IT&C Timiș Ultimele stiri

Honeywell inaugurează un laborator electro-IT pentru 400 de studenți ai Universității Politehnice Timișoara

Honeywell (NYSE: HON), companie din top Fortune 100, activă pe segmentul de software-industrial, a inaugurat în cadrul Universității Politehnice din Timișoara (UPT) un laborator care va deservi aproximativ 400 de studenți de la specializările Electrotehnică și Electroenergetică. Investiția de aproximativ 16.000 euro va permite studenților să-și dezvolte abilitățile tehnice și să fie pregătiți pentru carierele viitoare. În această toamnă Honeywell va inaugura încă un laborator în cadrul aceleași instituții de învățământ, la Facultatea de Automatică și Calculatoare.
Laboratorul Honeywell din cadrul UTP permite studenților de la Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică să descopere ultimele tehnologii din domeniu. Acesta include echipamente electrice de ultimă generație de tipul: osciloscoapelor, sondelor optice de comunicare smart meter, surselor laborator, infrastructurii IT, computerele sau laptopurilor pentru citirea contoarelor. Honeywell dorește să ajute studenții să învețe să proiecteze și să dezvolte contoare inteligente pentru energie și apă și sisteme de telegestiune și telecitire pentru eficientizarea consumului de energie. În laboratorul proaspăt inaugurat studenții vor putea pune în practică noțiunile teoretice învățate la cursurile de Tehnologia Informației și Programarea Calculatoarelor, Măsurarea Mărimilor Electrice, Microcontrolere și Sisteme Integrate, Calitatea Energiei Electrice și Instrumentație Virtuală.
„Laboratorul dotat de către compania Honeywell se înscrie în cadrul eforturilor depuse de conducerea universității, de a întări legătura între universitate și companiile cu reprezentare locală. Ne bucurăm că firmele înțeleg să se implice, atât prin observații legate de planurile de învățământ, cât și prin participarea cu echipamente extrem de performante la dotarea laboratoarelor universității, lucru care conduce la o mult mai bună pregătire a studenților noștri. Colaborarea cu Honeywell va continua, nu doar pe zona didactică, ci și pe cea a cercetării”, a precizat prof.univ.dr.ing. Liviu Cădariu-Brăiloiu, prorector al Universității Politehnica Timișoara.
“Dorim să contribuim la dezvoltarea unei generații de tineri talentați, care vor deveni liderii de mâine în materie de inginerie,” declară Razvan Cotiuga, General Manager, Honeywell Elster Timișoara. “Suntem mândri să inaugurăm acest laborator alături de Universitatea Politehnică Timișoara contribuind, astfel, la formarea unor studenți dornici să activeze în domenii precum: cercetare, inginerie sau matematici.”
La fabrica Honeywell din Timișoara, peste 80% dintre angajați sunt absolvenți ai Politehnicii din Timișoara. Dintre aceștia, aproximativ 70% lucrează în cercetare și dezvoltare. De asemenea, aproximativ 20% dintre angajații Honeywell din Timișoara sunt absolvenți ai facultății de Electrotehnică și Electroenergetică, facultate în care este amplasat acest laborator.
Colaborarea dintre Honeywell și Universitatea Politehnică din Timișoara nu se rezumă doar la amenajarea acestui laborator. Parteneriatul companiei cu instituția de învățământ a demarat în anul 2015 când Honeywell a sponsorizat amenajarea unui laborator în cadrul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, la această investiție adăugându-se programe de internship prin care studenții Universității Politehnica Timișoara și-au putut realiza diplomele de licență în cadrul companiei, precum și organizarea unei vizite la Timișoara a laureatului Premiului Nobel pentru fizică, Dr. Robert W. Wilson, care a susținut prelegeri pe teme științifice și a stat de vorbă cu studenții UPT în cadrul programului Honeywell Initiative for Science and Engineering.
Honeywell activează în România din anul 1997 prin intermediul a patru companii care cuprind inclusiv unități de producție situate în București și Lugoj. Compania are în România peste 2.600 de angajați. Operațiunile sale cuprind trei mari arii de business: soluții de automatizare și control, managementul proceselor industriale, precum și sisteme pentru industria aerospațială și industria transporturilor.

Related posts

Motorola Solutions va asigura funcționarea stațiilor radio pe aeroporturile din București în următorii 5 ani

Papuc Irina

Betak SA Bistrița, excelența oțelului!

Ioan Sandor

Rondocarton țintește afaceri de 100 mil. euro

Stefana Muresan

Mastercard donează un milion de euro pentru construcția primului spital de oncologie pediatrică din România

Stefana Muresan

COVID-19: Opera Brașov trece de la costumele de scenă, la producția de combinezoane de protecție

Papuc Irina

Bistrițenii de la Transilvania Broker, profit net mai mare cu 16,24% în 2018

Stefana Muresan

Logistics demand holds up, Romania a strategic market for WDP

Ionut Oprea

Retrasib Sibiu investeşte peste 2 mil. euro în creşterea producţiei de transformatoare

redactia

APIA a lansat trei scheme noi de sprijin pentru fermierii afectați de Covid – 19

Traian Dan

Semnarea Declarației de Cooperare dintre orașele digitale. Gheorghe Falcă: Aradul, al treilea oraş smart şi pe mobilitate din România

redactia

Sponsorizările, din nou pe agenda modificărilor fiscale

Ligia Voro

Guvernul a adoptat studiul de fundamentare pentru Autostrada Comarnic-Brașov

Ligia Voro

Compania bistrițeană Tub Integral, jucător important în Transilvania și Moldova pe distribuția de materiale electrice

Stefana Muresan

Conferință internațională la USAMV Cluj-Napoca

Ligia Voro

White Star Real Estate  a preluat Liberty Technology Park de la Fribourg Development

Ligia Voro

Six concepts of Solidarity Transport Hub Poland

Ligia Voro

Sibiul, destinație culinară recomandată pentru 2019 de National Geographic Traveller

redactia

Asociația Patronală a industriei IT face apel la businessul mai puțin afectat de criza Covid-19 să achite impozitele și taxele datorate statului

Ion Surdu

Fermierii vor declararea stării de calamitate și amânarea ratelor prin două ordonanțe

Traian Dan

Relansarea economică a turismului românesc: peste 300 mln. euro pentru HoReCa, stimulente pentru atragerea turiștilor străini

Ion Surdu

Guvernul majorează suma alocată subvenţiei acordate pentru motorina folosită în agricultură

redactia

Clujenii de la Routier European Transport, filiale în Italia şi Germania

Stefana Muresan

CNAIR a câștigat litigiul pentru lotul III al Autostrăzii Orăștie-Sibiu

Ligia Voro

MIPIM in Cannes announces new 2021 dates

Ionut Oprea

Leave a Comment