Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Topul afacerilor din Zona industrială vest a Sibiului

Cu un număr mediu de aproape 3.000 de angajați în cursul ultimului an financiar încheiat, o companie chinezească a devenit, oficial, cel mai mare angajator din Zona industrială vest a Sibiului. Celelalte locuri din clasamentul ordonat în funcție de numărul de angajați sunt ocupate de companiile nemțești, scrie turnulsfatului.ro.
Potrivit sursei citate, în realitate, cel mai mare angajator din Zona industrială vest este Continental AG. Doar că, în cazul celor de la Continental AG, Ministerul Finanțelor nu a mai publicat datele financiar-contabile de peste doi ani, ultimele rezultate financiare disponibile fiind cele din anul 2015. În 2015, Continental AG a încheiat anul cu o cifră de afaceri de 2,6 miliarde de lei, un profit de peste 80 de milioane de lei și un număr mediu de angajați de 2.870.
Compania japoneză de perne pentru airbaguri Takata a fost cumpărată de americanii de la Key Safety Systems, al căror pachet majoritar de acțiuni este deținut de chinezii de la Joyson.
Potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor pentru anul financiar 2017, pe poarta celor de la Joyson Electronics au intrat 2.951 de angajați (în medie) în fiecare zi.
Media este cu aproape 100 mai mare decât cea înregistrată de către Marquardt Schaltsysteme (2.874 de angajați, în medie).
Al treilea cel mai mare angajator din ZIV este NTN SNR Rulmenți, care de anul trecut a depășit pragul de 1.000 de angajați. Raportul financiar-contabil publicat de Ministerul Finanțelor pentru cei de la NTN SNR indică un număr mediu de 1.098 de angajați în cursul anului 2017.
Cu excepția a șase companii străine din ZIV (Harting, Brandl RO, Biomin, Kendrion și Sirfit), toate marile societăți au înregistrat creșteri de personal, precizează sursa citată.
Între cele aproape 30 de mari companii se disting, însă, câteva ale căror creștere de personal iese în evidență. Este vorba de Ifm Efector (fabrică de senzori industriali) și Jaeggi Industries (producător de echipamente de ventilație și frigorifice, reprezentat fiscal de Güntner).
Creștere demnă de remarcat în ceea ce privește numărul mediu de angajați a avut și Bramac, compania producătoare de sisteme de acoperiș prezentă de 14 ani pe piața din Sibiu. Austriecii au crescut cu mai bine de 50% echipa, înregistrând anul trecut o medie de 122 de angajați.
Raportat la cifrele oficial anunțate, Marquardt este cea mai mare companie din Zona industrială vest. A înregistrat atât cea mai mare cifră de afaceri (peste 1,5 miliarde de lei, în creștere cu opt procente față de anul anterior), cât și cel mai mare profit – 22,8 milioane de lei.
A doua companie în topul cifrelor de afaceri obținute în Zona industrială vest a Sibiului este cea a chinezilor de la Joyson (474 de milioane de lei), urmați de Siemens (223 de milioane de lei) și Kendrion (179 de milioane de lei). Pe locul cinci sunt francezii de la NTN SNR Rulmenți, cu un rulaj de 145 de milioane de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rondocarton țintește afaceri de 100 mil. euro

Articolul următor

Cooperativa Țara Mea începe livrarea de roșii românești

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share