Ultimele stiri

Proclamație a statului Ohio dedicată Centenarului României

Guvernatorul statului Ohio, John R. Kasich, împreună cu viceguvernatorul Mary Taylor, au emis o proclamație prin care salută România cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918. “Legăturile dintre statul Ohio și România sunt din ce în ce mai diverse datorită extinderii comerțului bilateral, a programelor educaționale și a apariției unei comunități deschise de tineri americani și români care se angajează liber în inovație și antreprenoriat”, se arată în textul proclamației.
În document se menționează faptul că în 1967 a fost inaugurată, în orașul Cleveland din statul Ohio, Grădina Culturală Română, ca parte a Grădinilor Culturale din Cleveland, unde vizitatorii pot afla informații privind Societatea Carpatina, prima societate românească de ajutor, care a fost și prima societate de acest tip din SUA.
Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a salutat proclamația statului Ohio și le-a mulțumit guvernatorului John R. Kasich și viceguvernatorului Mary Taylor pentru gestul simbolic de marcare a Centenarului României. “Proclamația statului Ohio, ca și celelalte proclamații emise până în prezent de statele Texas și Illinois, arată, odată în plus, legăturile puternice dintre România și Statele Unite. Suntem onorați de aceste gesturi care demonstrează apropierea, prietenia și parteneriatul dintre ambele țări”, a afirmat ambasadorul George Cristian Maior.
Emiterea proclamațiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu al Ambasadei României la Washington de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918.
Statul Ohio a fost declarat al doilea stat din SUA cu un climat foarte bun pentru dezvoltarea afacerilor, economia acestuia situându-l pe locul șapte dintre cele 50 de state americane și pe locul 21 între economiile statelor lumii.
În Ohio, în special în zona orașului Cleveland, se află una dintre cele mai vechi comunități de români. Catedrala Ortodoxă Română Sf. Maria din Cleveland este cea mai veche parohie românească ortodoxă din SUA, în 2004 ea celebrând o sută de ani de existență. De asemenea, din Cleveland International Hall of Fame History fac parte mai mulți membri de origine română.
Grădina Culturală Română, inaugurată în 1967, face parte din seria Grădinilor Culturale din Cleveland, acesta fiind un parc public înregistrat în Registrul Național al Locurilor Istorice din SUA. În Grădina Culturală Română se află o statuie a compozitorului George Enescu și este arborat în permanență drapelul României. Pe indicatorul care oferă explicații privind Grădina Culturală Română, se arată că “Societatea Carpatina, prima societate românească din America, a fost înființată la 1 noiembrie 1902, când un mic grup de 41 de români s-a întâlnit și a pus bazele societății. De la început, societatea a jucat un rol important în comunitatea românească din Cleveland, oferind ajutor membrilor săi, precum și altor persoane care aveau nevoie, păstrând și perpetuând cultura și obiceiurile românești. Carpatina a susținut în mod activ sărbătorile importante din istoria României. Prin eforturile membrilor săi, societatea a reușit să își construiască propria clădire, Sala Carpatina, care a fost inaugurată pe 17 ianuarie 1917.”
În Cleveland există un Consulat General Onorific al României. De asemenea, în zona Cleveland este localizat sediul Uniunii şi Ligii Societăţilor Româneşti din America, cea mai veche organizaţie a românilor americani.

Related posts

THE MARK office building successfully let

redactia

Cererile la APIA se vor depune online

Traian Dan

Germanii de la Eckerle plusează la salarii: 4.000 de lei pentru operatori

Nora Dumitrescu

Agronomii clujeni vor produce arbuști de Josta

Nora Dumitrescu

FOTO: Cea mai mare fabrică de nutrețuri din România la Sânpaul, după 15,6 mil. euro investiți

Ligia Voro

Programul de migrație a șomerilor: Nord-Vestul se dezvoltă cu forță de muncă din Nord-Est

redactia

Adrian Vascu, senior partner Veridio, despre măsurile Guvernului: „Nu e suficient să ne oprim aici”

Ion Surdu

Produsele de Cluj, din nou în aer liber

Nora Dumitrescu

Autostrada Sebeş-Turda: Exproprieri suplimentare de 447.000 lei

Stefana Muresan

Lucrările de construcții în România – cea mai mare creștere din UE

Papuc Irina

Transformări prin tehnologie: viitorii chiriași ai Equilibrium pot vizualiza virtual spații prin platforma Bright Spaces

Ionut Oprea

Chirurgie robotică la Spitalul Pelican din Oradea

Traian Dan

Maramureșenii vor să aducă investitori și turiști din Israel

Nora Dumitrescu

IKEA își închide de astăzi magazinele fizice și trece pe online

Papuc Irina

Timișul și Aradul, fruntașe la vânzarea de terenuri agricole în 2017

Stefana Muresan

Care sunt firmele ofertante pentru tronsoanele 3 şi 4 ale Drumului Expres Craiova – Pitești

Ligia Voro

Liber la Baia Mare Shopping Park

Nora Dumitrescu

UPU Oradea se mută în 43 de containere modulare dotate corespunzător

Traian Dan

Fabrica de încălțăminte Clujana a depășit faza insolvenței

Nora Dumitrescu

Americanii de la Key Safety Systems, noii proprietari ai fabricilor de la Arad și Sibiu

Stefana Muresan

Subsidiara companiei olandeze CSI Industries, beneficiara unui ajutor de la Guvern, angajări în Cluj și Mureș

Stefana Muresan

Clujul, cea mai dezvoltată piață de birouri din orașele regionale ale țării

Nora Dumitrescu

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 26: Mirdatod, ambasadorul gustului natural și sănătos al Văii Gurghiului

Transilvania Business

Rezervele internaţionale ale României, în creștere la 31 decembrie 2020

Traian Dan

Leave a Comment