Cluj IT&C Ultimele stiri

Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (UBB-FSEGA) împreună cu NTT DATA Romania lansează programul de master „Sisteme de Asistare a Decizilor Economice”

Începând cu acest an universitar, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai, împreună cu NTT DATA Romania lansează programul de Masterat SADE. (Sisteme de Asistare a Decizilor Economice). Acesta are ca obiectiv pregătirea studenților în domeniul Business Intelligence (BI) și a celor conexe. Creat ca o punte între absolvenții cu pregătire IT și mediul real de afaceri, acesta își propune dezvoltarea unor aptitudini analitice și aducere de plus valoare în organizații.
„Este extrem de important ca într-un mediu mereu în schimbare, companiile să susțină sistemul educațional. SADE este unul din programele de master pe care noi îl sprijinim având ca scop conectarea directă la evoluția mediului de business și oferirea de oportunități reale, relevante studenților. Viziunea și valorile noastre se concentrează asupra viitorului și a impactului pozitiv pe care o educație contemporană cu tendințele pieței îl poate oferi noilor generații.” a declarat Daniel Metz, CEO, NTT DATA Romania.
“Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor își asumă rolul de exponent al leadership-ului inovator atât în sfera educației, cât și a cercetării, specifice studiilor economice universitare, precum și recunoașterea internațională, prin rezultatele obținute și prezența în sistemele de evaluare a performanței și excelenței în cercetare și educație.
Parteneriatul cu mediul de afaceri în dezvoltarea programelor de studii universitare a devenit o necesitate pentru a putea răspunde cerințelor societății contemporane, în mod particular ale mediului economic. În acest context, parteneriatul cu NTT DATA Romania va transforma programul de studii de masterat SADE într-un mediu educațional colaborativ, capabil să genereze o resursă umană care să dispună de competențe avansate, corelate cu exigențele competiției din mediul de afaceri.” a declarat Răzvan V. Mustață, Decan UBB-FSEGA.
Acest program de masterat oferă studenților familiarizarea cu cele mai noi și avansate aspecte ale cunoașterii în domeniul IT, cu precădere în BI, în permanentă expansiune în era Big Data.
Logica înlănțuirii disciplinelor este concepută pentru a dezvolta absolvenților competențe generale IT referitoare la: Modelarea proceselor de afaceri, Medii de programare avansate, Managementul proiectelor informatice, Managementul cunoștintelor, Sisteme distribuite, Ingineria sistemelor informatice și Metode computaționale inteligente.
Absolvenții vor putea identifica și dezvolta oportunități în domeniul BI și vor dobândi abilități utile în aplicarea de soluții analitice pentru rezolvarea unor probleme de afaceri și crearea de valoare durabilă. Competențele ce vizează aspecte specifice ERP, analytics și sisteme expert vor îmbunătăți comunicarea cu partenerii din cadrul companiilor (manageri, analiști, programatori etc.) în raport cu obiectivele și task-urile specifice fiecăruia. Astfel, vor putea identifica rolurile și responsabilitățile într-o echipă, tehnicile de relaționare și eficientizare a procesului de asistare a deciziilor economice. Aspectele de formare continuă și valorificare eficientă a resurselor și tehnicilor de învățare sunt o altă categorie de abilități de nelipsit în domeniul IT.
Despre FSEGA:
Având o experiență de mai bine de nouă decenii în domeniul studiilor universitare economice din spațiul românesc, FSEGA oferă programe de studii complete la nivel licență, masterat și doctorat, în limbile română, germană, maghiară, engleză și franceză.
În prezent, FSEGA este cea mai mare facultate din România, având în vedere cei peste 7500 de studenți înmatriculați în anul univ. 2017-2018 și reprezintă cea mai bună instituție de învățământ superior din România în cercetarea economică, conform Tilburg University’s Economics Schools Research Ranking 2017.

Related posts

Ungaria, nouă autostradă spre România

Stefana Muresan

Sălajul, pe cale să preia Ministerul Transporturilor

Nora Dumitrescu

Piața de capital din România, creștere de 4,63% în aprilie

Ligia Voro

Este nevoie de o ”legislație permisivă” pentru revigorarea turismului balnear românesc

Stefana Muresan

Mugur Isărescu a preluat preşedinţia CA al Centrului de Excelenţă în Finanţe

Traian Dan

Sanex vrea materialele de construcții în declarația pe proprie răspundere

Nora Dumitrescu

Proptech Demo Day

Ligia Voro

Speakerii L.I.F.T. 2019: Gheorghe Damian, primar

Ligia Voro

Producătorul de anvelope Michelin, cu fabrică în Zalău, cifră de afaceri de peste 2,5 mld. lei

Stefana Muresan

”Mall-uri țărănești”, pe bani europeni, în două comune din Alba

Stefana Muresan

Noua fabrică Techtex prinde contur în Maramureș

Nora Dumitrescu

AUTORIZAȚIILE DE LIBERĂ TRECERE PRIN SATU MARE PENTRU AUTOVEHICULELE DE MARE TONAJ SE ELIBEREAZĂ ONLINE

Gruita Ienasoiu

Mai puține insolvențe în primele 10 luni din 2020: cel mai mic număr de firme radiate din Transilvania, în Covasna

Ion Surdu

Aplicația UPPark, activată în parcările publice ale Clujului

Nora Dumitrescu

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare va demara joi la sediul Apaserv

Gruita Ienasoiu

Primarul Sibiului: Poate fi oportună intrarea în Alianța Vestului

redactia

Rețeaua de mall-uri Value Centre se extinde în Ardeal

Nora Dumitrescu

Medicover Romania o numeste pe Simona Nodea in functia de director de marketing

redactia

Un arhitect mureşean, curatorul proiectului „Mnemonics” la Bienala de Arhitectură de la Veneția

Stefana Muresan

Bayer se așteaptă la vânzări mai mari în România, Bulgaria și Republica Moldova în 2020

Papuc Irina

Contribuabilii zălăuani vor fi penalizați dacă nu își plătesc impozitele

Nora Dumitrescu

MedLife își mărește pachetele de acțiuni din grupurile SAMA Craiova și PDR Brașov

redactia

Start la înscrieri pentru competiția dedicată start-upurilor NTT DATA Open Innovation Contest 2020

Nicolae Pop

Tinerii întreprinzători din Ardeal se digitalizează cu bani europeni

Nora Dumitrescu

Leave a Comment