IT&C Timiș Ultimele stiri

Honeywell inaugurează un laborator electro-IT pentru 400 de studenți ai Universității Politehnice Timișoara

Honeywell (NYSE: HON), companie din top Fortune 100, activă pe segmentul de software-industrial, a inaugurat în cadrul Universității Politehnice din Timișoara (UPT) un laborator care va deservi aproximativ 400 de studenți de la specializările Electrotehnică și Electroenergetică. Investiția de aproximativ 16.000 euro va permite studenților să-și dezvolte abilitățile tehnice și să fie pregătiți pentru carierele viitoare. În această toamnă Honeywell va inaugura încă un laborator în cadrul aceleași instituții de învățământ, la Facultatea de Automatică și Calculatoare.
Laboratorul Honeywell din cadrul UTP permite studenților de la Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică să descopere ultimele tehnologii din domeniu. Acesta include echipamente electrice de ultimă generație de tipul: osciloscoapelor, sondelor optice de comunicare smart meter, surselor laborator, infrastructurii IT, computerele sau laptopurilor pentru citirea contoarelor. Honeywell dorește să ajute studenții să învețe să proiecteze și să dezvolte contoare inteligente pentru energie și apă și sisteme de telegestiune și telecitire pentru eficientizarea consumului de energie. În laboratorul proaspăt inaugurat studenții vor putea pune în practică noțiunile teoretice învățate la cursurile de Tehnologia Informației și Programarea Calculatoarelor, Măsurarea Mărimilor Electrice, Microcontrolere și Sisteme Integrate, Calitatea Energiei Electrice și Instrumentație Virtuală.
„Laboratorul dotat de către compania Honeywell se înscrie în cadrul eforturilor depuse de conducerea universității, de a întări legătura între universitate și companiile cu reprezentare locală. Ne bucurăm că firmele înțeleg să se implice, atât prin observații legate de planurile de învățământ, cât și prin participarea cu echipamente extrem de performante la dotarea laboratoarelor universității, lucru care conduce la o mult mai bună pregătire a studenților noștri. Colaborarea cu Honeywell va continua, nu doar pe zona didactică, ci și pe cea a cercetării”, a precizat prof.univ.dr.ing. Liviu Cădariu-Brăiloiu, prorector al Universității Politehnica Timișoara.
“Dorim să contribuim la dezvoltarea unei generații de tineri talentați, care vor deveni liderii de mâine în materie de inginerie,” declară Razvan Cotiuga, General Manager, Honeywell Elster Timișoara. “Suntem mândri să inaugurăm acest laborator alături de Universitatea Politehnică Timișoara contribuind, astfel, la formarea unor studenți dornici să activeze în domenii precum: cercetare, inginerie sau matematici.”
La fabrica Honeywell din Timișoara, peste 80% dintre angajați sunt absolvenți ai Politehnicii din Timișoara. Dintre aceștia, aproximativ 70% lucrează în cercetare și dezvoltare. De asemenea, aproximativ 20% dintre angajații Honeywell din Timișoara sunt absolvenți ai facultății de Electrotehnică și Electroenergetică, facultate în care este amplasat acest laborator.
Colaborarea dintre Honeywell și Universitatea Politehnică din Timișoara nu se rezumă doar la amenajarea acestui laborator. Parteneriatul companiei cu instituția de învățământ a demarat în anul 2015 când Honeywell a sponsorizat amenajarea unui laborator în cadrul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, la această investiție adăugându-se programe de internship prin care studenții Universității Politehnica Timișoara și-au putut realiza diplomele de licență în cadrul companiei, precum și organizarea unei vizite la Timișoara a laureatului Premiului Nobel pentru fizică, Dr. Robert W. Wilson, care a susținut prelegeri pe teme științifice și a stat de vorbă cu studenții UPT în cadrul programului Honeywell Initiative for Science and Engineering.
Honeywell activează în România din anul 1997 prin intermediul a patru companii care cuprind inclusiv unități de producție situate în București și Lugoj. Compania are în România peste 2.600 de angajați. Operațiunile sale cuprind trei mari arii de business: soluții de automatizare și control, managementul proceselor industriale, precum și sisteme pentru industria aerospațială și industria transporturilor.

Related posts

Ştii ce ”vampiri energetici” ai în casă

Ligia Voro

Daraban: Peste 15.000 de firme cu capital turcesc și 522 mil euro investiții directe ale Turciei în România, la nivelul lunii decembrie

redactia

Drumurile din Sălaj vor fi modernizate cu 11 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Firmele germane cer investiții în educație, infrastructură, sănătate

redactia

Prima ofertă TAROM din acest an: zboruri de 119 euro tur-retur de Valentine’s Day şi Dragobete

Papuc Irina

OECD și Comisia dau ca exemplu UVT pentru antreprenoriat și inovație

Ligia Voro

Proiect de reabilitare cu fonduri europene a Muzeului Etnografic al Transilvaniei

Stefana Muresan

Cluster de geotermalism la Oradea, în locul Casei de Cultură a Tineretului

Traian Dan

2 milioane de euro pentru ambulatoriul spitalului din Gheorgheni

Ligia Voro

Peste 1.500 de noi locuri de muncă, generate de inaugurarea a 11 noi hoteluri afiliate marilor lanţuri internaţionale

redactia

Mobila de lux produsă în Sălaj vrea să se impună în București

Nora Dumitrescu

Timișoara are una dintre cele mai “verzi” clădiri de birouri din Europa Centrală și de Est

redactia

Compania Unifarm, un business de succes dublat de activitate cu caracter social-sanitar

Stefana Muresan

ZITEC, investiție de 1,7 milioane de euro din partea eMAG

Stefana Muresan

Mihai Huzău, Director Executiv Olimpia Travel Group: Guvernul ar trebui să se îngrijească, în primul rând, de companiile cu perspectivă de creștere, adică singurele care pot pune în mișcare economia în următoarea perioadă.

Gruita Ienasoiu

Recomandări și măsuri anunțate de băncile din România în contextul COVID-19

Papuc Irina

Proiectul Creative Start, dedicat antreprenoriatului în domeniul industriilor creative

Stefana Muresan

Cerere de finantare europeana pentru modernizarea infrastructurii medicale recuperatorii din Cluj

redactia

Program de week-end: clujenii, invitați la concursul de aeromodelism Liberty Multirotor Racing – ediția treia

Ligia Voro

Insolvență cu necunoscute pentru Cesiro SA Sighişoara

Ligia Voro

Politehnica Timișoara – model de implementare a proiectelor din fonduri europene

Stefana Muresan

Claudiu Damian, director SDEE Mureș: Aproape 40 de milioane de lei investiți în județ în 2019

Ligia Voro

Judeţele Timiş, Arad şi Bihor intră în supraveghere specială din partea ANSVSA, din cauza gripei aviare din Ungaria

Robert Bloancă

Pârtiile din Munții Banatului îi fac pe schiori să uite de Poiana Brașov, Rânca, Straja și Kopaonik

redactia

Leave a Comment