Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fabrica de componente pentru electrocasnice Miele din Brașov, afaceri de 59 mil. euro

Compania Miele Tehnica a ajuns anul trecut la afaceri de 270,7 mil. lei (aproximativ 59 mil. euro), mai mult cu 26% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, scrie produsinardeal.ro. Compania a raportat pentru 2017 un profit net de peste 15 mil. lei (3,3 mil. euro), în creştere cu 18,5% faţă de anul precedent, potrivit site-ului mfinanţe.ro.
Construcţia fabricii de subansambluri pentru aparatura electrocasnică Miele Tehnica a fost demarată la finalul anului 2008, unitatea de producţie fiind inaugurată în 2009, la mai puţin de un an de la începerea lucrărilor de construcţii. Până în prezent investiţia Miele se ridică la peste 36 de milioane de euro, potrivit celor mai recente date.
Germanii deţin în România, pe lângă divizia de producţie, şi divizia de retail Miele Appliances, care a finalizat anul 2017 cu afaceri de aproape 30 mil. lei (6,5 mil. euro), un profit net de peste 2 mil. lei (circa 450.000 de euro) şi cu un număr mediu de 16 angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.
Potrivit sursei citate, grupul german a construit de la zero fabrica de la Braşov pe care a inaugurat-o în septembrie 2009. Din 2009, compania a realizat extinderea capacităţii de trei ori şi produce componente pentru toată aparatura Miele. Mai mult, în urmă cu aproximativ trei ani a dezvoltat aici şi o divizie de dezvoltare de software.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Iaurtul “ca pe vremuri”, aruncat pe piață la Cluj. Statul se luptă cu granzii lactatelor

Articolul următor

Danezii de la Ingleby exploatează mii de hectare în Timiș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share