IT&C Lideri si afaceri Ultimele stiri

Creatorul Bitdefender: Orice lider de business ar trebui să adopte o şcoală

Florin Talpeş, fondatorul şi CEO-ul IT Bitdefender, cel mai cunoscut brand românesc hi-tech la nivel internaţional şi cel mai mare producător local de software, spune că orice lider român de business, antreprenor sau executiv, ar trebui să adopte şcoala care l-a format, această iniţiativă putând deveni un program naţional de modernizare a sistemului de educaţie, scrie zf.ro.
„Trebuie să punem osul la treabă“, spune cel mai cunoscut antreprenor din IT. Talpeş atrage atenţia că primul beneficiar al educaţiei este chiar mediul de business, misiunea de a schimba în bine sistemul fiind a privatului, nu a statului.
Florin şi Măriuca Talpeş au ajuns cu Bitdefender la un business de 591 milioane de lei anul trecut, în creştere cu 30%, 97% din această cifră fiind generată prin exporturi.
Ca strategie, Talpeş lansează o idee. Fiecare antreprenor, fie care lider de business ar trebui să adopte o şcoală, poate chiar şcoala care l-a format.
„Adoptă o şcoală, acesta poate fi un proiect naţional. Fiecare antreprenor a crescut undeva, fiecare executiv are o legătură emoţională cu şcoala în care s-a format. Întrebarea pe care fiecare lider din mediul de business ar trebui să şi-o pună este cum fac ca la şcoala mea media să crească de la 6,20 la 9?“, a declarant omul de afaceri, potrivit sursei citate.
Talpeş spune că deja a iniţiat acest exerciţiu cu şcolile care l-au format pe el, inclusiv cu Liceul Avram Iancu din Brad (Hunedoara).
Şi omul de afaceri Bogdan Enoiu, fondator şi acţionar al agenţiei de publicitate McCann, caută să se implice în educaţie. El a pus la punct un program de competiţie de roboţi, First Tech Challenge, prin asociaţia Naţie prin Educaţie, în care a implicat peste 90 de licee din ţară la a doua ediţie.

Related posts

Investiție de aproape 1,6 milioane de lei pentru reabilitarea Complexului Olimpia din Brașov. Muzeul de Istorie a lansat licitația

Papuc Irina

Belgienii de la VGP, parc industrial și logistic în Sibiu

Stefana Muresan

Cele mai bune vinuri din Transilvania și Banat, pe alese: Faza regională a concursului BASF România – „Povești cu vinuri românești”

Transilvania Business

Femeia de afaceri Daniela Mariscu, nominalizată la Bruxelles pentru Excelenţă în Antreprenoriat

Stefana Muresan

Cluj – Vitacom vrea afaceri în creştere cu 20%

Stefana Muresan

UVT a câștigat 5 milioane de lei pentru cercetare și inovare

redactia

Fabricile de mobilă din Ardeal și-au făcut strategia la Colibița

Nora Dumitrescu

Județul Alba, la un pas investițional de un terminal multimodal

Ligia Voro

CCIA Timiș, sprijin pentru 25 de firme ale căror planuri de afaceri au fost selectate pentru finanțare

Stefana Muresan

Sondaj CURS: 71% dintre români dețin carduri bancare, iar unul din cinci spune că nu face plăți pe internet pentru că nu știe cum

Ion Surdu

Alba Iulia: Antreprenorul Ioan Istrate, fondatorul producătorului de înghețată Alpin 57 Lux, construiește aproape 500 apartamente

Stefana Muresan

Prima ediție a L.I.F.T. Social Media Training 2019. Despre social media, tool-ul fascinant care pune lucrurile în mișcare (I)

Ligia Voro

Contracte de finanţare de peste 13 mil. euro, semnate de firme private cu ADR Vest în cadrul Regio-POR

Stefana Muresan

Studenţii UBB au fondat propria Societate Antreprenorială Studenţească

Stefana Muresan

POZITIV TB: Adrian Cocan, manager Lăptăria cu Caimac – „Pentru domeniul agricultură și lactate va fi nevoie de o susținere directă”

Traian Dan

[Enjoy Transylvania!] The Drinking Waters of Transylvania

Transilvania Business

Descoperă Lumea Automotive și Oportunitățile ei. Explorează, apoi alege unul din posturile disponibile la Star Transmission și Star Assembly!

Stefana Muresan

Peste 20 de companii de IT se aliniază la START-ul Regattei IT

Ligia Voro

România a depăşit Ungaria şi Polonia la producţia de automobile în 2018

Stefana Muresan

Avionul de lux al omului de afaceri Ioan Niculae, scos la vânzare de Banca Transilvania la un preţ de pornire de 5,17 milioane de dolari

Stefana Muresan

Continental prezinta sistemul revolutionar eBike 48V

Stefana Muresan

Campanie de informare, educație și depistare a cancerului de piele

Ligia Voro

Trei județe din Ardeal vor beneficia de mari împăduriri

Nora Dumitrescu

Produsele pentru școli în Maramureș, un business de aproape 1 milion €

Nora Dumitrescu

Leave a Comment