Cluj IT&C Ultimele stiri

Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (UBB-FSEGA) împreună cu NTT DATA Romania lansează programul de master „Sisteme de Asistare a Decizilor Economice”

Începând cu acest an universitar, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai, împreună cu NTT DATA Romania lansează programul de Masterat SADE. (Sisteme de Asistare a Decizilor Economice). Acesta are ca obiectiv pregătirea studenților în domeniul Business Intelligence (BI) și a celor conexe. Creat ca o punte între absolvenții cu pregătire IT și mediul real de afaceri, acesta își propune dezvoltarea unor aptitudini analitice și aducere de plus valoare în organizații.
„Este extrem de important ca într-un mediu mereu în schimbare, companiile să susțină sistemul educațional. SADE este unul din programele de master pe care noi îl sprijinim având ca scop conectarea directă la evoluția mediului de business și oferirea de oportunități reale, relevante studenților. Viziunea și valorile noastre se concentrează asupra viitorului și a impactului pozitiv pe care o educație contemporană cu tendințele pieței îl poate oferi noilor generații.” a declarat Daniel Metz, CEO, NTT DATA Romania.
“Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor își asumă rolul de exponent al leadership-ului inovator atât în sfera educației, cât și a cercetării, specifice studiilor economice universitare, precum și recunoașterea internațională, prin rezultatele obținute și prezența în sistemele de evaluare a performanței și excelenței în cercetare și educație.
Parteneriatul cu mediul de afaceri în dezvoltarea programelor de studii universitare a devenit o necesitate pentru a putea răspunde cerințelor societății contemporane, în mod particular ale mediului economic. În acest context, parteneriatul cu NTT DATA Romania va transforma programul de studii de masterat SADE într-un mediu educațional colaborativ, capabil să genereze o resursă umană care să dispună de competențe avansate, corelate cu exigențele competiției din mediul de afaceri.” a declarat Răzvan V. Mustață, Decan UBB-FSEGA.
Acest program de masterat oferă studenților familiarizarea cu cele mai noi și avansate aspecte ale cunoașterii în domeniul IT, cu precădere în BI, în permanentă expansiune în era Big Data.
Logica înlănțuirii disciplinelor este concepută pentru a dezvolta absolvenților competențe generale IT referitoare la: Modelarea proceselor de afaceri, Medii de programare avansate, Managementul proiectelor informatice, Managementul cunoștintelor, Sisteme distribuite, Ingineria sistemelor informatice și Metode computaționale inteligente.
Absolvenții vor putea identifica și dezvolta oportunități în domeniul BI și vor dobândi abilități utile în aplicarea de soluții analitice pentru rezolvarea unor probleme de afaceri și crearea de valoare durabilă. Competențele ce vizează aspecte specifice ERP, analytics și sisteme expert vor îmbunătăți comunicarea cu partenerii din cadrul companiilor (manageri, analiști, programatori etc.) în raport cu obiectivele și task-urile specifice fiecăruia. Astfel, vor putea identifica rolurile și responsabilitățile într-o echipă, tehnicile de relaționare și eficientizare a procesului de asistare a deciziilor economice. Aspectele de formare continuă și valorificare eficientă a resurselor și tehnicilor de învățare sunt o altă categorie de abilități de nelipsit în domeniul IT.
Despre FSEGA:
Având o experiență de mai bine de nouă decenii în domeniul studiilor universitare economice din spațiul românesc, FSEGA oferă programe de studii complete la nivel licență, masterat și doctorat, în limbile română, germană, maghiară, engleză și franceză.
În prezent, FSEGA este cea mai mare facultate din România, având în vedere cei peste 7500 de studenți înmatriculați în anul univ. 2017-2018 și reprezintă cea mai bună instituție de învățământ superior din România în cercetarea economică, conform Tilburg University’s Economics Schools Research Ranking 2017.

Related posts

Donație a IT-iștilor clujeni către spitale: 59.000 de euro

Nora Dumitrescu

Timişoara urcă 37 de locuri în clasamentul mondial al inovării

Robert Bloancă

Județul Alba, cea mai spectaculoasă creștere economică din România în ultimii trei ani

Stefana Muresan

O aplicație românească premiată de ONU la o competiție mondială de turism: fondatori sunt doi tineri din Sibiu și București

Papuc Irina

Baia Mare va avea rețea de reîncărcare a mașinilor electrice

Nora Dumitrescu

Zitec dezvoltă un proiect inovator pentru Agenția Spațială Europeană

Stefana Muresan

Aeroportul Cluj: 2.782.401 de călătorii au avut loc în 2018, crestere cu 3,5%

redactia

Roxana SRL, cel mai mare distribuitor de băuturi din Bistrița-Năsăud, afaceri de 13,5 milioane euro

Stefana Muresan

Utilizarea semnăturii electronice pe formularele de plată ale proiectelor de investiții, obligatorie pentru beneficiarii PNDR 2020

Papuc Irina

Optim PM a asistat IKEA în deschiderea celui mai mare magazin din sud-estul Europei

Ligia Voro

Berliner Wine Trophy: Medalie de aur și alte cinci premii pentru vinurile de Cotnari

Stefana Muresan

Dezvoltarea căii ferate din România, prioritatea ministrului Transporturilor

Stefana Muresan

Cum va arăta fabrica elvețienilor de la ALU MENZIKEN

Stefana Muresan

Majoritarii de la MedLife au vândut într-o singură şedinţă acţiuni de 13,2 mil. lei

Stefana Muresan

CNAIR deschide traficul pe loturile 3 si 4 ale autostrazii Sebeş-Turda!

Stefana Muresan

UVT, între cele mai bune 1396 universităţi din 92 de ţări din lume

Ligia Voro

Conferința “Pro Business Together #3”

Ligia Voro

Companiile mari de comunicații din Cluj-Napoca și București, investiții pentru extinderea și modernizarea centrelor de date

Stefana Muresan

Romanian Hospitality Awards: Baracca din Cluj, cel mai bun restaurant din Romania

redactia

Mulberry Development a dat în folosință ISHO Parking

Ligia Voro

Licitaţie de aproape 36 milioane euro pentru procurarea a 17 tramvaie

Papuc Irina

Întâlnire de lucru a conducerii CCIR cu preşedinţii Camerelor de Comerţ din 13 judeţe

Stefana Muresan

Guvernul a aprobat înfiinţarea Casei Române de Comerţ Agroalimentar, care va achiziţiona şi distribui produse agricole la nivel naţional

redactia

E.ON Life Energy sau cum să îți scazi factura de “căldură”

Stefana Muresan

Leave a Comment