București Real Estate Ultimele stiri

Portland Trust dezvăluie noul simbol al Oregon Park

  • Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust a dezvelit astăzi statuia simbol al celui mai nou proiect din București, marcând o nouă etapă pentru Oregon Park
  • Lucrarea de artă marchează Centenarul Marii Uniri, precum și 100 de ani de la încheierea Primul Război Mondial
  • Oregon Park a fost preluat recent de Lion’s Head Investments, prima investiție a companiei pe piața românească

Strâns legat de mari evenimente celebrate în 2018, anul în care România sărbătorește centenarul Marii Uniri, Portland Trust a dezvelit statuia care va marca identitatea complexului de birouri multi-premiat Oregon Park.

Astăzi, 28 iunie, sculptura realizată de artistul britanic Colin Spofforth a fost admirată pentru prima dată de oaspeții și rezidenții Oregon Park, în cadrul unui eveniment informal, în prezența echipei de managment a Portland Trust.

Clădirile de birouri de clasă A dezvoltate de Portland Trust și Ares Management au fost achiziționate recent de Lion’s Head Investments. Aceasta este prima investiție pe piața imobiliară românească a companiei rezultate din asocierea de tip joint-venture dintre Old Mutual Property și AG Capital și este cea mai mare achiziție a unui activ individual.

Oregon Park este ultimul dintre cele trei mari proiecte de clădiri de birouri dezvoltate în zonă, după Floreasca Park și Floreasca 169. Amplasarea complexului a inspirat și tema acestei lucrări de artă numite “Voluntarul”: un soldat turnat în bronz. Cartierul Pipera face parte din zona Voluntari, denumire dată de soldații voluntari din Transilvania și Bucovina care s-au stabilit aici după Primul Război Mondial. În semn de apreciere pentru eroismul și curajul lor, Guvernul le-a oferit suprafețe de teren în Nordul Bucureștiului, pentru a-și construi case.

Alegerea temei este strâns legată și de celebrarea centenarului Marii Uniri, precum și a 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial. În ceea privește stilul, lucrarea este un tribut adus unei arte cu tradiție în România, cea a păpușarilor: soldatul, îmbrăcat în uniformă, este modelat în așa fel încât să pară sculptat în lemn. Așezat pe un soclu de piatră, are o înălțime de 2 metri și cântărește 240 de kg.

„Uneori, celebrăm succesul unui proiect cu o lucrare de artă – cu atât mai mult cu cât există un motiv bun, cum este și cazul aici. Oregon Park este un proiect uriaș pentru noi și merită un simbol plin de semnificații care să cinstească memoria soldaților care au luptat pentru a schimba lumea în care trăiau”, a declarat Robert Neale, Managing Director al Portland Trust.

Colin Spofforth este un cunoscut sculptor britanic ale cărui opere, foarte iubite, pot fi regăsite în numeroase spații publice din Europa. În Europa de Est, a realizat lucrări renumite, precum The Winged Lion, în Praga, și The Six White Mice, în Bratislava.

Oregon Park cuprinde trei clădiri de birouri ce vor ocupa o suprafață închiriabilă de circa 70.000 m2, toate certificate BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology), cu calificativul “Excelent”. Primele două clădiri (A și B) sunt finalizate și au fost închiriate în totalitate de mari companii internaționale, iar cea de-a treia (C) se află în construcție, cu termen de finalizare în primăvara lui 2019. Clădirea B a câștigat recent premiul CEEQA pentru „Clădirea Anului în Sud-Estul Europei în 2018”.

Portland Trust este o companie importantă de dezvoltare imobiliară din Europa Centrală, care a fost înfiinţată în anul 1997.

Activă în România și Republica Cehă, compania a realizat o gamă largă de proiecte imobiliare, de la supermarketuri și centre comerciale regionale, la clădiri de birouri și parcuri industriale și logistice.

Portland Trust a construit până în prezent peste 600.000 m2 închiriabili de spații comerciale noi. Compania are în construcție în cursul acestui an aproximativ 100.000 m2 de spații noi de birouri.

Portland Trust este dedicat unor politici de mediu clare și simple prin folosirea materialelor naturale locale, pe cât posibil, conceperea clădirilor într-o manieră fundamental eficientă, implementarea unor tehnologii moderne și eficiente și aderarea la regulamentele locale și internaționale privind eficiența energetică. Scopul este dezvoltarea unor clădiri care se integrează armonios în mediul înconjurător și minimizează impactul asupra acestuia. Compania a câștigat numeroase premii pentru design și sustenabilitate.

Related posts

Compania de transport, distribuţie şi logistică Aquila Ploiesti a cumparat distribuitorul Agrirom din Arad, cu afaceri de 44 milioane euro

redactia

Lidl va finanța restaurarea “Versailles-ului Transilvaniei”

Nora Dumitrescu

Eurostat: România a exportat în UE vin în valoare de 25 milioane de euro

Papuc Irina

Venituri în creștere cu 5% pentru Digi Comunication NV pe trimestrul doi 2020

Traian Dan

Front de lucru pentru constructori! Noi exproprieri pentru traseul Secțiunii 2A Ogra – Câmpia Turzii

Stefana Muresan

Thagora anunță în luna septembrie evenimentul anului pentru industria mobilei și interioarelor auto

Nicolae Pop

Ministerul Agriculturii analizează măsuri de plafonare a prețului la produsele de bază

redactia

China is already on a recovering trend after the Covid-19 outbreak

Papuc Irina

Iulius Mall, redeschis pe bucăți. Liber la terase

Nora Dumitrescu

PressHub.ro/BaniEuropeni: Al doilea seminar dedicat jurnaliștilor locali în proiectul “Cohesion Policy in Romania”

redactia

Bihorul, în topul clasamentelor turistice în perioada 01.01 – 30.09.2020

Traian Dan

Schaffer – cele mai performante încărcătoare frontale din România

Stefana Muresan

Parlamentul obligă Guvernul să facă ”Autostrada Unirii”

Stefana Muresan

#Viața după COVID-19. Chestionar pentru un set de soluții pentru mediul de afaceri

Traian Dan

ADR Centru: Contracte de 200% la reabilitarea infrastructurii si 120% la patrimoniu

Stefana Muresan

Academia IMPACT, program complex de transFORMARE pentru profesori

Ligia Voro

Continuă înscrierile la FOREN 2020

Ligia Voro

100.000 euro pentru pensiuni și restaurante prin programul „ELECTRIC UP”

Traian Dan

Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj SA execută centura Săcueniului

Traian Dan

Firma românească FintechOS primeşte o investiţie de 14 milioane dolari

Papuc Irina

Amar pentru mierea românească

Traian Dan

Acoperire națională a aplicației Regista: peste 300 de primării și companii din România folosesc aplicația de registratură și managementul documentelor

Nicolae Pop

Turiștii străini ocolesc Transilvania

Nora Dumitrescu

„Stradale” se deschide in Oregon Park

Transilvania Business

Leave a Comment