Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Creatorul Bitdefender: Orice lider de business ar trebui să adopte o şcoală

Florin Talpeş, fondatorul şi CEO-ul IT Bitdefender, cel mai cunoscut brand românesc hi-tech la nivel internaţional şi cel mai mare producător local de software, spune că orice lider român de business, antreprenor sau executiv, ar trebui să adopte şcoala care l-a format, această iniţiativă putând deveni un program naţional de modernizare a sistemului de educaţie, scrie zf.ro.
„Trebuie să punem osul la treabă“, spune cel mai cunoscut antreprenor din IT. Talpeş atrage atenţia că primul beneficiar al educaţiei este chiar mediul de business, misiunea de a schimba în bine sistemul fiind a privatului, nu a statului.
Florin şi Măriuca Talpeş au ajuns cu Bitdefender la un business de 591 milioane de lei anul trecut, în creştere cu 30%, 97% din această cifră fiind generată prin exporturi.
Ca strategie, Talpeş lansează o idee. Fiecare antreprenor, fie care lider de business ar trebui să adopte o şcoală, poate chiar şcoala care l-a format.
„Adoptă o şcoală, acesta poate fi un proiect naţional. Fiecare antreprenor a crescut undeva, fiecare executiv are o legătură emoţională cu şcoala în care s-a format. Întrebarea pe care fiecare lider din mediul de business ar trebui să şi-o pună este cum fac ca la şcoala mea media să crească de la 6,20 la 9?“, a declarant omul de afaceri, potrivit sursei citate.
Talpeş spune că deja a iniţiat acest exerciţiu cu şcolile care l-au format pe el, inclusiv cu Liceul Avram Iancu din Brad (Hunedoara).
Şi omul de afaceri Bogdan Enoiu, fondator şi acţionar al agenţiei de publicitate McCann, caută să se implice în educaţie. El a pus la punct un program de competiţie de roboţi, First Tech Challenge, prin asociaţia Naţie prin Educaţie, în care a implicat peste 90 de licee din ţară la a doua ediţie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Undă verde pentru Aeroportul Transilvania Tîrgu Mureș. Se reiau zborurile de azi

Articolul următor

Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (UBB-FSEGA) împreună cu NTT DATA Romania lansează programul de master „Sisteme de Asistare a Decizilor Economice”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share