Bistrița-Năsăud Cluj Industrie Ultimele stiri

Grupul TeraPlast estimează afaceri de 970 milioane de lei în acest an

Grupul TeraPlast, unul dintre cei mai mari producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor din România, ţinteşte o cifră de afaceri de 970 milioane de lei în acest an, după ce anul trecut a realizat afaceri de 422 milioane de lei, în timp ce valoarea investiţiilor efectuate de grup anul trecut a depăşit 112 milioane de lei.
”Grupul TeraPlast ţinteşte o cifră de afaceri de 970 milioane de lei, după ce anul trecut a investit masiv într-o serie de achiziţii importante, care vor avea o contribuţie majoră la rezultatele Grupului în 2018: participaţia de 67% în Depaco, fabrica de panouri sandwich TeraSteel Serbia, business-ul Politub şi secţia de reciclare PVC”, a informat joi grupul.
Grupul arată că şi-a triplat valoarea de piaţă în cei zece ani de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), fără a preciza valorile. Acţiunile TRP au fost tranzacţionate pentru prima dată la BVB pe 2 iulie 2008. În prezent, compania TeraPlast are o capitalizare de 306,77 milioane lei.
„Decizia de listare la bursă a reprezentat un pas firesc al unei companii de mărimea TeraPlast. Deşi listarea unei companii-lider de piaţă este o normalitate în Europa de Vest, pentru România era o noutate în perioada respectivă. Noi am ales, în urma analizei pieţelor mature din Europa şi a beneficiilor pe care această decizie le va aduce companiei, să facem acest pas”, a declarat Dorel Goia, preşedintele Consiliului de Administraţie TeraPlast.
Grupul TeraPlast este prezent în peste 20 de ţări europene. În octombrie 2017, Grupul TeraPlast a deschis TeraSteel Serbia, prima fabrică românească inaugurată în străinătate după 1990.
„Ne bucurăm de fiecare dată când vedem companii listate pe bursă care îşi asumă rolul de lideri într-un mediu economic extrem de competitiv. După modelul grupului TeraPlast, sperăm să vedem cât mai multe companii listate la BVB care să aibă o puternică prezenţă regională”, a spus Adrian Tănase, director general al BVB.
Prin IPO-ul TeraPlast s-au obţinut 14 milioane de euro, buget direcţionat, în primul rând, spre relocarea spaţiilor de producţie, localizate în acea perioadă la patru adrese diferite, într-un parc industrial de peste 20 de hectare. Totodată, au fost create bazele pentru dezvoltarea companiei din ultimii ani, care a inclus înfiinţarea punctului de distribuţie din Ungaria, inaugurarea unei subsidiare TeraSteel în Serbia şi două achiziţii în România – Politub şi Depaco.
„Apreciem în mod deosebit acţionarii şi managerii companiilor care accesează cât mai mult din pârghiile oferite de piaţa de capital pentru a face businessul lor mai atractiv şi mai competitiv. TeraPlast reprezintă un exemplu în acest sens, remarcându-se prin folosirea în mod extins a mecanismelor bursiere. Compania a recurs în repetate rânduri la majorări de capital, a acordat acţiuni gratuite şi a distribuit în ultimii trei ani dividende de peste 27 milioane de lei”, a declarat Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB.
Din perspectivă financiară, în perioada 2008-2017, grupul a efectuat investiţii totale în valoare de 323 milioane de lei, a plătit salarii în valoare de 314 milioane de lei şi a înregistrat un profit de 108 milioane de lei, în timp ce valoarea taxelor plătite la stat (impozit pe profit, taxe salariale şi TVA) a fost de peste 400 milioane de lei.
Grupul TeraPlast include societatea TeraPlast (producător de ţevi din polietilenă şi PVC, granule şi profile din PVC), filialele TeraSteel şi TeraSteel Serbia (producători de panouri sandwich şi structuri metalice zincate), TeraGlass (producător de ferestre şi uşi din PVC), TeraPlast Logistic (începând cu iunie 2016 coordonează activităţile logistice ale Grupului), TeraPlast Ungaria (distribuitor) şi Depaco (producător de ţiglă metalică, brandul Wetterbest). Participaţia de 67% în Depaco – al doilea producător de ţiglă metalică din Romania – şi fabrica de panouri sandwich din Serbia, cu o capacitate de producţie similară celei a TeraSteel România, au fost cumpărate în decursul anului 2017.

Related posts

Topul celor mai căutați angajatori din România

Stefana Muresan

EXCLUSIV: Viziunea noului director al CN Aeroporturi București, George-Alexandru Ivan – INTERVIU

Stefana Muresan

Primăria Brașov implementează proiectul UE „WiFi4EU”: 15 locuri publice din oraș vor avea internet gratuit

Papuc Irina

Fonduri europene pentru achiziția și montarea panourilor fotovoltaice

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] Emil Radu Moldovan, președintele CJ Bistrița-Năsăud: „Nu există niciun secret, doar voință, implicare, muncă, fapte concrete!”

Transilvania Business

P3, repere pentru expansiune de business

Ionut Oprea

Supermarketurile din Oradea se închid la ora 21:00. Se închid și bazarurile

Traian Dan

Sprijin de 16.5 mil. lei pentru Patria Bank şi OMRO

Ionel Albu

Compania de construcţii CON-A din Sibiu, cifră de afaceri de 120 milioane euro

Stefana Muresan

Proiectul Alba Iulia Smart City 2018, îmbunătățit cu cinci noi soluții de guvernare inteligentă

Stefana Muresan

Râurile din Ardealul de Nord vor fi decolmatate și amenajate

Nora Dumitrescu

“România ar trebui să devină un hub pentru noile tehnologii”

Nora Dumitrescu

Topul celor mai doriţi angajatori din România: Oracle, Continental România, Microsoft, IBM, Amazon

Stefana Muresan

Managerii și contabilii clujeni, învățați cum să se păzească de fisc

Nora Dumitrescu

Cercetare & Dezvoltare la cel mai înalt nivel: Schaeffler deschide un nou Centru de Testare în Brașov

Nicolae Pop

Cluj Business Days 2017

Ionut Oprea

TAROM: Consiliul de Administrație a desemnat un alt director general pentru un mandat de 4 luni

Papuc Irina

Locuinţe la preţul de doar 1 dolar într-o localitate pitorească

redactia

Dezinfectant de mâini produs la Facultatea de Medicină din Sibiu la inițiativa a cinci instituții publice și private

Ion Surdu

InGENIOUSly Continental 2018: studenții au creat mașini care decid singure ce traseu să urmeze

Stefana Muresan

Avocatul mureșean Vasile Costea: „Dacă vrei să ții pasul cu vremurile, trebuie să ții cont de dezvoltarea economică”

Ligia Voro

Grupul german Kärcher a realizat aspiratoare de 60 mil. euro la Curtea de Argeş

redactia

ENDAVA DEVINE UN JUCĂTOR IT GLOBAL PRIN FUZIUNEA CU VELOCITY PARTNERS

Stefana Muresan

CJ | Gala Elitelor Medicale Clujene 2016, ediția I.Cei mai buni MEDICI dintre cei buni

Leave a Comment