Auto Ultimele stiri

Joint Venture-ul OSRAM Continental își începe activitatea

*Procedurile de negociere și aprobare au fost finalizate cu succes
*Compania nouă va purta numele OSRAM Continental GmbH; a început activitatea la nivel mondial în 2 iulie 2018
*Integrare perfectă a luminii, a senzorilor și a electronicii pentru a stimula dezvoltarea soluțiilor inteligente de iluminare în sectorul auto
Joint venture-ul OSRAM Continental GmbH, înființat de cele două companii de tehnologie Continental și Osram, și-a început activitatea. În urma finalizării cu succes a tuturor negocierilor și a emiterii aprobărilor privind achizițiile, noua companie a fost lansată conform planificării, în a doua jumătate a anului 2018.
OSRAM Continental va angaja inițial circa 1.500 de persoane în 16 locații din întreaga lume.
În România, OSRAM Continental își va desfășura activitatea în Iași. Echipa de aici va colabora cu echipe din diferite locații internaționale.
Sediul central este la München (Germania). Planul este de a muta sediul la Garching (Germania). Compania mixtă își propune să genereze vânzări anuale în intervalul de mijloc al unei sume de trei cifre, în milioane de euro. Continental și Osram dețin fiecare o participație de 50% în joint venture, care este consolidată pe deplin în cazul lui Osram.
OSRAM Continental planifică anual, pentru următorii cinci ani, rate de creștere de până la două cifre. Acest lucru se bazează pe o dezvoltare puternică a pieței pentru modulele și soluțiile de iluminat cu LED-uri, precum și pentru sistemele de iluminat cu laser și electronice asociate. Primele produse care vor fi dezvoltate de companie vor fi pregătite pentru producția în serie până în 2021.
Dirk Linzmeier, CEO al OSRAM Continental, are deja așteptări mari pentru startul joint venture-ului: „În ultimele luni, am stabilit o serie de obiective care ne vor permite să creăm o nouă companie. Aceasta va regândi viitorul iluminatului auto. Bazându-se pe aceste rădăcini puternice, OSRAM Continental ne va permite să oferim un impuls semnificativ pentru piață“.
„Prin lansarea acestui joint venture, generăm încredere că piața pentru iluminatul inteligent al autovehiculelor va continua să crească și să fie viabilă. În plus, cu echipa noastră, formată din personal de conducere și experți din ambele companii, vom crește viteza de inovare, precum și eficiența și integrarea. Aștept cu nerăbdare să colaborez cu noii noștri colegi pentru dezvoltarea de produse fascinante”, a declarat Harald Renner, director financiar și membru al conducerii OSRAM Continental GmbH.
Piața pentru iluminarea vehiculelor din industria auto este în prezent într-o perioadă de tranziție, se îndreaptă spre tehnologii de iluminat pe bază de semiconductori. Ca rezultat, software-ul și electronica devin din ce în ce mai importante și mai influente. Continental și Osram combină, prin urmare, punctele forte în fiecare dintre aceste domenii și dezvoltă module de fază de ultimă generație și soluții pentru iluminatul interior pentru producătorii de automobile.
Joint venture-ul duce iluminatul inteligent din mașină la un nou nivel
Noua companie va utiliza digitalizarea în soluțiile sale de iluminare pentru vehicule, pentru a dezvolta funcții inteligente de iluminare pentru mașini, doar dintr-o singură sursă. Prin abordarea sa optimizată de combinare a iluminatului și a electronicii inteligente, OSRAM Continental se străduiește, de asemenea, să asigure pătrunderea pe piață a tehnologiei LED în toate segmentele de vehicule.
Ca atare, compania nu folosește doar soluții bazate pe software pentru a crea un sistem configurabil de distribuție a luminii – de exemplu, pentru farurile cu lumină anti-orbire și pentru farurile cu fază lungă – ci dezvoltă și funcții inteligente de iluminare. Folosind datele de la sistemul de navigație și senzori, vehiculele echipate cu aceste soluții în viitor vor putea, de exemplu, să proiecteze mesaje de avertizare pentru ceilalți utilizatori ai drumului în timp ce conduc.

Related posts

COVID-19: Comisia Europeană oferă până la 80 de milioane de euro companiei germane CureVac, ca să dezvolte cât mai rapid un vaccin

Papuc Irina

Ministerul Apelor şi Pădurilor, lucrări de o jumătate de miliard de lei, pentru amenajarea cursurilor de apă, în 2018

redactia

Relansarea Rasei Pinzgau de Transilvania începe la Sângeorgiu de Mureș

Stefana Muresan

Cea mai veche fabrică din Cluj, Remarul 16 Februarie, cifră de afaceri de 73,5 mil. lei, în creştere cu 112%

Stefana Muresan

Măsuri anunțate de Primăria Sibiu pentru a reduce impactul economic al crizei cauzate de epidemia de COVID-19

Papuc Irina

Bosch pune în funcțiune prima rețea campus 5G

Ion Surdu

Quai Antoine Ier: superyacht lifestyle exhibition at the 2017 MYS

Ionut Oprea

Alfa Software lansează  ASiS BI, platforma de Business Intelligence pentru companii

Ligia Voro

Hidroelectrica, dividende de peste un miliard de lei

Stefana Muresan

Fabrica Timişoreana a beneficiat de investiţii de peste 100 de milioane de euro în ultimii 15 ani

Stefana Muresan

Zalăul va avea un parc de agrement de 6 milioane de lei

Nora Dumitrescu

Americanii de la Key Safety Systems, noii proprietari ai fabricilor de la Arad și Sibiu

Stefana Muresan

Aramis din Baia-Mare, producator pentru Ikea, trece pragul de 1 miliard de lei

Stefana Muresan

Europa Digitală: Cinci din 12 centre de inovare digitală selectate în România vor activa în Transilvania și Banat

Ion Surdu

Camera de Comerț Sălaj are o nouă conducere. Paul Morar, președinte

Nora Dumitrescu

Cele mai avantajoase orașe. Pe primele poziții: Braşov, Cluj-Napoca, Oradea și Sibiu

Stefana Muresan

Primăria Oradea are noi proiecte, de 300 milioane euro, pentru fonduri europene

redactia

Tarom introduce cursele Timișoara-Iași, din vară Timișoara – Cluj

Stefana Muresan

Proiectul deșeurilor din Mureș, aproape de finish  

Ligia Voro

UNTOLD 2019 va avea cea mai impresionantă producție de festival

Ligia Voro

Banca Transilvania intră pe leasingul cu mașini electrice

Nora Dumitrescu

Nouă destinație de city break de pe Aeroportul Internațional Cluj

Stefana Muresan

Patronatul PRIMER: România, pe ultimul loc în UE în privinţa consumului de medicamente

Stefana Muresan

Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR): Avem toată disponibilitatea de a colabora cu autoritățile în implementarea Strategiei Naționale de Vaccinare împotriva noului coronavirus

Nicolae Pop

Leave a Comment