Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vizita vicepremierului Ana Birchall la Departamentul Energiei

Vicepremierul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, a efectuat luni, 25 iunie 2018, o vizită la Departamentul Energiei, având întâlniri cu secretarul american al energiei, Rick Perry, şi alţi înalţi oficiali.
În cadrul vizitei a avut loc o întâlnire bilaterală între vicepremierul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, şi secretarul Energiei, Rick Perry. În discuţiile cu oficialul american s-a reconfirmat angajamentul comun pentru amplificarea cooperării în domeniul energiei, o dimensiune cheie a Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări. De asemenea, au fost abordate aspecte prioritare privind securitatea energetică regională, proiecte de transport, inter-conectivitate şi promovarea de noi tehnologii în domeniu.
Vicepremierul Ana Birchall a declarat că “România rămâne angajată în identificarea celor mai viabile soluții din punct de vedere economic pentru a valorifica rezervele energetice din Marea Neagră, consolidarea profilului țării noastre ca pol de securitate energetică regională fiind un obiectiv prioritar”.
Prezent la întâlnire, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a apreciat importanţa discuţiilor în contextul în care colaborarea în domeniul energiei dintre România şi SUA reprezintă o sursă majoră de prosperitate şi securitate pentru ţara noastră.
De asemenea, vizita la Departamentul Energiei a inclus şi o reuniune cu liderii de delegaţii ale ţărilor participante la Summit-ul Iniţiativei celor Trei Mări, care va fi găzduit de România în toamna acestui an. În cadrul reuniunii la care au participat secretarul energiei, Rick Perry, şi vicepreşedintele Comisiei Europene, Maroš Šefčovič, s-a discutat despre dezvoltarea dialogului pe teme de energie într-un format care să cuprindă reprezentanţii celor 12 state membre ale Iniţiativei celor Trei Mări, ai Statelor Unite ale Americii şi ai Uniunii Europene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mindspace opens its first offices in Romania

Articolul următor

Scleroza multiplă - Studiu clinic pe 83 pacienți tratați naturist

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share