Alba Bistrița-Năsăud Mureș Turism Ultimele stiri

„Via Transilvanica”, turism la pas prin judeţul Mureş

Ovidiu Dancu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, a semnat recent, la Alba Iulia, alături de reprezentanţi ai altor zece judeţe din România şi în prezenţa unor reprezentanţi ai Ministerului Turismului şi ai Preşedinţiei României, Memorandumul de demarare a proiectului „Via Transilvanica”, iniţiat în premieră pentru România de Asociaţia Tăşuleasa Social din Bistriţa Năsăud.
Mesaj de unitate, în Anul Centenarului
Potrivit prevederilor Memorandumului, Asociaţia Tăşuleasa Social se angajează să elaboreze detaliile proiectului „Via Transilvanica”, să realizeze managementul proiectului, să implementeze proiectul, să asigure promovarea proiectului şi să asigure sustenabilitatea pe termen lung a proiectului, iar autorităţile publice locale şi centrale se angajează să sprijine realizarea proiectului, în conformitate cu legislaţia din vigoare, să promoveze proiectul şi să contribuie la sustenabilitatea pe termen lung a proiectului.
„În data de 12 iunie, a avut loc la Alba Iulia o întâlnire organizată de Asociaţia Tăşuleasa Social, în colaborare cu Consiliul Judeţean Alba şi Consiliul Judeţean Bistriţa – cele două Consilii Judeţene promotoare a proiectului în care sunt implicate 11 Consilii Judeţene, prilej cu care a fost semnat Memorandumul de colaborare care presupune asumarea de către fiecare judeţ a realizării traseului pe partea administrativă care îi aparţine. Traseul este unul simbolic, de la Drobeta Turnu Severin până la Putna, cuprinde mai multe zone geografice ale României. Fiind lansat în Anul Centenarului, mesajul proiectului este de unire a românilor prin acest drum care străbate de la un capăt la altul România”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Ovidiu Dancu.
Principele Nicolae al României, promotor al proiectului
Proiectul „Via Transilvanica” îi are ca promotori pe actorul Marcel Iureş, Principele Nicolae al României, Mircea Miclea, fost ministru al Învăţământului, Tibi Uşeriu şi Toma Coconea şi îşi propune să amenajeze un drum turistic care să străbată Transilvania, de la Drobeta Turnu Severin până în Bucovina, astfel încât cei 950 de kilometri ai traseului să pună în valoare bogăţiile cultural-istorice şi naturale ale ţinutului transilvănean şi să poată fi parcurşi prin drumeţie la pas, călare sau cu bicicleta.
Traseu simbolic
Traseul începe de la Drobeta Turnu Severin, locul pe unde a intrat în ţară Regele Carol I întemeind România Modernă. Prin Munţii Cerne, drumul ajunge la davele dacice, înălţându-se la Sarmisegetuza Regia. Din in inima ţării, traseul leagă capitala Marii Uniri de Bucovina până la Putna, unde se odihneşte Ştefan cel Mare.
Reprezentanţii Asociaţiei Tăşuleasa Social au împărţit traseul în şapte regiuni una dintre acestea numindu-se „Călimani”. Traseul porneşte de la Sovata, trece peste Dealurile Mureşului spre Reghin şi se îndreaptă către Monor, Posmuş şi Şieu. De la Orheiu Bistriţei, drumul urcă spre Munţii Călimani în dreptul localităţii Bistriţa Bârgăului, prin Valea Bistriţei, spre Pasul Tihuţa.
Alex TOTH

Related posts

180 mil. lei pentru susținerea producției de roșii românești

Stefana Muresan

Rusia va avea consulat la Șimleu Silvaniei

Nora Dumitrescu

Pensiunea Ovidiu & Paula, oază de relaxare la poalele Munţilor Gurghiu

Stefana Muresan

Inserția pe piața muncii – vectorul învățământului terțiar

redactia

Start pentru programul “Litoralul pentru toti”

Stefana Muresan

Pălinca din Satu Mare, pe lista produselor pentru atestare de UE

redactia

Gran Via finalizează Timișoara 58

Papuc Irina

NIS Petrol, companie deținută de Gazprom, a găsit acumulări de hidrocarburi in Timiș

Stefana Muresan

Proclamație a statului Ohio dedicată Centenarului României

Stefana Muresan

Autoliv atrage tot mai mulţi ingineri în Tech Center-ul său de la Braşov

redactia

Este gata metodologia ce permite colectarea de plasmă de la donatorii vindecați de COVID-19 și utilizarea acesteia pentru pacienții critici din secțiile ATI

Papuc Irina

Mureș: Cea mai mare fabrică de amestecuri de furaje din România, în Sânpaul. Investiție de 15 milioa­ne de euro

Stefana Muresan

Încă 50.000 de euro de la GapMinder pentru startupul cu cea mai accelerată evoluție

Ligia Voro

Alianța Vestului – primele măsuri: abonamentele pentru parcare și cele pe mijloacele de transport în comun, valabile pe raza celor patru orașe

redactia

Bega Business Center – in December 2017

Ionut Oprea

Din toamnă, pe autostradă de la Nădăşelu la Câmpia Turzii. Tirrena Scavi a instalat grinzile pe viaductul Gilău

Stefana Muresan

Gusturile Verii – evenimentul gustos al lunii august, organizat la Sibiu

Ligia Voro

Skanska sells office building in Warsaw, Poland, for EUR 98 M, about SEK 1.0 billion

Ion Surdu

UBB a depășit pragul anului 2016 la înscrierile pentru admiterea la facultate

Stefana Muresan

Numărul locuinţelor asigurate obligatoriu a crescut cu 2,61% în luna februarie: cele mai multe, în mediul urban

Papuc Irina

Târgul de Crăciun Oradea își va deschide porțile în 29 noiembrie

Traian Dan

NTT DATA, investiții de peste 100.000 de euro în noul sediu din Sibiu

Stefana Muresan

ABSL Romania announces the 6th edition of the Annual Conference: Romania at the Forefront of Innovation. Entering the Gates of Tomorrow

redactia

Banca Transilvania vrea să preia restul de 33,23% din acţiunile Victoriabank

Stefana Muresan

Leave a Comment