Industrie Sibiu Ultimele stiri

Topul afacerilor din Zona industrială vest a Sibiului

Cu un număr mediu de aproape 3.000 de angajați în cursul ultimului an financiar încheiat, o companie chinezească a devenit, oficial, cel mai mare angajator din Zona industrială vest a Sibiului. Celelalte locuri din clasamentul ordonat în funcție de numărul de angajați sunt ocupate de companiile nemțești, scrie turnulsfatului.ro.
Potrivit sursei citate, în realitate, cel mai mare angajator din Zona industrială vest este Continental AG. Doar că, în cazul celor de la Continental AG, Ministerul Finanțelor nu a mai publicat datele financiar-contabile de peste doi ani, ultimele rezultate financiare disponibile fiind cele din anul 2015. În 2015, Continental AG a încheiat anul cu o cifră de afaceri de 2,6 miliarde de lei, un profit de peste 80 de milioane de lei și un număr mediu de angajați de 2.870.
Compania japoneză de perne pentru airbaguri Takata a fost cumpărată de americanii de la Key Safety Systems, al căror pachet majoritar de acțiuni este deținut de chinezii de la Joyson.
Potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor pentru anul financiar 2017, pe poarta celor de la Joyson Electronics au intrat 2.951 de angajați (în medie) în fiecare zi.
Media este cu aproape 100 mai mare decât cea înregistrată de către Marquardt Schaltsysteme (2.874 de angajați, în medie).
Al treilea cel mai mare angajator din ZIV este NTN SNR Rulmenți, care de anul trecut a depășit pragul de 1.000 de angajați. Raportul financiar-contabil publicat de Ministerul Finanțelor pentru cei de la NTN SNR indică un număr mediu de 1.098 de angajați în cursul anului 2017.
Cu excepția a șase companii străine din ZIV (Harting, Brandl RO, Biomin, Kendrion și Sirfit), toate marile societăți au înregistrat creșteri de personal, precizează sursa citată.
Între cele aproape 30 de mari companii se disting, însă, câteva ale căror creștere de personal iese în evidență. Este vorba de Ifm Efector (fabrică de senzori industriali) și Jaeggi Industries (producător de echipamente de ventilație și frigorifice, reprezentat fiscal de Güntner).
Creștere demnă de remarcat în ceea ce privește numărul mediu de angajați a avut și Bramac, compania producătoare de sisteme de acoperiș prezentă de 14 ani pe piața din Sibiu. Austriecii au crescut cu mai bine de 50% echipa, înregistrând anul trecut o medie de 122 de angajați.
Raportat la cifrele oficial anunțate, Marquardt este cea mai mare companie din Zona industrială vest. A înregistrat atât cea mai mare cifră de afaceri (peste 1,5 miliarde de lei, în creștere cu opt procente față de anul anterior), cât și cel mai mare profit – 22,8 milioane de lei.
A doua companie în topul cifrelor de afaceri obținute în Zona industrială vest a Sibiului este cea a chinezilor de la Joyson (474 de milioane de lei), urmați de Siemens (223 de milioane de lei) și Kendrion (179 de milioane de lei). Pe locul cinci sunt francezii de la NTN SNR Rulmenți, cu un rulaj de 145 de milioane de lei.

Related posts

Comisarul UE Cecilia Malmström și ministrul Ștefan-Radu Oprea vor participa la ”Dialoguri cu cetățenii”, pe teme de comerț internațional

redactia

Investiții în valoare de 32 mil. euro în domeniul apelor, la Ineu

Stefana Muresan

Impozit zero, în primii cinci ani. Cooperativa agricolă, cea mai avantajoasă formă de fiscalizare

redactia

Circulație restricționată pe DN14A, la Iernut, pentru Autostrada 3  

Ligia Voro

Delegația Cluster Mobilier Transilvan, la cele mai mari evenimente din lume dedicate industriei mobilei

redactia

Vodafone menține românii contectați în „Cea mai performantă rețea mobilă”

Ligia Voro

Marele Premiu al Festivalului “Strugurele de Aur”, câștigat de un solist instrumentist  

Ligia Voro

Aeroportul Internaţional Baia Mare, redeschis traficului intern şi extern în iunie

Stefana Muresan

Farmacia Myriam Pharma din Cluj, deținută de familia Mureșan, afaceri de 2 mil. de euro

Stefana Muresan

Fond de investiții, lansat de Raiffeisen Asset Management: investițiile vor ține cont de mediu, comunitate și guvernanță

Papuc Irina

Investițiile în educație – cheia pentru avansarea egalității de gen în agricultură

Ligia Voro

România, cu 2,7%, s-a clasat pe locul doi în UE la creștere economică în T1 2020

Traian Dan

Gotic Media mizează pe reclama în mișcare

Traian Dan

CNAIR: 180 de kilometri de autostradă, dați în trafic până la sfârșitul anului

Stefana Muresan

NUNNER Logistics alege P3 pentru extinderea operațiunilor în România

Papuc Irina

Comunicat de presa: Incheierea proiectului “Dotarea firmei Ized Betainvest SRL cu linie tehnologica noua de producere casti de protectie”

redactia

Afacerile de debut ar putea primi finanțare suplimentară

redactia

Un nou contract de finanțare pentru Spitalul Județean de Urgență Brașov: se vor achiziționa peste 150 de echipamente medicale

Papuc Irina

Investitorii japonezi vor să se extindă în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

În martie, la Oradea sosesc primele tramvaie construite la Astra Arad

Traian Dan

Universitarii clujeni au scos prima producție de cireșe

Nora Dumitrescu

NRCC Nearshoring Guide to Romania

Ionut Oprea

77 de firme private au semnat contracte de finanțare în valoare totală de peste 26 mil. euro cu ADR Vest în cadrul Regio

Stefana Muresan

Tinerii, alături de companii și profesori, caută soluții pentru a re-Imagina lumea

Traian Dan

Leave a Comment