Ultimele stiri

Proclamație a statului Ohio dedicată Centenarului României

Guvernatorul statului Ohio, John R. Kasich, împreună cu viceguvernatorul Mary Taylor, au emis o proclamație prin care salută România cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918. “Legăturile dintre statul Ohio și România sunt din ce în ce mai diverse datorită extinderii comerțului bilateral, a programelor educaționale și a apariției unei comunități deschise de tineri americani și români care se angajează liber în inovație și antreprenoriat”, se arată în textul proclamației.
În document se menționează faptul că în 1967 a fost inaugurată, în orașul Cleveland din statul Ohio, Grădina Culturală Română, ca parte a Grădinilor Culturale din Cleveland, unde vizitatorii pot afla informații privind Societatea Carpatina, prima societate românească de ajutor, care a fost și prima societate de acest tip din SUA.
Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a salutat proclamația statului Ohio și le-a mulțumit guvernatorului John R. Kasich și viceguvernatorului Mary Taylor pentru gestul simbolic de marcare a Centenarului României. “Proclamația statului Ohio, ca și celelalte proclamații emise până în prezent de statele Texas și Illinois, arată, odată în plus, legăturile puternice dintre România și Statele Unite. Suntem onorați de aceste gesturi care demonstrează apropierea, prietenia și parteneriatul dintre ambele țări”, a afirmat ambasadorul George Cristian Maior.
Emiterea proclamațiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu al Ambasadei României la Washington de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918.
Statul Ohio a fost declarat al doilea stat din SUA cu un climat foarte bun pentru dezvoltarea afacerilor, economia acestuia situându-l pe locul șapte dintre cele 50 de state americane și pe locul 21 între economiile statelor lumii.
În Ohio, în special în zona orașului Cleveland, se află una dintre cele mai vechi comunități de români. Catedrala Ortodoxă Română Sf. Maria din Cleveland este cea mai veche parohie românească ortodoxă din SUA, în 2004 ea celebrând o sută de ani de existență. De asemenea, din Cleveland International Hall of Fame History fac parte mai mulți membri de origine română.
Grădina Culturală Română, inaugurată în 1967, face parte din seria Grădinilor Culturale din Cleveland, acesta fiind un parc public înregistrat în Registrul Național al Locurilor Istorice din SUA. În Grădina Culturală Română se află o statuie a compozitorului George Enescu și este arborat în permanență drapelul României. Pe indicatorul care oferă explicații privind Grădina Culturală Română, se arată că “Societatea Carpatina, prima societate românească din America, a fost înființată la 1 noiembrie 1902, când un mic grup de 41 de români s-a întâlnit și a pus bazele societății. De la început, societatea a jucat un rol important în comunitatea românească din Cleveland, oferind ajutor membrilor săi, precum și altor persoane care aveau nevoie, păstrând și perpetuând cultura și obiceiurile românești. Carpatina a susținut în mod activ sărbătorile importante din istoria României. Prin eforturile membrilor săi, societatea a reușit să își construiască propria clădire, Sala Carpatina, care a fost inaugurată pe 17 ianuarie 1917.”
În Cleveland există un Consulat General Onorific al României. De asemenea, în zona Cleveland este localizat sediul Uniunii şi Ligii Societăţilor Româneşti din America, cea mai veche organizaţie a românilor americani.

Related posts

Finanțări de circa 12 milioane de euro pentru patru proiecte la Carei

Traian Dan

Antrepriză de construcţii la nivelul CNAIR care va prelua şantierele rezultate în urma unor rezilieri

Stefana Muresan

Tim Beaudin appointed CEO of P3 Logistic Parks

Ligia Voro

Absorbţie de 26% a fondurilor europene, aproape de media Uniunii Europene

redactia

Proprietarul SunGarden: “Hotelurile pot deveni acum centre pentru vârstnici”

Nora Dumitrescu

Ministerul Muncii: peste 1 milion de contracte au fost suspendate și peste 200.000 – încetate, de la începutul crizei Covid-19. Distribuția pe domenii

Papuc Irina

City-dwellers take centre stage in MIPIM 2020 conversations

Ionut Oprea

Parcare etajată cu 336 de locuri în proiect la Oradea

Ligia Voro

Un start-up românesc din domeniul turismului are rezultate pe timp de criză

Traian Dan

Cati kilometri de autostrada au fost inaugurati si ce alte proiecte de infrastructura au fost finalizate sau incepute in 2018?

redactia

Târgu Secuiesc, încă trei proiecte cu finanțare europeană

Ligia Voro

Felix Stroe, președintele Asociației Române a Apei: „Necesarul total de investiții la nivel național depășește 20 de miliarde de euro”

Ion Surdu

Ministrul fondurilor europene, în vizită în județele Transilvaniei

Nora Dumitrescu

Sălăjenii de la Silvania Bio s-au pus pe angajări

Nora Dumitrescu

Cum scoți un oraș din Depresie. Cluj Napoca – un caz școală

redactia

Leoni Bistrița, încă 100 de angajări

Stefana Muresan

Fabrica Terapia va angaja elevii direct de pe băncile școlii

Nora Dumitrescu

“Industria feroviară din România poate crește sustenabil”

Nora Dumitrescu

Gebrüder Weiss Romania continuă parteneriatul pe termen lung cu P3 Logistic Parks

Papuc Irina

Primaria Cluj-Napoca va achizitiona 22 de tramvaie noi, contract de 190 mil. lei – 85% fonduri europene

Stefana Muresan

Peste 3.000 de pachete cu alimente pentru masa de Paște, donate de Băncile Pentru Alimente

Traian Dan

24REAL: masini gratis pentru birou inchiriat

Papuc Irina

Spitalul Sf. Constantin din Brașov, afa­ceri de aproximativ 10 mil. euro

Stefana Muresan

VILLA VINEA, crama anului 2017 în Transilvania

Stefana Muresan

Leave a Comment