Agricultura Ultimele stiri

Cooperativa Țara Mea începe livrarea de roșii românești

70 de tone de roșii românești pe saptămână livrează Cooperativa Țara Mea în acest moment. Legumele provin din 7 bazine legumicole de 5000 ha și au cea mai bună calitate autohtonă. Începand cu săptămâna viitoare, Țara Mea va livra și celebrul soi autohton Inimă de Bou.
Romania are cele mai bune bazine legumicle si cea mai slaba producție integrată
„Să strângem fermierii, să îi ajutăm să se înscrie în cooperative agricole și să vândă sub același brand au fost adevăratele provocări cu care ne-am confruntat în acest proiect. România are bazine legumicole de o calitate incontestabilă și, de-abia din acest an, 3% dintre acestea fac producție integrată sub marca Țara Mea. Din păcate, încă întâmpinăm reticențe la implementarea proiectelor de „legalizare” și dezvoltare a producției românești, motiv pentru care e foarte important să informăm constant fermierii și publicul larg despre beneficiile individuale și macroeconomice pe care le aduc. E nevoie să înțelegem că vânzarea din producția proprie a țării și valorificarea potențialului agriculturii românești sunt procese la care participă fiecare cetățean în parte zilnic (fie prin vânzare, fie prin intermeiere sau cumpărare) și din urma cărora care câștigăm o piață controlată atât din punct de vedere al calității, cât și al prețurilor.” (Florin Burculescu, președinte Cooperativa Țara Mea)
Cele 7 bazine legumicole sunt situate în județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Galați și Ialomița. Acestea însumează 5000 ha de teren și reprezintă 3% din totalul bazinelor legumicole româneși.
Inimă de bou – soiul românesc pe cale de dispariție
Din cele mai vechi timpuri, țăranii cultivau pe teritoriul țării noastre tomata „Inimă de bou”, însă, de-a lungul istoiei această sămânță s-a pierdut. De curând însă, a fost recuperată dintr-o bancă de semințe din Germania. „Inima de bou” este un soi tradițional foarte gustos și apreciat în întreaga lume, lucru dovedit de faptul că unele popoare au încercat să creeze un soi asemănător ca formă și gust. Tomta are un gust dulce și răcoritor și, mai mult decât atât, este foarte rezistent la secetă. Numele soiului provine de la forma fructului, care arată ca inimă de bovină și chiar poate ajunge la greutatea uneia.
„Încă de anul trecut, Țara Mea a încercat readucerea pe piață a soiului românesc de roșii „Inimă de Bou”, care este complet diferit de franțuzescul „coeur de beuf”. Însă, spre surprinderea noastră, nu existau semințe în cantitate suficientă. Am întâmpinat numeroase piedici, pentru că multe semințe erau hibrid, altele nu erau suficient de rezistente sau nu erau autentice. Am căutat acel gust tradițional, pe care mi-l aminteam din copilărie, de la bunici, în multe gospodării, de la fermieri mari la gospodării propriu-zise. A durat un an până am reușit, efectiv, să punem la punct toate detaliile. Dar sunt mandru că, în sfârșit, voi putea cumpăra cu încredere roșii sănătoase și gustoase, pentru copilul meu, din hypermarket.” (Florin Burculescu, Președinte Cooperativa Țara Mea)
Cooperativa agricolă „Ţara Mea” livrează deja săptămânal 8 tone de ardei gras, 40 de tone de castraveți, 60 de tone de cartofi și 13 tone de ceapă verde către rafturile hypermarket-urilor.
Tara Mea activează astăzi cu aproximativ 500 de fermieri o serie de activităţi de la cultivarea legumelor , la procesarea lactatelor și a cărnii de porc şi pasăre. Scopul Cooperativei este, pe de o parte, să crească producția și consumul de produse românești, autohtone și sănătoase, cu o calitate net superioară celor din import, și pe de altă parte, să susțină o creștere economică sănătoasă atât pentru producătorii români cât și pentru economia țării. Astăzi, Kaufland România este principala „piață de desfacere” a cooperativei.

Related posts

Proiectul de 355 de milioane de euro al Companiei de Apă „Someș”, aprobat de CE

Ligia Voro

Sălăjenii cer bani de la Compania de Investiții să își modernizeze drumurile

Nora Dumitrescu

Transilvania poate arăta României cum se poate transforma cu investiții de 2 miliarde de euro

Stefana Muresan

TCI Cluj va reabilita energetic un simbol al Zalăului

Nora Dumitrescu

Iniţiativele de dezvoltare ale NTT Group

Stefana Muresan

Lucian Anghel (BVB): "Dacă bursa ar fi un barometru, putem spune că economia românească a duduit în 2017"

Stefana Muresan

Fabrica Bosch din Blaj atinge pragul de 25 milioane de senzori de oxigen

Papuc Irina

21 de soluţii inteligente de la Cluj IT Cluster pentru Alba Iulia Smart City 2018

Stefana Muresan

Polii business-ului românesc. Topul firmelor pe județe, după cifra de afaceri

Stefana Muresan

Autostrada Iernut – Chețani, aproape de finalizare

Nora Dumitrescu

AB | Vin de casa cu must de la Jidvei

Transilvania Business

Maramureșul a aderat la rețeaua regiunilor transfrontaliere

Nora Dumitrescu

AHK Industrial Suppliers Forum 2020 – Cel mai mare târg virtual din Europa dedicat furnizorilor

Nicolae Pop

Parcare de 4,5 milioane de euro în centrul municipiului Oradea

Stefana Muresan

Studiul metroului de Cluj va fi făcut de italieni și francezi

Nora Dumitrescu

Casa Darvas – La Roche va fi deschisă ca secție muzeală Art Nouveau în august

Traian Dan

Clujul va avea o bază de agrement de 43 mil. euro, pe 12 hectare de teren

Stefana Muresan

Tesla vine în România, în 2019. Informația a fost confirmată de Elon Musk

redactia

Banca Transilvania şi PTP Online lansează în Cluj-Napoca facilitatea de plată cu telefonul a călătoriilor cu transportul public

redactia

Excelenţa, răsplătită la Ziua Naţională a Bălţatei

Ligia Voro

Peste 95.000 de locuitori de la nordul județului Sibiu vor avea acces la apă și canalizare cu ajutorul fondurilor europene

Ion Surdu

ATP Exodus va face verificări gratuite mașinilor din lupta cu coronavurusul

Nora Dumitrescu

Deputatul Valeriu Steriu propune scutirea jurnaliştilor de la plata impozitului pe venit

redactia

Business Days București repune pe agendă un subiect major:  rolul oamenilor de afaceri în construcția proiectului de țară

Ionut Oprea

Leave a Comment