București Real Estate Ultimele stiri

Portland Trust dezvăluie noul simbol al Oregon Park

  • Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust a dezvelit astăzi statuia simbol al celui mai nou proiect din București, marcând o nouă etapă pentru Oregon Park
  • Lucrarea de artă marchează Centenarul Marii Uniri, precum și 100 de ani de la încheierea Primul Război Mondial
  • Oregon Park a fost preluat recent de Lion’s Head Investments, prima investiție a companiei pe piața românească

Strâns legat de mari evenimente celebrate în 2018, anul în care România sărbătorește centenarul Marii Uniri, Portland Trust a dezvelit statuia care va marca identitatea complexului de birouri multi-premiat Oregon Park.

Astăzi, 28 iunie, sculptura realizată de artistul britanic Colin Spofforth a fost admirată pentru prima dată de oaspeții și rezidenții Oregon Park, în cadrul unui eveniment informal, în prezența echipei de managment a Portland Trust.

Clădirile de birouri de clasă A dezvoltate de Portland Trust și Ares Management au fost achiziționate recent de Lion’s Head Investments. Aceasta este prima investiție pe piața imobiliară românească a companiei rezultate din asocierea de tip joint-venture dintre Old Mutual Property și AG Capital și este cea mai mare achiziție a unui activ individual.

Oregon Park este ultimul dintre cele trei mari proiecte de clădiri de birouri dezvoltate în zonă, după Floreasca Park și Floreasca 169. Amplasarea complexului a inspirat și tema acestei lucrări de artă numite “Voluntarul”: un soldat turnat în bronz. Cartierul Pipera face parte din zona Voluntari, denumire dată de soldații voluntari din Transilvania și Bucovina care s-au stabilit aici după Primul Război Mondial. În semn de apreciere pentru eroismul și curajul lor, Guvernul le-a oferit suprafețe de teren în Nordul Bucureștiului, pentru a-și construi case.

Alegerea temei este strâns legată și de celebrarea centenarului Marii Uniri, precum și a 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial. În ceea privește stilul, lucrarea este un tribut adus unei arte cu tradiție în România, cea a păpușarilor: soldatul, îmbrăcat în uniformă, este modelat în așa fel încât să pară sculptat în lemn. Așezat pe un soclu de piatră, are o înălțime de 2 metri și cântărește 240 de kg.

„Uneori, celebrăm succesul unui proiect cu o lucrare de artă – cu atât mai mult cu cât există un motiv bun, cum este și cazul aici. Oregon Park este un proiect uriaș pentru noi și merită un simbol plin de semnificații care să cinstească memoria soldaților care au luptat pentru a schimba lumea în care trăiau”, a declarat Robert Neale, Managing Director al Portland Trust.

Colin Spofforth este un cunoscut sculptor britanic ale cărui opere, foarte iubite, pot fi regăsite în numeroase spații publice din Europa. În Europa de Est, a realizat lucrări renumite, precum The Winged Lion, în Praga, și The Six White Mice, în Bratislava.

Oregon Park cuprinde trei clădiri de birouri ce vor ocupa o suprafață închiriabilă de circa 70.000 m2, toate certificate BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology), cu calificativul “Excelent”. Primele două clădiri (A și B) sunt finalizate și au fost închiriate în totalitate de mari companii internaționale, iar cea de-a treia (C) se află în construcție, cu termen de finalizare în primăvara lui 2019. Clădirea B a câștigat recent premiul CEEQA pentru „Clădirea Anului în Sud-Estul Europei în 2018”.

Portland Trust este o companie importantă de dezvoltare imobiliară din Europa Centrală, care a fost înfiinţată în anul 1997.

Activă în România și Republica Cehă, compania a realizat o gamă largă de proiecte imobiliare, de la supermarketuri și centre comerciale regionale, la clădiri de birouri și parcuri industriale și logistice.

Portland Trust a construit până în prezent peste 600.000 m2 închiriabili de spații comerciale noi. Compania are în construcție în cursul acestui an aproximativ 100.000 m2 de spații noi de birouri.

Portland Trust este dedicat unor politici de mediu clare și simple prin folosirea materialelor naturale locale, pe cât posibil, conceperea clădirilor într-o manieră fundamental eficientă, implementarea unor tehnologii moderne și eficiente și aderarea la regulamentele locale și internaționale privind eficiența energetică. Scopul este dezvoltarea unor clădiri care se integrează armonios în mediul înconjurător și minimizează impactul asupra acestuia. Compania a câștigat numeroase premii pentru design și sustenabilitate.

Related posts

POZITIV TB: Melinda Morariu – „Este vitală continuarea proiectelor pe Fonduri Europene”

Traian Dan

Portland Trust și Ares Management LP au vândut complexul de birouri Oregon Park către Lion’s Head Investments

Stefana Muresan

Majoritarii de la MedLife au vândut într-o singură şedinţă acţiuni de 13,2 mil. lei

Stefana Muresan

Colliers, manager nou pentru Europa Centrala si de Est (ECE)

Ionut Oprea

Proiecte pe fonduri europene de 39 miliarde de euro, contractate aproape 21 de miliarde, la nivel național

Stefana Muresan

Premieră în România: Consiliul Județean Cluj preia un spital privat

Nora Dumitrescu

George Copos investește încă șase milioane de euro în Poiana Brașov

Stefana Muresan

TRAP TRAP – brandul autohton inspirat din ecvestru

Ionut Oprea

CNAIR: S-a semnat contractul cu italienii de la Tirrena Scavi pentru proiectarea şi execuţia variantei de ocolire sud a Timișoarei, contract de 58 de mil. euro fără TVA

redactia

Arhitecții din România dezbat viitorul noilor cartiere la Cluj

Nora Dumitrescu

Reabilitarea fostului cinematograf Libertatea din Oradea, 5 milioane de euro, din fonduri europene

Stefana Muresan

Timişoara, legată printr-o pistă de biciclete de localitățile aflate pe o rază de 20 km

Stefana Muresan

TRENCHLESS ROMANIA AWARDS, singura sesiunea de premiere pentru tehnologii trenchless din Europa de Est!

Stefana Muresan

Estimare pentru Black Friday 2019: Românii vor cumpăra online în valoare de 1,2 miliarde de lei

Papuc Irina

Baia Mare a pierdut bătălia pentru Capitala Europeană a Tineretului

Nora Dumitrescu

Inaugurări de pandemie. Profi a avut cele mai multe în Ardeal

Nora Dumitrescu

ATENOR announces the obtaining of the Building Permit for @EXPO project

Ionut Oprea

The MBC network is extended in Tirgu Mures

redactia

Transgaz, profit în creştere cu 21% în 9 luni

Stefana Muresan

Bosch Service Solutions își mută operațiunile într-o nouă clădire de birouri din Timișoara

redactia

România a depăşit Ungaria şi Polonia la producţia de automobile în 2018

Stefana Muresan

ARL Cluj a finalizat varianta de ocolire a municipiului Carei. Investiție totală de peste 70 mil. lei

redactia

Ian Worboys – “Industry Professional of the Year”

Therme București obține cel mai înalt nivel de certificare LEED® pentru o construcție nouă

Stefana Muresan

Leave a Comment