București Real Estate Ultimele stiri

Portland Trust dezvăluie noul simbol al Oregon Park

  • Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust a dezvelit astăzi statuia simbol al celui mai nou proiect din București, marcând o nouă etapă pentru Oregon Park
  • Lucrarea de artă marchează Centenarul Marii Uniri, precum și 100 de ani de la încheierea Primul Război Mondial
  • Oregon Park a fost preluat recent de Lion’s Head Investments, prima investiție a companiei pe piața românească

Strâns legat de mari evenimente celebrate în 2018, anul în care România sărbătorește centenarul Marii Uniri, Portland Trust a dezvelit statuia care va marca identitatea complexului de birouri multi-premiat Oregon Park.

Astăzi, 28 iunie, sculptura realizată de artistul britanic Colin Spofforth a fost admirată pentru prima dată de oaspeții și rezidenții Oregon Park, în cadrul unui eveniment informal, în prezența echipei de managment a Portland Trust.

Clădirile de birouri de clasă A dezvoltate de Portland Trust și Ares Management au fost achiziționate recent de Lion’s Head Investments. Aceasta este prima investiție pe piața imobiliară românească a companiei rezultate din asocierea de tip joint-venture dintre Old Mutual Property și AG Capital și este cea mai mare achiziție a unui activ individual.

Oregon Park este ultimul dintre cele trei mari proiecte de clădiri de birouri dezvoltate în zonă, după Floreasca Park și Floreasca 169. Amplasarea complexului a inspirat și tema acestei lucrări de artă numite “Voluntarul”: un soldat turnat în bronz. Cartierul Pipera face parte din zona Voluntari, denumire dată de soldații voluntari din Transilvania și Bucovina care s-au stabilit aici după Primul Război Mondial. În semn de apreciere pentru eroismul și curajul lor, Guvernul le-a oferit suprafețe de teren în Nordul Bucureștiului, pentru a-și construi case.

Alegerea temei este strâns legată și de celebrarea centenarului Marii Uniri, precum și a 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial. În ceea privește stilul, lucrarea este un tribut adus unei arte cu tradiție în România, cea a păpușarilor: soldatul, îmbrăcat în uniformă, este modelat în așa fel încât să pară sculptat în lemn. Așezat pe un soclu de piatră, are o înălțime de 2 metri și cântărește 240 de kg.

„Uneori, celebrăm succesul unui proiect cu o lucrare de artă – cu atât mai mult cu cât există un motiv bun, cum este și cazul aici. Oregon Park este un proiect uriaș pentru noi și merită un simbol plin de semnificații care să cinstească memoria soldaților care au luptat pentru a schimba lumea în care trăiau”, a declarat Robert Neale, Managing Director al Portland Trust.

Colin Spofforth este un cunoscut sculptor britanic ale cărui opere, foarte iubite, pot fi regăsite în numeroase spații publice din Europa. În Europa de Est, a realizat lucrări renumite, precum The Winged Lion, în Praga, și The Six White Mice, în Bratislava.

Oregon Park cuprinde trei clădiri de birouri ce vor ocupa o suprafață închiriabilă de circa 70.000 m2, toate certificate BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology), cu calificativul “Excelent”. Primele două clădiri (A și B) sunt finalizate și au fost închiriate în totalitate de mari companii internaționale, iar cea de-a treia (C) se află în construcție, cu termen de finalizare în primăvara lui 2019. Clădirea B a câștigat recent premiul CEEQA pentru „Clădirea Anului în Sud-Estul Europei în 2018”.

Portland Trust este o companie importantă de dezvoltare imobiliară din Europa Centrală, care a fost înfiinţată în anul 1997.

Activă în România și Republica Cehă, compania a realizat o gamă largă de proiecte imobiliare, de la supermarketuri și centre comerciale regionale, la clădiri de birouri și parcuri industriale și logistice.

Portland Trust a construit până în prezent peste 600.000 m2 închiriabili de spații comerciale noi. Compania are în construcție în cursul acestui an aproximativ 100.000 m2 de spații noi de birouri.

Portland Trust este dedicat unor politici de mediu clare și simple prin folosirea materialelor naturale locale, pe cât posibil, conceperea clădirilor într-o manieră fundamental eficientă, implementarea unor tehnologii moderne și eficiente și aderarea la regulamentele locale și internaționale privind eficiența energetică. Scopul este dezvoltarea unor clădiri care se integrează armonios în mediul înconjurător și minimizează impactul asupra acestuia. Compania a câștigat numeroase premii pentru design și sustenabilitate.

Related posts

Banca Transilvania, avans de 33,6% al profitului net în primul semestru, până la 662,7 milioane lei

Stefana Muresan

O nouă companie aeriană operează zboruri spre și dinspre Germania, de pe Aeroportul Timișoara

redactia

Succes la prima ediție de Mănăștur a Târgului Produs de Cluj

Nora Dumitrescu

Restructurare la fabricile Silcotub, din 1 iulie

Nora Dumitrescu

B | RALF 2016, cu Emil Dumitru, Președintele PRO AGRO: Este esențial să fim prezenți la masa discuțiilor

Demo Metal, Smart Industry 2018

redactia

COS Romania la 20 de ani

redactia

Investiție de peste 3 milioane de euro într-o fabrică de ambalaje de carton, în parcul industrial Bistriţa Sud

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Cuvântul cheie: fondurile europene, pentru cel mai mare proiect de regenerare urbană din România

Transilvania Business

Sondaj FintechOS: Industria financiară nu va putea supraviețui fără transformare digitală – o necesitate pentru a fi competitivă

Ion Surdu

Al patrulea oraș din țară în care Astra Vagoane Călători nu are competitor

redactia

Ce­macon, profit de 14 mil. de lei, în nouă luni

Stefana Muresan

Fitch a confirmat ratingurile pentru creditele pe termen lung ale municipiului Oradea

Stefana Muresan

IMM-urile vor ajutor de stat, amânarea unor contribuţii şi finanţări cu dobânzi „0”

Traian Dan

Ungurii mai fac un pas pentru TGV-ul Budapesta – Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

Energynomics organizează la Brașov primul eveniment al anului dedicat eficienței energetice

Ligia Voro

Orașul Sovata, noi proiecte de dezvoltare

Florin Marcel

Camerele de Comerț din Maramureș și Bihor au intrat în Euroregiunea Carpatia

Nora Dumitrescu

Drama copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate, alinată cu ajutorul proiectelor cu bani europeni

redactia

Enel intră pe piața serviciilor financiare digitale și a serviciilor bancare mobile

Ion Surdu

S-a lansat licitația pentru reamenajarea Pieței Magnoliei din Oradea

Traian Dan

Pesticide: Comisia a interzis Lituaniei și României să acorde autorizații de urgență nejustificate pentru substanțe dăunătoare albinelor

Papuc Irina

Maestro Business Center, achizitie a First Property Group

Stefana Muresan

IMM-urile propun un program de măsuri pentru relansarea economică a României

Traian Dan

Leave a Comment