Industrie Sibiu Ultimele stiri

Topul afacerilor din Zona industrială vest a Sibiului

Cu un număr mediu de aproape 3.000 de angajați în cursul ultimului an financiar încheiat, o companie chinezească a devenit, oficial, cel mai mare angajator din Zona industrială vest a Sibiului. Celelalte locuri din clasamentul ordonat în funcție de numărul de angajați sunt ocupate de companiile nemțești, scrie turnulsfatului.ro.
Potrivit sursei citate, în realitate, cel mai mare angajator din Zona industrială vest este Continental AG. Doar că, în cazul celor de la Continental AG, Ministerul Finanțelor nu a mai publicat datele financiar-contabile de peste doi ani, ultimele rezultate financiare disponibile fiind cele din anul 2015. În 2015, Continental AG a încheiat anul cu o cifră de afaceri de 2,6 miliarde de lei, un profit de peste 80 de milioane de lei și un număr mediu de angajați de 2.870.
Compania japoneză de perne pentru airbaguri Takata a fost cumpărată de americanii de la Key Safety Systems, al căror pachet majoritar de acțiuni este deținut de chinezii de la Joyson.
Potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor pentru anul financiar 2017, pe poarta celor de la Joyson Electronics au intrat 2.951 de angajați (în medie) în fiecare zi.
Media este cu aproape 100 mai mare decât cea înregistrată de către Marquardt Schaltsysteme (2.874 de angajați, în medie).
Al treilea cel mai mare angajator din ZIV este NTN SNR Rulmenți, care de anul trecut a depășit pragul de 1.000 de angajați. Raportul financiar-contabil publicat de Ministerul Finanțelor pentru cei de la NTN SNR indică un număr mediu de 1.098 de angajați în cursul anului 2017.
Cu excepția a șase companii străine din ZIV (Harting, Brandl RO, Biomin, Kendrion și Sirfit), toate marile societăți au înregistrat creșteri de personal, precizează sursa citată.
Între cele aproape 30 de mari companii se disting, însă, câteva ale căror creștere de personal iese în evidență. Este vorba de Ifm Efector (fabrică de senzori industriali) și Jaeggi Industries (producător de echipamente de ventilație și frigorifice, reprezentat fiscal de Güntner).
Creștere demnă de remarcat în ceea ce privește numărul mediu de angajați a avut și Bramac, compania producătoare de sisteme de acoperiș prezentă de 14 ani pe piața din Sibiu. Austriecii au crescut cu mai bine de 50% echipa, înregistrând anul trecut o medie de 122 de angajați.
Raportat la cifrele oficial anunțate, Marquardt este cea mai mare companie din Zona industrială vest. A înregistrat atât cea mai mare cifră de afaceri (peste 1,5 miliarde de lei, în creștere cu opt procente față de anul anterior), cât și cel mai mare profit – 22,8 milioane de lei.
A doua companie în topul cifrelor de afaceri obținute în Zona industrială vest a Sibiului este cea a chinezilor de la Joyson (474 de milioane de lei), urmați de Siemens (223 de milioane de lei) și Kendrion (179 de milioane de lei). Pe locul cinci sunt francezii de la NTN SNR Rulmenți, cu un rulaj de 145 de milioane de lei.

Related posts

30 de taxe și contribuții la Fisc pot fi plătite cu cardul prin ghiseul.ro

Traian Dan

Cofinanțare europeană pentru modernizarea tronsonului de cale ferată Brașov-Sighișoara: trenurile vor atinge viteza de 160 km/h

Papuc Irina

Avem declarată oficial stare de urgență în România. Ce prevede decretul semnat de președintele Klaus Iohannis

Papuc Irina

Ferma Bioterra Doștat, aparținând omului de afaceri Mihai Miron, vrea să lanseze pe piață lapte cu proprietăţi terapeutice

redactia

Kromberg & Schubert caută chiar și peste graniță 250 de oameni pentru fabrica din Arad

Stefana Muresan

Două lansări consecutive ale Synevo la Cluj-Napoca și Brașov

Ligia Voro

Power Net Consulting va sprijini românii din Diaspora să dezvolte afaceri în România

Stefana Muresan

50 mil. euro investiți în start-up-uri de AI, până în 2025

Papuc Irina

Fabrica Helcor de la Baia Mare a intrat pe profit

Nora Dumitrescu

Fabricile Simex vor produce mobilă cu energie solară

Nora Dumitrescu

IRUM, investiţii de 1,9 milioane de euro în dezvoltarea fabricii de tractoare din Reghin

Stefana Muresan

„Comoara din Defileul Crișului Repede”, un nou film despre Pădurea Craiului

Traian Dan

CTP acquires Equest Logistic Park, expands CTPark Bucharest by 57,000 m2

Papuc Irina

CNAIR caută experți tehnici independenți pentru comisiile de evaluare

Traian Dan

Germanii de la Bosch caută peste 300 de oameni pentru fabrica din Jucu

Stefana Muresan

Soluții inovative pentru industria laptelui și a cărnii prezentate de firmele clujene la Expo-Conferința Meat.Milk

Stefana Muresan

Florin Buicu: “Ne dorim, prin noua Lege a Sănătății, un cadru predictibil, transparent”

Stefana Muresan

HOTCO 2020, Hotel Investment Platform CEE & Caucasus

Ionut Oprea

[Enjoy Transylvania!] The Story of Wine (1)

Transilvania Business

Complex sportiv multifuncțional și de agrement construit la Oradea

Traian Dan

KFC România a oprit mașinile de gheață din toate restaurantele sale și a pornit o investigație internă, după controlul ANPC

Papuc Irina

Autostrada feroviară spre Ungaria își repornește lucrările

Nora Dumitrescu

Parc inteligent în loc de poligon în Florești

Nora Dumitrescu

NTT DATA, noul sponsor al echipei de fotbal CFR Cluj

Stefana Muresan

Leave a Comment