe teme științifice și a stat de vorbă cu studenții UPT în cadrul programului Honeywell Initiative for Science and Engineering.
Honeywell activează în România din anul 1997 prin intermediul a patru companii care cuprind inclusiv unități de producție situate în București și Lugoj. Compania are în România peste 2.600 de angajați. Operațiunile sale cuprind trei mari arii de business: soluții de automatizare și control, managementul proceselor industriale, precum și sisteme pentru industria aerospațială și industria transporturilor.

Related posts

La Timişoara au demarat procedurile pentru ridicarea unei noi maternităţi, în valoare de 13 milioane de euro

Robert Bloancă

Harta salariilor pe judeţe în septembrie 2018. Clujul a depășit Timișul, pe fondul investiţiilor în sectorul IT

redactia

Grupul Cramele Recaș a cumpărat acțiuni la o firmă vinicolă înființată de investitori italieni

Stefana Muresan

Încep lucrările la Drumul Bistriței. Investiții de peste 23 mil. lei din fonduri europene

Stefana Muresan

Fermierii vor putea sacrifica mieii de Paște și în ferme, în anumite condiții

Traian Dan

Efectele pandemiei de COVID-19 asupra piețelor financiare

Ligia Voro

Timișoara: Liceul destinat nevăzătorilor din toată țara, reabilitat cu fonduri europene

redactia

Autostrada Gilău-Nădășelu, aproape de deschidere

Stefana Muresan

Clujana iese din insolvenţă şi deschide opt noi magazine

redactia

Mentorat pe bani europeni pentru 49 de antreprenori din Ardeal

Nora Dumitrescu

Master-Planul investițiilor în turism, aprobat de Guvern. Mai multe proiecte din Transilvania

Stefana Muresan

Producătorul german de ambalaje Illig Maschinenbau cumpără teren într-un parc industrial din Sibiu cu 1,5 mil. euro

Stefana Muresan

Prima companie locală de software listată la bursă va da dividende

Nora Dumitrescu

Promovare în cadrul CBRE România: Andrei Jerca preia funcția de Head of Industrial Services

Ligia Voro

Ajutoare de stat în valoare de 151 mil. lei pentru opt companii din industrie şi turism

Stefana Muresan

Producătorii de medicamente, despre stocurile necesare luptei împotriva COVID-19: Capacitatea poate fi suplimentată cu 10% la cererea autorităților

Papuc Irina

Semnarea Declarației de Cooperare dintre orașele digitale. Gheorghe Falcă: Aradul, al treilea oraş smart şi pe mobilitate din România

redactia

BearingPoint deschide cel de-al patrulea birou în România, la Iași

Stefana Muresan

Congresul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie, 22-26 mai, Cluj-Napoca si Turda

Stefana Muresan

  PR32F73 –  hibridul de aur în Insula Mare a Brăilei

redactia

16 unități de cazare din Bihor au aderat la campania inițiată de Visit Oradea

Traian Dan

„Oradea – Oraș verde” – Oradea își extinde spațiile verzi cu fonduri europene

Traian Dan

CJ Sibiu: Un producător chinez de jucării, interesat să deschidă o fabrică în Europa

redactia

Sibiu: Viitoarea Regiune Gastronomică Europeană, finanțare europeană de 160.000 de euro

Stefana Muresan

Leave a Comment