Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Reabilitarea Parcului Unirii din Alba Iulia intră în licitație; contract de 3 mil. euro

Primăria Alba Iulia a lansat licitația privind reamenajarea Parcului Unirii cu ocazia Centenarului care se va celebra la 1 Decembrie 2018. Proiectul este unul amplu și vizează refacerea aleilor și a zonelor verzi, amenajarea unei piețe de ceremonii de 4.440 de metri pătrați, construirea Podului Unirii, amenajarea unui inel auto și pietonal în jurul Parcului și redeschiderea Pasajului pietonal spre B-dul Transilvaniei, anunță ziarulunirea.ro.
Potrivit estimărilor Primăriei Alba Iulia, valoarea lucrărilor se cifrează la 12.557.863 de lei, fără TVA, adică în jur de 3 milioane de euro (TVA inclus), și vizează o suprafață totală de 28.063 de metri pătrați. Se dorește reamenajarea întregii zone în vederea punerii în valoare a Monumentului Unirii, care va fi amplasat în Parcul Unirii, pe axul Catedralei Reîntregirii.
Una dintre cele mai spectaculoase lucrări se referă la construirea Podului Unirii, care să refacă legătura directă dintre Parcul Unirii și Catedrala Încoronării, legătură întreruptă odată cu punerea în valoare a șanțurilor Cetății Alba Carolina. Podul va avea 131 de metri lungime și 6,35 m lățime, va fi amplasat între podul pietonal de lemn și cel auto din beton și va asigura pasajul ceremonial între Monumentul Unirii și incinta Catedralei. Construcția va avea o structură metalică, iar parapeții vor fi din sticlă securizată. De asemenea, se va amenaja o piațetă de ceremonii în suprafață de 4.400 de metri pătrați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

NRCC Summer Rooftop Dinner in Cluj, 16 July 2018

Articolul următor

ITALTEXTIL Sărata, afaceri de 61,8 mil. euro din mătăsuri pentru Louis Vuitton și Hermes

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share